iPhone free Apps: 75,000 apps..
Android free Apps: 32,500 apps....
iPhone paid apps: 175,000 apps...
Android paid apps: 17,500 apps...
cca ...
iPhone free Apps: 75,000 apps..
Android free Apps: 32,500 apps....
iPhone paid apps: 175,000 apps...
Android paid apps: 17,500 apps...
cca ...
Supported locations for merchants
Currently, developers in the below countries may register as Google Checkout merchants and sell priced applications:
* Austria
* France
* Germany
* Italy
* Japan
* Netherlands
* Spain
* United Kingdom
* United States
We're working hard to add more countries, but we're unable to provide any guidance on timelines. Please stay tuned!
Paid App Availability
Priced applications are currently only available to users in the following countries:
* Australia
* Austria
* Canada
* France
* Germany
* Italy
* Japan
* Netherlands
* New Zealand
* Spain
* Switzerland
* United Kingdom
* United States
We're working hard to add more countries, so please stay tuned!
Dok za App store nisam vidio restrikcije. Po meni je to najveći problem zašto ima tako malo paid aplikacija na Androdi Marketu, a više besplatnih. Ja kao korisnik Android telefona ne vidim aplikacije koje se mogu kupiti, jer to nije omogućeno za moju zemlju, ja vidim samo besplatne, ove ostale moram potražiti na netu, što ponekad zna biti gnjavaža... Ali zato Android omogućava instalaciju takvih aplikacija dok iPhone ne omogućava (pravilo: ili kupi kod nas ili nigdje, a to je taj "nacistički" pristup prema korisnicima o kojem ljudi govore i koji mi se ne sviđa).
Pa tko kaze da je uopce bitan broj dostupnih aplikacija? Bitna je kvaliteta i svrha. A siguran sam da za android nema puno aplikacija tipa i am rich i onih glupih "simulatora" oruzja za retarde i slicno. Dakle ako kome neka aplikacija fali na androidu neka kaze koja. Takoder i za iphone ako nekome fali neka aplikacija neka kaze koja i za sto. Jer djecije rasprave tipa ja imam vise aplikacija od tebe nemaju ni smisla ni opravdanja.
Da to je teški fail google da nije omogućio svima...za sada mi možemo ili kupovati preko drugih stranica koje "dilaju" appove, ili pirate skidati, ili skinuti posebne appove koji omogućavaju da imate pristup paid appovima...dok neki devovi recimo sami brinu o prodaji svog appa pa se neke aplikacije isključivo mogu kupiti da liku direktno uplatiš preko paypala, na marketu uopće nema njegove aplikacije za kupiti(launcherpro plus je app ako koga zanima)
Pa tko kaze da je uopce bitan broj dostupnih aplikacija? Bitna je kvaliteta i svrha. A siguran sam da za android nema puno aplikacija tipa i am rich i onih glupih "simulatora" oruzja za retarde i slicno. Dakle ako kome neka aplikacija fali na androidu neka kaze koja. Takoder i za iphone ako nekome fali neka aplikacija neka kaze koja i za sto. Jer djecije rasprave tipa ja imam vise aplikacija od tebe nemaju ni smisla ni opravdanja.
ne nema ... ima svakakvih sranja, pogotovo što se sve odobrava. možeš misliti čega sve ima i čega će sve biti kad nema nikakvih pravila o selekciji.
ne nema ... ima svakakvih sranja, pogotovo što se sve odobrava. možeš misliti čega sve ima i čega će sve biti kad nema nikakvih pravila o selekciji.
Pa nisam ni rekao da androidu nema svakavih sranja, samo sam htio reci da mi nije bitno koliko opcenito ima aplikacija za koji uredaj nego dali imam kvalitetne apove koji mi trebaju a siguran sam da ima i za jednu i za drugu platformu. A ta appleova selekcija mi je samo minus jer ako imas aplikacije kao te koje sam naveo a brane neke koje bi mnogima bile korisne neznam koliko mi to dobra nosi. Vjerujem da je vecina od tih pustih aplikacije za iphone tipa da me apsolutno ne zanimaju i nikada ih nebi koristio ni da su free ni da dolaze na mobu. Tako da mi ti pust brojevi tko ima vise apova puno ne znace. I opet samo kazem ta takvih beskorisno glupih apova ima vise za iphone jer je lakse na iphonu na njima zaraditi tj. takav je profil prosjecnog korisnika doticnig uredaja.
I moram, ali stvarno moram komentirati ovaj dio posta. Kakve veze ima "SLOBODA" sa "KVALITETNIM" programom (kojega je netko napisao i dao "badava") s kojim se može kontrolirati uTorrent ili slati SMS poruka, a toga programa nema na iPhone. Ono o čemu ljudi govore da je platforma slobodnija jest to da je Android "open source", dok je iPhone "Proprietary". Znači ja mogu promijeniti dio coda core sustava na Androidu i nitko me neće goniti, dok ako to napravim na iPhone, odma će Stevie skakati po mojoj glavi sa svojim odvjetnicima.
Pa primjer slobode je u tome da su isto tako napravili program za kontrolu torrenta na iPhoneu, pa ga u Appleu nisu autorizirali (pa je sada na cydia storeu.... dakle moras napraviti jailbreak)
Ono što je očito glavna razlika je da za iphone devovi više ulažu truda te aplikacije i naplaćuju jer žele zaraditi. Dok i za android ima puno aplikacija i koje se plaćaju ima uvijek dosta puno besplatnih alternativa koje su odlične. Ali kad se radi o igrama onda iphone tuče veliko jer je devovima lakše kad imaju svega 4 konfiguracije za koje treba programirati dok androida ima pun koš sa svakvim procesorima, neki imaju tipkovnice, neki ovo, neki ono, i da izradiš igru koja će svima raditi super je puno teži posao nego na iphonu a na kraju bi još kao trebalo biti i besplatno...
Ali opet kod iOS-a mi se ne sviđa što devovi masovno sve više uzimaju maha sa plaćanjem aplikacija pa sada igra za iPad dođe i do 15$. To je jeftino? Pa za tu lovu se kupi ful desktop igra a neka zajebancija za igranje na ipadu što će nam dosaditi kroz par tjedana. Ili recimo da super odlična aplikacija iMovie apple prodaje za 5$...znači dođe vam ako želite iskusiti puni doživljaj svog moba morate isresti još puno love na sve aplikacije da bi imali sve, dok na androidu ćete za puno manje aplikacija platiti. Ja konkretno na mobu od aplikacija imam može 2-3 koje se plaćaju, odnosno pro verzije besplatnih, dok od igara skoro sve se plaćaju. Dok za iOS za većinu aplikacija treba platiti.
Ali i to što se u apple naplaćuje je i razlog boljim aplikacijama jer devovi se moraju potruditi da neko da lovu za njihov software, dok na androidu kad je besplatno se možda i neće toliko potruditi pa će ostati šrot aplikacija(facebook za android je čisti primjer toga, nema gore aplikacije od nje na androidu) dok sa druge strane na iphonu je kako čujem odlična i sve možete raditi unutar aplikacije dok na androidu za svaku drugu stvar vas šalje na m.facebook...zbog toga samo preko browsera koristim i to desktop verziju da sam na miru.
U jednom djelu se ne bih složio sa tobom, prvo kada je rjeć o "BESPLATNIM" aplikacijama, ništa na ovom svijetu nije besplatno :), primjera radi ne znam koliko ste free aplikacija skinuli na iPhone , ali gotovo sve free ili imaju svoju komercionalnu verziju ili reklamiraju nešto i to na jakooooo iritantan način, tako da večina ljudi "popi*di" i kupi komercionalnu verziju. Po meni užas i milsim da bi tu Apple trebao reagirati i "postrožiti " kriterije.
Drugo što se tiće lakoće, mislim da baš nisi u pravu u potpunosti, slažem se s time da postoji gro uređaja na Android OS-u, već sam prije pisao da ako se to ne promjeni Android bi mogao doživjet tiho i polagano odumiranje. Drugo u vezi ovoga što se tiće Apple-a , stvar nije baš jednostvana, je recimo ako radiš simple 2d aplikacije ili aplikacije koje ne koriste mnogo više od par Cocoa kontroli onda je stvar recimo "jednostvana", ali recimo raditi 3D aplikacije je nešto sasvim drugo :) , ne bi vjerovao što tu znaći provjeravati svaku liniju koda , pokušat dotjerat apliaciju da radi na 3G ili iPod-u u "zadovoljavjaućim" okvirima isto kao i na 3GS-u ili iPhone 4, koji su HW duplo i tro duplo jaći od izvornog iPhona 3G i iPhona 2.
O cemu ti pricas, pa apple dobiva pinku od svake prodane aplikacije...
na iphonu se može imati sve aplikacije besplatno uz jailbrake
Na Androidu se moze i bez icega, samo ako znas gdje traziti.
e tako je care! ;)