Appleova izvanredna konferencija

poruka: 220
|
čitano: 47.904
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Appleova izvanredna konferencija".
15 godina
neaktivan

Jedva cekam neki opsezni test zan uz nase podneblje,

Jos jednom, vjerujte (nemam nista od toga da lazem, rado bih opisao probleme da je do njih doslo) da prilikom mojeg koristenja nije doslo do cujnog degradiranja razgovora, a pad "crtica" je trebalo trazit povecalom - ono, ako bas trazis i trazis, onda ces naci Nazalost, obzirom da telefon nije moj nisam imao prilike otici u neko manje mjesto pa vidjeti kako bi stvari tamo stajale...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stoja kaže...

...rečeno je da je iphone 4 u ova 2 mjeseca 2% ljudi prijavilo problem i nešto manje ih vratilo, dok je za 3GS bilo oko 6% u istom periodu. E sad, ono što mene zanima, koliko je u ovom periodu prodanu iphona 4 i koliko je bilo prodano 3GS-a u tom vremenu?...

0.55% osoba se javilo u vezi problema sa antenom. 1.7% je vratilo uređaj (u istom vremenskom periodu 3GS je vratilo oko 6%). Znači, bwz obzira na broj prodanih primjeraka, 3 puta manje ljudi je vratilo iPhone 4 u odnosu na 3GS.

Stoja kaže...

Ovo u vezi vračanja iphone...zanima me jedna stvar. Ako recimo kupim iphone u t-comu te potpišem ugovor na 2 godine, i nije važno zašto, odlučim ga vratiti, dali se onda i taj ugovor poništava bez plačanja?...

Izgleda da će kod AT&T-a biti i ukidanje pretplate kod vraćanja telefona. (Jučer je Jobs na to odgovorio nešto poput "I guess. Yes".)

Također!

Po blogovima koji su testirali pad signala ističe se da je maksimalni pad signala kod "stiskanja" iPhonea 4 - 24dB

Odnosno, ako vam je signal najbolji (-51 dB), i napravite stisak - past ćete na -75 db, odnosno, još uvijek ćete biti na 5 crtica (ako vam to išta znači).

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Enterprise Edition, AutoCAD 2009, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Appleova izvanredna konferencija
Random. kaže...

0.55% osoba se javilo u vezi problema sa antenom. 1.7% je vratilo uređaj (u istom vremenskom periodu 3GS je vratilo oko 6%). Znači, bwz obzira na broj prodanih primjeraka, 3 puta manje ljudi je vratilo iPhone 4 u odnosu na 3GS.

Kako može biti isto ako je broj prodanih primjeraka drukčiji? Pazi neznam koliko je 3GS komada prodano u prva dva mjeseca, ali recimo da je prodano milijun(nagađam samo radi primjera). 6% od jedan milijun je 60,000. A 1,7% od 3 milijuna prodanih iphone 4 je 51,000 komada. Gledajući te brojke, očito je da 51,000 komada nije 3 puta manje od 60,000 tako da takvi podaci ne stoje. Opet kažem, nađite podatak koji piše koliko je prodano 3GS modela u prva dva mjeseca pa se lako izračuna koliki je to broj samih uređaja. Ali dobro, već smo ustanovili da to je ionako malen broj na ukupno prodano, ali eto, čisto iz radoznalosti bih volio to provjeriti jer nisam ljubitelj postotaka i prosjeka, volim čiste brojeveCool

Stoja
16 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Kako može biti isto ako je broj prodanih primjeraka drukčiji?

Isto je jer se radi o postotku.

Ako kažemo da je sa uređajem tvrtke A zadovoljno 60 % kupaca a sa uređajem tvrtke B 90 % kupaca - nevažno je koliko je uređaja prodano sve dok je taj broj veći od nekog minimalnog broja potrebnog za statistiku.

Lijepa statistika se može napraviti i sa 1000 ispitanika, a kamoli sa 2 ili 3 milijuna.

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Enterprise Edition, AutoCAD 2009, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
16 godina
Random. kaže...

Isto je jer se radi o postotku.

Ako kažemo da je sa uređajem tvrtke A zadovoljno 60 % kupaca a sa uređajem tvrtke B 90 % kupaca - nevažno je koliko je uređaja prodano sve dok je taj broj veći od nekog minimalnog broja potrebnog za statistiku.

Lijepa statistika se može napraviti i sa 1000 ispitanika, a kamoli sa 2 ili 3 milijuna.

Ali opet ponavljam, ako je broj prodanih uređaj drastičan, i razlike u postocima će biti drastične. Pa recimo 60% od 1000 je 600. A 90% od 3000 je 2700. Razlika između ta dva broja je 2100 što nije mala stvar, odnosno produkt B ima 2100 više zadovoljnijh kupaca od produkta A ili da produkt B ima 250% više zadovoljnih korisnika od produkta A. Jel vidiš koliko većom se sad čini ta razlika nego da kažeš kako imaju samo 30% više zadovoljnih kupaca. 30% bi bilo točno samo ako bi prodajni rezultati bili isti, i sa vrlo malom razlikom(tipa par postotaka veća/manja) ali ako ovi imaju 3 ili više prodanih uređaja tada je razlika puno veća.

Stoja
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.7.2010 23:58 (Stoja).
17 godina
Random. kaže...
Veliki Brat kaže...
Ako pričamo o tome da je iPhone 4 dizajniran na način koji dovodi do gubitka signala u određenim uvjetima sasvim normalnog korištenja(dakle, ne da ga zaklopiš objema rukama, tek toliko da demonstriraš nešto...

Ponavljam se bez razloga, jer se, izgleda - uopće ne obazireš na prijašnje poruke.

Ne, nego ti ne registriraš elementarne stvari iz tuđih poruka. OK, možda sam ja kriv jer pišem puno, pa ću samo poboldati dio teksta koji ti je očito promaknuo. Zanimljivo, Stoja kuži o čemu se radi:

Stoja kaže...
Pa u tome je stvar, da li ti svoj mob stalno stiščeš kao manijak dok ga držiš ili ga držiš normalno? Fora je da je iphone gubio signal laganim diranjem antene dok mob se koristi.
Gledam te!
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Netko je spomenuo Toyotu - Toyota je pozvala vlasnike automobila da dovedu automobile na servis da im BESPLATNO zamijene pokvarene djelove. Priznali su gresku, ispravili je i to je to. Isto tako je napravio ford cini mi se, Opel prije par godina i to je to. Ali Apple u pocetku nije htio ni priznati.

logic kaže...
Plus sto je prvi covjek toyote izasao u javnost i javno se izvinuo sto je dijametralno suprotno od jobsa. Ko oce oce ko nece ne mora.

Ja sam dao primjer Toyote, ali ne u smislu usporedbe sa reakcijom Apple-a, nego sam htio ukazati na istu situaciju koju je svatko od nas mogao iskoristiti za besmisleno prepucavanje sa vlasnicima ili štovateljima Toyote po raznoraznim forumima iako niti imali niti vozili tu marku.

Očigledno se u pojedincima skriva neka frustracija jabukom, pa im nije jednom dovoljno izreći svoje mišljenje nego se ponavljaju iz posta u post, iz teme u temu.

Bolje se nađite uživo, i jedna i druga strana jabuke, i riješite to jednom za svagda.. izmjerite tko ima veći i basta..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan
artfull kaže...
plavooki kaže...
artfull kaže...
ja bi radije da mi vrate pare u lipu od lexusa i kupio bih recimo BMW? nemoze? šteta jbg.

Kakve veze imaju proizvodaci automobila sa proizvodacima potrosacke elektronike? Vracanje proizvoda uz vracanje para je kod potrosacke elektronike normalna stvar. Kao sto je normalna stvar popravak o trosku proozvodaca automobila kod recalla.

Ne sjecam se da je Toyota (koja je takodjer glumila kada je problem izasao), izjavila: sto hocete pa i drugi proizvodaci automobila imaju greske ili vozite auto drugacije.

Tko je kriv Toyoti sto se reklamira kao najpouzdanija marka pa ih je to sasjeklo isto kao i sada Apple. Image, o tome se radi a ne o vrazijoj gresci ili proizvodu.

Kvar na automobilu za posljedicu može imati smrtni slučaj, invaliditet i ostale katastrofe. Jedan propušten poziv na 100 ( ako ) na telefonu za posljedicu može imati što? Gnjev objesnih potrošača koji ne žele uzeti paru i kupiti drugi proizvod ili zamijeniti postojeći? Ne može me biti manje briga za takve budale.

Kakve sada to pak ima veze? Sta su svi recallovi u auto industriji tipa: ne rade kocnice, ne radi volan, gas se zaglavi? Zar nemogucnost uspostave poziva kada vec lutas u postovima i nabrajas svaki puta neke nove vratolomije, ne moze dovesti do smrtnog slucaja?

Napisao sam ti kakvu posledicu ne da moze imati, vec ima. Mislis da je Steve zbog 0. nesto korisnika doleprsao na izvanrednu konferenciju? Zbog 1 od 100 (ako). Da se njega pita moze i 50% njih vratiti bilo koji njihov uredaj ako ce se prodativati par puta vise. Doleprsao je on iz drugog razloga. Zbog 9 milijardi razloga da budem precizniji. Sve ostalo su cista trkeljanja. A da nisu bili bahati, lazljivi i pohlepni nista se nebi niti desilo.

17 godina
neaktivan

Ovima sto pricaju da se isto desavalo i na 3gs reci cu dvije stvari. Prvo ako se isto desavalo kod 3gs zar nije sramota da se ista stvar desava na dvije generacije tog vrhunskog (kako samo sebi vole iphonovci reci) telefona i to ne znaci da je na 4g time greska manja a druga stvar apple se nije hvalio kao je na 3gs antena genijalno dizajnirana a na 4g jest. Gernijalno dizajnirana a ponavlja se ista  greska. Ko tu koga da izvines. 

:)
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Ovima sto pricaju da se isto desavalo i na 3gs reci cu dvije stvari. Prvo ako se isto desavalo kod 3gs zar nije sramota da se ista stvar desava na dvije generacije tog vrhunskog (kako samo sebi vole iphonovci reci) telefona i to ne znaci da je na 4g time greska manja a druga stvar apple se nije hvalio kao je na 3gs antena genijalno dizajnirana a na 4g jest. Gernijalno dizajnirana a ponavlja se ista  greska. Ko tu koga da izvines. 

Problem sa gubljenjem signala kad uhvatis mobitel na odredjeni nacin postoji u oba modela (kao i u nekim drugim mobitelima, pa tako i u mojoj Nokiji E66), ali je signal u podrucjima slabije pokrivenosti puno bolji na iPhoneu 4 nego na 3Gs-u (i ostalim mobitelima). Tako da, antena je ukupno poboljsana, ali opet nije savrsena (i naravno daleko je od toga, kao i sve ostale antene)...

Nothing is true, everything is permitted...
16 godina
protjeran
Assassin kaže...

Problem sa gubljenjem signala kad uhvatis mobitel na odredjeni nacin postoji u oba modela (kao i u nekim drugim mobitelima, pa tako i u mojoj Nokiji E66), ali je signal u podrucjima slabije pokrivenosti puno bolji na iPhoneu 4 nego na 3Gs-u (i ostalim mobitelima). Tako da, antena je ukupno poboljsana, ali opet nije savrsena (i naravno daleko je od toga, kao i sve ostale antene)...

nije kao i sve ostale antene, ja to nisam uspio reproducirati ni na jednom od mobitela u mom posjedu

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
Assassin kaže...

nije kao i sve ostale antene, ja to nisam uspio reproducirati ni na jednom od mobitela u mom posjedu

Ne mislim konkretno na taj problem, nego kazem da su sve antene daleko od savrsenih... Eto iphone 4 je u necem medju najboljima (prijem signala), ali ima i gresku koju neki mobiteli nemaju...

Nothing is true, everything is permitted...
15 godina
neaktivan
Assassin kaže...

Ne mislim konkretno na taj problem, nego kazem da su sve antene daleko od savrsenih... Eto iphone 4 je u necem medju najboljima (prijem signala), ali ima i gresku koju neki mobiteli nemaju...

Sve su daleko od savršenih, ali ni na jednom drugom telefonu ne pada signal za 24 dBm kad ga normalno držiš.

17 godina
neaktivan
plavooki kaže...
artfull kaže...
plavooki kaže...
artfull kaže...
ja bi radije da mi vrate pare u lipu od lexusa i kupio bih recimo BMW? nemoze? šteta jbg.

Kakve veze imaju proizvodaci automobila sa proizvodacima potrosacke elektronike? Vracanje proizvoda uz vracanje para je kod potrosacke elektronike normalna stvar. Kao sto je normalna stvar popravak o trosku proozvodaca automobila kod recalla.

Ne sjecam se da je Toyota (koja je takodjer glumila kada je problem izasao), izjavila: sto hocete pa i drugi proizvodaci automobila imaju greske ili vozite auto drugacije.

Tko je kriv Toyoti sto se reklamira kao najpouzdanija marka pa ih je to sasjeklo isto kao i sada Apple. Image, o tome se radi a ne o vrazijoj gresci ili proizvodu.

Kvar na automobilu za posljedicu može imati smrtni slučaj, invaliditet i ostale katastrofe. Jedan propušten poziv na 100 ( ako ) na telefonu za posljedicu može imati što? Gnjev objesnih potrošača koji ne žele uzeti paru i kupiti drugi proizvod ili zamijeniti postojeći? Ne može me biti manje briga za takve budale.

Kakve sada to pak ima veze? Sta su svi recallovi u auto industriji tipa: ne rade kocnice, ne radi volan, gas se zaglavi? Zar nemogucnost uspostave poziva kada vec lutas u postovima i nabrajas svaki puta neke nove vratolomije, ne moze dovesti do smrtnog slucaja?

Napisao sam ti kakvu posledicu ne da moze imati, vec ima. Mislis da je Steve zbog 0. nesto korisnika doleprsao na izvanrednu konferenciju? Zbog 1 od 100 (ako). Da se njega pita moze i 50% njih vratiti bilo koji njihov uredaj ako ce se prodativati par puta vise. Doleprsao je on iz drugog razloga. Zbog 9 milijardi razloga da budem precizniji. Sve ostalo su cista trkeljanja. A da nisu bili bahati, lazljivi i pohlepni nista se nebi niti desilo.

Potpuni povrat novca nezadovoljnim kupcima unutar 30 dana. Free case po izboru ako netko hoće. Što drugo da naprave za tih par posto ili manje nezadovoljnih. Čitava stvar je sasvim jasno napuhana. Dizajn je takav kakav je, ima prednosti i mane nad starim. Pričamo o komadu potrošačke elektronike. 1 propušten poziv u USA na 100 na traljavom AT&T signalu. Ako netko nemože živiti sa tim ljepo vrati uređaj ili ga niti ne kupi. Koliko vidim ljudi i dalje kupuju više nego apple može proizvesti. 99% ljudi ako i uspije replicirati problem dovoljno ozbiljno tvrdi da im se pod normalnim okolnostima korištenja to ne događa. Da iPhone 4 ne valja budi siguran da nebi bio najprodavaniji appleov komad hardwarea ikad. To je jednostavno nemoguće. :)

A.
17 godina
odjavljen

ajfujfon je robna marka,prestiž,lijep komad mobitela....a šta vlasnici ajfujfona rade pametnije na svom smartphonu nego ostali vlasnici drugih marki...ništa

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
M4X kaže...

ajfujfon je robna marka,prestiž,lijep komad mobitela....a šta vlasnici ajfujfona rade pametnije na svom smartphonu nego ostali vlasnici drugih marki...ništa

Isto što i kupci LCT TV-a.

I oni na CRT-u dijagonale 20 cm i oni na LCD-u dijagonale 100+ cm gledaju jedan te isti televizijski program. Ali ne bi zbog toga rekao da su jednaki.

+ako uzmeš u obzir da LCD ima 200.000+ programa...

16 godina
protjeran
Random. kaže...
M4X kaže...

I oni na CRT-u dijagonale 20 cm i oni na LCD-u dijagonale 100+ cm gledaju jedan te isti televizijski program. Ali ne bi zbog toga rekao da su jednaki.

Wow,nisam imao POJMA ! 200 000 programa LCD ima ? Pa to je baš super ! Jel svaki LCD ? Jel i onaj i na Casio ručnom satu šta mi je u ladici jer mi se neda prominit bateriju ? I orginalnom Game Boy-u također ?Wow!

16 godina
neaktivan
QFlash kaže...
Random. kaže...
M4X kaže...

Wow,nisam imao POJMA ! 200 000 programa LCD ima ? Pa to je baš super ! Jel svaki LCD ? Jel i onaj i na Casio ručnom satu šta mi je u ladici jer mi se neda prominit bateriju ? I orginalnom Game Boy-u također ?Wow!

O čemu pričaš? Naravno da sam LCD po sebi nema nikakav program.

To je bila usporedba. Odgovor na:

"...a šta vlasnici ajfujfona rade pametnije na svom smartphonu nego ostali vlasnici drugih marki...ništa..."

To je kao da kažemo "Što vlasnici Bravie od 20 000 kuna rade pametnije od vlasnika CRT-a dijagonale 20 cm? Ništa!"...

Idiotizam.

17 godina
neaktivan

A jest si poredjenje. Osnovna namjena tv-a je prikazivanje programa. I to svi rade na ovaj ili onaj nacin. Kvaliteta slike diriguj cijenu. Sta je osnovna namjena tlefona? Telefoniranje i neki to rade odlicno a neki gube signal s tim sto ovdje je jacina signala obrnuto proporcionalna cijeni. Telefonu od 100 kn bi hladno oprostio gubljenje signala i bacio bi ga ali kako cijena raste tolerancija na greske rapidno opada u mom slucaju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.7.2010 19:44 (logic).
16 godina
neaktivan
logic kaže...

...Sta je osnovna namjena tlefona? Telefoniranje...

Tu se grdno varaš.

Rekao bih da... prije 15 godina. Pitaj bilo kojeg korisnika smartphonea koliko vremena telefonira u odnosu na druge radnje na telefonu. Da je telefoniranje glavna funkcija, nitko ne bi niti kupovao smartphone kada isto može sa telefonom od 300 kn.

16 godina
Random. kaže...

Tu se grdno varaš.

Rekao bih da... prije 15 godina. Pitaj bilo kojeg korisnika smartphonea koliko vremena telefonira u odnosu na druge radnje na telefonu. Da je telefoniranje glavna funkcija, nitko ne bi niti kupovao smartphone kada isto može sa telefonom od 300 kn.

To je istina, evo ja sam prvi primjer koji niti 60 minuta na mjesec ne priča na mob, a poruke skoro pa da i ne šaljem. Ali svejedno želim kad pričam da nemam brige da li če mi ispast poziv ili ne... jer za tu lovu želim da sve radi bez ikakvih problema pogotovo takve osnovne funkcije kao poruke i pozivi. Najgore što bi htio da se ne dogodi je neka nezgoda i onda zoveš policiju/hitnu/vatrogasce pa da te u pola poziva izbaci...

Stoja
17 godina
neaktivan
Random. kaže...
logic kaže...

...Sta je osnovna namjena tlefona? Telefoniranje...

Tu se grdno varaš.

Obrati paznju na rijec glavna. Telefon koji ne moze telefonirati nije telefon niti smartphone niti bilo sta phone. Smartphone bez bilo koje druge funkcije moze i dalje biti phonea ako mozes telefonirati ;)

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Obrati paznju na rijec glavna.

Kako bi ga ti nazvao TelefonKameraWebPreglednikMP3PlayerKalkulatorTV?

Rekao bih da je smartphone jednostavnije.

Stoja kaže...

Najgore što bi htio da se ne dogodi je neka nezgoda i onda zoveš policiju/hitnu/vatrogasce pa da te u pola poziva izbaci...

Maksimalni pad jačine signala je 24 dB. Ako uzmeš u obzir da iPhone 4 bolje prima signal, ne bi trebao imati problema.

17 godina
neaktivan

Ja nisam prcao o imenu vec namjeni. Ne razumijes ili se pravis da ne razumijes. Ne znam sta je gore.

Kako mislis bolje prima signal? Vidjeli smo kako to bolej prima signal. I od koga ili cega bolje.

16 godina
Random. kaže...

Maksimalni pad jačine signala je 24 dB. Ako uzmeš u obzir da iPhone 4 bolje prima signal, ne bi trebao imati problema.

Ne bi trebalo, ali zamisli da sav u panici pričaš, držiš mob jako stisnuto u lijevoj ruci i signal se samo počne rušiti i ako si negdje na periferiji grada da ti se dogodi da ti ispadne poziv, mislim da ti ne bi bilo svejedno. 

Ali dobro, to i nije toliko izraženo kao što smo već x puta pričali, samo hoću naglasiti koliko ta stavka mora biti kvalitetno izvedena, jer najgore što se može dogoditi je da ti otkaže onda kad ti najviše treba. 

Ono što meni nije jasno, je zašto tu antenu nisu odmah u startu stavili u gornji dio uređaja, tamo negdje kod onih tipki za glasnoću, recimo između njih, jer sigurno nikad ne bi direktno prstom po anteni išao, već samo po tipkama, što ne bi imalo nikakav utjecaj na signal, ali ne, očito bi onda dizajn ili što već bilo narušeno...Neodlučan

Stoja
16 godina
neaktivan
logic kaže...

Ja nisam prcao o imenu vec namjeni. Ne razumijes ili se pravis da ne razumijes. Ne znam sta je gore.

Kako mislis bolje prima signal? Vidjeli smo kako to bolej prima signal. I od koga ili cega bolje.

Stvar je u tome da, iako je telefoniranje osnovna mogućnost svakog mobitela (kao što si i rekao), ona nije glavna. Sva rasprava na ovoj stranici počela je od tvrdnje (iako ne tvoje) da nema razlike u telefonima ukoliko su u mogućnosti obavljati jednaku funkciju, što je nečuvena glupost. Svaki automobil se kreće, no nisu svi automobili jednaki. Svaki TV prikazuje televizijski program, no svi TV-i nisu jednaki. Svaki klimatizacijski uređaj, svaka mikrovalna pećnica, svaki MP3 player, svaki fotoaparat... you get the point.

Mislim tako da veća površina antene za posljedicu ima bolji prijem signala u područjima sa slabijom pokrivenosti.

Bottom line: iPhone 4 je najbolji smartphone na tržištu. Iako je pad signala od 24 dB problem, nikako nije nerješiv problem (čak i Invisible Shield - jeftini prozirni cover za ekran rješava problem) niti problem koji se tiče većeg dijela korisnika. Zaboga, zašto su plaćeni recenzenti ako ne znaju svoj posao?

17 godina
neaktivan
Random. kaže...
logic kaže...

Stvar je u tome da, iako je telefoniranje osnovna mogućnost svakog mobitela (kao što si i rekao), ona nije glavna. Sva rasprava na ovoj stranici počela je od tvrdnje (iako ne tvoje) da nema razlike u telefonima ukoliko su u mogućnosti obavljati jednaku funkciju, što je nečuvena glupost. Svaki automobil se kreće, no nisu svi automobili jednaki. Svaki TV prikazuje televizijski program, no svi TV-i nisu jednaki. Svaki klimatizacijski uređaj, svaka mikrovalna pećnica, svaki MP3 player, svaki fotoaparat... you get the point.

Mislim tako da veća površina antene za posljedicu ima bolji prijem signala u područjima sa slabijom pokrivenosti.

Bottom line: iPhone 4 je najbolji smartphone na tržištu. Iako je pad signala od 24 dB problem, nikako nije nerješiv problem (čak i Invisible Shield - jeftini prozirni cover za ekran rješava problem) niti problem koji se tiče većeg dijela korisnika. Zaboga, zašto su plaćeni recenzenti ako ne znaju svoj posao?

Ove dvije glupe izjave mi govore da gubim vrijeme sa tobom. U cemu je razlika izmedju osnovna i glavna? Ti bi vse volio da imas nesto drugo na smartPHONE-u umjesto telefoniranja?

Sto se tice antena kvalitet antene ne raste sa povrsinom. Antena je malo kompleksnija za dizajnirati od jednostavnog povecanja velicine antene. Isprobaj sam. Umjesto FM antene stavi komad zice dugacak 5 metara. Mislis da ces imati bolji prijem? 

17 godina

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
logic kaže...

Ove dvije glupe izjave mi govore da gubim vrijeme sa tobom. U cemu je razlika izmedju osnovna i glavna? Ti bi vse volio da imas nesto drugo na smartPHONE-u umjesto telefoniranja?

Sto se tice antena kvalitet antene ne raste sa povrsinom. Antena je malo kompleksnija za dizajnirati od jednostavnog povecanja velicine antene. Isprobaj sam. Umjesto FM antene stavi komad zice dugacak 5 metara. Mislis da ces imati bolji prijem? 

Osnovna funkcija - bez nje telefon ne bi bio telefon

Glavna funkcija - funkcija za koju se uređaj najčešće koristi. Sigurno nije telefoniranje.

U vezi površine antene, izvoli citat:

Crutchfield.com, Antenna Basics kaže...
In general, the larger an antenna's surface area is, the stronger the signal it will provide. The relative strength of the signal an antenna can deliver to a tuner is referred to as "gain" and is measured in decibels (dB). The higher the dB rating, the greater the gain.
Geekosaur.com kaže...
One thing that I would note is that the reception on the x is significantly better than the reception on x and comparable to that of x, though this is to be expected from the larger antenna surface area available.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.7.2010 21:52 (Random.).
17 godina
neaktivan

Nije to bas tako jednostavno. Pogledaj malo po netu kako se dizajniraju antene. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice