Brzi i pouzdani Ultrastar SSD-ovi

poruka: 14
|
čitano: 2.399
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Brzi i pouzdani Ultrastar SSD-ovi".
17 godina
odjavljen

Jedva čekam neku vijest o SSD-ovima gdje će u naslovu biti riječ "JEFTINIJI"

Freak Show Inc.

4 0 hvala 0
17 godina
Re: Brzi i pouzdani Ultrastar SSD-ovi
Friday kaže...

Pa obični već jesu, ali ovi neće biti.

17 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...
Friday kaže...

Da, jeftini su za poludit...

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...
Old Iggy kaže...
Friday kaže...

Pa u biti jesu. Već ih ima kućnih za 600-njak kn nadalje. Ovakvi s bitno manjim kapacitetom su do prije dvije - tri godine imali list price i do 50.000 USD.

14 godina
neaktivan
Friday kaže...

Friday kaže...

Kao jedna od osnovnih komponenti racunala, mozda i najbitnija za brzinu rada prosjecnom korisniku, nisu ni skupi. Ljudi danas bez problema daju 1000kn vise za koju dodatnu jezgru ili MHz procesora kojeg nikad nece iskoristiti, ili MHz RAM-a koji ni zahtjevnijim korisnicima ne donosi nista, a skupo im je dati isto toliko za komponentu koja visestruko ubrzava cijeli sistem.

Osim toga SSD je relativno nova stvar i cijena mu brze pada nego sto je prije 20 godina padala mehanickom HDD-u.

16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Kao jedna od osnovnih komponenti racunala, mozda i najbitnija za brzinu rada prosjecnom korisniku, nisu ni skupi. Ljudi danas bez problema daju 1000kn vise za koju dodatnu jezgru ili MHz procesora kojeg nikad nece iskoristiti, ili MHz RAM-a koji ni zahtjevnijim korisnicima ne donosi nista, a skupo im je dati isto toliko za komponentu koja visestruko ubrzava cijeli sistem.

Osim toga SSD je relativno nova stvar i cijena mu brze pada nego sto je prije 20 godina padala mehanickom HDD-u.

točno to. ja sam se sjetio odmah ubrzanja, onda, s modema na dsl. nikad se više osvrnuo na modem nisam.

ali HDD je već duži niz godina usko grlo (bottleneck), naspram ostalih komponenti. i dolaskom ssd-a to se pomalo mijenja. nije puno, ali mene veseli.

13 godina
neaktivan
Friday kaže...
Old Iggy kaže...
Friday kaže...

Dečki brkate lončiće. Omjer cijene najkvalitetniji SSD : Serverski (enterprise) SSD je otprilike 1:3 (pa na više), naravno za potpuno isti kapacitet. Ovo nije SSD za desktop PC .... Kod običnih HDD omjer je naprimjer (otprilike) ovakav: SAS 15K 300 GB =1800 kn : SATA 3TB (10x veći kapacitet) =1000 kn. Dakle tu je omjer cijene po kapacitetu skoro 20x lošiji za SAS. Pa sad vidite da li su cijene baš tako loše za SSD....

16 godina
Friday kaže...
..

- u odnosu na VGA, CPU pa do kw napajanja ili kućišta? ... sve je relativno.

ali mi svejedno neobično zvuči WDov HGST disk...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Cognitor kaže...

Dečki brkate lončiće. Omjer cijene najkvalitetniji SSD : Serverski (enterprise) SSD je otprilike 1:3 (pa na više), naravno za potpuno isti kapacitet. Ovo nije SSD za desktop PC .... Kod običnih HDD omjer je naprimjer (otprilike) ovakav: SAS 15K 300 GB =1800 kn : SATA 3TB (10x veći kapacitet) =1000 kn. Dakle tu je omjer cijene po kapacitetu skoro 20x lošiji za SAS. Pa sad vidite da li su cijene baš tako loše za SSD....

koliko ja znam MLC ssd-ovi jesu za desktop okruženja. SLC SSD-ovi su kao suho zlato. a tek TLC SSD-ovi mogu reć da će bit za spremište podataka. znači tipa red green WD.

17 godina
ranko091 kaže...
Cognitor kaže...

koliko ja znam MLC ssd-ovi jesu za desktop okruženja. SLC SSD-ovi su kao suho zlato. a tek TLC SSD-ovi mogu reć da će bit za spremište podataka. znači tipa red green WD.

SLC se zbog cijene polako povlači, zamjenjuje ga MLC (postaje pouzdaniji, naravno ovisi o brdu faktora). No puno je efikasnije češće mijenjati ovakav disk nego u produkciji i nabaviti i zamijeniti SLC.

17 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.4.2013 14:42 (makopos).
13 godina
neaktivan

Moze li mi neko reci koliko se krecu cijene SSD-ova za SATA2 i kolika je razlika u brzini u odnosu na SATA3?

0 0 hvala 0
17 godina
Bilal kaže...

Moze li mi neko reci koliko se krecu cijene SSD-ova za SATA2 i kolika je razlika u brzini u odnosu na SATA3?

Cijene imaš na webu, a o samim SSD-ovima nekoliko tema na HDD/SDD dijelu foruma.

15 godina

Ovi SSD-ovi su za firme i ka takvi nisu zanimljivi nama običnim smrtnicima :) ali za nas ovaj podatak nosi druge vijesti. Ulaskom SSD-a u serverski svijet i ako se počnu primjenjivat u večim količinama cijena proizvodenje SSD će pasti, a time nadam se i cijena finalnog proizvoda opčenito misleći na SSD.

Bilal kaže...

Da ne tražiš drugdje po formu of topic SATA 2 konektor ima propusnost 300 MB/s i ako na njega spojiš SATA 3 SSD koji ima čitanje 550 MB/s ti ćeš iz tog SATA 3 SSD-a realno vuči max do 300 MB/S (realno nešto manje, zašto prouči na netu komunikaciju preko sata kontroler). Zato ako kupuješ SATA 3 SSD svakako ga spoji na SATA 3 kontroler da iskoristiš cijeli potencijal disaka. Ako na svojoj ploči nemaš SATA 3 kontoler i dvoumiš se između neka dva SSD diska od kojih je jedan SATA 2 drugi SATA 3, ako je SATA 2 jeftiniji i ne namjeravaš uskoro nadogradit MBO svakako uzmi SATA 2 i uštedi pare jer ne ćeš puno dobiti sa SATA 3 diskom na SATA 2 ploči. Ako namjeravaš nadograditi MBO ili već imaš MBO sa SATA 3 i lova nije problem svakako kupuješ SATA 3.

My SSD Rocks
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice