Appleov iPhone 5S nadmašio Samsungov Galaxy S4

poruka: 118
|
čitano: 13.853
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Appleov iPhone 5S nadmašio Samsungov Galaxy S4".
13 godina
neaktivan
Re: Appleov iPhone 5S nadmašio Samsungov Galaxy S4
BlueMax kaže...
RazorSkull kaže...

Apple obara svaki put rekorde i to mi se svida kod njih sta su posebni od ostalih . Nisam u mogucnosti da mogu da kupim iphone ali ga ne hejtam jer mobitel je savrsen i daleko iznad mojih financija .

evo ti Gartnerov izvjestaj o prodaji smartphonea za protekli kvartal ove i prosle godine http://www.gartner.com/newsroom/id/2623415. na koji tocno rekord mislis? To sto se Apple-ova prodaja svodi uglavnom na jedan model moze se protumaciti i "ko im je kriv kad nisu u stanju napraviti vise zanimljivih modela". Udio u trzistu nepovratno gube.

Ma nemoš ti nekima tu objasniti. Apple je presvet za neke. Ko vjerski fanatici su kad netko kaže bilo što osim da je iPhone savršen.

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
14 godina
neaktivan
jumboY kaže...

Blue, ti ozbiljno usporedjujes prodajne rezultate mobitela od cca 500kn vs mobitela od 5000kn+?
Po toj logici Mercedes je prelosa firma, jer eto Kia, VW i sl. prodaju vise auta.

Apple svake godine proda sve vise i vise uredjaja. Zarade ogromne novce. I nema im nikakva premca u tome. Eto ti jedan jednostavni izvjestaj koji lako provjeris.

A to da iP5 laga vise od HTC1 je pak smijurija sama po sebi. Ljubitelj sam HTC-a, imao sam One jedno krace vrijeme. Meni osobno puno bolji mob od S4, ali kao i svi androidi, touch nije ni blizu iOS-a. Ni blizu. Uostalom to je i dokazano silnim testovima (ne aludiran na beskorisne benchmark testove).

A ovaj Echo... Kako vam se da raspravljati sa likom ciji frendovi imaju instaliran iOS7 na 3GS? Mislim :))))))) 

Da, usporedjujem, zasto ne?

Prije par godina se usporedjivala prodaja iPhonea sa prodajom Android mobitela, zatim se 2 godine kasnije usporedjivala prodaja iPhonea sa prodajom Samsungovih Androida da bi se danas usporedjivala prodaja iPhonea sa jednim Samsung modelom. Samsung ima drukciju poslovnu politiku i ne potencira samo jedan model. Ovim tempom za 2 godine...

Sto se tice laga i trzanja trebas razlikovati touchscreen od samog mobitela. Napisao sam da iPhone ima bolji touch ali sto se tice povremenog trzanja, to nije do toucha nego do kombinacije hardware+OS i po tom pitanju oba mobitela su odlicna samo One malo bolji.

13 godina
neaktivan

Uzimajte sta sta si odgvara uvijek apple bit glavna tema jer je jos uvijek na tronu i sumnjam da ce ga tko skinut ,a  90% ljudi vrijeda applove proizvode jer si to nemogu priustit dok android uredaj moze danas skoro svatko. Apple je brend koji vlada i nema konkurenciju koliko god neki htijeli . Napustam temu jer kao sta i naslov Appleov iphone 5s nadmasio samsungov galaxy s4 kojeg su toliko uzdisali za sta? za 1000 verzija ! Napustam temu i uzivam u svome ajfonu i smijem se ljudima ne zato sta nemaju novca za njega nego jer imaju nekakav problem s mrznjom. Pozdrav 

Uzmi sve što ti život pruža jer danas si pupoljak,a sutra uvenula ruža

0 10 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ovaj nije u stanju sastaviti rečenicu {#}

8 3 hvala 0
17 godina
razbijac kaže...

Uzimajte sta sta si odgvara uvijek apple bit glavna tema jer je jos uvijek na tronu i sumnjam da ce ga tko skinut ,a  90% ljudi vrijeda applove proizvode jer si to nemogu priustit dok android uredaj moze danas skoro svatko. Apple je brend koji vlada i nema konkurenciju koliko god neki htijeli . Napustam temu jer kao sta i naslov Appleov iphone 5s nadmasio samsungov galaxy s4 kojeg su toliko uzdisali za sta? za 1000 verzija ! Napustam temu i uzivam u svome ajfonu i smijem se ljudima ne zato sta nemaju novca za njega nego jer imaju nekakav problem s mrznjom. Pozdrav 

daj molim te, uspoređuje se, pogledaj naslov, galaxy s4 i iphone 5s. kolika je tu razlika u cijeni

da se s4 može priuštiti a 5s ne? Osim toga, upravo većinom i kompleksaši iznad svojih mogućnosti i potreba

uzimaju na nepovoljne tarife i rate 5s prije svega. Mislim, okej znam jednako i takvih koji uzimaju Z1,
One, G2, S4... ali prednjači uvijek flagship od Applea, sigurno ne zbog kvalitete
(nije nekvalitetan ali ta ekipa i tako nezna koristiti fonu 10% mogućnosti i nemogu razlikovati 5 i 5s
da im netko ne kaže koji je koji ili uvali zlatni koji jedino raspoznaju)

p.s. ti fakat imaš seksualnih problema ako ideš u ponoć uživati u svome ajfonu:)
Moj ajfon je negdje od jučer u kaputu i jedino što mi pada na pamet je da mu je vjerojatno prazna baterija.
Ovo više nije ni idolopoklonstvo nego pravi fetišizam.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
13 godina
odjavljen
razbijac kaže...

Koliko ti imas godina, 12-13?

To što si uzeo u T comu ugovor koji će te (u tvojim naivnim očima) najmanje koštati, ne cini te " bogatašom".

Kolika ti je plaća? Sumnjam da dobivaš više od 5000kn, pa time odmah saznajemo da si bez pretplate i ugovora NEMOŽEŠ priuštiti iPhone 5S.

16 godina
neaktivan

Kako mi ide na k*rac termin "Ne možete sebi priuštiti ajfon, pa ga blatite.", i sljedeća rečenica "Idem uživati u svoj ajfonu". Dajte ljudi spustite se na zemlju. Ako iPhone nisi kupio kešom, ne možeš si ga priuštiti.

Moj PC  
5 2 hvala 0
17 godina

Ali biser, "idem uživati u svom telefonu" mi je best of.
Ono doba 00:00 nije nova godina, niko te garant ne zove(što bi inače radio na bug forumu),
nemaš koga zvat, i kako protumačit uživanje

osim da si ga turnuo nekamo, stavio na vibru i navinuo budilicu :)
Napikavanje angry birdsa ili surfanje možda može proći pod
ubijanje vremena na wc-u u ponoć, ali "uživanje"....
Najbolje još kad zamijeniš gadget, pa ispadne
"idem uživat u svojoj pegli, daljinskom, cipeli,...";)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Gman kaže...

Ako telefon nisi kupio kešom, ne možeš si ga priuštiti.

Možeš li mi objasniti ovo? Kako misliš "kešom"?

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
14 godina
neaktivan

vidim da i u nas ima "glupih" amerikanaca {#} 

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

To znači da imaš primanja 10k+ kn, te da sebi možeš odvojiti 5k kuna da kupiš iPhone. Ne keš od kredita ili slično.

16 godina
odjavljen

Zašto bi netko i s 25k kupio iPhone u kešu? iPhone bi trebao trajati 1 godinu u najgorem slučaju (dok ne izađe idući model) ili 2 godine u nešto praktičnijem. Zašto ne bi kupio mobitel na 12 ili 24 mjeseca?

Super mi je kad ljudi koji ne kuže ekonomiju, komentiraju o ekonomiji. Kupuješ li i automobil u kešu ili ga jednostavno ne voziš jer ga ne možeš kupiti od mjesečne plaće?

16 godina
neaktivan

Jesam li igdje naveo da mora biti kupljen od mjesečne plaće?

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gman kaže...
Tonči kaže...

To znači da imaš primanja 10k+ kn, te da sebi možeš odvojiti 5k kuna da kupiš iPhone. Ne keš od kredita ili slično.

Gman kaže...

Jesam li igdje naveo da mora biti kupljen od mjesečne plaće?

Tu gore? Nego, na što misliš kad kažeš keš? Doslovno na papirnati novac?

13 godina
neaktivan
jumboY kaže...

Po obicaju, trkeljas bezveze i bespotrebno. Prvo, Note ne steka ko lud. Ni jedan od 3 koja su izbaceni. Da ima laga - ima. No da stekaju ko ludi... Lol?

Nadalje, ti iOS7 nisi ni vidio, a kamo li koristio. Da ne pricam o iP5s koji doslovno leti. Recimo, lako izguglas informaciju da iOS7 nije ni izbacen za 3gs, no eto tvoji prijatelji su nekim cudom uspjeli isti instalirati na 3gs? Cestitam im, valjda su jedini na svijetu koji su to uspjeli.

I na iP4 iOS7 radi bez ikakvih problema ukoliko se instalira na cisto, a ne preko OTA updejta. 

Previse djece i fanbojsa je na ovom forumu.

Kao i obično ti trkeljaš. Moram ti to reći!

Note šteka ko lud. Moj barem. Nije to ništa prema S2 Plus koji je stvarno jako veliko sme*e, ali eto, lagga, bloka, pada TW i neke aplikacije...

Evo nekoliko prijatelja mi ima iPhone. Jedan je 3GS, jedan je 4, dvije su 5ice. 5ica radi savršeno. Ali 4 lagga, što je je i to se ne može pobit. Na njemu nema nikakvih aplikacija gotovo, ali lagga.

Ako malo bolje pročitaš možda i možeš shvatiti da imaju 3GS, i 4 na koji su stavili iOS7. Možda fali ovaj zarez...

Osim toga imaš video na YT paljenje svih iPhonea na iOS7 koji sam našao jednom, tako da i jesu uspjeli to, ne bi bili jedini.

BTW Čiji sam ja to fanboj?

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...
logik kaže...

E pa onda ćeš se razočarat jer touch iP5S ne valja jer FULAVA...

iPad/iPhone ima za klasu bolje izveden touch od bilo kojeg uređaja na tržištu. O čemu ti govoriš?

Pa potraži nedavne vijesti o lošem touch senzoru u novom iPhoneu koji fulava u stranu na većini mjesta. Imaš GSMarenu sa točnim podacima. Ne pričaj gluposti.

13 godina
neaktivan
razbijac kaže...

Za brend treba imati originalnost , a ne kopirati ostale.

Jake originalnosti pola iPhonea izmislile druge kompanije. A Nokia , Sony, Samsung i LG koji su u mobitelima praktički od početka su neoriginalni?

Oprostite na 3 posta, čitam postupno. Isprike!

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Zašto bi netko i s 25k kupio iPhone u kešu? iPhone bi trebao trajati 1 godinu u najgorem slučaju (dok ne izađe idući model) ili 2 godine u nešto praktičnijem. Zašto ne bi kupio mobitel na 12 ili 24 mjeseca?

Super mi je kad ljudi koji ne kuže ekonomiju, komentiraju o ekonomiji. Kupuješ li i automobil u kešu ili ga jednostavno ne voziš jer ga ne možeš kupiti od mjesečne plaće?

Prvi novi automobil kupio sam na leasing jer mi je tako financijski bilo najisplatljivije. Mjesecni odbici, povrat... onda su ukinuli par zakona i takva kupovina danas je vise manje besmislena.

Kad sam kupovao ovaj zadnji auto povuklo me da kupim dosta jaci motor, svakakve kerefeke dodatne opreme, pogon na sva 4... i takav bi me dosao 30% vise nego ovaj kojeg danas vozim. Stavio sam sve na papir i zakljucio da u tom trenutku ja ne mogu priustiti taj auto jer nemam dovoljno gotovine za to i ostale zivotne i poslovne troskove iz tog perioda. Kupovina jaceg modela znacila bi da dio ide na kredit. Kredit, rate... bilo sto sto se nadje izmedju kupca i trgovca kosta. Na kraju me taj auto ne bi dosao 30% nego 60% vise nego model koji sam kupio. I nije taj iznos najveci problem. Kroz 3-5 godina covjek razliku toliko ni ne uoci.  Cinjenica da ti se u jednom trenutku moze dogoditi da nemas za platiti ratu je problem i da ti to moze shebati poslovni i privatni zivot.

I tako ja sad vozim dosta losiji auto od mnogih mojih poznanika koji zaradjuju poprilicno manje od mene a zivot im se svodi na razmisljanje od rate do rate. Treba znati razlikovati potrebu od luksuza. Za stan ili posao, da trebam, uzeo bi kredit ali za auto necu. Auto je takodjer potreba kao i stan samo treba realno procijeniti vlastite mogucnosti. Grijana kozna sjedala nisu potreba. Mobitel je potreba ali iPhone ili S4 nisu potreba. Ako danas ne mogu gotovinom kupiti 10 takvih mobitela tj. ako ne mogu kupiti mobitel bez da danima prije ili poslije razmisljam koliko kosta, necu ga kupiti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.12.2013 11:24 (BlueMax).
16 godina
odjavljen

Točno, no ja kažem: ako kupuješ nešto (bez obzira koliko košta) što će trajati n mjeseci, tada je sasvim razborito kupiti to na n beskamatnih rata. Skupljanje novca za to nešto i kupovina tek onda, nema smisla. Naravno, pod uvjetom da i prihodi stižu n mjeseci.

13 godina
neaktivan
jumboY kaže...
A ovaj Echo... Kako vam se da raspravljati sa likom ciji frendovi imaju instaliran iOS7 na 3GS? Mislim :))))))) 

Baš me zanimalo šta ovo znači?

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
12 godina
neaktivan

Jel android placa sta ove trollove po forumima ili?

3 4 hvala 0
13 godina
protjeran
EchoOne kaže...
jumboY kaže...

Izgleda da sam te pomijesao sa mr. Logicnim. Moje iskrene isprike {#}

17 godina
Tonči kaže...

Točno, no ja kažem: ako kupuješ nešto (bez obzira koliko košta) što će trajati n mjeseci, tada je sasvim razborito kupiti to na n beskamatnih rata. Skupljanje novca za to nešto i kupovina tek onda, nema smisla. Naravno, pod uvjetom da i prihodi stižu n mjeseci.

Kako nema. Pa u pravilu, ne akumuliraš štednju za jedan glupi mobitel(ako baš nisi teenager koji sprema džeparac),
nego je to "nenamjenska" štednja. Pa onda u datom trenutku upotrijebiš dio "viška"(ako to postoji) sredstava za nešto
što ti se u datom trenutku učini povoljnim. Što fali onda kupcima koji nisu ničim vezani, i uzmu sa nekih 25% "popusta"
neki uređaj od osobe kojoj treba keš pa uzima pretplatu ili na rate da preproda taj neki mobitel?
Ako baš nisi bogati nasljednik, superplaćeni manager, ili dobitik na igrama na sreću, to je simpatična ušteda u odnosu
na razne rate i pretplate.

Tonči kaže...

Ubi me, ali ja i auto kupim u kešu, makar mi to nije mjesečna plaća -prodavač da neki popust na gotovinu, poklončić i tako.
Šta ćeš, ima nas svakakvih :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.12.2013 17:39 (overhaul).
16 godina
odjavljen

Ma, ako možeš akumulirati takav keš, a da se ne lomiš na nečemu drugome, okej. Nemaju svi 100-200 tisuća kuna instant beskamatne gotovine, vi koji to možete ste rijetka zvijerka na ovim prostorima (ako ne računamo uhljebe i politikleptomane te sličnu mafiju).

17 godina
Tonči kaže...

Ma, ako možeš akumulirati takav keš, a da se ne lomiš na nečemu drugome, okej. Nemaju svi 100-200 tisuća kuna instant beskamatne gotovine, vi koji to možete ste rijetka zvijerka na ovim prostorima (ako ne računamo uhljebe i politikleptomane te sličnu mafiju).

Ma da okej, zabrijao sam sad u osobne i subjektivne rasprave, a trudim se to izbjegavati.
Uglavnom, tko je u stanju "davati kredit" sam sebi, tj. pomalo mjesečno izdvajati poneku svoticu
na neki otvoreni štedni račun, preporučam kao najbolji oblik nenamjenskog kredita:)
Da se vratim na temu, ali malo posredno, pošto sam hm.. insajder s tim kojekakvim mobitelima,
dobra količina flagshipova će sad uletiti na velikom predbožićnom čišćenju.
Hvale se da neke modele pojeftinjuju do 2000kn.
Neznam jel samo reklamni trik ali eto, ko se sprema za kakav galaxy S4, Lg G2, htc one, XperiuZ,... 
možda da pričeka koji dan ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.12.2013 19:55 (overhaul).
16 godina
odjavljen

Ako računamo da su cijene otključanih uređaja i sada prevelike, to pojeftinjenje će taman dovesti iste na normalne razine? :)

17 godina
Tonči kaže...

Ako računamo da su cijene otključanih uređaja i sada prevelike, to pojeftinjenje će taman dovesti iste na normalne razine? :)

Ma nisu otključani. "prigodne" akcije u tarifama providera zato kažem nisam siguran jel marketinška fora ili nije jer ne pratim te tarife.
Ali do sad mislim da ovi modeli u tim tarifama definitivno nisu išli za te kune, i sve skupa bude mislim trajalo oko tjedan dana, pa valjda
onda jest neka povoljnost, e sad hoće li to pridonijeti da samsung S4 ponovo sustigne prodajom iphone 5S, nekako sumnjam :)

13 godina
neaktivan
jumboY kaže...
EchoOne kaže...
jumboY kaže...

Izgleda da sam te pomijesao sa mr. Logicnim. Moje iskrene isprike {#}

Samo da utvrdimo... nadam se da si shvatio da nisi dobro shvatio moju prvotnu rečenicu? 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice