Explorer ime mijenja, a ikonu?

poruka: 55
|
čitano: 7.543
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Explorer ime mijenja, a ikonu?".
16 godina
neaktivan

Ljudi previše mrze Microsoft da bi se ulazilo u raspravu. Koliko god vi gurali i prijetili sa tim Linuxima i Mac OS-om najviše ljudi i dalje koristi Windowse. Da su loši ljudi ih ne bi koristili.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Tako je bratko.

Sve si rekao s ovim postom.

tko se ne slaze, neka reinstalira Windowse i neka si instalira nekakav drugi OS.

Vrlo jednostavno.

tko ima ima a tko nema tko ga j.....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Explorer ime mijenja, a ikonu?
Strahoslav Trta kaže...

Tako je bratko.

Sve si rekao s ovim postom.

tko se ne slaze, neka reinstalira Windowsei neka si instalira nekakav drugi OS.

Vrlo jednostavno.

Ovo je trolerski post, ali pogledaj podcrtano i boldano.

--------------------------------------------------------------------------------------------
13 godina

Mislim, ja se duboko nadam da ce u konacnici Edge biti browser dostojan svoga imena. Ne nije IE11 katastrofalan ali ipak postoje neke razlike koje ga cine problematicnim, tako je kako je, Edge bi to trebao, napokon, poslati u povijest i moci cemo prestati brinuti o legacy stvarima... oni koji rade u jsu ili oojsu znaju na sto se odnosim.

Svaka cast MSu na potezu, iskreno, zabavljali smo se sa dinosaurusom godinama, vise necemo :D ako Bog da :P

0 0 hvala 0
13 godina
PlayMaker10 kaže...

Ljudi previše mrze Microsoft da bi se ulazilo u raspravu. Koliko god vi gurali i prijetili sa tim Linuxima i Mac OS-om najviše ljudi i dalje koristi Windowse. Da su loši ljudi ih ne bi koristili.

Ovo je LAŽ ma koliko god se tebi to ne svidijelo... Linux i BSD danas vladaju netom :P

13 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...
g12356 kaže...

Novi i brži način da skinete pravi browser.

Baš me zanima osim ove glupe i otrcane fore koju si napisao, što smatraš pod "pravim" preglednikom? Dosta sam bio na Firefoxu, stvarno ima dobrih strana, ali se, da prostiš vuče kao krepana mačka! U žudnji za brzim i jednostavnim preglednikom, provao sam Operu, računajući da je to ona "dobra stara Opera" iz prijašnjih godina. Prvo sam vrijeme čak i bio zadovoljan, dok nisam skužio da je još sporija i tromija od Firefoxa, mada bazirana na slavnom Chromniumu. O gutanju memorije i resursa pri otvaranju svakog novog taba neću ni pričati. Uvjeren sam da niti jedan današnji browser po brzini ne može nadmašiti IE11, pa koliko vi god žmirili na to. Što če biti sa Spartanom, ne znam, nisam ga provao jer sam pomalo umoran od svih tih sranja...ostala je Opera, pa neka mi Bog pomogne!

Provaj Google Chrome.

17 godina
neaktivan

nekako mi je nejasno ovo natpišavanje čiji je tata jači, čiji je pimpek veći i čiji je browser bolji. cure ionak mahom ne čitaju ove hormonalne provale pa si slobodno svatko odabere što mu paše, bez posljedica na vlastiti spolni život i sposobnost produljenja vrste. dobro je da imamo između čega birati. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

A šta ostaje nama starima koji smo sve to prošli i već smo pomalo za klaonicu?

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
glagoljica kaže...

ctrl+d na FF ti je kompliciranija inačica standardnog dodavanja bookmarks u bb. vjerojatno je slično i kod druga dva browsera. ova opcija odvlačenja u bb kod FF je revolucionarna.

istina je da IE izbaci inačicu browsera i ne radi nikakva poboljšanja dok ne izbaci drugu verziju za godinu i više dana.

Možeš i u Chrome-u dovući u bookmark bar.

13 godina
protjeran

ne može.

A lie does not become truth wrong does not become right and evil does not become good just because it is accepted by a majority
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 12:24 (glagoljica).
12 godina
neaktivan
glagoljica kaže...

ne može.

13 godina
protjeran

ja sam se referirao na ikonicu s vrha taba, to ne može ni jedan browser osim FF, ovo što ti govoriš to je odvlačenje iz address bara.

kod FF rade obje funkcije kod GC ako probaš s vrha taba otkinut ćeš site .

dakle FF je i dalje revolucionaran jer nudi opciju više.

uostalom ova opcija odvlačenja ikonice s vrha taba koju ima samo FF je i praktičnija jer zamisli ako imaš nekoliko tabova otvorenih i na zadnjem si, nemoraš guslati prstom po touch padu skroz lijevo (ja imam lap) do početka address bara nego ti je odmah blizu tab ikonica i samo je spustiš.

A lie does not become truth wrong does not become right and evil does not become good just because it is accepted by a majority
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 13:08 (glagoljica).
16 godina

Bila je jednom rasprava oko toga koliko se neki od Windows Buildova sporo dižu. Ja sam sa svojim prastarim BlackBerryem snimio da to uoće nije tačno:

Pitanje za vas: smije li od vas netko snimiti podizanje OS-a, prvo pokretanje IE 11, prvo pokretanje Chromea, drugo pokretanje (kojim hoćete redoslijedom) i snimiti ti to svojim pametnim telefončićem? Ja sam upravo probao, rezultati su optilike 6:1 u korist IE11.

Ali nisam pristran: Chrome koristim u 80% slučajeva svog surfanja radi samo dvije extezije: Hoover Zoom i uBlock. IE koristim jednosavno kada želim zamisliti kako bi bilo da tako Chrome radi. Istant paljenje, instant slaganje stranica. FF koristim samo radi jedne bezzalene extenzije (za koje mi nije jasno, vjerojatno ih sam FF donira) tj. Video DownloadHelper za koju mi nije jasno zašto ju nema na Chrome.

Rat će se voditi između IE-a i Chromea. FF će još dugo živjeti na staroj slavi i onda će ruku pod ruku zajedno sa Operom, i to vam je drugovi moji puka istina, htjeli se vi složiti sa mnom ili ne.

A sada izazov: snimite podizanje browsera i surfanje na istima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Envy kaže...

..

--- neš' ti izazova.. a pogotovo relevantnih rezultata ili objektivnog navijačkog rata. Ako je cillj dokazati zablude, uzalud.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
ihush kaže...
Envy kaže...

..

--- neš' ti izazova.. a pogotovo relevantnih rezultata ili objektivnog navijačkog rata. Ako je cillj dokazati zablude, uzalud.

Pa ja kažem "ni iz džeba ni u džep". Imam skoro sve pregeldnike i addonse koji mi trebaju (Opera mi je nekako skliznula ovaj put i izgelda da se više na moj PC neće vraćati - ali gura tablet koji je brz kao krepana mačka Android 4.0.1 u pitanju - nadogradnja na makar 4.1 (kažu od tada je to pravi v4 android) je nivo čarobnjaštva, gatanja i vještičaranja 

Objektivni navijački rat mi je jako zanimljiv pojam. A cilj - nepostojeći. Volio bih samo ove koji kažu da IE služi samo da bi se preko njega instalirao Chrome ili FF, uvjeri u to, jer siguran sam da oni IE11 nisu ni vidjeli.

Tako da, puno je ovdje ljudi spremnih na bitku, ali mi nije jasno zbog čega. tema koja najviše okupira 'reprezentacija', ali sa kojim pokroviteljstvom. Kada su telefoni u pitanju tu je manje više stvar jasna: flagship košta, ali browser je besplatan.. tako da za nostalgičare, preko 30-togodišnjake i oni koji su surfali na IE6 u prvoj verziji (ne onoj koja je došla u SP od WP-a) ide prikodna slika:

IE6 sa Avant školjkom IE6 sa Avant školjkom
L.p. svima

12 godina
neaktivan
glagoljica kaže...

ja sam se referirao na ikonicu s vrha taba, to ne može ni jedan browser osim FF, ovo što ti govoriš to je odvlačenje iz address bara.

kod FF rade obje funkcije kod GC ako probaš s vrha taba otkinut ćeš site .

dakle FF je i dalje revolucionaran jer nudi opciju više.

uostalom ova opcija odvlačenja ikonice s vrha taba koju ima samo FF je i praktičnija jer zamisli ako imaš nekoliko tabova otvorenih i na zadnjem si, nemoraš guslati prstom po touch padu skroz lijevo (ja imam lap) do početka address bara nego ti je odmah blizu tab ikonica i samo je spustiš.

Idem s pretpostavkom da ti je ova gore zadnja verzija tvoje poruke i da nemaš potrebu više je toliko editovati. 

Ako ti je ikonica pored URL-a predaleko, možeš jednostavno kliknuti na URL (gdje god hoćeš) i povući link u bookmarks bar. Uostalom imaš i zvijezdicu na kraju address bara klikom na koju ti odmah link sprema unutar posebnog foldera u bookmarks baru (vjerojatno se to može i izmijeniti), ne moraš ništa vući. Ali ne vidim potrebu tolikog cjepidlačenja oko toga?

11 godina

Sviđa mi se integracija sa cortanom. Pogotovo kad hajlajtaš neki text pa ti u slideu pokaže search rezultate.

To bi mi bilo korisno na chrome-u.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Envy kaže...

Bila je jednom rasprava oko toga koliko se neki od Windows Buildova sporo dižu. Ja sam sa svojim prastarim BlackBerryem snimio da to uoće nije tačno:

Pitanje za vas: smije li od vas netko snimiti podizanje OS-a, prvo pokretanje IE 11, prvo pokretanje Chromea, drugo pokretanje (kojim hoćete redoslijedom) i snimiti ti to svojim pametnim telefončićem? Ja sam upravo probao, rezultati su optilike 6:1 u korist IE11.

Ali nisam pristran: Chrome koristim u 80% slučajeva svog surfanja radi samo dvije extezije: Hoover Zoom i uBlock. IE koristim jednosavno kada želim zamisliti kako bi bilo da tako Chrome radi. Istant paljenje, instant slaganje stranica. FF koristim samo radi jedne bezzalene extenzije (za koje mi nije jasno, vjerojatno ih sam FF donira) tj. Video DownloadHelper za koju mi nije jasno zašto ju nema na Chrome.

Rat će se voditi između IE-a i Chromea. FF će još dugo živjeti na staroj slavi i onda će ruku pod ruku zajedno sa Operom, i to vam je drugovi moji puka istina, htjeli se vi složiti sa mnom ili ne.

Pokušati ću to napraviti na najlinuksaškiji način.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
13 godina
neaktivan

Ej ovoga što mi palamudi o Firefoxovoj inovativnosti. Likovi su sve živo kopirali sa stare Opere, pa čak i izgled. I opet nemaju ni u pola funkcionalnosti koje ima stara Opera...

Što se tiče tih vaših ekstenzija, da probate potražiti neke sa različitim imenom a sa istim funkcionalnostima?

Video DownloadHelper - postoji već godinama na svim browserima SaveFrom.net helper

Hover zoom - Isto godinama postojala na staroj Operi puuno funkcionalnija ekstenzija Imagus. Odkad je Opera prešla na Blink, i ova ekstenzija je portana na ostale browsere, a kasnije se rastavila u dvije Imagus i Viewhance. Zato što je Chrome zabranio da ekstenzije imaju previše funkcionalnosti u jednoj ekstenziji... Ali ove dvije zajedno i dalje rade odličan posao sa puno funkcionalnosti, koje je prije obavljala jedna ekstenzija.

A još uvijek nema ni blizu funkcionalne ekstenzije za Youtube kao što je ExtendTube - samo za staru Operu. Ima nekih sličnih, kao YouTube Center ili Magic Actions for YouTube, ali ni blizu funkcionalne. Ovu ekstenziju je napravio neki naš čovjek, ali je napustio kada je Opera prešla na Blink. Neko drugi je preuzeo i već odavno obećava portanje na noviju Operu, ali očigledno ili ne zna ili je nemoguće prenijeti sve funkcionalnosti.

0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Bilal kaže...

Ej ovoga što mi palamudi o Firefoxovoj inovativnosti. Likovi su sve živo kopirali sa stare Opere, pa čak i izgled. I opet nemaju ni u pola funkcionalnosti koje ima stara Opera...

neću se spuštat na tvoj nivo komunikacije i izražaja pa ću te samo ljubazno zamolit da mi kažeš mogu li kako uvest stotinjak bookmarks-a iz FF u operu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 17:48 (glagoljica).
16 godina
Envy kaže...
..

Objektivni navijački rat mi je jako zanimljiv pojam. A cilj - nepostojeći. Volio bih samo ove koji kažu da IE služi samo da bi se preko njega instalirao Chrome ili FF, uvjeri u to, jer siguran sam da oni IE11 nisu ni vidjeli.

Tako da, puno je ovdje ljudi spremnih na bitku, ali mi nije jasno zbog čega...

-izmišljen kao (nadam se) razumljiva kontradikcija, objektivnost je preduvijet neke rasprave, mjerenja, usporedbe i sl, dok su navijači upravo razlog zašto i pozivaš na 'test-bench'.. u osnovi dva suprotna kriterija dok ''navijačizam'' eliminira objektivan zaključak pa i potrebu za testom jer se navijači drže svoje strane.

-veći problem (većinom), uopće ne korištenje 'onog drugog' (sporedno browser, OS..) ali i kritiziranje onog što ne koriste. Logično je kritizirati ono što koristiš, znaš mu mane i želiš poboljšanje, ili korisnik koji koristi nekoliko browsera jer ni jedan nema sve što bi on želio u jednom. To vidim kao ''rat gedora i francuskih ključeva'', mehaničari se ne svađaju koji križni sarafciger je bolji za odvrnuti maticu (ne ide) ili odgovarajući šaraf (ide). Profesionalci jednostavno korsite alat a u nedostatku se pripomognu švicarskim nožićem. Ovi browserwarriori su sasvim suprotni, znaju što je bolje drugima od njih samih a ne vide šaraf-maticu.. (kriterij). Pogotovo ako ne koriste (za IE je teško reći da ga nisu ni vidjeli) pogotvo ako referiraju neku verziju od prošlog stoljeća..

-kako se može objektivno kritizirati nešto što se ne korsiti pa logično ni ne može se znati npr mane/prednosti ili (postovi) kako se kreira bookmark.. argumenti su navijački, većinom nepromjenjivi.

(spremni na bitku) -bitka je svrha, ne bolji browser (neki soft, uređaj), zato. Možda i dokazivanje da su u pravu, kao znak nesigunosti upravo u to što žele dokazati..

Mogu reći, moj browser (kao korisnika) je najgori/najsporiji/najmanje mogućnosti.. dali će to išta izmijeniti? Zašto navijači misle da će njihove (nerelevantne) izjave ikoga uvjeriti u superiornost njihovog izbora a da pri tome pokazuju neznanje/ne korištenje ostalih browsera kao temelja na kojem bi tvrdnja imala težinu..

Ako preporučam pizzu/burek/ćevape/auto/sok/film/.. predpostavka da sam to prvo probao, koristio i da znam razlikovati dvije pizze/pizzerije uz osobni izbor/preferenciju kao ukus koji se ipak razlikuje kao boja auta ili začin jela tj izbor korisnika koji ne mora biti objektivan nego baš mora biti subjektivan (za njega, ne za ostatak globusa).

Browser? Bookmarks? LOL... huraaaa!!!! (hrabri juriš neustrašivih ali više liči na rovovski-besmislen rat).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Envy kaže...

Evo benchmarka:
http://www.bug.hr/forum/topic/linux/browser-benchmark-linux-style/225226.aspx

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
16 godina
g12356 kaže...
Envy kaže...

* * *

g12356 (fali 4-ka uvijek zapamtim) cijenim tvoje linux razumijevanje, i iskreno me pomalo i strah jer me i firma i Cisco tjeraju da se "linuxarim", pa mi za koji mjesec valja i u te vode, ali ja nisam tražio hrpu koda u tvom drugom postu. Snimiš mobitelom podizanje Linuxa i pokretanje Chromea, FF-a i postaviš na youtube i to je to...

ihush kaže...
Envy kaže...
..

* * *

* * * za IE je teško reći da ga nisu ni vidjeli* * *

... (mislio sam na IE 11, i budimo realni mislim da ga se ne može vidjeti na XP-u, Visti i 7-ci, mada nisam siguran jer mi sada nakon pola godine ovot TP-a i sama 8-ca izgleda kao davna prošlost)... nego...

...poanta mog posta nije ajmo da vidimo čiji je tata jači, nego čisto razmjenjivanje iskustava sa različitim konfiguracijama, (zašto ne i OS-ovima) ali pošto vidim nema hrabrih prvom jutarnjom kavom ja ću svoj dio dati.

l.p. svima.

15 godina
neaktivan
Envy kaže...
g12356 kaže...
Envy kaže...

* * *

g12356 (fali 4-ka uvijek zapamtim) cijenim tvoje linux razumijevanje, i iskreno me pomalo i strah jer me i firma i Cisco tjeraju da se "linuxarim", pa mi za koji mjesec valja i u te vode, ali ja nisam tražio hrpu koda u tvom drugom postu. Snimiš mobitelom podizanje Linuxa i pokretanje Chromea, FF-a i postaviš na youtube i to je to...

ihush kaže...
Envy kaže...
..

* * *

* * * za IE je teško reći da ga nisu ni vidjeli* * *

... (mislio sam na IE 11, i budimo realni mislim da ga se ne može vidjeti na XP-u, Visti i 7-ci, mada nisam siguran jer mi sada nakon pola godine ovot TP-a i sama 8-ca izgleda kao davna prošlost)... nego...

...poanta mog posta nije ajmo da vidimo čiji je tata jači, nego čisto razmjenjivanje iskustava sa različitim konfiguracijama, (zašto ne i OS-ovima) ali pošto vidim nema hrabrih prvom jutarnjom kavom ja ću svoj dio dati.

l.p. svima.

Mogu li koristiti barem screen recording?(možda jedan dan)
Ovaj kod je zapravo jedno te isti kod copy pastean za svaki browser sa izmijenim nekim stvarima.Sve u cilju automatizacije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 21:53 (g12356).
15 godina
neaktivan

još se sjećam kada sam imao xp pokrenem ie kada mi izbaci error report da se ie srusio.firefox je zakon

tocno tako! tocno tako!
Dejan
Moj PC  
2 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice