Za društvene mreže me zaboli (ne koristim ih pa me nije briga) ali e-mail adrese koje sam koristio u zadnjih 5 godina su malo problematične. Tko će ih sve popamtiti.
Haha a lozinke im ne trebaju, to ce sami nabaviti :)

I profil s Bug-a, a pogotovo to važi za one osobe koji su više puta dobili karton ili ban, te otvorili nove račune, jer su potecijalni "teroristi".
Haha a lozinke im ne trebaju, to ce sami nabaviti :)
Lozinke već imaju (NSA), ali se gubi puno vremena na povezivalnje profila, ovako će ići puno brže.
Land of the free, home of the brave.
Ne trebaju ti šifre da vidiš sa kime pojedinac kontaktira. Tajne službe generalno ne snimaju razgovore, dovoljno je da znaš sa kime sve pojedinac kontaktira, tek nakon toga šalješ sudski nalog za praćenje u slučaju da je pojedinac imao kontakte sa nekim potencijalnim kriminalcem. Ako vas je slučajno koji vahab stavio na listu "frendova," naje ste.... dovoljno da budete suspektni i da vam se odbije viza.
Zaboli me mlohava čuna za tu vizu.
Sjetih se kak je pajdo, programer, išao u USA do firme za koju je radio pa na aerodromu cirkus: "Kod koga idete?" Navede on firmu i hotel i veli evo, sve je u laptopu... "Ne diraj laptop!" Ne znajuci što bi s njim, pošalju ga u drugi ured, tamo ista panika: "Ne diraj laptop!" Guz lijevo, desno, nekako uspjeli nazvat tu firmu, ovi rekli da je sve ok i pajdo prošao. Momak je kuler pa nije to sve predvidio i nije sve pripremio na papiru...
Hm, nema brige, ako niste terorist ili pak neka druga vrsta luđaka, brijem da se ne morate previše brinuti.
Ni ja ne primam svakoga u kuću, tako da je to O.K., kaj rade Ameri. Konkretno mislim na borbu kontra terorizma.
Za US brijem da je bolje da imam nekog drugoga a poziciji predsjednika.
Više duha očeva Amerike, te M.L. Kinga, a manje duha Željke Markić i Z.Hasanbegovića.
Kaj možeš kada se svi lože na tu Ameriku...Valjda, je to tako u žvotu kada si najbolji po mnogo parametara.
God bless the USA.
In God we trust.
Već je vrijeme da i nama US ukine vize.
Hm, zanima me jel netko probao sa 'nemam ni facebook ni twitter' odgovorom.
Prije rata dobio sam vizu u tadašnjem konzulatu na Zrinjevcu treći dan. Uz generalije i putovnicu te razlog putovanja i garanciju jedino "važno" pitanje je bilo: Da li vi ili netko u obitelji član Komunističke partije?
"Have you travelled to any country(other than your country of residence) in the last 15 years?
If yes, provide details for each trip, including locations visited, date visited, source of funds, and length of stay."
Birokracija susreće stvarni svijet.
Ovo je veselo za one koji žive u pograničnoj zoni, pa su i prije ulaska u EU mogli ići preko granice s osobnom iskaznicom.
Policija je skenirala osobne, a na njima nema žigova s datumima. Ili su samo propuštali bez provjere. Pa se ti sjeti...
"Please provide your unique user name for any websites or applications you have used to create or share content(photos, videos, status updates,etc.) as part of
a public profile within the last five years"
Nadam se da vam je korisničko ime na Smokvi ili Fetlifeu bilo dovoljno maštovito.
Kao i profil.
Na LinkedInu među kontaktima imam jednog uvjerenog komunista koji prezire SAD i jednog na suprotnoj strani spektra, sklonog molerima i rješavanju konačnih problema kemijskim sredstvima.
Nitko od njih tamo ne iznosi svoje stavove, ali ih najvjerojatnije iznose na drugim mrežama. U to sam 99.99% siguran.
Po tome odmah idem na listu za dodatnu provjeru.
Super, poslodavac će me prebaciti na projekte vezane za EU, jer ne mogu dobiti vizu, a "bledoliki" iz zapadne Europe će se gužvati 8-10 sati u skučenim sjedalima, uz isparavanja iz tjelesina "landwhales".
Bilo bi dobro da uvedu još kompliciraniji postupak, jer to na dulji rok znači seljenje tehnologije u Europu.
Na aerodromu to ovih dana završava s razgovorm i provjerom elektroničkih uređaja.
Hm, nema brige, ako niste terorist ili pak neka druga vrsta luđaka, brijem da se ne morate previše brinuti.
Ni ja ne primam svakoga u kuću, tako da je to O.K., kaj rade Ameri. Konkretno mislim na borbu kontra terorizma.
Za US brijem da je bolje da imam nekog drugoga a poziciji predsjednika.
Više duha očeva Amerike, te M.L. Kinga, a manje duha Željke Markić i Z.Hasanbegovića.
Kaj možeš kada se svi lože na tu Ameriku...Valjda, je to tako u žvotu kada si najbolji po mnogo parametara.
God bless the USA.
In God we trust.
Već je vrijeme da i nama US ukine vize.
Prije rata dobio sam vizu u tadašnjem konzulatu na Zrinjevcu treći dan. Uz generalije i putovnicu te razlog putovanja i garanciju jedino "važno" pitanje je bilo: Da li vi ili netko u obitelji član Komunističke partije?
I što si odgovorio?
Na aerodromu to ovih dana završava s razgovorm i provjerom elektroničkih uređaja.
Valjda misliš na let za USA. Mene prije 2 mjeseca u Amsterdamu za Varšavu pustili sa svom elektronikom u kabinu bez pitanja. Ionako više ne mislim u USA pa me zabole ali ako te pizdarije uvedu i u EU onda bome samo auto i vlak. I od ovih sada procedura (mislim na vrijeme chekiranja) boli glava.
I što si odgovorio?
Stari je bio pa sam i napisao. Ali to su ionako znali jer je par puta godišnje išao tamo. U stvarnosti nije imalo nikakve veze, pitanje tek toliko da znaju.
Valjda misliš na let za USA. Mene prije 2 mjeseca u Amsterdamu za Varšavu pustili sa svom elektronikom u kabinu bez pitanja. Ionako više ne mislim u USA pa me zabole ali ako te pizdarije uvedu i u EU onda bome samo auto i vlak. I od ovih sada procedura (mislim na vrijeme chekiranja) boli glava.
Da, mislio sam na SAD.
Svakih mjesec dana letam naokolo po Europi, za sada je sve u razumnim granicama.
Malo detaljnije kontroliraju ručnu prtljagu i to je to.
U Francuskoj (Pariz, C. de Gaulle) samo na kontrolu ručne prtljage čekaš barem pola sata, jer su katastrofalno organizirani.
U Njemačkoj se nakon svakog kulturnog obogaćivanja policajci jedno vrijeme prešetavaju s automatskim naružanjem.
Ne živim sada u RH, no vidim da Index negativno piše o novom aerodromu.
Zadnji put (radni dan, popodnevni sati) prošao kompletan čekin za manje od 20 minuta.
Index čim je Hrvatska u pitanju piše negativno, osim ako nije u sklopu "vesti iz regiona". Najgori od svih EU aerodroma je Frankfurt, a najležerniji mi se pokazao Heathrow.
Index čim je Hrvatska u pitanju piše negativno, osim ako nije u sklopu "vesti iz regiona". Najgori od svih EU aerodroma je Frankfurt, a najležerniji mi se pokazao Heathrow.
Profesionalna soroševska deformacija.
SAD je daleko slobodnija zemlja od bilo koje zapadnoeuropske "predstavnice slobode." Jedino možda Švicarska parira po slobodi, sve ostalo su države koje te i zbog najmanje politički nekorektne transgresije trpaju u ćuzu.
Imam face ali nemam aplikaciju, a twitter nemam uopce. I sta bi mi nasli u mobitelu? Browser i par aplikacija. Pobrisao bi kukije i auto ulogiravanje tako da mi se ne ulogira npr. u face ako ga otvore i bok. Ionako ne znaju hrvatski da bi skuzili kaj sam pisao, i da otvore nekaj..
Imam face ali nemam aplikaciju, a twitter nemam uopce. I sta bi mi nasli u mobitelu? Browser i par aplikacija. Pobrisao bi kukije i auto ulogiravanje tako da mi se ne ulogira npr. u face ako ga otvore i bok. Ionako ne znaju hrvatski da bi skuzili kaj sam pisao, i da otvore nekaj..
a gle, uvijek ti mogu odbit dati vizu pa se ti j*** :D
ili ces po njihovim pravilima, ili ces tjerat inat i ne dobit ono po kaj si dosao.
kaj se tice aerodroma, najbolje je letit iz Dublina, oni imaju US preclearance (nakon toga nema nikakve kontrole kad se sleti u USA) i ne djeluju tako opako ko border check u USA.
cak je veci problem ak tam ides poslovno nego ko turist..

Pa da, vjerojatnije je da žele vidjeti kako tko i koliko odgovara (prešućuje/mulja/griješi), pa to uspoređuju s nekim behaviorističkim modelom, nego li da će baš sve kontakte itd provjeravati...
...naravno, ako vas već neimaju na listi "opasnih".
Ono, ako si nekooperativan ili pre-kooperativan, sumljiv si odma.
Kad me carina/murja/itd traži dokument, prije nego li dođe ja počnem zijevati. Ne znam u čemu je fora, ali to je valjda prototip nesumnjivca, valjda su dileri/šverceri prenabrijani da bi bili opušteni.
Ovo mi se čini kao sličan test, ako možete ubrati analogiju.
Ja stvarno nemam facebook račun. Dakle, prvo bi mislili da lažem, a onda bi bio čudan zašto nemam račun. U svakom slučaju odustajem od amerikanskih država
Profesionalna soroševska deformacija.
SAD je daleko slobodnija zemlja od bilo koje zapadnoeuropske "predstavnice slobode." Jedino možda Švicarska parira po slobodi, sve ostalo su države koje te i zbog najmanje politički nekorektne transgresije trpaju u ćuzu.
Sad Švicarska i sloboda mi nekako ne ide zajedno. Jedna od najksenofobnijih i najsnobovskijih država u Europi.
Sad Švicarska i sloboda mi nekako ne ide zajedno. Jedna od najksenofobnijih i najsnobovskijih država u Europi.
Koliko je ono teroristickih napada u Svicarskoj bilo?
Pa kak če drukčije i pisat, kad je kompletna Hrvatska u negativi ili banani, kud god pogledaš svuda vise banane.
Ti si izgleda zaboravil/ili nisi niti znao, da je sve ove godine jedini Index opravdano i s razlogom udaral na Todoriča i Agrokor.Svi ostali javni mediji, oni su bili pod reketom Agrokora i to večinom od reklama bez kojih bi okvrino propali.Prije pucanja Agrokor brane, kad si na HTV-u videl i jednu kritiku na Agrokor poslovanje ili svinjarija?Ovo dole je samo kap u moru, takvih članaka o Agrokor u Index arhivi imaš par stotina.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/quotministarstvo-poljoprivrede-pogoduje-todoricu-i-upropastava-dalmatinsko-maslinovo-uljequot/645769.aspx
A di ti živiš, možda na Klingonu ako da onda te okvirno i razumijem jako si daleko.Ovo kaj sam pozelenil, nemaš ti poima kaj je SAD, u kratko Amerika je modernizirani podmukli divlji zapad.
A svakoj normalno državi, ovakvog luđaka i njemu slične trpaju u ludnicu. Ali eto ne u Americi sloboda govora, nek samo tip širi opaku mržnju boli državu đon od meksikanca.Da apsurd bude još veči, puno ljudi(podviljali ili sumanuti vjernici) i podržava to kaj ovaj kreten tumači iz svoje izvitoperene biblije.Ukratko to ti je tip, koji propovjeda da gay/bisex ljude treba okvirno pobit ili počistit itd.Kaj misliš kak bi ovaj mulac završil u Švedskoj, ili Norveškoj ili recimo Njemačkoj kolko bi dugo lajal okolo?
Ako dobro razumiješ engleski, eto ti još materijala pa uživaj ili bolje reč povračaj ovisno o raspoloženju.
pričekal bum da amerika i engleska postanu zemlja proleterska pa onda idem malo u turizam.