Djeca provode pred ekranima onoliko koliko im roditelji dopuste.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Ona koja su htjela sjedilačke poslove, da.
Ona koja su htjela sjedilačke poslove, da.
Ona druga su htjela poslove u rudniku i kanalizaciji.
sjedenje lagano ubija. mišiće, kosti, hrskavice...
danas sam sjedio više od 10h
Zato je najbolje spojit tv na pc pa malo i ležat za promjenu.
Ubija previše sjedenja,
Ubija kretanje, odnosno boravak vani jer možeš na ovaj ili onaj način nastradati...
pa, kad pomuzu krave, preoru njivu, oplijeve korov, nahrane pajceke i kokoši, maknu gnoj iz staje ... ostane im dovoljno vremena za buljenje u zaslon. takva vremena. nekad bi poslije samo zurili pred sebe ili zaspali od umora.
a što će drugo djeca radit kad su im livade pretvorili u šoping centre i sterilna (i ne baš zabavna dječija) igrališta koja noću postaju narkić-parkići. ja sam najljepše trenutke u djetinjstvu u prirodi proveo u šikari između dva kvarta gdje sam hvatao žabe i punoglavce, bio Indiana Jones sa džepnim nožićem i radio skloništa te lukove i strijele od šiblja. a sad ako hoću u prirodu moram putovati autom do mjesta koje se može nazvati "priroda"
a što će drugo djeca radit kad su im livade pretvorili u šoping centre i sterilna (i ne baš zabavna dječija) igrališta koja noću postaju narkić-parkići. ja sam najljepše trenutke u djetinjstvu u prirodi proveo u šikari između dva kvarta gdje sam hvatao žabe i punoglavce, bio Indiana Jones sa džepnim nožićem i radio skloništa te lukove i strijele od šiblja. a sad ako hoću u prirodu moram putovati autom do mjesta koje se može nazvati "priroda"
Nije čak ni samo to problem, danas možeš završiti u zatvoru ako pustiš djecu van bez nadzora.
Mi smo se penjali po garažama i krovovima, ne dao bog da ti danas netko nađe dijete tako.