Pa bilo je takvih slučajeva i sa fizičkim kuglicama:
2010 Izrael ( u razmaku od mjesec dana)
2012 Bugarska (dva kola za redom)
U Srbiji i Hrvatskoj se zna ponoviti dva tri broja dva tri kola za redom...
Pa bilo je takvih slučajeva i sa fizičkim kuglicama:
2010 Izrael ( u razmaku od mjesec dana)
2012 Bugarska (dva kola za redom)
U Srbiji i Hrvatskoj se zna ponoviti dva tri broja dva tri kola za redom...
Ali potpuno je ista sansa da se kombinacija ponovi kao i da se izvuce bilo koja druga kombinacija.
Meni je dosad svako izvlačenje pošlo po zlu.
Dobitna kombinacija me izbjegava ko da sam joj najgori neprijatelj.
Da bi bilo pravedno svaki put bi drugi covjek s povezom oko ociju izvlacio kuglice koje bi se prije dobro izmjesale..
Da bi bilo pravedno svaki put bi drugi covjek s povezom oko ociju izvlacio kuglice koje bi se prije dobro izmjesale..
Stvar perspektive. Po meni bi bilo pravedno da se bilo kojom metodom izvuku brojevi ali oni koje sam ja zaokružio. Tako da me više pogodi jednom taj hebeni Jack Pot i da više ne no-lajfam na forumu ovdje, nego da no-lajfam na forumu s neke plaže na havajima obučen ko Hugh Hefner i okružen društvom oko sebe kakvo je on imao plus da diktiram postove profi daktilografinji, a ne da lomim sam svoje prste ko sad.
Ali potpuno je ista sansa da se kombinacija ponovi kao i da se izvuce bilo koja druga kombinacija.
Svaka kombinacija ima istu šansu svako izvlačenje, ali vjerojatnost da se ista kombinacija izvuče 2 puta za redom (!!!) je, pojednostavljeno rečeno, mala. :D
još jedna tema više za filozofe nego matematičare...
zašto nije moguće da izađu jedno izvlačenje za drugim isti brojevi i onda treba npr čekati 100t godina da se to ponovi.
Ako me sjećanje iz matematike služi:
vjerovatnost da se izvuku 7 brojeva od 49 (primjera radi samo)je:
1/49*1/48*1/47*1/46*1/45*1/44*1/43, tj. 1/(broj svih mogućih kombinacija(nazovimo ga n))
a da se dogođaj ponovi mislim da je 1/(n*2),
nisam siguran, vjrerovatnosti sam na faxu slušao prije 9 godina, pa neka me ispravi tko zna