Apple ispod očekivanja

poruka: 93
|
čitano: 10.306
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple ispod očekivanja".
16 godina
Re: Apple ispod očekivanja
zoki.zlikowski kaže...

Dakle suma sumarum, ako nemate tehničke karakteristike na papiru nećete niti shvatiti da nemate isti mobitel osim ako se ne igrate, pa su vam igrice prespore (bez brige djeco, proći će vas to do 16 godine kad upoznate prvu curu). Razlika je u većem ekranu (20-tak% veća rezolucija u svakom smjeru) što ne mora biti prednost jer je samim time uređaj veći, te u različitom OS-u. Kako je netko gore rekao - sviđa vam se Android, izaberite nešto iz ponude. Sviđa li vam se iOS izaberite iPhone. Jedan s drugim uređaji su neusporedivi.

Da li želiš reći da iOS uređaje kupuju samo Apple fanovi, a Androide Apple hateri (ili Android fanovi, whatwever)?!

Po mom mišljenju, daleko najveći broj kupaca i jednih i drugih smartfona ne spadaju ni u jednu od gore navedenih kategorija.

iPhone je od svoje pojave na tržištu predstavljao statusni simbol, i dobar dio kupaca su ili snobovi, ili trendestteri, ili spadaju u neku drugu kategoriju ljudi koji žele imati najbolji model smartfona na tržištu. Takvi su vjerojatno kupili iPhone 4S, a sada kada je izašao Galaxy S3 odabrali su njega, a sutra kad se pojavi iPhone 5 prodati će S3 i kupiti iPhona... njih ne zanima OS, ni megabajti ni gigaherci, njima je najvažije da imaju top model.

I na kraju, iako iOS i Android ne dijele istu filozofiju (iako su oba bazirana na Linux-u) i nisu namjenjeni istom tržištu, i te kako su usporedivi, jer se mogu koristiti za iste stvari, od igara, preko on-line servisa, do poslovne upotrebe.

17 godina
maxym kaže...

I na kraju, iako iOS i Android ne dijele istu filozofiju (iako su oba bazirana na Linux-u)

wtf?

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
16 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...
maxym kaže...

I na kraju, iako iOS i Android ne dijele istu filozofiju (iako su oba bazirana na Linux-u)

wtf?

Nespretno se izrazio ali sigurno je mislio na UNIX.

iOS je izveden iz OS X-a koji je baziran na UNIXu. Linux je isto zasnovan na UNIXU a Android je baziran na Linuxu...

Is it weird that this gave me an orgasm?
15 godina
protjeran
bistri kaže...
EZY-E kaže...
Tony.Soprano kaže...

Pređi na 4S, pa ćeš vidjeti razliku. ;)

Btw. nije nikakva laž, to već i ptice na grani znaju. :D

Znači ja bih trebao imati najnoviji iphone kako bi vidio razliku? zanimljivo.

Ja sa 2 godine starim nexusom s vidim veliku razliku sa MALIM updateom androida.

iOS 6 se boota na iPhone 4 25 sec brze, na 4s 30sec, u odnosu na 5.1.1 :trustory: 

I to je jedini bitan napredak?
Koliko često rebootaš iphone? 

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet {http://megayoutubeviews.com/register-form.php?r=15961}
16 godina
Upravo tako kolega, mea culpa, Darwin je ipak Unix-oid, a ne Linux. Hvala na ispravci.
17 godina
neaktivan
EZY-E kaže...
bistri kaže...
EZY-E kaže...
Tony.Soprano kaže...

Ja sa 2 godine starim nexusom s vidim veliku razliku sa MALIM updateom androida.

iOS 6 se boota na iPhone 4 25 sec brze, na 4s 30sec, u odnosu na 5.1.1 :trustory: 

znao sam imat preko mjesec dana uptimea. postao sam vec na forumu davno negdje, u pravilu ga rebootam kod system update i svaki moj iPhone je visoko modificiran.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
14 godina
neaktivan
bistri kaže...

znao sam imat preko mjesec dana uptimea. postao sam vec na forumu davno negdje, u pravilu ga rebootam kod system update i svaki moj iPhone je visoko modificiran.

pod modificiran mislis da lici na android?

There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
17 godina
neaktivan
apoteka kaže...
bistri kaže...

Pod modificiran mislim na to da nema djela os-a koji nije prilagodjen mojim potrebama te estetskim zahtjevima. Zasto bi pobogu zelio takav kupus.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
14 godina
neaktivan
bistri kaže...
apoteka kaže...
bistri kaže...

Pod modificiran mislim na to da nema djela os-a koji nije prilagodjen mojim potrebama te estetskim zahtjevima. Zasto bi pobogu zelio takav kupus.

znaci IOS "out of the box" ne podljeze tvojim potrebama i estetskim zahtjevima dok ga ne modificiraš? bravo Apple

17 godina
bistri kaže...

Kao da kažeš da ne želiš Camaro ili Lancer Evolution (primjer zbog Need for Spped popularnosti/ Fast&Furious filmova) jer neki klinci stavlaju spojlere i neonke...

If you want to make enemies, try to change something.
15 godina
protjeran
bistri kaže...
EZY-E kaže...
bistri kaže...
EZY-E kaže...
Tony.Soprano kaže...

Eto, dosli smo do toga da je potpuno nebitno sto se brze boota i da nije neki napredak.

A ako je to jedino BITNO poboljsanje onda apple baca krafne.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet {http://megayoutubeviews.com/register-form.php?r=15961}
17 godina
neaktivan
McD kaže...
bistri kaže...
apoteka kaže...
bistri kaže...

znaci IOS "out of the box" ne podljeze tvojim potrebama i estetskim zahtjevima dok ga ne modificiraš? bravo Apple

Hoces rec da postoji operativni sustav koji je savrsen svakom korisniku? Osobno volim modificirat svaki os na kojem radim jel imam odredjene stvari na koje sam naviknut, sto mislis koji je razlog sto postoji hrpa tema, launchera, tweakova za sve platforme, shvati da postoje ljudi koji ipak koriste malo "naprednije" stvari jel "out of the box" platforma koja zadovoljava sve je samo u snovima.

@Eazy dosli smo do toga pricas gluposti, stari iOS uredjaji jos pristojno vrte vecinu novih featura te kao obicno imaju najduzu softwersku podrsku za iste. Ako je boot time kraci od boot timea prethodnog izdanja OS-a onda ti to samo po sebi govori da se optimizira, ili obrnuto ide, duzi boot znaci optimiziraniji software, moguce da ces i to argumentirat.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 2:44 (bistri).
15 godina
McD kaže...
bistri kaže...
apoteka kaže...
bistri kaže...

Taj nesposobni zlocesti apple mozda nije pogodio sta treba bistri a sto je sa ostalim milionima korisnika? Mcd, uvijek si bio briljantan ingeniozni zakljucivac.
14 godina
neaktivan
bistri kaže...
Ako je boot time kraci od boot timea prethodnog izdanja OS-a onda ti to samo po sebi govori da se optimizira, ili obrnuto ide, duzi boot znaci optimiziraniji software, moguce da ces i to argumentirat.

Ne znaci. Moze znacit a i ne mora. 

16 godina
BlueMax kaže...
bistri kaže...
Ako je boot time kraci od boot timea prethodnog izdanja OS-a onda ti to samo po sebi govori da se optimizira, ili obrnuto ide, duzi boot znaci optimiziraniji software, moguce da ces i to argumentirat.

A što bi onda drugo moglo biti? Da su kroz ovih 5 godina zapravo napravili namjerno da se OS boota duže, kako bi to sada mogli najaviti kao super cool feature? Jer os nije u međuvremenu okljaštren već i nadograđen novim stvarima a hardver je isti...

Mada nebitno. Ja sam svoje iphone u godinu i pol dana možda 4-5 morao paliti, a toga je pola bilo kada mi se baterija skroz ispraznila, a ostalo od system update-a. 

I opet mi sad nije jasno. Kada netko kaže da je modificirao iphone, odjednom sada apple ne valja da nezna prilagodit sustav korisniku, a kada netko na androidu mjenja ROM-ove, kernele, roota i testira milijon verzija kako bi mu uređaj radio kako spada, onda je to napredan korisnik entuzijast, a nikako krivica HTC-a/samsunga/google-a ili nekog trećeg.

Pa ljudi su prije desire morali rootati i stavljati custom romove da bi imali mogućnost više od 30 aplikacija u mobitelu koliko je imao ograničenu memoriju, ili posebnih romova/kernela da se smanji potrošnja baterije, ili da se povećaju performanse. Zašto tu nitko ne kaže onda bravo HTC?

Stoja
14 godina
neaktivan
Stoja kaže...
BlueMax kaže...
bistri kaže...

A što bi onda drugo moglo biti? Da su kroz ovih 5 godina zapravo napravili namjerno da se OS boota duže, kako bi to sada mogli najaviti kao super cool feature? Jer os nije u međuvremenu okljaštren već i nadograđen novim stvarima a hardver je isti...

Mada nebitno. Ja sam svoje iphone u godinu i pol dana možda 4-5 morao paliti, a toga je pola bilo kada mi se baterija skroz ispraznila, a ostalo od system update-a. 

I opet mi sad nije jasno. Kada netko kaže da je modificirao iphone, odjednom sada apple ne valja da nezna prilagodit sustav korisniku, a kada netko na androidu mjenja ROM-ove, kernele, roota i testira milijon verzija kako bi mu uređaj radio kako spada, onda je to napredan korisnik entuzijast, a nikako krivica HTC-a/samsunga/google-a ili nekog trećeg.

Pa ljudi su prije desire morali rootati i stavljati custom romove da bi imali mogućnost više od 30 aplikacija u mobitelu koliko je imao ograničenu memoriju, ili posebnih romova/kernela da se smanji potrošnja baterije, ili da se povećaju performanse. Zašto tu nitko ne kaže onda bravo HTC?

Napisao sam da moze znaciti a i ne mora jer si pisao opcenito da brzi boot OS-a znaci i optimiziraniji OS. Usporedi boot time Windowsa XP, Viste i Win7 na istom hardwareu ili Snow Leoparda i Liona. Da bi se dobilo na brzini boota cesto se odgadja pokretanje nekih procesa no to u konacnici ne znaci da je OS optimiziraniji. Sto se iPhonea tice, nemam pojma jer ga ne odavno ne koristim.

A mogucnost prilagodbe nikako ne moze biti mana bilo to na iPhoneu, Androidu ili biciklu. 

17 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
bistri kaže...

Otprilike mozes vidit ovdje, meni izgleda kao optimizirano, ima jos pun kufer svega no nije mi se dalo uploadavat duzi filmic, ovo je okvirno.

13 godina
protjeran
Apple ispod očekivanja

Iako nisa svoj iP4s ni jailbreakao, moram priznati da ovo izgleda jako lijepo bistri. Mene zapravo samo dvije stvari na iP4s smetaju:

- tipkovnica je debilna, mali je ekran pa cesto fulam dok pisem. A nema na odabir one klasicne mobitel tipkovnice.

- listanje imenikom je posebna kategorija debilizma.

Ove dvije stvari na Androidu su kud i kamo bolje rijesene.

0 0 hvala 0
15 godina
jumboY kaže...

Iako nisa svoj iP4s ni jailbreakao, moram priznati da ovo izgleda jako lijepo bistri. Mene zapravo samo dvije stvari na iP4s smetaju:

- tipkovnica je debilna, mali je ekran pa cesto fulam dok pisem. A nema na odabir one klasicne mobitel tipkovnice.

Jedna od tipkovnica koje mozes odabrati u general-international-keyboards ima numericki layout sa slovima pa se moze tipkati kao na klasicnom mobitelu. Ne znam vise o kojem jeziku se radi ali neka egzotika je u pitanju. Zasto ti je listanje imenikom debilno?
14 godina
neaktivan

ako je to visoka modifikacija, onda stvarno...

modifikacija je, ali minimalna

nisam skuzio ono na 1.42

tethering i 3g?

17 godina
neaktivan
apoteka kaže...

nisam skuzio ono na 1.42

tethering i 3g?

Svaki dio sucelja je promijenjen, to po meni nije minimalno, tipkovnica je drukcija, sound output pojacan, dodani su custom sharing meniji, promijenjen nacin na koji app store radi, toplina boje na ekranu se mijenja ovisno o dobu dana, safari moddan za upload/download/fullscreen/grid tabs/ mail klijent modificiran, , tako da slobodno kazi sto se moze vise modificirat jel meni ne pada na pamet. Uglavnom 3g unrestricting je varanje mobitela da je na wifiju kad je na 3g posto prilicno aplikacija postavlja razne limite kad se koristi mobilni.
13 godina
protjeran
Ezio kaže...
jumboY kaže...

Jedna od tipkovnica koje mozes odabrati u general-international-keyboards ima numericki layout sa slovima pa se moze tipkati kao na klasicnom mobitelu. Ne znam vise o kojem jeziku se radi ali neka egzotika je u pitanju. Zasto ti je listanje imenikom debilno?

Skrolanje gore/dolje + pokusaj da pogodim sto bolje slovo na desnoj strani ekrana. Taj princip je sve samo ne praktican. Posebice ako u imeniku imas preko 900 kontakta.

Kod adnroida se lijepo prikaze lista + tipkovnica, pa npr. ako zelim naci (npr) Zeljka, upisem "ze" i vec ga izlistava. U 2sec maximalno nadjem istoga. Kod iP4s to je prava mala avantura, posebice ako u trenutku dok trazis po imeniku radis jos neku drugu radnju (necu namjerno napisati vozis auto :P ).

Ukratko, totalno debilan sustav kod pronalaska osoba u imeniku i poprilicno nepraktican. Da se malo ogradim od svega napisanoga, napisat cu da je meni tako, ne mora znaciti da automatski svi dijele moje misljenje :)

Mada iskreno, iako iOS smatram jako kvalitetnim i odlicnim mobilnim OS sustavom, sumnjam da bi itko tko oproba navigaciju kroz Android imenik ikad vise zavolio iOS navigaciju kroz imenik.

13 godina
protjeran
Apple ispod očekivanja

Bistri, kako nikad nisam provjeravao... Dal se moze srediti navigacija imenika + tipkovnica? Ukoliko moze, salji na pm linkove, pa da se i ja bacim malo u modificiranje. Nisam to radio jos od obicnog Desirea :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bistri kaže...
apoteka kaže...

nisam skuzio ono na 1.42

tethering i 3g?

Svaki dio sucelja je promijenjen, to po meni nije minimalno, tipkovnica je drukcija, sound output pojacan, dodani su custom sharing meniji, promijenjen nacin na koji app store radi, toplina boje na ekranu se mijenja ovisno o dobu dana, safari moddan za upload/download/fullscreen/grid tabs/ mail klijent modificiran, , tako da slobodno kazi sto se moze vise modificirat jel meni ne pada na pamet. Uglavnom 3g unrestricting je varanje mobitela da je na wifiju kad je na 3g posto prilicno aplikacija postavlja razne limite kad se koristi mobilni.

prvi put cujem da aplikacija postavlja limite

znam da na nekim mozes sam postavit limite, ali ne ovo

samo cu ponovit, sve sto si napravio se moze daleko lakse napraviti na androidu / symbianu

stavi widgete {#}

17 godina
neaktivan
jumboY kaže...

Bistri, kako nikad nisam provjeravao... Dal se moze srediti navigacija imenika + tipkovnica? Ukoliko moze, salji na pm linkove, pa da se i ja bacim malo u modificiranje. Nisam to radio jos od obicnog Desirea :)

http://ismartdialer.com/ Sto se tice tipkovnice ima tweak koji uvelike olaksava koristenje, http://www.idownloadblog.com/2012/05/05/swipeselection-cydia/ Ako krenes u to mogu ti preporucit osobne must have tweakove i cydia repozitorije. @apoteka od novog mobitela do ovoga sto vidis kod mene je potrebno cca 1h, sa svim podacima i settingsima tako da nikako ne vidim laksi nacin na androidu/symbianu narocito kad ti prvi korak,root, je n puta kompliciraniji od iPhonea. Facetime ne radi bez unrestrictanja(blame carriers) youtube app ima limit, backup ne radi automatski preko 3g-a da ne pozdere mobilni. A vezano za widgete, jedini koji mi treba je weather i on je u notification centru, osobno ne vidim smisla u widgetima jel samo zauzimaju prostor i trose resurse, a svaku informaciju koji trebam mogu vidit odma.
15 godina
JumboY sta te prijeci da na iphoneu upises "ze" u polje za unos teksta?
13 godina
protjeran
Ezio kaže...

iOS imenik nema tipkovnice za unos texta.

17 godina
neaktivan
jumboY kaže...
Ezio kaže...

Kod mene pod contacts samo treba povuc prema dolje kad si na slovu a i pojavi se search bar.
15 godina
jumboY kaže...
Ezio kaže...

To je jedna od cestih zabluda. Ali polje za unos teksta postoji. Odskrolaj na vrh ili jednostavno jednom tapni na gornju traku (tamo gdje je sat)
14 godina
jumboY kaže...
Ezio kaže...

Samo povućeš listu na vrh i tu je search. iOS 5.0.1

Imaš i nacrtanu ikonicu za search na desno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 23:10 (Soapy).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice