Dostupan AMD Radeon R9 290X

poruka: 43
|
čitano: 9.282
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dostupan AMD Radeon R9 290X".
17 godina

Moje shvatanje podešavanja je slično kao tvoje, samo nije 95°C tek teoretska gornja granica, nego je toliko pod opterećenjem izmereno na default postavkama. Mislim da je to mnogo i da je nepotrebno visoko za default postavke kartice sa TDP-om od 275W.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Dostupan AMD Radeon R9 290X
Ivan(4) kaže...

Kartica je vrlo sposobna, ali bih lično sačekao da se pojave verzije sa boljim hlađenjem. U reviewu koji sam danas čitao je testni primerak dostizao 95°C. Možda ovaj čip to može da podnese (jer su nakon toga podigli GPU za još 100MHz), ali ne želim tako vreo objekat u svom kućištu, pogotovo što potrošnja (odnosno disipacija toplote) nije abnormalno velika (275W).

Ček malo, jedno je zagrijavanje komponenti kartice i bolje-lošije hlađenje istih do neke vrijednosti u °C, ali disipacija je fiksna odnosno do 275W i ne možeš izbjeći zagrijavanje u kućištu, osim ako ne preko medija npr. voda ne odvodiš toplinu van kućišta / prostorije ...

Ipak, ne razumijem zašto nvidia hoće onemogućiti isopruku custom hlađenja ? Ionako će bencheri nešto privatno smisliti bez da pitaju njih :)

16 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Moje shvatanje podešavanja je slično kao tvoje, samo nije 95°C tek teoretska gornja granica, nego je toliko pod opterećenjem izmereno na default postavkama. Mislim da je to mnogo i da je nepotrebno visoko za default postavke kartice sa TDP-om od 275W.

Idle power je grozan, previše, čudno.

17 godina

Taj idle power je za celu konfiguraciju, sa iskljuenim SpeedStepom na CPU-u, i kod 290X je manji nego kod 280X. 

TDP je toliki koliki je, istina, međutim deo nje se disipira u kućište, a deo se izbacuje sa toplim vazduhom. Ako kartica ne stiže da se previše zagreje, znači da kuler brzo odvodi toplotu i manje se oslobađa unutar samog kućišta. Osim toga, vreo čip znači i vreo PCB iza njega, a to znači i vreo vazduh unutar kućišta u njegovoj neposrednoj blizini.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
mrxa1 kaže...

Oće oće...najjači model kartice ikada i da bude ta "mala" cijena...

R9 280 varira od 2400 do 3200kn a ova neće ispod 4-5k kod nas..i sve mi se čini kako sam i to malo rekao.

R9 290X za 3600HRK sa dostavom, kolega linkao.

Malo si mnogo pogriješio.

dery kaže...

pogriješili su cijenu ,prava je 500€

450E.

NEW_MAN kaže...

Evo cijene da se ne mucite.

http://geizhals.at/?fs=radeon+r9+290x&in=

nixass kaže...

i da je 4000 (a bit će tolko), svejedno je 100 eura manje od gtx 780 koji je pak slabiji od nje.. tu mi ni temperatura ne bi igrala nikakvu ulogu..

Slažem se, Titan je prema ovome out of question, 780 ili 290X.

Znam koju bi ja bocnuo.

zvijer kaže...

Evo je za 460era (http://geizhals.at/eu/msi-r9-290x-4gd5-v803-841r-a1015779.html) i još + poštarina nek je 50-100kn. i eto ti je već za 3.600kn.!

Ja upiknuo jednu tako da me od sljedeceg tjedna ima da grije,jer kako najavljuju biti ce opaka zima! :)

Javi dojmove.

iclock2much
16 godina
zoharbizo kaže...
mrxa1 kaže...

Oće oće...najjači model kartice ikada i da bude ta "mala" cijena...

R9 280 varira od 2400 do 3200kn a ova neće ispod 4-5k kod nas..i sve mi se čini kako sam i to malo rekao.

R9 290X za 3600HRK sa dostavom, kolega linkao.

Malo si mnogo pogriješio.

Naša trgovina? Ajd ti daj link... Ne kažem ja za vani, ako si na taj link mislio, pričam za domaće dućane.

Jer kod nas su cijene nerealne, u ostatku EU je ok :)

Origin: mrxa | SteamID: mrxa88 | speed: http://www.speedtest.net/result/2968693004.png
14 godina
mrxa1 kaže...

Naša trgovina? Ajd ti daj link... Ne kažem ja za vani, ako si na taj link mislio, pričam za domaće dućane.

Jer kod nas su cijene nerealne, u ostatku EU je ok :)

U nas će biti slične isto, u EU smo pa nije problem ni od vani naručiti.

Mašio si ceo fudbal sa onom izjavom od 4000-4500HRK pa i više, priznaj. :)

iclock2much
16 godina
zoharbizo kaže...

Nitko sretniji od mene da jesam...I ako jesam, priznat ću.

Ja sa tim nemam problema momak. Za razliku od većine vas ovdje.

Origin: mrxa | SteamID: mrxa88 | speed: http://www.speedtest.net/result/2968693004.png
14 godina

A ne treba nagađati puno još, sigurno će ih biti po shopovima već početkom tjedna i kod nas pa će mo vidjeti.

15 godina
protjeran

Kupovat je s referentnim coolerom je steta jer je neiskoristeni potencijal. I na uber-u ne radi na maksimalnom taktu (1ghz) u svim igrama a buka je poprilicna sta automatski onemogucava ikakav overclock jer se takt automatski spusta.
GTX 780 je zbog toga bolja kartica jer overclockom prestize 290x, tisa je, hladnija i manje trosi. 
Zbog cijene je 290x nesto isplativiji a s boljim hladjenjem daleko isplativiji..

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2013 11:47 (ansha).
16 godina
zoharbizo kaže...

Da, kako sam i mislio, nisam ja ništa mašio.

R290 - prosjek 2900kn

R290x - od 3800 do 4900kn

S tim da je najpovoljnija u Diskont24 koji nema lager nego po plaćanju robu uzima od dobavljača.

Tako da će u trgovinama sa vlastitim lagerom cijene biti standardno višlje, od 4300 pa na više.

Tako je barem moja pretpostavka.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 12:51 (mrxa1).
14 godina

Ali R9 290 je toliko brutalno jeftinija od R9 290X da ne vidim tko će kupiti 290X. Uzmeš R9 290 i Accelero za 3250 kn i imaš nečujnu, tihu i bržu karticu od R9 290X za minimalno 700 kn manje !!! Ja tu dileme ne vidim koju kupit {#}.

16 godina

Slažem se, razlike i nisu neke astronomske...300procova, 13MHz i i 0.7tFlopsa.

Mislim da su se zeznuli u formiranju cijena tj. pokušavaju na tom X-u u nazivu izvuć još love..

Jer da je toliko drukčija, imala bi naziv drukčiji kao 295X, 300 ili tako nešto ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice