Dosta svade!
Evo vam usporedbe buldozera i core i7 (benchmark):
LOL pogledaj datum.
Dosta svade!
LOL pogledaj datum.
ja cu se upucat ako ovo bude išlo na moju GB ma770-ud3 AM2+ ploču, aaaaaa
Vjerojatno neće kad govore da će imati samo DDR3 kontroler.
Dosta svade!
LOL. Koja faking dobra usporedba. U Usporedbi imamo još nepostoječe(na tržištu) AMD-ove procesore sa Intelovim i7 920 koji je sa nama od 2008 godine. Čekajte da Intel izbaci Sandy Bridge pa tek onda dajte usporedbe.
Može li netko objasniti graf.
Ne pratim tržište procesora kao većina ovdje.
Pretpostavljam da je Zambezi = Bulldozer, ali što je interlagos?
Glupo je uspoređivati ijedan procesor više generacije sa onim prijašnje generacije.
Čekajmo Sandy Bridge.
Ne mrzim ni jednu platformu i bio sam prije AMD-ovac ali ruku na srce u današnje vrijeme je za mene bolji intel no to ne znači da ako dođe da je brži amd od intela u tom trenutku kada ću uzimati novu konfu bilo bi ne logično ne uzeti ga. Naravno uz neke ostale faktore kao cijena itd. koj bi trebali biti približno jednaki
Pretpostavljam da je Zambezi = Bulldozer, ali što je interlagos?
Bulldozer - nova arhitektura
Zambezi - desktop procesori -četverojezgreni i osmerojezgreni zasnovani na bulldozer-u
Interlagos - serverski procesori - 16-jezgreni Opteroni zasnovani na bulldozer-u
Dosta svade!
LOL ovo je prvo travanjska sala s AMD-ovih stranica, sjecam se dobro jer oko ovih grafova izbila dobra frka - svi poceli citirat autora koji se samo isao zajebavat pa je i AMD moro izdavat sluzbeno priopcenje u kojem ogradjuju od svega
Dalje clanak na Bugovim stranicam je (opet) kriminalno los jer drobe svasta a ne kazuju/objasnjavaju gotovo nista
Nisam ja ko autor ovog clanka placen da objasnjavam znacajke ali ukratko glavna nit vodilja AMD-ovih injzinjera je bilo dignut performanse multithreadinga
objasnit cu uz pomoc par grafova
Multithreading danas kao osnovni izvor rasta performasi novih procesr (cisto forsiranje takte vec duze ne ide) se ostvaruje na dva nacina: 1) kao SMT (Intelov Hyper Threading) - seljacki receno softwerski pristup ili 2) dodavanjem dodatnih jezgri u procesor - opet seljacki receno fizicki pristupAli kao sto graf(slika 1) kaze tu je i drugi put(tocnije treci) kojim su krenuli AMD-ovi injzinjeri
oni su dobili funkcionalnost prave jezgre spajajući dvije izvršne jezgre cijelih brojeva(integer), dok ce ostale komponente (jedinica za dohvat, dekoder, floating point scheduler, L2 priručnu memoriju itd.) unutar jezgre dijeliti po potrebi, a ovakav dizajn je omogucio da operativni sistem jednu jezgru vidi kao dvije.
Ukratko AMD ima sad inovativni dizajn s dodatnim integerom koji povrsinu jezgre povecava za mizernih 12%(na razini chipa 5%) a performanse prema AMD-u za 60-80% sto je u usporedbi dodatnim perf. intelovog HT-a najblaze receno impresivno
Dalje ima jos hrpa unapredjenja modularni dizajn, intrukcije, TurboCore,blabla... koji mi se neda objasnjavat ali ako ce zbog iceg Buldozder gazit onda je zbog ovog gore
bulldozer i bobcat... ima tu neke sličnosti, jelda?
Jep, oboje ce bit procesori proizvedeni od AMD-a.
a slušaj gledali i oni Boba graditelja, pa dodali još i buldožer
Definitivno se slažem da je 775 sasvim dovoljan ako ga se maximalno iskoristi.
Idiotarija je nazivati ga zastarjelim i sporim kao sto to rade neki časopisi.
Ja imam 775 i nepada mi napamet prelaziti na novi socket, bar ne još 3 godine.
Ako mi zatreba nešto jače, kloknem proc, mem , graf itd.
slažem se.. Taj socket je star ali ne zastarjel.. Spor?? hmm uopće nije.. Na intel i7 je još sasvim nepotrebno ići, osim i samo osim ako nisi 3D master, video montažer, entuzijast u igrama, novci nisu problem itd. Meni je bitno samo da igre ne trokaju na very high. Platit svotu love prelaskom s c2d na i7 za dobit koji fps više i dobit dobar 3dmark bod je nepotrebno