Black Edition u kolovozu

poruka: 22
|
čitano: 2.581
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Black Edition u kolovozu".
16 godina
neaktivan
Black Edition u kolovozu

amd s  serijama II tuče sve konkurente 

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Black Edition u kolovozu

Jednostavno,barem po mojem mišljenju best buy procesori sada,i još su k tome Black Edition.....

Ja na jesen prelazim s Intela na AMD....

90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.
Moj PC  
7 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Black Edition u kolovozu

Intel je jos uvjek u predonsti definitivno.

A sto se tice ovog najjaceg Phenom II X4 965

MSI je objavio kako mu deklarirana potrosnja iznosi 140W sto je jako puno, i mogao bi biti veliki problem za neke proizvodače matičnih ploča.

A i ovj cetverojezgreni Athlon II mi neide u glavu nikako, kostat ce 700-800kn u igrama vecinom nece bit koristi od te dvije dodatne jezgre, isplativij ce bit Phenom II X2 550 (koji ce pojeftinit do tad).

od miline tresu mi se jaja u gacama budi se azdaja
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2009 18:07 (overdeath).

1 8 hvala 0
17 godina
neaktivan
Black Edition u kolovozu

Tako je iako je phenom II 550 BE i sad jeftin (oko 8oo kn) s obzirom da se daju unlockat sve 4 jezgre. Ma AMD ih štanca za sve tipove korisnika a imaju debelu prednost naspram intelu - cijena, koja u ovoj krizi igra još veću ulogu.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Black Edition u kolovozu

a ne znam sta su svi toliko protiv intela, ja kupio e5200->500kn, clocko ga na ploci asus P5Q3->1000kn na 3ghz s njegovim generičkim hladnjakom, 2 GB a-data radne na 1300 mhz i temperatura proca ne prelazi 35 C kad igram wow ili radim komprimiranje rarom i mogu reč da sam zadovoljan! po meni pametnije je uložit u dobru ploču neg tam neku xxxx name i onda neki i7 ili amd black e.

1 4 hvala 0
17 godina
RE: Black Edition u kolovozu
overdeath kaže...

Intel je jos uvjek u predonsti definitivno.

A sto se tice ovog najjaceg Phenom II X4 965

MSI je objavio kako mu deklarirana potrosnja iznosi 140W sto je jako puno, i mogao bi biti veliki problem za neke proizvodače matičnih ploča.

A i ovj cetverojezgreni Athlon II mi neide u glavu nikako, kostat ce 700-800kn u igrama vecinom nece bit koristi od te dvije dodatne jezgre, isplativij ce bit Phenom II X2 550 (koji ce pojeftinit do tad).

A tvoj Nehalem malo troši, samo 130W.

Athlon II x4 će biti vrlo isplativ, za gta 4, cod 4 i 6 i FC2, tu 2 jezgre više imaju puno koristi.

I skoro sve buduće igrice će koristiti 4 i više jezgri. Multithreading doba je došlo, tko kupi dualca se shebo , a imao je para za quada/triple corea.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
16 godina
neaktivan

Momak

Nehalem je potpuno druga klasa.

na 2,66Ghz (najslabij) je jednako jak kao tvoj najjaci Phenom II na 3,4Ghz.

FarCry 2 nezna iskoristit vise od dvije jezgre, a i cod4 prilicno lose skalira visejezgrene procesore...

16 godina
m4c0r4k kaže...

a ne znam sta su svi toliko protiv intela, ja kupio e5200->500kn, clocko ga na ploci asus P5Q3->1000kn na 3ghz s njegovim generičkim hladnjakom, 2 GB a-data radne na 1300 mhz i temperatura proca ne prelazi 35 C kad igram wow ili radim komprimiranje rarom i mogu reč da sam zadovoljan! po meni pametnije je uložit u dobru ploču neg tam neku xxxx name i onda neki i7 ili amd black e.

Za te novce si mogo uzet amd ploču i proc da boli glava i šije tvog intela u beskonaconst.

16 godina
Black Edition u kolovozu

Onaj ko misli kupovat novi komp bija bi lud uzimat intel platformu jer amd daje more bang for bucks kako to ameri kažu.Sad je pravo vrime za amd koji će zatrpat tržište odličnim i jeftinim procesorima.

Kako vidiš gori li svitlo u živideru ?
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
overdeath kaže...

Momak

FarCry 2 nezna iskoristit vise od dvije jezgre, a i cod4 prilicno lose skalira visejezgrene procesore...

Ma nemoj!

Zašto svi govore da je FC2 jedna od prvih igrica koje koriste više jezgri?

Nije jednako jak kao x4 965, uostalom gdje su ti testovi da to dokažeš kada proc nije ni izašao!

Da je nehalem(2,66GHz) jači u multithread programima to nesumnjam, ali u igricama bome nije barem ne od ovog.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2009 23:31 (Hyperion).
17 godina
neaktivan
Black Edition u kolovozu

Iskreno... radije uzmam AMD i dobru grafičku (ili dvije) nego Nehalema...

To doubt, to discredit !!!

6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
D4RKL1NG kaže...

Iskreno... radije uzmam AMD i dobru grafičku (ili dvije) nego Nehalema...

To i ja mislim. Iako mi igre nisu prioritet, AMD je nekako realniji sa cijenama i siguran sam da se više dobije za jednako uložene kune sa AMD konfom nego sa Intelovom. A i iz principa ne volim Intel. Uvijek sam navijao za "slabije" timove. A još k tome kad je BE u pitanju veliko je pitanje koji je slabiji tim????

16 godina
Hyperion kaže...

Ma nemoj!

Nije jednako jak kao x4 965, uostalom gdje su ti testovi da to dokažeš kada proc nije ni izašao!

Da je nehalem(2,66GHz) jači u multithread programima to nesumnjam, ali u igricama bome nije barem ne od ovog.

Tko je jači u Igricama nije vazno, valjda si mislio na viši stupanj koji se naziva Igre.
Nego tko je jaci, Intel definitivno je bolji u programima kao winrar, konvertiravanje i to, a u Igrama to cemo još vidjet, al opet mislim zar je toliko bitno radi 1-2 fpsa dizati toliku buku jer veću ulogu kod viših rezolucija igra Graficka, jedino ako je neka veća razlika onda je druga stvar.

Sad imam jedno pitanje, mislio sam uzimat Phenom II x4 940 BE, al nesto sam smixao i uzet cu intela Q9550 sad neznam koliko troši više/manje od tog AMD-a  ??, govorim radi napajanja jer imam Corsair VX450 (grafa bi bila HD4890 XXX, ostalo jednako kao u Moj PC, RAM +2GB)

I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2009 2:20 (markoal).
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
overdeath kaže...

Momak

Ma nemoj!

Mogu oni sta bilo govorit, isto kao da je danas kisa a  suncano je.

Nigdje nisam vidio da FC2 zna iskoristit vise od dvije jezgre.

Čak je i u bugu kada su testirali Dual Core vs Quad Core, Q9400 vs E8200 fps bio apsolutno isti u FarCry 2.

Tako je i u drugim igrama.

X4 965 ce bit podjednak kao najslabij Core i7, ako je x4 955 nekih 5% slabij,  veci takt nece mu donjet 20% vece perfomanse.

16 godina
CUNO kaže...

A još k tome kad je BE u pitanju veliko je pitanje koji je slabiji tim????

Iako su BE,slabije se oc-aju od neotključanog intela.Još je intel dosta jači i po prodaji iako je skuplji.Šteta ali to je tako.

markoal kaže...

Sad imam jedno pitanje, mislio sam uzimat Phenom II x4 940 BE, al nesto sam smixao i uzet cu intela Q9550 sad neznam koliko troši više/manje od tog AMD-a  ??, govorim radi napajanja jer imam Corsair VX450 (grafa bi bila HD4890 XXX, ostalo jednako kao u Moj PC, RAM +2GB)

U mirovanju imaju istu potrošnju,u radu fenom ima 30W veču.Pazi ako uzmeš tog 940 be onda si se zatvorija za daljnju nadogradnju na ddr3 memoriju,zato on i je tako jeftin jer se završava njegova proizvodnja krajem godine.Mislim da cijena 965be i 955be neće baš tako brzo padat.Poskupit će sve kad kuna devalvira,a euro krajem godine ode na 8 kn.Da san na tvom mistu ne bi minja proc još 2 god jer se može nenormalno oc-at ako zatreba.

Kako vidiš gori li svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2009 16:43 (dery).
16 godina
dery kaže...

U mirovanju imaju istu potrošnju,u radu fenom ima 30W veču.Pazi ako uzmeš tog 940 be onda si se zatvorija za daljnju nadogradnju na ddr3 memoriju,zato on i je tako jeftin jer se završava njegova proizvodnja krajem godine.Mislim da cijena 965be i 955be neće baš tako brzo padat.Poskupit će sve kad kuna devalvira,a euro krajem godine ode na 8 kn.Da san na tvom mistu ne bi minja proc još 2 god jer se može nenormalno oc-at ako zatreba.

Ma gle, brat je htio uzimat neke djelove i ja sam htio  nabavit grafu, monitor i RAM, a cjene su bile pale, tako da me doslo vise od 800 kn jeftinije onda ja samo ubacio sebi taj procesor a njemu cu dat ovaj.

I ako je tako onda ce moj VX450 moć izdržat Q9550 bolje nego phenoma 940.

E zahvaljujem!

I don't care...
17 godina
markoal kaže...
dery kaže...

Ma gle, brat je htio uzimat neke djelove i ja sam htio  nabavit grafu, monitor i RAM, a cjene su bile pale, tako da me doslo vise od 800 kn jeftinije onda ja samo ubacio sebi taj procesor a njemu cu dat ovaj.

E zahvaljujem!

Šta se ti tako brineš za napajanje, kao da je razlika između Q9550 i x4 940 nebo i zemlja, a nije ni 30W.

16 godina
Hyperion kaže...
markoal kaže...

E zahvaljujem!

Šta se ti tako brineš za napajanje, kao da je razlika između Q9550 i x4 940 nebo i zemlja, a nije ni 30W.

A gle, u cjeni je velika razlika, i mislio sam da Q9550 više troši, zato heh.

I don't care...
16 godina
neaktivan
Black Edition u kolovozu

Cemu taj 965BE, 200MHz vise u odnosu na 955 BE koji se moze klokati

na 3,4 na stock naponu (kao i dobar dio 940BE-a) ?.

AMD se ocito odlucio koncentrirati (zapravo nije da su imali veliki izbor) na

donji i srednji segment trzista, sto zapravo nije ni lose jer Intel i nema vise

sto novo za ponuditi u tim segmentima pa je jedini nacin da zadrzi kupce

drasticno smanjivanje cijena starih cipova, sto je dovleo do borbe cijena medu

dvaju firmi. Vrlo ugodno za nas korisnike pliceg dzepa.

Medutim, Intel najvjerovatnije nece jos dugo spavati, pa bi mogao uskoro

izbaciti svoje "budget" cipove i1,i3,i5 ili kako se vec trebaju zvati.

Nadam se da ce AMD uskoro imati spremnog nekog novog konja za utrku

koji bi parirao i7, jer bi to dovelo malo svjezeg daska u taj dio trzista, da

ne kazem spustanje cijena.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2009 2:36 (drnde).

0 0 hvala 0
16 godina
overdeath kaže...
Nigdje nisam vidio da FC2 zna iskoristit vise od dvije jezgre.
Čak je i u bugu kada su testirali Dual Core vs Quad Core, Q9400 vs E8200 fps bio apsolutno isti u FarCry 2.

Rekao bi da FarCry2 ne zna bas previse iskoristiti procesor.

Bas malo vrtio bencheve i evo rezultata - Ultra High, 8xAA, 1650 x 1050:

Q9550 @ 3,6:

average - 48,15

minimum - 37,60

maximum - 68,14

Q6600 @ 3,2:

average - 48,10

minimum - 37,72

maximum - 68,13

Sve isto osim sto na Q9550 memorija na 1066 sa 5-5-5-18, a Q6600 na 800 sa 4-4-4-12. Ipak pretpostavljam da memorija ne moze neke prevelike razlike napraviti.

Pretpostavljam da su ti rezultati maximum sto graficka moze postici i trpalo se gore jaci procesor ili ne (a Q9550 na 3,6 je poprilicno jaci CPU od Q6600 na 3,2) rezultati se ne dizu.

16 godina
neaktivan

I jesam bio u pravu?

Q9550 na većem taktu, i uz više cachea nije brži od Q6600.

17 godina
protjeran
Black Edition u kolovozu

jesi :)

zelim,hocu,mogu al neam koga

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice