BFS 2017: Dr. Boris Jokić: ima li nade za nas?

poruka: 32
|
čitano: 4.307
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "BFS 2017: Dr. Boris Jokić: ima li nade za nas?".
8 godina
protjeran
Re: BFS 2017: Dr. Boris Jokić: ima li nade za nas?
ATJLučko kaže...
O_O_O kaže...
ATJLučko kaže...
kapetan_ajkula kaže...
Naguljizov kaže...
Bolesnik

Nije lako rvatinama i HDZenjerama. Samo treba zatupiti populacije jedino tako mozete glasove dobit.

U zadnjih dvadeset godina bilo je puno razne ekipe na vlasti, bilo bi u redu SVE NJIH onda prozivati za neuspjeh i nerad u školstvu uopće! Ne branim nikoga, napadam sve i svakoga jer su SVI pokazali samo zainteresiranost za svoju rit i promociju svojeg lika i (ne)djela, a najčešće se vole ali baš svi kititi tuđim perjem! 

Slažem se da treba modernizirati kako školstvo tako i sam sustav, ali ne na uštrb i štetu onog segmenta koji garantira kvalitetu života, recimo kvalitetnu ničim zagđenu GMO FREE poljoprivredu, stočarstvo i turizam, a sve ostalo je bonus i trešnja na vrhu torte! 

O cemu pricas, reformu skolstva je blokirao HDZ ( o tome se prica), jer razne spodobe kao Markicka nisu stigle ubaciti svoju verziju realnosti.

Ovako, da neke stvari stavimo "na papir"! 

Moje osnovno školovanje je počelo tamo negdje 1975 godine, i "onaj stil" nastave, predavanja i samog učenja nije se stilom baš previše izmijenio. 

Obzirom danas živimo u društvu kakvom živimo, sve pet što se "ekipa", čitaj današnji osnovnoškolci i srednjoškolci žele baviti nečim što donosi hrpu novaca, u nekim šmensi fensi strukama i strukturama, ali, tko će sve te "radnike u šmensi fensi" strukturna nahraniti, obući, odjenuti?!?! 

Moje razmišljanje je takvo da se MORA paziti, ili bi se makar trebalo pripaziti ZA ŠTO se školuju nove generacije, a u svezi opće kulture, pitam se koliko bi "nekim" smjerovima prevelika lektira?! 

Moja malenkost je imala sreću i dobivala je knjige za lektiru skorom mjesec dana prije početka nastave, a kako je mene to stvarno zanimalo, ja sam svoju lektiru pročitao, i napisao i prije početka nastave, jer smo "imali takvu mogućnost" tko je htio, a to što danas se generacije skorom generalno GOTOVANI, bez zrna inteligencije za svoj stav i izričaj, svaka čast izuzetcima, to je dio i roditeljskog odgoja, e pa da ga je moglo biti koliko toliko u samom početku, sigurno nebi bio niti problem sastav "uber teške" lektire za školarce bilo kojeg stadija školovanja. 

Ne pricaj gluposti, ista situacija je bila i sa mojom generacijom 80tih. Isto su prepisivali lektire, gledali filmove umjesto citali knjige i svu tu opcu kulturu su zaboravili godinu dana nakon skole. Isto nisu imali respekta prema nastavnicima i roditelji su uvijek pokusavali da interveniraju. Ovdje se radi samo o modernizaciji, a ne ukidanje diskutabilne "opce kulture".

Paradoksalno u elektrotehnickoj skoli najtezi predmeti su bili zemljopis i hrvatski. Sve sto sam ponio iz skole je rusak, ostalo sam sam nakadno naucio. Sto se tice smjerova ucenja, inzinjeri su i dalje u manjini, ali ima hiper produkcija ekonomista, frizerki itd.

16 godina
neaktivan
Re: BFS 2017: Dr. Boris Jokić: ima li nade za nas?
O_O_O kaže...
world kaže...

Ne mogu vjerovati da i Bug pada pod utjecaj ovog Jokica (izgleda jedini "pametni" u Hrvatskoj) i govori o prekidu reforme. Koji prekid? Treba korigirati ono sto se pokusava na podli nacin  ispod radara provesti. Eto, ne znam da li bi itko volio da se nejgovom djetetu dogodi ono sto je po ovoj fantasticnoj reformi predlozeno kao lektira za srednju skolu, a radi se o djelu Črna mati zemla. Za takovo sto napisati trebas biti malo poremecen. Samo jedan primjer pedofilije........

Blunzanis, knjigu niti si procitao niti znas o cemu je. 

Vidim kao na svaki post koji te ne odgovara imas potrebu prosipati svoju pamet iako nicim nisi pozvan ili prozvan. Zanima me kao si ti to tako postao pametan, a prosao si skolovanje bez reforme Jokica? Cudo. Ali uvijek postoje paradoksi. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice