Core i7 990X početkom godine

poruka: 59
|
čitano: 5.721
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Core i7 990X početkom godine".
16 godina
protjeran
RE: Core i7 990X početkom godine
Commodore kaže...
obožavam_slagati_konfe kaže...

AMD:

Low end-Athlon II X2 240 do Athlon II X3 435

Medium end-Athlon II X3 440 ,Phenom II X2 555,Athlon II X4 635

High end-Phenom II X4 945...1090T

Kod Intela je to:

i3 - Low end

i5 - Mainstream

i7 - High end

zar ti je to tako tesko shvatiti?

procesori od 1400 i vise kn nisu srednji segment i definitivno nisu mainstream jer ih ne kupuje vecina ljudi, mainstream je ono sto kupuje vecina kucnih korisnika, a to su procesori ispod 1000kn

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
15 godina
protjeran
grimyHR kaže...
Commodore kaže...

AMD:

Kod Intela je to:

i3 - Low end

i5 - Mainstream

i7 - High end

procesori od 1400 i vise kn nisu srednji segment i definitivno nisu mainstream jer ih ne kupuje vecina ljudi, mainstream je ono sto kupuje vecina kucnih korisnika, a to su procesori ispod 1000kn

mozda kad bi se gledalo po hrvatskom trzistu, ali ne gleda se. ako Intel svoje proizvode klasificira tako onda je to tako. Ferrari u nizem segmentu ima F430, u srednjem 599GTB, a u visokom F612 Scaglietti, dok Skoda u nizem segmentu ima Fabiu, u srednjem Octaviu, a u visokom Superb. Ako Intelov najjeftiniji procesor kosta 900 kn onda je sasvim normalno da onaj iz srednjeg segmenta kosta 1400.

EDIT: a takodjer sam siguran da vise ljudi u hrvatskoj ima i5 procesor nego i3.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 21:40 (Commodore).
16 godina
protjeran
Commodore kaže...
grimyHR kaže...
Commodore kaže...

AMD:

Kod Intela je to:

i3 - Low end

i5 - Mainstream

i7 - High end

mozda kad bi se gledalo po hrvatskom trzistu, ali ne gleda se. ako Intel svoje proizvode klasificira tako onda je to tako. Ferrari u nizem segmentu ima F430, u srednjem 599GTB, a u visokom F612 Scaglietti, dok Skoda u nizem segmentu ima Fabiu, u srednjem Octaviu, a u visokom Superb. Ako Intelov najjeftiniji procesor kosta 900 kn onda je sasvim normalno da onaj iz srednjeg segmenta kosta 1400.

segmente ne definira intel nego trziste, u ovom slucaju trziste procesora za stolna racunala, znaci tu se ne gleda samo intel

15 godina
protjeran
grimyHR kaže...

segmente ne definira intel nego trziste, u ovom slucaju trziste procesora za stolna racunala, znaci tu se ne gleda samo intel

odlicno, sad potrazi malo trzisne rezultate Intela i AMDa pa vidi koji su najprodavaniji procesori. AMD je dostigao Intela u nekim segmentima i na nekim trzistima no ukupno je jos uvijek daleko. To sto je cijena otisla gore i sto smo mi do sad navikli kupovati mainstream procesore za do 1000 kn toj stvar proslosti. prije se za 2000 kn kupovala high end grafika a danas toliko kosta srednja klasa. Ni meni nije drago sto za osrednju konfiguraciju moram dati duplo vise nego prije 10 godina. Zato sve vise ljudi kupuje low end.

16 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...
joze kaže...
vexx5555 kaže...
joze kaže...

kada dolazi sljedeći intelov socket

Slijedeće godine,zato me i ćudi što su izdaju taj proc. Mogli bi napraviti i neki six-core za lga1156.

gotovo je s 1156

Pa gotovo je i sa 1366 pa izdaju taj proc.

intel je odlučio zaboraviti 1156 i ne radit više procesore, a socket 1366 još nije gotov i intel nastavlja radit procesore za taj socket

http://gtabalkan.com
16 godina
protjeran
Commodore kaže...
grimyHR kaže...

odlicno, sad potrazi malo trzisne rezultate Intela i AMDa pa vidi koji su najprodavaniji procesori. AMD je dostigao Intela u nekim segmentima i na nekim trzistima no ukupno je jos uvijek daleko. To sto je cijena otisla gore i sto smo mi do sad navikli kupovati mainstream procesore za do 1000 kn toj stvar proslosti. prije se za 2000 kn kupovala high end grafika a danas toliko kosta srednja klasa. Ni meni nije drago sto za osrednju konfiguraciju moram dati duplo vise nego prije 10 godina. Zato sve vise ljudi kupuje low end.

intelov srednji segment je c2d na lga775 i mozda koji c2q, a ti nemas pojma o trzistu

i btw, grafika srednje klase su radeon 56xx serija i nvidijina alternativa, ne 58xx

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 22:09 (grimyHR).
15 godina
protjeran
grimyHR kaže...
Commodore kaže...
grimyHR kaže...

intelov srednji segment je c2d na lga775 i mozda koji c2q, a ti nemas pojma o trzistu, i btw, grafika srednje klase su radeon 56xx serija i nvidijina alternativa, ne 58xx

jasno mi je s kim razgovaram. Intelov srednji segment su procesori koji se vise ne proizvode?

c2q su u pravilu skuplji bili (osim q8200 i q8300) od i5 pa ti vidi kakve gluposti pises.

16 godina
protjeran
Commodore kaže...

jasno mi je s kim razgovaram. Intelov srednji segment su procesori koji se vise ne proizvode?

c2q su u pravilu skuplji bili (osim q8200 i q8300) od i5 pa ti vidi kakve gluposti pises.

gledaju se procesori koji su u prodaji na trzistu, nema to veze sa proizvodnjom dok god su u trgovinama

jel ti znas sta je trziste uopce?

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 22:13 (grimyHR).
15 godina
protjeran
grimyHR kaže...
Commodore kaže...

gledaju se procesori koji su u prodaji na trzistu, nema to veze sa proizvodnjom dok god su u trgovinama

Kad sam ja kupio (jednom davno) c2d kostao je 1400 kn. isto ko sto danas kosta i5 750 a vise od i5 630. To sto danas mozes kupit 2 linije starog, a u biti novog, Clia za 10k eura ne znaci da ova nova linija koja kosta 14k nije isti segment automobila. Kada je izasao c2d 8400 bio je vrh srednje klase procesora kao sto je to danas i5 760. Kad tom i5 760 za godinu ili dvije cijena padne na 1000 on ce tada postati zastarjeli procesor a ne mainsrtream.

16 godina
protjeran
Commodore kaže...
grimyHR kaže...
Commodore kaže...

Kad sam ja kupio (jednom davno) c2d kostao je 1400 kn. isto ko sto danas kosta i5 750 a vise od i5 630. To sto danas mozes kupit 2 linije starog, a u biti novog, Clia za 10k eura ne znaci da ova nova linija koja kosta 14k nije isti segment automobila. Kada je izasao c2d 8400 bio je vrh srednje klase procesora kao sto je to danas i5 760. Kad tom i5 760 za godinu ili dvije cijena padne na 1000 on ce tada postati zastarjeli procesor a ne mainsrtream.

ali stanje na trzistu nema veze sa aktualnom proizvodnjom, nego sa ponudom u prodaji i potraznjom od strane korisnika, od tih intela sto se trenutno proizvode jedino je i3 mozda mainstream, jel ti to shvacas?

15 godina
protjeran
grimyHR kaže...

ali stanje na trzistu nema veze sa aktualnom proizvodnjom, nego sa ponudom u prodaji i potraznjom od strane korisnika, od tih intela sto se trenutno proizvode jedino je i3 mozda mainstream, jel ti to shvacas?

prestani razmisljati o mom shvacanju koad sam nisi u stanju shvatiti nesto.

15 godina
neaktivan

Ja ne znam što svi čudite? Stvar je jako jednostavna - Intel je razvio tehnologiju koja trenutno ne treba nikome. Ali tu je. A kako je najskuplja tehnologija (bez obzira o čemu pričamo) ona koja skuplja prašinu u ladicama (a utuklo se u nju para i para!) normalno da će krenuti puštati lagano i ove procesore u prodaju.

Konkretna primjena? MidEnd virtualizacijski serveri mi prvo padaju na pamet... Naravno, uz odgovarajuće matične ploče. Sve ostalo bi po meni bilo traćenje resursa.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
grimyHR kaže...
Commodore kaže...
grimyHR kaže...
Commodore kaže...

grimyHR je u pravu, Intel i dalje ima najveći udio na tržištu sa socket 775 procesorima a ukupni Intelov udio procesora na tržištu koji je veći od AMD-ovog fanboyevi tumače kao uspjeh i5 ili i7 u odnosu na AM3 procesore što je daleko od točnog...

Intel’s Atom socket only accounts for 5% of their overall sales, with the recently introduced LGA 1156 socket overtaking it for second place with 18% and LGA 775 still reigning as top dog with 77% of overall sales. Intel’s high-end LGA 1136 socket takes up only 1% of sales which means that it is behind the Atom socket at least in this respect.

clock2much
17 godina
neaktivan

Vidim da se rasprava zakuhala Namigiva

Pa dobro, u koji segment se onda svrstava jedan C2 Quad 9550 sa 12MB cache-a?

Ja ne vidim da mi ga ikoji noviji proc (osim onih i7+ iz visoke klase po par tisućica kn) može dostojno zamijeniti jošNeodlučan

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Cele303 kaže...

jel to i ti hoces rec da je i5 high end procesor? pa normalno da se low end procesori najbolje prodaju, to im je i svrha. ne razlikujete top seller i main stream. razlika u cijeni jednog c2d 8400 i i5 750 je mnogostruko manja nego izmedju i5 750 i i7 920 ili 980. po cijeni kod nas podjela ide oltprilike do 1000 kn, od 1000 do 2000 i preko 2000. otprilike isto kao i za GPU. samo nije iskljucivo cijena ono sto odredjuje kategoriju. Bmw 118 je skuplji od Opela Insignie sa istim motorom, no Opel je visa klasa a bmw niza. neko to moze shvatiti a neko ne.

16 godina
Dado_ZG78 kaže...

Vidim da se rasprava zakuhala Namigiva

Pa dobro, u koji segment se onda svrstava jedan C2 Quad 9550 sa 12MB cache-a?

Ja ne vidim da mi ga ikoji noviji proc (osim onih i7+ iz visoke klase po par tisućica kn) može dostojno zamijeniti jošNeodlučan

Ja bih rekao da se radi o proc-u koji je na gornjoj granici mainstreama, za zamjenu nema potrebeOsmijeh

Bolje ispasti kreten nego iz aviona
16 godina
neaktivan

Savršen CPU za CPU based Ray-tracing, hehe Cool

Mogli bi ovi u Intelu početi sa non-extreme šesterpjezgrašima, sline mi cure kada vidim ovo. Osmijeh

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo čitam malo postove i cijela uboga stranica totalni offtopic.Mislim da tema nije u koji tržišni segment spada i5, več je tema o nadolazečem i7 990X.

Budimo realni: Iako je procesor ogromno skup(čitaj neopravdano) taj procesor i dalje ostaje san svakog OC-era ili Enthusiasta.

I'll be back
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Savršen CPU za CPU based Ray-tracing, hehe Cool

Mogli bi ovi u Intelu početi sa non-extreme šesterpjezgrašima, sline mi cure kada vidim ovo. Osmijeh

Nema potrebe kad im se trenutni i7 930/920 prilično dobro nose sa AMD-ovim šestjezgrenim procesorima. Smijeh

I'll be back
16 godina
neaktivan
microman kaže...

Nema potrebe kad im se trenutni i7 930/920 prilično dobro nose sa AMD-ovim šestjezgrenim procesorima. Smijeh

Recimo 6C, 12T za cca 4000kn @ 2.8GHz (ili manji stock, lako to ispravimo OC-om, jel da) recimo i ja sam najsretniji čovijek na svjetu, a za AMD me zaboli ona stvar, jer u profesionalnim aplikacijama nisu toliko napredni kao Intelovi procesori (HT čini čuda izgleda).

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
microman kaže...

Recimo 6C, 12T za cca 4000kn @ 2.8GHz (ili manji stock, lako to ispravimo OC-om, jel da) recimo i ja sam najsretniji čovijek na svjetu, a za AMD me zaboli ona stvar, jer u profesionalnim aplikacijama nisu toliko napredni kao Intelovi procesori (HT čini čuda izgleda).

Je istina, al bome čini čuda u pitanju zagrijavanja procesora. Ona intelova tvrdnja o 30% bolje preformansa se vijerojatno odnosila na 30% veče zagrijavanje, a ne preformanse.

i7 bez HT-a je Mrtav hladan i nediže se iznad 50°c, a sa HT-om dolazi i na 70°c.

I'll be back
15 godina
microman kaže...

Evo čitam malo postove i cijela uboga stranica totalni offtopic.Mislim da tema nije u koji tržišni segment spada i5, več je tema o nadolazečem i7 990X.

Budimo realni: Iako je procesor ogromno skup(čitaj neopravdano) taj procesor i dalje ostaje san svakog OC-era ili Enthusiasta.

Slažem se, on je neopravdano skup, ali zato očekivano skup i njemu se ubiti već godinama ne mijenja cijena u relativnim pojmovima...tj u prevodu: jednako je skup kao i svaki top intel cpu. Intel već godinama, po tradiciji drži cijenu svog trenutno top stolnog modela na 999 USD za 1000 komada. Pa makar 5% sporiji proc bio i 600 USD, ili 500 USD, ovaj top model je uvijek bio i bit će 999 USD. I tko voli nek izvoli.

Tako da ako zanemarimo ljude koji ga mogu iskoristit i imaju potrebu za njim, i mogu ga amortizirat u realnom vremenu svi ostali koji ga kupe ga kupuju samo zato da bi gaimali, osjetili, nafrljili, hvalili se ili šta god drugo hoćeš tu ubacit. Ali činjenica je da to u biti nije cijena tog i tog proca sa toliko i toliko jezgri ili štatijaznamšta, nego je to cijena trenutno najjačeg intel desktop modela. I ta cijena ja kako sam i rekao već godinama ista. I to je to šta ti plaćaš u toj cijeni

16 godina
neaktivan

Neki dan sam prijatelju koji ima i7 (950-ku, radi na 3.06Ghz) išao promijeniti termalnu, jer mu je "komp smrdio". Naravno na CPU-u je stock cooler i baš su me zanimale temperature. Upalim Intel BurnTest i Real temp i bogme sam se načudio, skoro je CPU dosezao 100C. Riješio sam mu undervoltanjem (Ima onu Intel ploču, X58) CPU-a pa sada radi na 80C u full loadu (1.06V @ 3.06GHz).

16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Neki dan sam prijatelju koji ima i7 (950-ku, radi na 3.06Ghz) išao promijeniti termalnu, jer mu je "komp smrdio". Naravno na CPU-u je stock cooler i baš su me zanimale temperature. Upalim Intel BurnTest i Real temp i bogme sam se načudio, skoro je CPU dosezao 100C. Riješio sam mu undervoltanjem (Ima onu Intel ploču, X58) CPU-a pa sada radi na 80C u full loadu (1.06V @ 3.06GHz).

Majke ti mile i7 sa stock coolerom. Pa to je smrtni grijeh. Ima za  i7,a nije imao za high end zračni hladnjak?

I'll be back
16 godina
neaktivan

Poslovni komp mu je to, za AutoCAD i ostalo u čemu radi, no odosmo u off-topic opet Cool

16 godina
neaktivan

Iskreno nije mi jasno zašto Intel izbacuje blago poboljšanu verziju 980X-a, kad sredinom sljedeče godine ide van Sandy Bridge i novi socketi(nažalost opet).

I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da, OLY o tome i ja sanjam, samo kakve je intel volje ovih dana ce imati onaj temperatue Bug i nece ic preko 4ghz da ga hebesNeodlučan

I i7 920 I HD5970 I 12Gb Kingmax I EX-58 UD-5 I Xilence1200W I 2Tb Hitachi I Antec 1200 I
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Jedna Katana 3, od manje 150KN je idealna za stock i7... Naravno samo stock.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OPF Fan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
microman kaže...

Iskreno nije mi jasno zašto Intel izbacuje blago poboljšanu verziju 980X-a, kad sredinom sljedeče godine ide van Sandy Bridge i novi socketi(nažalost opet).

Zašto ne bi pobrao još malo para na istoj arhitekturi? Njih dizajnirane ovog procesora ne košta gotovo ništa kad ga imaju već gotovog.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice