5 GHz iz AMD-a

poruka: 31
|
čitano: 5.961
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "5 GHz iz AMD-a".
17 godina
5 GHz iz AMD-a

A impresivna brojka, barem iz doba kad je frekvencija bila glavno mjerilo:)
Tko zna, možda je ipak i dovoljno optimiziran da ne troši kao kalorifer ?

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
15 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
5 GHz iz AMD-a

Troši 220W, dovoljno da grije po zimi.

Moj PC  
10 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
5 GHz iz AMD-a

Kad god vidim neki članak o AMD-u odmah pomislim da su napravili neku novu generaciju i da pariraju intelu (i da će shodno tome za nas kupce stanje na tržišu biti bolje)...

Freak Show Inc.

17 2 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: 5 GHz iz AMD-a
Friday kaže...

Kad god vidim neki članak o AMD-u odmah pomislim da su napravili neku novu generaciju i da pariraju intelu (i da će shodno tome za nas kupce stanje na tržišu biti bolje)...

+1

16 godina
5 GHz iz AMD-a

Jedino dobro što vidim u ovome je eventualna mogućnost da procesorima FX 6xxx i 8xxx padne cijena. Ovako velika potrošnja je suluda, a dobije se surovo nabijanje radnog takta. Djeluje mi kao da imam Yugo 45 u koji je ugoran 5.0 motor, ali zbog svih ostalih specifikacija on i dalje ne može više od 120km/h i na kraju krajeva samo mi troši 20 litara bezveze. Nekako mi se čini da AMD počinje previše lutati, uskoro će mi trebati skuplje hlađenje od samog procesora! :D

http://www.powerplaymanager.com/r802803/ sportski menađer. probaj i uživaj!
Moj PC  
4 5 hvala 0
17 godina
neaktivan
U clanku nije navedeno sto sve radi pri tih 5GHz. Po svojoj prilici samo jedna jezgra.
Oni koji su u domeni mikrokontrolera znaju za 8051 seriju. Original je trebao 12-14 ciklusa po instrukciji dok danasnje verzije su na 1-2, pa jos nesto u paralelu. I tako ih ima koje rade sa 100MIPSa. Da bi original radio tako brzo trebal bi se vrtit na 1.5GHz!
Tako je to i sa AMD vs Intel. Obje firme imaju tehnologiju izrade (Intel nesto napredniju), ali Intel ima veci know how arhitekture. Slicno je Intel vs ARM/MIPS. Intel jednostavno drugacije razmislja i nije u stanju doc na nivo potrosnje ARM/MIPS, bar do sada.
13 godina
Friday kaže...

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eu8Sekdb-IE

bič pliz

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
5 GHz iz AMD-a

Jao meni,pa kud AMD ide,jos malo pa ce napraviti mali Chernobyl,dobra strana toga je da cu zasparati plin po zimi ako ga kupim,no necu.

Neznam kako to EU regulative dozvoljavaju.

2 6 hvala 0
14 godina
Zamislite samo koliko če se ti procesori dati OC mada je i to visoka frekvencija.Mada i dalje ostaje problem potrošnja gdje imamo situaciju da mu konkurent po istoj "snazi" ili večoj "snazi" troši upola manje e.energije,a da nepričamo o samom zagrijavanju tih X8 fx,mada sam siguran da su po tom pitanju s ovom novom high end fx serijom nešto malo popravili.
13 godina
protjeran
IiNoob kaže...

link na izvor informacije?

- PRAVI VJERNIK NIJE ONAJ KOJI SLIJEPO VJERUJE, NEGO ONAJ KOJI UVIJEK SUMNJA.
17 godina

17 godina
R4sput1n kaže...
IiNoob kaže...

Pa što će ti link, ovo je zdrava logika. Ista arhitektura, isti proizvodni proces, nabrijan takt do daske...

16 godina
5 GHz iz AMD-a

Presscot by AMD {#}

Pa dobro nije sad 120W neka prevelika potrošnja. Athlon 6000+ ima istu potrošnju pa ima normalne temperature sa najobičnijim hladnjakom.

8 jezgri na 5GHz može hraniti podacima bilo koju mrcinu od grafičke kartice (ili par njih). Za igrače odlično jer su osigurani za narednih 3 - 5 godina da će procesor moći gurati igre.

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.

0 0 hvala 0
17 godina
5 GHz iz AMD-a

A dobro, kažu da ni najnoviji Intel Haswell koji kažu da jest prava generacija a ne samo
rename kako autor tvrdi za ovog, opet dosta grije. Na 5 GHz je vjerojatno tu negdje, iako
stabilno i tako ljudi postižu na zraku nekakvih 4,5-4,9GHz...no okej, kod haswella na grijanje

vjerojatno više utječe velika jezgra sa integriranom grafičkom nego sama Wattaža...
I jasno, efikasniji je u većini aplikacija. No ovisi za koliko para će biti ovaj pulen, koliko

dostupan i sa čime raditi (vjerojatno će trebati masivniju matičnu i hladnjak).

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
5 GHz iz AMD-a

Kod Haswella na temperature najviše utječe TIM, odnosno to što nije jezgra zalemljena direkt na IHS već je tu pasta. Znači ista stvar kao kod Ivya, skineš pastu, staviš Liquid Pro i eto ti drop od bar 20C.

A inače 22nm(Tri-gate) nije baš pogodan za visoke taktove, jer traži prevelike napone, koji nisu poželjni, da bi išao preko nekih 5GHz. Baš me zanima na što će to ličiti kad prijeđu u 14nm..

Što se tiče ova dva nova AMD-a, ako kojim čudom budu sa TDPom unutar nekih 140W, sigurno uzimam sebi jednog. I naravno ako cijena bude povoljna kao što je kod FX-8320 i 8350.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.6.2013 11:28 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
chaselol kaže...
Friday kaže...

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eu8Sekdb-IE

bič pliz

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=vCAKD-tRfWQ

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=AbMYV8Djt7k

bič pliz

postoji fantazija, a postoji realnost.

mozemo se mi prepucavat koliko hocemo, ali intel je svemiski brod naspram amd-a koji se vrti u krug i ne moze napraviti konkurentni proizvod, jos uvijek.

inace u zadnjih par godina intel nije trebao nista ni raditi koliko su otisli naprijed u arhitekturi ispred amd-a. kao sto je nekad bio slucaj sa p4, pa ih je amd pomeo.

ovi samo nabijaju takt, na kraju da bi imao takav proc treba skupa ploca, skupo napajanje, i skupi hladnjak.. i sta dobijes s tim?

13 godina
protjeran
R4sput1n kaže...
IiNoob kaže...

http://www.bug.hr/vijesti/amd-centurion-fx-sredinom-lipnja/124294.aspx

da 220w

toliko mi cijeli pc u full loadu ne trosi :)

16 godina
neaktivan
5 GHz iz AMD-a

Oko čega se ljudi svađaju na ovom forumu to je čudo jedno. Neka svatko kupuje šta odgovara njegovom budžetu, Intel je bolji ali je preskup za većinu ljudi kojima komp nije sve u životu. Ja sam uvijek imao Intel i ovaj put nisam htio trošit previše novca pa sam sa C2Duo prešao privremeno na FX procesore čisto radi troškova i to je potpuna glupost da je on smeće ili nešto, procesor za odigrat igrice, surfanje i najnormalnije stvari obavlja totalno brzo i normalni korisnik neće uopće osjetit razliku. Sad ovi koji traže nešto za teške poslove tu je Intel jači ali će morat izdvojit više love a mislim da u vrijeme ovakve krize treba gledat svaki Euro(kunu).

15 0 hvala 1
14 godina
Ovo je više procesor za one koji pate na takt i pale se na doba kada je takt bio jedino mjerilo.
Samo se nadam pojeftinjenju FX8XXX serije
robimarko@gmail.com
15 godina
protjeran
5 GHz iz AMD-a

Đaba to kaj je AMD jeftiniji ako cuka više struje, to kaj ušparaš na processoru ćeš opet dat za struju (iako ne moraš platit najedamput, kad bi sve stavil na papir začas ti se zbroji ta razlika) i kad ti nakon nekog vremena zatreba malo više performansi pa buš ga išel kolkat i moral buš kupit bolji hladnjak. AMD-i su ok za "obične" nezahtjevne korisnike, za sve ostalo tu je Intel (barem za sad).

Trust me, I'm a Jedi!
Moj PC  
0 6 hvala 0
17 godina
odjavljen
5 GHz iz AMD-a

Ne priznam ovaj thread kao legitiman dok ne dođe rambox {#}

Freak Show Inc.

11 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan
5 GHz iz AMD-a

220W TDP

haha {#}

everybody lies

2 1 hvala 0
14 godina

Ma taj CPU ne treba gledati kroz prizmu komercijalnog proizvoda, kad on to niti nije. To je showcase CPU koji se možda niti neće prodavati standardno, a ako bude, onda će to biti limitirana serija. A sad što se tiče TDP-a.  Ako ove top tier ploče 990 FXA chipset ( tipa UD-5 i UD-7, Sabertooth i slične ) drže clockane standardne FX 83xx procesore na 5.0Ghz, onda će i ovoga.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.6.2013 14:39 (itomic009).
17 godina
PlayMaker10 kaže...

Oko čega se ljudi svađaju na ovom forumu to je čudo jedno.

A pa to su ti vječne i standardne teme ovog foruma:)
Nikad ne presuše i ne dosade, jer uvijek kapne neki novi
proizvod iz pojedinog tabora koji daje povoda za standarno
grupiranje snaga i argumenata:)
Ontopic: meni se čini da to bude neka TWKR fora, samo
reklamni primjerak za hvalisanje rekordnim tvorničkim taktom.

17 godina
neaktivan

Po ovome ispada da je serija 9xxx identicna 8xxx, a zdere puno vise struje. Povecanje frekve sa 4.2 na 4.7 (ili ti ga 12%) povecava potrosnju, pa gotovo, duplo.

17 godina
odjavljen
Drazen kaže...

Po ovome ispada da je serija 9xxx identicna 8xxx, a zdere puno vise struje. Povecanje frekve sa 4.2 na 4.7 (ili ti ga 12%) povecava potrosnju, pa gotovo, duplo.

Da, slična je situacijama i sa starim i7 procesorima (1366). Do određene frekvencije potrošnja ide gotovo linearno gore i onda na nekih cca 4 GHz odjednom počne rasti za svaki slijedeći MHz nevjerojatno strmo. Možda je to generalni problem sa procesorima ali za ovaj konkretan slučaj sa 1366 socketom znam sigurno.

Freak Show Inc.
13 godina
digitall1982 kaže...

ovi samo nabijaju takt, na kraju da bi imao takav proc treba skupa ploca, skupo napajanje, i skupi hladnjak.. i sta dobijes s tim?

Dobijes intel.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
Friday kaže...

Ako si upučen u situaciju onda odma znaš kaj je novo,Nevinašce pa ne mogu svaki dan iskakat novi dobri proizvodi ko skakavci na vrtu.Jedino šta je trenutno skroz novo kod AMD-a, to su ove male jezgre ili mačketine Jaguar APU koji če bit iskorišten na raznim segmentima tržišta.Kaj se tiče novih velikih jezgri, to dolazi pod kraj ove godine dakle Steamroler/Kaveri APU+HSA+HUMA.{#}

itomic009 kaže...

Ma taj CPU ne treba gledati kroz prizmu komercijalnog proizvoda, kad on to niti nije. To je showcase CPU koji se možda niti neće prodavati standardno, a ako bude, onda će to biti limitirana serija. A sad što se tiče TDP-a.  Ako ove top tier ploče 990 FXA chipset ( tipa UD-5 i UD-7, Sabertooth i slične ) drže clockane standardne FX 83xx procesore na 5.0Ghz, onda će i ovoga.

U praksi to su probrani i temeljito testirani Piledriver FX procesori koji mogu radit na 5ghz stock frekvenciji.Potrošnja je takva kakva je u praksi, no to je proc za odabrane i bit če sigurno rasprodan jer ima dost ljudi koji kupuju baš takve ograničene serije procesora bez neke šire komercijalne namjene.To je ovako zgodno za vidit jel, proc na defolt frekvenciji od 5ghz pa u odnosu na FX-8350 dobiš recimo 25% bolje performanse+velika potrošnja struje i to je to.{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.6.2013 19:27 (rambox).
13 godina
protjeran
chaselol kaže...
digitall1982 kaže...

Dobijes intel.

{#}

ok, mislim da smo zavrsili sa raspravom ovdje..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice