Dell UltraSharp 32

poruka: 20
|
čitano: 3.987
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dell UltraSharp 32".
16 godina
Dell UltraSharp 32

Izvrsno, UltraSharp je ponajbolja serija na tržištu, a sad su još ubacili IGZO panele.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.

4 1 hvala 0
14 godina
odjavljen
Dell UltraSharp 32

um koja je razlika između IGZO i IPS panela,koji su kvalitetniji odnosno bolji rang na tržištu?

0 1 hvala 0
17 godina
Dell UltraSharp 32
Nitro233 kaže...

um koja je razlika između IGZO i IPS panela,koji su kvalitetniji odnosno bolji rang na tržištu?

IGZO je kratica od Indium Gallium Zinc Oxide, a koji su kvalitetniji, -omjer boja ti dovoljno govori:
IGZO daje 1.07 milijardi nijansi boja prema standardnih 16.7 milijuna. Mislim da sam panel još može imati i manje ćelije u odnosu na IPS (dakle veću gustoću) i manju potrošnju samog panela (bez ubrajanja backlighta) 

Uh vrhunski, ali ovaj će biti skuup. Kažu oko 3500 $ u USA. TO je para a koju se kupi 3 komada 30" od istog tog Della...
a onih širokih 29" se kupi ohoho, pun zid valjda:)
No kad se pojavio ovaj panel tih dimenzija, valja uskoro očekivati i jeftinije inačice.
rezolucija je opaka, iako bih radije 32" sa 16:10... ali što je tuje.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
8 0 hvala 6
14 godina
odjavljen
Re: Dell UltraSharp 32
overhaul kaže...

IGZO je kratica od Indium Gallium Zinc Oxide, a koji su kvalitetniji, -omjer boja ti dovoljno govori:
IGZO daje 1.07 milijardi nijansi boja prema standardnih 16.7 milijuna. Mislim da sam panel još može imati i manje ćelije u odnosu na IPS (dakle veću gustoću) i manju potrošnju samog panela (bez ubrajanja backlighta) 

a sto je sa odazivom i kutom gledanja?

17 godina
neaktivan
Dell UltraSharp 32

ako je od Della, ne može biti loše i vrijedi svakog novčića. osim mene, koga god poznajem i probao je Dell, više ne želi išta drugo (bilo koja naprava a osobito monitori). {#}

Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dell UltraSharp 32

Color depth (1.074B) nije vezan uz IGZO monitore, Dell recimo ima u ponudi i IPS monitore sa velikim rasponom, imaju PremierColor u imenu.

Neke od prednosti IGZO monitora su brzi odziv piksela i njihova manja velicina. Kut gledanja je sirok.

ASUSov monitor sa vjerojatno istim panelom nedavno je recenziran na Anandtechu, isplati se procitati...

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.7.2013 21:45 (Avise).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ajar kaže...

ako je od Della, ne može biti loše i vrijedi svakog novčića. osim mene, koga god poznajem i probao je Dell, više ne želi išta drugo (bilo koja naprava a osobito monitori). {#}

Dell spada u kategoriju višeg prosjeka. Za malo više daje malo više.

Dell nema posebno kvalitetne monitore, ali ima kvalitetnu marketingšku mašineriju.

Posljednjim monitorima su značajno srozali kvalitetu, iako ni prije nisu bili neki autoritet na području ekrana. Prodaju jeftini IPS koji nije ništa bolji od LG-a (jer ionako koriste LG panele), a koji obično košta 30-40% manje.

Taj neki fantomski prestiž su zadržali jer i na najpovoljnije monitore stavljaju pivot, USB portove, VESA standard, a i učitavaju bolje profile boje u tvornici.

Uz to su zadržali stari dizajn godinama, s grubom plastikom i širokim bezelom, dok LG i Samsung tjeraju dizajn koji je televizor u malom. Tako tjeraju nekakav poslovni, profesionalni izgled.

Ako se već ima novaca za kvalitetan monitor, onda bi se trebao kupiti Eizo, NEC ili HP, u usporedbi s čim Dell spada u Hello Kitty igračke.

17 godina
neaktivan
Dakle Dell napravi kvalitetniji monitor iz istog panela i pdodaje ga 30% jeftinije? Stvarno su đubrad :-)
14 godina
neaktivan
Dell UltraSharp 32

Znam da si shvatio, ali ako se ipak nađe netko tko nije... Dell za 1500 kuna ima jednaku kvalitetu slike kao LG za 1100 kuna. Na skupljim modelima je razlika u cijeni još izraženija.

0 6 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sad vidim da sam krivo pročitao tvoj post. Sorry.
16 godina
Sinatra kaže...

Znam da si shvatio, ali ako se ipak nađe netko tko nije... Dell za 1500 kuna ima jednaku kvalitetu slike kao LG za 1100 kuna. Na skupljim modelima je razlika u cijeni još izraženija.

Kako onda objašnjavaš vidljivu razliku u performansama između U2312HM i IPS231P-BN ?

Crna je kod LG-a dosta lošija, ogroman bleeding i dosta sporiji (razlika 2ms).

Ako nisi informiran, ne trollaj

14 godina
neaktivan

Slika na ta dva modela je identična, osim što je ovaj Dell, pa slika mora biti psihološki "bolja".

Razlika između g2g brzina je zanemariva stavka panela i pretežno služi da bi marketing imao čime popuniti dizajn kutije ekrana.

16 godina
Sinatra kaže...

Slika na ta dva modela je identična, osim što je ovaj Dell, pa slika mora biti psihološki "bolja".

Razlika između g2g brzina je zanemariva stavka panela i pretežno služi da bi marketing imao čime popuniti dizajn kutije ekrana.

Negdje sam pročitao da Panasonic G30 (najbolja plazma na tržištu donedavno) koristi identičan panel kao i LCD izdanje koje je daleko lošije po performansama.

Kako to objašnjavaš?

14 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Negdje sam pročitao da Panasonic G30 (najbolja plazma na tržištu donedavno) koristi identičan panel kao i LCD izdanje koje je daleko lošije po performansama.

Kako to objašnjavaš?

Kako bi plazma i LCD koristili isti panel?

Bojim se da si izgubljen u laičkom poznavanju tehnologije.

16 godina
Sinatra kaže...
Mitch kaže...

Kako to objašnjavaš?

Kako bi plazma i LCD koristili isti panel?

Bojim se da si izgubljen u laičkom poznavanju tehnologije.

Pa ti imaš objašnjenje za sve, pa sam shvatio da ćeš imati i za ovo?

Gle, ti slobodno kupi LG-a i uživaj, ja sam vidio svojim očima da je Dell daleko bolji.

17 godina
Sinatra kaže...
 Troling.
Isti panel:
4.174,49 kn. Nema podešenje po visini i pivot.
http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.6F0BAAF1-4C85-409D-9AE0-9040520D81E3.aspx
DELL UltraSharp U2913WM cijena
3.985,51 kn Ima podešavanje, VEsa standard i NEMA debeli bezel/okvir kako tvrdiš.
Namjerno odabrano u istom dućanu, i najpovoljnije na nabavi.
Dalje,
Dell IMA VGA, DVI i HDMI, DVA DisplayPortsa (jedan ulaz jedan izlaz za serijsko spajanje još jednog monitora na isti port!), 
dodatni mini-DisplayPort i 4struki USB3 hub plus izlaz za slušalice.
LG ima 3struki USB3, nema VGA, ni spomenut swivel i visinu, ali ima naglašen ljubičast ton u slici. Također se kablovi
guraju u njega dorektno u leđa što znači da će viriti iz njega na stolu koji nije okrenut zidu, i neće se dati jednostavno
montirati na zid jer ili će kablovi smetati ili ih se neće moći dosegnuti kad se instalira.
http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.7.2013 21:49 (overhaul).
12 godina
neaktivan
Dell UltraSharp 32

Ovu ultra HD rezoluciju čekam na 23" {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.7.2013 22:07 (dkomar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dkomar kaže...

I sto ces time dobit?

Gustoca piksela i njeno primjecivanje nije isto na 4-5" i 23".

1080p je odlicna rezolucija za 23", 2k uvr glave.

14 godina
Dell uvjek daje više ali i uzima nešto više(novac).Inače Dell dobiva barem u slučaju jeftinih LG eIPS LCD monitora,najbolje pobrane panele te ih naravno s tim i dobro naplate LG-u,dog preostale nazovimo ih "škart"panele LG trpa u svoje jeftinijie LCD,stoga zaključak je da Dell kao proizvođač monitora nije tvrtka koja prodaje stara muda pod nova nego se trudi biti bolji od ostalih što im u neku ruku uspjeva.
12 godina
neaktivan
Mitch kaže...
dkomar kaže...

I sto ces time dobit?

Gustoca piksela i njeno primjecivanje nije isto na 4-5" i 23".

1080p je odlicna rezolucija za 23", 2k uvr glave.

A što su dobili vlasnici rMBP koji ovako veliku(skoro) rezoluciju imaju na 15" ?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice