sad fino e bay i do 3000 kn nema carine ,,a porez j,,,ga :) , pa nek maloprodaja trpi sad :)
cini mi se fina cijena...naravno i sama grafa je u redu :D
3040HRK referentni modeli, odlična cijena(ako bude kao u članku).
Najjeftinija GTX 780 u nas 4600HRK, jasno je tko je pobjednik.
Kolko je kaj u dolarima tolko je to u eurima ali bez kemijanja sa kursem dolar euro nego preslikaju cifru i stave drugi znak pored brojeva.
Najjeftiniji je 495,93 eura
http://geizhals.at/msi-r9-290x-4gd5-v803-841r-a1015779.html
Kod nas u Srbiji već može da se kupi PowerColor OC model za 480€.
3040HRK referentni modeli, odlična cijena(ako bude kao u članku).
Najjeftinija GTX 780 u nas 4600HRK, jasno je tko je pobjednik.
Odakle ti ciena samo 3040 kn ?? Ne vidim ja to nigdje kod nas !
To je preporučena cijena za naš dio, biti će oko 3400-3500HRK.
To je preporučena cijena za naš dio, biti će oko 3400-3500HRK.
Oće oće...najjači model kartice ikada i da bude ta "mala" cijena...
R9 280 varira od 2400 do 3200kn a ova neće ispod 4-5k kod nas..i sve mi se čini kako sam i to malo rekao.
Ja pričam o referentnom modelu, koji neće biti skuplji od te cifre.
pogriješili su cijenu ,prava je 500€
Ja pričam o referentnom modelu, koji neće biti skuplji od te cifre.
I kojeg neće biti moguće nigdje nabaviti...
I kojeg neće biti moguće nigdje nabaviti...
AMD-ov ne, ali od drugih manufactera koji će samo priljepiti naljepnicu će biti moguće.
AMD-ov ne, ali od drugih manufactera koji će samo priljepiti naljepnicu će biti moguće.
Ali opet, ta njihova naljepnica uvijek košta 100-150 €..
Ali opet, ta njihova naljepnica uvijek košta 100-150 €..
Ma milijardu...
Ma nema šanse da bilo kakva verzija košta manje od 4000, a malo sam i rekao prije 4500 kn u startu !!! 3500 kn je utopija.
đabica...
đabica...
Za upravu HAC-a...
Kartica je vrlo sposobna, ali bih lično sačekao da se pojave verzije sa boljim hlađenjem. U reviewu koji sam danas čitao je testni primerak dostizao 95°C. Možda ovaj čip to može da podnese (jer su nakon toga podigli GPU za još 100MHz), ali ne želim tako vreo objekat u svom kućištu, pogotovo što potrošnja (odnosno disipacija toplote) nije abnormalno velika (275W).
cini mi se fina cijena...naravno i sama grafa je u redu :D
a cuj za tebe bi to bilo kao da si presao sa peci na drva na plisku pec, je malo modernije ali i dalje grije kao i stara ako ne i bolje
Sad samo čekamo tko će prvi na forumu doć do R9 290X pa da čujemo dojmove iz prve ruke .
Prema testovima na webu je kartica super i opcenito s ovom novom serijom AMD brise pod nvidiom. Izbacili kartice koje imaju performanse u prosjeku sa 100 dolara skupljim nvidia produktima.
Bas me zanima kolko bude trebalo prije nego nvidia smanji dozivljaj i spusti cijene.
i da je 4000 (a bit će tolko), svejedno je 100 eura manje od gtx 780 koji je pak slabiji od nje.. tu mi ni temperatura ne bi igrala nikakvu ulogu..
sad fino e bay i do 3000 kn nema carine ,,a porez j,,,ga :) , pa nek maloprodaja trpi sad :)
Ne maloprodaja, vec LINIC!
Bome nije svejedno dal firma (prodavac) placa 25% PDVa, 40% poreza na dobit, 500+ raznih nameta, HGK i povrh svega 50-100% na placu zaposlenika!
Blazena EU !!!!!!!!!!!!!! Nema vise carina, bezobraznih spedicija itd
Nisi dobro pročitao, kartica non stop radi na 95 stepeni. Tako je podešeno od strane AMD-a.
U Catalystu imaš slajder kojim spuštaš temperaturu ali sa njom dole idu i radni taktovi, performanse ...
Evo je za 460era (http://geizhals.at/eu/msi-r9-290x-4gd5-v803-841r-a1015779.html) i još + poštarina nek je 50-100kn. i eto ti je već za 3.600kn.!
Ja upiknuo jednu tako da me od sljedeceg tjedna ima da grije,jer kako najavljuju biti ce opaka zima! :)
Vise se ne mjeri u megahercima nego u temperaturi. Dobra grafa,moram priznati,ali cu sacekati slijedecu generaciju xD .Nemam zivaca da prodajem 7979 i da kupujem 290x zbog 15 frejmova. I sto je najgore,izbacili su mini display port konektor.I sad jos moram kupovati adapter mini DP na DP za Thunderbolt Display. Bem li im !!
Evo je za 460era (http://geizhals.at/eu/msi-r9-290x-4gd5-v803-841r-a1015779.html) i još + poštarina nek je 50-100kn. i eto ti je već za 3.600kn.!
Ja upiknuo jednu tako da me od sljedeceg tjedna ima da grije,jer kako najavljuju biti ce opaka zima! :)
dobar link. Ne vidjeh da šalju u Hrvatsku (pogledao par shopova), iz kojeg si ti uzeo shopa i koliko je poštarina?
Btw, da se fino uštedjeti kupovinom u susjednim EU državama za skuplje proizvode, čak i kad se uračuna benzin do tamo.
Recimo na jednom profi fotoaparatu 1400ak kuna u odnosu na hr.
Ova r9 280x je jeftinija cca 500ak kuna no u nas
Da ja kazem nesto o performansama i temperaturi grafe...
Naime, performanse. Grafa je napravljena sa punom podrskom za 4k monitore i amd garantira da ce biti bolja od svih drugih proizvodjaca iste cijene. Ako pogledamo benchmarkove, 780 i 290x su tu negdje... Nvidija (i njihovi fanboyevi) se brane sa 780ti koja ce bit "duplo" skuplja od 290x.
temperature:
Grafa nece biti cijelo vrijeme na 95C koji vam je? Oces da ti bude 45 stupnjeva u sobi ako nemas vodeno?
Nego imate kao jedan koordinatni sustav/graf u kojem mozete reci sto preferirate. Manju temperaturu (manje performanse, manja potrosnja), vece performanse (veca temperatura, iako NE 95C, to su rekli da je granica do koje NE PREPORUCAJU da se ide preko, i veca potrosnja), ili manja potrosnja (manje perfomanse, manje grijanje). Stoga, grafa je dobro dizajnirana. Nema nekih prevelikih mana, i ako bude 4000kn mislim da ce postati best buy za tu cifru. Pogotovo ako i ta verzija ima onaj poseban zvuk unutra. Da ne govorim o cinjenici da ako je kompjuteru ugasen ekran i grafa se ne korsti da se 95% grafe ugasi i jako je mala potrosnja. Isto tako: Mantle. Novi bf4 ce ga imat, stoga ce vecina "vojnika" najvjerovatnije uzeti 290x da se mogu pravit vazni sa high/ultra settingsima.
Eto, nadam se da ce te se sad smirit... Takodjer, evo video odakle sam to sve saznao: