Bulldozer na novom socketu

poruka: 40
|
čitano: 6.605
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Bulldozer na novom socketu".
17 godina
RE: Bulldozer na novom socketu
Renesis kaže...

Dosta svade!

Evo vam usporedbe buldozera i core i7 (benchmark):

http://www.chw.net/2010/04/amd-bulldozer-en-exclusiva/

LOL pogledaj datum.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
17 godina
bik kaže...

ja cu se upucat ako ovo bude išlo na moju GB ma770-ud3 AM2+ ploču, aaaaaa Poljubac

Vjerojatno neće kad govore da će imati samo DDR3 kontroler.

We are nothing but the stones to pave the way...
16 godina
neaktivan
Renesis kaže...

Dosta svade!

LOL. Koja faking dobra usporedba. U Usporedbi imamo još nepostoječe(na tržištu) AMD-ove procesore sa Intelovim i7 920 koji je sa nama od 2008 godine. Čekajte da Intel izbaci Sandy Bridge pa tek onda dajte usporedbe.

I'll be back
17 godina

Može li netko objasniti graf.

Ne pratim tržište procesora kao većina ovdje.

Pretpostavljam da je Zambezi = Bulldozer, ali što je interlagos?

Glupo je uspoređivati ijedan procesor više generacije sa onim prijašnje generacije.

Čekajmo Sandy Bridge.

Ne mrzim ni jednu platformu i bio sam prije AMD-ovac ali ruku na srce u današnje vrijeme je za mene bolji intel no to ne znači da ako dođe da je brži amd od intela u tom trenutku kada ću uzimati novu konfu bilo bi ne logično ne uzeti ga. Naravno uz neke ostale faktore kao cijena itd. koj bi trebali biti približno jednaki

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Exploder kaže...

Pretpostavljam da je Zambezi = Bulldozer, ali što je interlagos?

Bulldozer - nova arhitektura

Zambezi - desktop procesori -četverojezgreni i osmerojezgreni zasnovani na bulldozer-u

Interlagos - serverski procesori - 16-jezgreni Opteroni zasnovani na bulldozer-u

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
15 godina
protjeran
 Renesis kaže...

Dosta svade!

LOL ovo je prvo travanjska sala s AMD-ovih stranica, sjecam se dobro jer oko ovih grafova izbila dobra frka - svi poceli citirat autora koji se samo isao zajebavat pa je i AMD moro izdavat sluzbeno priopcenje u kojem ogradjuju od svega

Dalje clanak na Bugovim stranicam je (opet) kriminalno los jer drobe svasta a ne kazuju/objasnjavaju gotovo nista

Nisam ja ko autor ovog clanka placen da objasnjavam znacajke ali ukratko glavna nit vodilja AMD-ovih injzinjera je bilo dignut performanse multithreadinga 

objasnit cu uz pomoc par grafova

Multithreading danas kao osnovni izvor rasta performasi novih procesr (cisto forsiranje takte vec duze ne ide) se ostvaruje na dva nacina: 1) kao SMT (Intelov Hyper Threading) - seljacki receno softwerski pristup ili 2) dodavanjem dodatnih jezgri u procesor - opet seljacki receno fizicki pristup 

Ali kao sto graf(slika 1) kaze tu je i drugi put(tocnije treciSmijeh) kojim su krenuli AMD-ovi injzinjeri 

oni su dobili funkcionalnost prave jezgre spajajući dvije izvršne jezgre cijelih brojeva(integer), dok ce ostale komponente (jedinica za dohvat, dekoder, floating point scheduler, L2 priručnu memoriju itd.) unutar jezgre dijeliti po potrebi, a ovakav dizajn je omogucio da operativni sistem jednu jezgru vidi kao dvije.

Ukratko AMD ima sad inovativni dizajn s dodatnim integerom koji povrsinu jezgre povecava za mizernih 12%(na razini chipa 5%) a performanse prema AMD-u za 60-80% sto je u usporedbi dodatnim perf. intelovog HT-a najblaze receno impresivno 

Dalje ima jos hrpa unapredjenja modularni dizajn, intrukcije, TurboCore,blabla... koji mi se neda objasnjavat ali ako ce zbog iceg Buldozder gazit onda je zbog ovog gore

"To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?"
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.8.2010 10:02 (dado8).
16 godina
neaktivan

bulldozer i bobcat... ima tu neke sličnosti, jelda?Neodlučan

netko

0 0 hvala 0
17 godina
kikicacool kaže...

Jep, oboje ce bit procesori proizvedeni od AMD-a.

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
16 godina
kikicacool kaže...

a slušaj gledali i oni Boba graditelja, pa dodali još i buldožerBelji se

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
16 godina
neaktivan
Exploder kaže...

Definitivno se slažem da je 775 sasvim dovoljan ako ga se maximalno iskoristi.

Idiotarija je nazivati ga zastarjelim i sporim kao sto to rade neki časopisi.

Ja imam 775 i nepada mi napamet prelaziti na novi socket, bar ne još 3 godine.

Ako mi zatreba nešto jače, kloknem proc, mem , graf itd.

slažem se.. Taj socket je star ali ne zastarjel.. Spor?? hmm uopće nije.. Na intel i7 je još sasvim nepotrebno ići, osim i samo osim Cool ako nisi 3D master, video montažer, entuzijast u igrama, novci nisu problem itd. Meni je bitno samo da igre ne trokaju na very high. Platit svotu love prelaskom s c2d na i7 za dobit koji fps više i dobit dobar 3dmark bod je nepotrebno

http://gtabalkan.com
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice