Apple najpopularniji

poruka: 249
|
čitano: 41.198
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple najpopularniji".
17 godina
neaktivan
Apple najpopularniji

Vidim da ste zbunjeni. Tema je novi iMac najprodavanije racunalo u SAD u listopadu, i tema su iMacovi,al to kod pljuvanja tako i onako nije bitno koja je tema.

Od novih imacova ne postoji bolji All In One pc za te pare, to je cinjenica i zato je najprodavaniji, a vi fino dajte link di ima bolji.

A sto se tice osx - vs win 7 imate na bug video od Cneta, ne od neke ljeve stranice, jedan od objektivnijih pogleda na ta dva sustava.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 13:31 (bistri).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Apple najpopularniji

Pa koliko uospte all in one racunara ima na trzistu? Nije bas da tu ima more modela ;)

Tako da mu konkurencija i nije nesto zestoka al ok. Vjerovatno i jeste najbolji. Al to ne znaci kda je bilo koji apple komp bolji od bilo kojeg pc kompa kao sto je jedan tu izjavio.

17 godina
neaktivan
bistri kaže...

Ne nego misljenje Cnetovih urednika di je osx uredno proglasen boljim od sedmice, i ne postoji bolji all in one komp.

Pitanje je uopće koliko je bolji (što je subjektivan dojam): Da li je ta razlika opipljiva ili se mjeri u promilima?

Inače na većini win7 vs. Snow Leopard testova i usporedbi koje sam ja pročitao oni su poprilično izjednačeni. U gotovo niti jednom testu niti jedan nije "pomeo pod s drugim" tj. ostvario puno bolju ocjenu. Naravno Mac je odnosio u većini slučajeva tu tijesnu pobjedu zbog dvije stvari: Veću sigurnost činjenicom da za mac ima marginalno malo virusa i zloćudnih programa i cijene SL koja je stvarno mizerna (možda nekome nije, ali u usporedbi win7 sigurno je).

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 13:35 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan

Al idemo ovako apple je sa AIO rijesenjem pomeo desktop trziste.

Dakle trenutno nema ni AIO niti desktop racunala koji je prodavaniji.

Ta cinjenica sama govori sve.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
bistri kaže...

Ne nego misljenje Cnetovih urednika di je osx uredno proglasen boljim od sedmice, i ne postoji bolji all in one komp.

Pitanje je uopće koliko je bolji (što je subjektivan dojam): Da li je ta razlika opipljiva ili se mjeri u promilima?

Inače na većini win7 vs. Snow Leopard testova i usporedbi koje sam ja pročitao oni su poprilično izjednačeni. U gotovo niti jednom testu niti jedan nije "pomeo pod s drugim" tj. ostvario puno bolju ocjenu. Naravno Mac je odnosio u većini slučajeva tu tijesnu pobjedu zbog dvije stvari: Veću sigurnost činjenicom da za mac ima marginalno malo virusa i zloćudnih programa i cijene SL koja je stvarno mizerna (možda nekome nije, ali u usporedbi win7 sigurno je).

Pa gle sad si sam reko, kolko je bolji, dovoljno da u svakom iole objektivnom testu odnese pobjedu, dakle bolji je, pa je opet bolji, pa je jos malo bolji jedino tvoj subjektivni dojam je tu bitan, a nemozes objektivno pricat o tome jel nisi koristio snow leoparda duze od mjesec dana a pikat po frendovom ajfonu nije isto ko koristit SL na daily basis. Treba osjetit razliku, od  instalacija, od ispoliranosti sustava, od boljeg iskoristavanja hardwarea, brzeg rada, lakseg rada, od gomile sitnica koje su ispolirali na odnosu na leoparda, meni je jos uvijek realnije usporedit win 7 i leopard a ne win 7 i snow leo.

17 godina
neaktivan
bistri kaže...

Količina prodanog ne mora biti odraz kvalitete. Brena je nekada u Jugi prodavala najiše ploča, a o kvaliteti istih bi se dalo raspravljati. Titanic je najviše zaradio, a kvaliteta je također upitna.

I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
17 godina
neaktivan
ROADRUNNER kaže...
bistri kaže...

Količina prodanog ne mora biti odraz kvalitete. Brena je nekada u Jugi prodavala najiše ploča, a o kvaliteti istih bi se dalo raspravljati. Titanic je najviše zaradio, a kvaliteta je također upitna.

Kvaliteta imacova je neupitna. Nikad nigdje nisam vidio argument da je imac nekvalitetan.

a mozemo mi i o tome raspravljat.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 13:48 (bistri).
17 godina
neaktivan

Obrati paznju da je covjek rekao da NE MORA i nigdje nije doveo u pitanje kvalitetu imacova. Koliko sam vidio nitiiko drugi samo je pitanje sta za nekog znaci kvalitet. Jel to lakoca rada, produktvnost koju postize, cijena i sl.

17 godina
neaktivan
bistri kaže...
Paolo2612 kaže...
bistri kaže...

Pa gle sad si sam reko, kolko je bolji, dovoljno da u svakom iole objektivnom testu odnese pobjedu, dakle bolji je, pa je opet bolji, pa je jos malo bolji jedino tvoj subjektivni dojam je tu bitan, a nemozes objektivno pricat o tome jel nisi koristio snow leoparda duze od mjesec dana a pikat po frendovom ajfonu nije isto ko koristit SL na daily basis. Treba osjetit razliku, od  instalacija, od ispoliranosti sustava, od boljeg iskoristavanja hardwarea, brzeg rada, lakseg rada, od gomile sitnica koje su ispolirali na odnosu na leoparda, meni je jos uvijek realnije usporedit win 7 i leopard a ne win 7 i snow leo.

To uopće ne znači da je (nužno) bolji. Lako ako npr. win7 dobije ocijenu 10%a SL 90% - onda sigurno znaš da je SL bolji u gotovo svim područjima i da tu nema dileme. Ali ako Win7 dobije 89% a SL 92% onda to skoro ni nije pobijeda - jer tih par postotaka nekome uopće nije bitno npr. u jednom testu je SL dobio u opremljenost veću ocijenu zbog exchange podrške koja meni ništa ne znači i ja je ne računam kao prednost SL kada bi ga kupovao - tako da bi zbog tih sitnih razlika (meni) win7 je bolji.

Činjenica je da novinari sve to razlože objektivno - ali cilj je da sa svojom subjektivnošću svaki korisnik ocijeni i nađe boljeg. Novinar objektivno opiše - smatra to dobrom idejom i da dobru ocijenu (preporuku), ali ako meni to ne treba ta ocijena je beznačajna tj. ne dopinosi mojoj konačnoj odluci i odabiru.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 13:58 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan
Apple najpopularniji

O tome koji je OS bolji opet je deplasirano govoriti ako ne pitamo konkretno u čemu i za što. Po meni je OSX dovršeniji, logičniji, ljepši i sigurniji te pouzdaniji ( za ono što radim )

iMac, je ako nije najbolji po svim stavkama vjerojatno u samom vrhu, a 27 je za sad zaista bez konkurencije samo zbog ekrana.

A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ocjene novinara ni teoretski ne mogu biti objektivne kad se radi o nemjerljivim stvarima. Zato se tu cijeni iskustvo jer na osnovu njega moze biti poprilicno objektivan. neko pada na sminku a neko i sad na win 7 ima xp classic temu. Zar je ovajd rugi ludji ili veca neznalica ili jednostavno mu desktop ne znaci nista u zivotu kad 99% vremena pred kompom bulji u premiere ili indesign.

17 godina
logic kaže...

Sminkeraj koji ne podize produktivnost bog zna kako.

Windows 7.

17 godina
neaktivan

Sta je pisac htio reci? Ja nisma rekao koji je produktivniji vec sam samo rekao da je nekome nesto bitno sto je nekome drugom potpuno nebitno i da po tome kad tvrde da je jednom win 7 bolji a drugi tvrdi da mu je osx bolji obojica su u pravu sa svoje tacke gledista. Glupo je ubjedjivati nekog drugog da je nejmu bolje ono sto je tebi i meni bolje. Ili nekom novinaru.

17 godina
logic kaže...

Sta je pisac htio reci? Ja nisma rekao koji je produktivniji vec sam samo rekao da je nekome nesto bitno sto je nekome drugom potpuno nebitno i da po tome kad tvrde da je jednom win 7 bolji a drugi tvrdi da mu je osx bolji obojica su u pravu sa svoje tacke gledista. Glupo je ubjedjivati nekog drugog da je nejmu bolje ono sto je tebi i meni bolje. Ili nekom novinaru.

Tako je. I u svom tom šminkeraju Apple je popularniji, kao što reče naslov teme.

17 godina
neaktivan

Sto niko nije ni osporuo koliko sam aj vidio i citao. Samo su ljudi reagovali na izjave da je apple najbolji u svemu. To ne stoji nikako. U necemu je najbolji kao sto je ovaj imac ali u necemu je podbacio debelo kao sto je iphone po mommisljenju.

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Sto niko nije ni osporuo koliko sam aj vidio i citao. Samo su ljudi reagovali na izjave da je apple najbolji u svemu. To ne stoji nikako. U necemu je najbolji kao sto je ovaj imac ali u necemu je podbacio debelo kao sto je iphone po mommisljenju.

on topic ostajat nije ovo iphone tema, a svi tu zaboravljaju jednu vrlo bitnu stvar, user experience, paolo jedno je pricat o brojkama i cinjenicama a jedno je to koristit pa znat o cemu pricas. Mozemo bilo sta ovdje komentirat i o bilocemu raspravljat al smatram da osoba koja nije koristila oba sustava nezna o cemu prica. ko da je kazem da je autocad 2008 bolji od 2009 a nikad nijednog nisam koristio.

17 godina
logic kaže...

Pa čovječe, di je iPhone podbacio. Upravo je iPhone glavni razlog tolike popularnosti Apple-a. Samo mi nemoj sad nabrajat koje funkcije ima neka Nokia ili SE, a iPhone nema. iPhone ima 'ono nešto' što ga čini popularnim. A ja mislim da je upravo bum iPhone-a povećao popularnost i ostatka Apple asortimana.

17 godina
neaktivan

Rekao sam po mom misljenju i necu nikoga u to ubjedjivati a na sta sam mislio imas u drugim temama. Meni to imaginarno nesto ne znaci nista ako osnovne stvari sa njim ne mogu napraviti. Nekome je bitan multitasking a ne produhovljenost iphonea. Ovo nije iphone tema. Valjda imam pravo na svoje misljenje. Ili nemam?

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 14:36 (logic).
17 godina
neaktivan
bistri kaže...

on topic ostajat nije ovo iphone tema, a svi tu zaboravljaju jednu vrlo bitnu stvar, user experience, paolo jedno je pricat o brojkama i cinjenicama a jedno je to koristit pa znat o cemu pricas. Mozemo bilo sta ovdje komentirat i o bilocemu raspravljat al smatram da osoba koja nije koristila oba sustava nezna o cemu prica. ko da je kazem da je autocad 2008 bolji od 2009 a nikad nijednog nisam koristio.

Praktički - user experience je važan samo prvih par sati. Bit user experience-a je to da omogućuje jednostavno korištenje, učenje, prilagođavanje i korištenje što je najvažnije u početku tj. u doticaju s nekim sustavom/komponentom. Kasnije je manje više sve preraste u automatiku i alat za dolaženje do nekog cilja ili radnje.

Ja jesam koristio mac - priznajem ne puno da možda donesem kompletno objektivan opis, ali glavne dojmove mislim da sam pokupio.

17 godina
shkval kaže...
logic kaže...

Pa čovječe, di je iPhone podbacio. Upravo je iPhone glavni razlog tolike popularnosti Apple-a. Samo mi nemoj sad nabrajat koje funkcije ima neka Nokia ili SE, a iPhone nema. iPhone ima 'ono nešto' što ga čini popularnim. A ja mislim da je upravo bum iPhone-a povećao popularnost i ostatka Apple asortimana.

Upravo to mogu biti dva potpuno identična uređaja po funkcijama, proizvodnja nije problem (uz naravno posjedovanje kapitala, jer je tehnologija dostupnija nego ikad prije) treba uređaj prodati, a to nešto što Iphone ima nad ostalim sličnim uređajima se zove konkurentska prednost, to se odnosi i na ostale proizvode, on ima nešto što za kupca prestavlja kvalitetu više, zadovoljstvo, šta god, i izdvaja ga iz mnoštva sličnih uređaja, i kupac je za njega spreman platiti više nego za neki sličan proizvod. Veći je problem prodati nego proizvesti, koliko je odličnih proizvoda propalo koji su možda imali komparativne prednosti, ali nisu imali konkurentske, prema tome Apple uopće po funkcijama ne mora biti bolji od konkurencije, ali je i statistika to dokazuj (pa i na ovome forumu), da on ima ono nešto što konkurencija nema (ne ulazim u to jeli funkcionalniji, jer to nije isključivo s kon. prednostima).

17 godina
neaktivan

Rekao sam nekoliko puta da je to moje misljenje. Ja kad bih podlegao marketingu i kupio toliko skup uredjaj i kasnije vidio da nema osnovne funkcije koje niko drugi ne reklamira jer se podrazumijeva da to ima i sto imaju telefoni vec nekoliko godina osjecao bih se prevarenim. Naravno ne bih ovdje dosao kukati vec bih jednostavno prekrizio tog proizvodjaca. Srecom dovoljno sam inteligentan da mogu potraziti na netu ako sto i jesam napravio i vidio sta ljudi kazu i odlucio da to nije mob za mene jer mi en zadovolajva osnovn funkcionalnost. NAravno opet kazem da je to sve moje misljenje. Ja ga nikad ne bih kupio kao sto i nisam. Kad dovedu funkcionalnost na nivo ostalih mobitela na trzstu koji su visetruko jeftiniji onda cu razmisliti a do tada dzaba mu sto ima to "nesto" kad nema ono sto meni treba i sto ocekujem od mobitela te cijene i klase u koju se trpa. zA mene ima puno boljih mobitela koji zadovoljavaju moje potrebe. Neka se meniji otvaraju mrvicu sporije ali barem kad se otvore u njima nadjem ono sto mi treba.

17 godina
logic kaže...

Rekao sam nekoliko puta da je to moje misljenje. Ja kad bih podlegao marketingu i kupio toliko skup uredjaj i kasnije vidio da nema osnovne funkcije koje niko drugi ne reklamira jer se podrazumijeva da to ima i sto imaju telefoni vec nekoliko godina osjecao bih se prevarenim. Naravno ne bih ovdje dosao kukati vec bih jednostavno prekrizio tog proizvodjaca. Srecom dovoljno sam inteligentan da mogu potraziti na netu ako sto i jesam napravio i vidio sta ljudi kazu i odlucio da to nije mob za mene jer mi en zadovolajva osnovn funkcionalnost. NAravno opet kazem da je to sve moje misljenje. Ja ga nikad ne bih kupio kao sto i nisam. Kad dovedu funkcionalnost na nivo ostalih mobitela na trzstu koji su visetruko jeftiniji onda cu razmisliti a do tada dzaba mu sto ima to "nesto" kad nema ono sto meni treba i sto ocekujem od mobitela te cijene i klase u koju se trpa. zA mene ima puno boljih mobitela koji zadovoljavaju moje potrebe. Neka se meniji otvaraju mrvicu sporije ali barem kad se otvore u njima nadjem ono sto mi treba.

Ne mora biti taj mob. ili računalo, ja sam navodio općenito (u praksi postoji - u ekonomskoj literaturi zapisano), nisam ja to izmislio, ti si izabrao neki uređaj (neki proizvod) između drugih sličnih jer za tebe on ima neku prednost koja nije funkcionalne prirode (samo malo razmisli). A to da podlegneš marketingu, jeli ti uopće znaš šta je marketing (mark. počinje od ideje za sam proizvod na osnovu izstraživanja tržišta), neko je došao na ideju za neku nokiju, audija, televizor i sl., pardon -  možda ti nemaš ništa od togaŠutim... Samo pogledaj šta ti piše na monitoru, mobitelu, satu, hlačama i sl. i onda reci da ne nema utjecaja marketinga na tebe.

17 godina
logic kaže...

Tako sam i ja nekad razmišljao. Npr. ne bih bio kupio MacBook 17" jer mu ne možeš sam mijenjat bateriju nego moraš slat Apple-u. I još sam tako čuo masu stvari za Apple proizvode, te nemaju SD kartice, te nemaju ovo te nemaju ono. A svi drugi to imaju i to je tako normalna stvar da se niti ne spominje. O kako sam bio u krivu!

Kad malo bolje pogledaš SVAKI proizvođač ima neke svoje standarde za vlastite proizvode. Ali, baš SVAKI. I kad pogledaš da jedan nešto 'normalno' ima i to niti ne oglašava, a drugi to nema i ne pada mu na pamet stavit onda pomisliš 'pa ko ovdje koga?'.

Na kraju se stvari svedu na to da DOBRO razmisliš šta ti stvarno treba i tako izabereš uređaj i proizvođača. Kad sam sjeo i dobro razmislio ispalo je da mi npr. Windowsi uopće ne trebaju (ne igram se, a i prestao sam sam slagat PC-je) i zapravo mi nije bilo jasno šta sam se do sada toliko držao njih k'o pijan plota. Tako, pred 2 mjeseca, pređoh na Mac koji eto nije imao SD card slot, a meni je skoro sve na SD-u (kamere, kamkorderi, mp3player, mobiteli,...), ali je zato njihov 17" MacBook najlakši i ima izvrstan ekran. Ispalo da je Mac prva liga stvar (i hardver i softver). Na računalima sam od Spectruma i kad sam se zaigrao sa OSX-om na MacBook-u prvi put nakon tko zna koliko godina mi je bilo zabavno radit na računalu. Pa zato mi nije ni čudo da Apple-u raste popularnost.

17 godina
neaktivan

Da li bi ga kupio da nema multitasking?

Da nema recimo wifi?

A u tome je otprilike razilka izmedju iphonea i drugih telefona. Nema osnovnu funkcionalnost. Nigdje nisam pricao o bateriji ili ekranu ili bilo cemu slicnom. Nema osnovnu funkcionalnost. O tome pricam. Ili da ga moras odmah krekovati i zzajebavati se sa njime da dobijes osnovne funkcije koje imaju i win i linux i valjda svai drugi OS.

16 godina
neaktivan
bistri kaže...

Jao opet ista prica, isto trollanje.

Cinjenica Osx je bolji od sedmice, kome nije jasno nek mi pogleda sig.

Cinjenica bolji all in one pc nepostoji od iMaca.

Osx je bolji, brzi, funkcionalniji, optimiziraniji, i igram na njemu MW2, i tiberium warse i wow i trenutno nema boljeg operativnog sustava a da neko od trollova provede tjedan dana sa njim znao bi o cem se prica.

Sedmica mi tako i onako ko virtualni radi isto ko sto vama radi ko zasebni.

Vrijedi te pare, nemos boljeg nac, ima najbolji sustav i zato je najprodavaniji, a ne zato jel su ameri glupi.

Kad je toliko superioran i vrijedan tih para ,GDI JE ONDA TVOJ MAC?! Jel ,koliko vidim ,vrtiš OSX na ''običnom'' PC-u!! U čemu je problem ,kompa?!

Ovdje se nakupilo i sad se prose*ava brdo macovaca od kojih samo dvojica imaju Macove!! Svi ostali su pirati na raznim polufunkionalnim hackintoshima koji u životu nisu vidjeli pravi Mac osim na slikama!! I sad tu sole pamet!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 17:21 (kizo2703).
17 godina
Apple najpopularniji

Na ovom linku sta je netko posto sa OSXom na hackintoshu...

Ovdje OSX izgleda ko djecja igracka a ne neki ozbiljni OS...

I zato je bolji od Windowsa? LOL!

Edit: Evo slucajno sad naisao na

! xD

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 17:27 (Psiho246).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I dokazuje superiornost apple OS instaliranog na pc ;)

IKod njih izgleda da nista ne radi ako se ne krekuje prethodno ;)

17 godina
neaktivan
Apple najpopularniji

kizzo macane moj hackintosh je 100% funkcionalan stroj i u rangu mac proa je.

apsolutno nikakve razlike nema, a para trenutno nemam za pravi mac, al vjeruj mi da ce sljedeci komp bit mac. i to iMac.

nemaju svi luksuz mijenjat pc kad pozele.

samo ovo sto imam priliku radit na osx-u je dovoljno da me uvijeri da ce sljedeci bit real mac.

i leo i snow leo imaju legalnu licencu, teoretski ja krsim dio ugovora sa appleom pri kupnji softa al ni priblizno ne stetim covjecanstvu ko tvoje izjave.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 17:28 (bistri).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Cekaj cekaj. Ako je tvoj pc u rangu macproa zasto onda uospte kupovati original mac?

17 godina
bistri kaže...

kizzo macane moj hackintosh je 100% funkcionalan stroj i u rangu mac proa je.

apsolutno nikakve razlike nema, a para trenutno nemam za pravi mac, al vjeruj mi da ce sljedeci komp bit mac. i to iMac.

nemaju svi luksuz mijenjat pc kad pozele.

samo ovo sto imam priliku radit na osx-u je dovoljno da me uvijeri da ce sljedeci bit real mac.

i leo i snow leo imaju legalnu licencu, teoretski ja krsim dio ugovora sa appleom pri kupnji softa al ni priblizno ne stetim covjecanstvu ko tvoje izjave.

AHAHAHAHHA! Odlicno!

Evo nam priznanje Jednog Appleovca!!! Smijeh

- Psiho246
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice