16 GB iPhone 6 je navlakuša

poruka: 92
|
čitano: 31.108
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "16 GB iPhone 6 je navlakuša".
16 godina
neaktivan

E moj Petricu, mnogo toa oko IPhone-a je navlakusa.

Al uvjek ce biti onaj korisnik koji ce rec: "Meni je dovoljno 16 GB" ili pak

"I ovako mi ne triba dodatna memorijska kartica"

A sa druge strane ce se diviti velikim performansama uredjaja.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: 16 GB iPhone 6 je navlakuša
EZY-E kaže...

Ja na mob stavljam do kojih 5 GB muzike, jer više od toga ionako neću slušati

Ja ne kuzim uopce zasto netko na mob stavlja mjuzu danas kada imas deezer, youtube i ostale streaming servise s kojim mozes slusat sto god pozelis i kad god pozelis. Osim ako nisi na pustom otoku bez neta, ali onda ti je smartphone ionako beskoristan.

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
16 godina

Oprosti, ali meni 3GB ode u dva tjedna...

Na flat Verizon tarifi (najveci model) imam 10GB neta na LTE, ne vidim zasto streamati umjesto cacheati.

Osim toga iPod Classic je imao 160GB.

Ovo je deseterostruki korak unatrag i trebalo bi zabranit 16GB telefone bez microsd...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 20:51 (Mitch).

16 0 hvala 1
12 godina
alankish kaže...

Meh, toliko sam razočaran, samo još jedan u nizu "pametnih telefona", nikakvih revolucionarnih ideja, killer featurea, a sve to obavim na prastaroj Nokiji C3, ili na nešto novijoj Lumiji 520, slušam glazbu, surfam Internetom dok je to potrebno, pročitam mejl dva, nazovem, mene zovu, pošaljem SMS, i opet dobro. :confused:

Koji glupi komentar...koji auto vozis? Da svi razmisljaju kao ti, BMW, Merc, Audi i ostali veliki brandovi bi svi propali, a Yugo bi bio najprodavaniji auto na svijetu. Audi A6 i Yugo Koral sluze za prijevoz. Na tebi je odabrati sto ces si kupiti. Ukoliko si mozes priustiti Audi, neces sigurno u Koral sjedati. Jel tako?

Enjoy The Silence
13 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...

Koji glupi komentar...koji auto vozis? Da svi razmisljaju kao ti, BMW, Merc, Audi i ostali veliki brandovi bi svi propali, a Yugo bi bio najprodavaniji auto na svijetu. Audi A6 i Yugo Koral sluze za prijevoz. Na tebi je odabrati sto ces si kupiti. Ukoliko si mozes priustiti Audi, neces sigurno u Koral sjedati. Jel tako?

Napravio si pogrešnu usporedbu.

Hyundai i30 i BMW serije 1 si trebao koristiti kao primjere.

BMW te dođe nekih 35 tisuća Eura, a i30 nekih 10-tak tisuća manje.

Da li brend vrijedi 10 tisuća Eura, prosudite sami.

12 godina
assassin.st kaže...

Ne znam jel autor upoznat, ali postoje ljudi koji kupuju 8GB modele, imaju takvi 4, 4S i izašao je 5C. Meni osobno nije jasno kako preživljavaju s tako malo memorije, ali jesu. Tako da je u odnosu na to, 16GB od kojih je cca 12GB dostupno korisniku i više nego dovoljno ako ne snimaš videozapise u velikoj količini i instaliraš mnogo igrica.

Inače, za svaku osobu koja barem 50% mogućnosti mobitela koristi 16GB je premalo. Realno, takvih je manje od 10%.

Ja sam do danas imao Lumiu 925 sa 16 GB memorije. Sutra cu nabaviti 930 koja ima 32, ali meni osobno je 16 dovoljno. Muziku na mobitelu ne slusam, osim ako negdje putujem vlakom, avionom, a za to mi je dovoljno 50 pjesama, znaci maksimalno 500MB. Imam jednu jedinu igricu na mobitelu, i to je biljar. Znam to otvoriti kad cekam negdje u redu i nemam nikoga sa kime porazgovarati. Sve aplikacije koje mi trebaju sveukupno teze 3GB. Karte za Here Drive+ mi zauzimaju 1GB i to su talijanska, hrvatska, slovenska, bugarska, srpska, makedonska, crnogorksa, bosanska. Ostaju slike i videi. Znaci, kad putujem puno slikam i znam ponekad uraditi neki snimak. Za to imam najmanje 8GB slobodnog prostora. Redovito prebacujem slike i snimke na laptop jer mi je bzvz gledati slike na ekranu od 4,5-5 incha. Sada sa Lumiom 930 slike i snimci budu zauzimali malo vise prostora, pa je mozda i dobro sto ima 32GB, iako, nisam nikad napunio do kraja memoriju.

Enjoy The Silence
16 godina
neaktivan

To nisu prozirne tržišne smicalice nego tipičan marketinški trik kako bi ove skuplje opcije izgledale primamljivije. Iako nisam fan Applea, ne vidim zašto bi im se to zamjeralo - osnove ekonomije?

Now the only thing a rambler needs is a suitcase and a gun. The only time he’s satisfied is when he’s on the run.
Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Onjegin kaže...

(...) 100$ za 16GB? Može li netko provjeriti je li to najskuplja memorija na svijetu?

Cijena 128 Gbit (16 GB) MLC NAND čipa u drugoj polovici rujna kretala se između 7,1 i 11,4 dolara za komad, ovisno o veličini narudžbe (veće narudžbe -> niža cijena), a u prosjeku je iznosila 8,07 dolara.

It doesnt matter how beautiful your theory is, it doesnt matter how smart you are. If it doesnt agree with experiment, its wrong. - Richard P. Feynman
15 godina
neaktivan

Vidim da je kult svetog Stevana i dalje živ i zdrav.

A C program is like a fast dance on a newly waxed dance floor by people carrying razors.
17 godina
neaktivan

Moja zena bi ga kupila taman da dodje sa 16KB. 

Eventualno svaki supak dobije hemoroid.
Moj PC  
12 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Dovoljno je iz clanka izbaciti "16 GB" i ostaviti naziv "iPhone 6 je navlakusa"
13 godina
protjeran

nije to nikakva navlakusa, to je za ovih 90% korisnika koji ga kupe, a koristi im iskljucivo za:

1. pozive

2. stol u birtiji

taj im je taman {#}

kao da apple ne misli na svoje ovcice.. vidis kako paze na njih..

onda ce za par godina dobiti update (da se mogu hvalisat okolo kako apple na njih misli godinama), ali ga nece moci instalirati li ce im totalka usporiti  {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 22:59 (digitall1982).
Moj PC  
5 2 hvala 0
15 godina

Jednako kao i što je srednji pomes-frites u McDonaldsa navlakuša.

U ponudi je samo radi toga da ljudi uzmu veliki koji je "samo" 2kn skuplji a duplo veći. Jednostavno to je takva tržišna taktika.

A i na kraju krajeva netko je zadovoljan sa 16GB, meni osobno nekoliko poznanika koristi Lumiu 520 bez microSD, 8GB (nekih 4 iskoristiva) im je sasvim dovoljno, vjerujem da postoje i takvi korisnici iPhonea.

Swedish latin super funk.
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
ToMisLaW kaže...

E zato kupis koji bilo Android, tutnes sd karticu od 32+ gb i cao {#}

Kako da ne. I onda se prosječni korisnik pita zašto mu mobitel javlja da nema dovojlno memorije za instalaciju update-a ili novih programa, a 32 GB kartica mu 'čuči' prazna na mobitelu (a tako je kod svih Androida sa 8 ili 16Gb flasha, jer za programe imaju samo 2, 4, 6 ili u najboljem slučaju 8 GB prostora).

BTW Čudi me da je g. Petric došao do zaključka kako je model sa 16 GB beskoristan i nepotreban, kad se zna da među većinom Androidaša na BUG-ovom forumu vlada konsenzus da su korisnici iPhona: ovce, tj. da kupuju iPhone isključivo zbog statusnog simbola, a koriste ga kao obični dummyfon. Takvim korisnicima (a bez obzira na gore spomenuto mišljenje forumaša, takvih zasigurno ima nezanemariv broj) je model od 16 GB sasvim dovoljan, i sigurno će se prodavati poprilično dobro.

Uostalom, kako su neki forumaši već napisali, smartfon sa 16 GB (bez obzira na platformu) je sasvim dovoljan većini prosječnih korisnika, a samo power useri, i ljudi koji misle da smartfon treba služiti kao neka vrsta audio-video backupa, trebaju veći kapacitet, ali bojim se da je takvima dosta i uređaj sa 128 GB prostora na flash memoriji.

15 godina
protjeran
Jos Petricu daju da pise? Ccc...
15 godina
Ja neznam al meni je 16 gb sasvim dovoljno i previše, nemam hrpu igrica, samo par za isprobat i maknem, čak ni nemam hrpu fotki i videa. Koji vrag će mi? Bolje imat 10 pravih fotki neko svaku glupost slikati. Danas je postalo prebolesno

1 1 hvala 0
16 godina
meeeeeeeeeeeeee meeeeeee
Moj PC  
1 5 hvala 0
17 godina
odjavljen
digitall1982 kaže...

nije to nikakva navlakusa, to je za ovih 90% korisnika koji ga kupe, a koristi im iskljucivo za:

1. pozive

2. stol u birtiji

taj im je taman {#}

kao da apple ne misli na svoje ovcice.. vidis kako paze na njih..

onda ce za par godina dobiti update (da se mogu hvalisat okolo kako apple na njih misli godinama), ali ga nece moci instalirati li ce im totalka usporiti  {#}

Posto Android drzi cca minimum 75% trzista, mene zanima sta ekipa radi sa tim svojim androidima? Ja svoga koristim, i to svaki dan.

No izgleda da vecina ne koristi, jer iOS drzi preko 60% web prometa. A ako se usporedi prodaja androida sa ios, onda mogu samo zakljuciti da vecina android korisnika nije ni cula za internet, kamo li tek da isti koriste.

Ali nema veze, tu je mobitel za birtiju i pozive. I taman im je.

P.S.

Nisam mogao odoljeti. Previse je djecurlije na ovom forumu.

14 godina
neaktivan

16 GB je premalo za korisnika kome on služi kao "pametni" telefon, a za ostale postoji Dropbox.

ja imam memorijsku od 64 i popunjena je 60%.

0 4 hvala 0
14 godina

totalno promašen članak, sa besmislenom pretpostavkom da BAŠ SVI stavljaju na mob tisuće fotki, pjesama, videa i aplikacija. na sreću,  ima još dosta ljudi koji još nisu totalno bolesni pa ne koriste mob 24 sata dnevno, nego samo kada im treba. i samo za ono što im treba. autor ovog teksta je očito u onoj drugoj grupi, pa misli da na mob MORA staviti SVE što mu dođe pod ruku. jer onda sam sebi izgleda kao prava faca. smiješno je da jedan petric dijeli lekcije jednom apple-u. ili je to ipak tužno...

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2014 1:05 (ludi kekec).

4 0 hvala 0
17 godina

ova tema je poziv na trolanje. kao da je autoru žao što su usahli klikovi na iphone6 teme ;)

A kad mala piva u birtiji košta kao velika? Pa to je normalna fora trgovaca kao kad ti u Konzumu u razini očiju stave skuplje proizvode. Pomalo naivan članak, kao da se autoru tek sad otvorile oči, a do sada je Apple držao na pijedestalu. Za nas ostale kojima Apple ne predstavlja ništa posebno, kineska štancarija malih kompjuterčića kao i svi ostali, ovo uopće ne predstavlja neko otkriće. 

Ono što mene muči je komunikacija PC-ja i telefona preko aplikacije za slušanje glazbe, nemogućnost dvosmjerne sinkronizacije i nemogućnost kopiranja kontakta sa file managerom kod npr. uređaja sa uništenim ekranom. 

Life is too short to remove USB safely
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2014 1:26 (hrvooje).

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lupen kaže...

16 GB je premalo za korisnika kome on služi kao "pametni" telefon, a za ostale postoji Dropbox.

ja imam memorijsku od 64 i popunjena je 60%.

Imam iphone 5s 32gb i na njemu je 10 gb slobodno, tu je ponesto muzike, slika i aplikacija koje su poslovno privatne, prakticki sve sta mi treba

Moj otac na svom 16GB ima 6 slobodno, s time da ga koristi za poziv poruku mail, koja slika i to je to...

s druge strane, on ima ipad mini 32gb koji je na 2gb free, a moj ipad air 128 gb ima 15gb free.. moram rec da ne znam sta je sve na tom ipadu i kad sam ista od toga otvorio ...

Ali se ipak slazem da je 16GB premalo za danasnje telefone s obzirom na cijenu memorije i na njenu velicinu unutar telefona ...

potpis :D
15 godina
16 gb je relativno malo ali.. pametni znaju cemu sluzi cloud. automatski wi- fi upload slika/videa na flickr (1TB), a ostalo po potrebi na megu (50 gb), pa pustanje glazbe sa soundhounda i dr.. naravno, bolje bi bilo imati i slot za mem. kartice ali hbg.. nije neka katastrofa
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Blade18 kaže...
deckard kaže...

Čitav Apple svijet je jedna velika navlakuša, ne samo telefoni. Kako za ogromne novce dobiti što manje. Dobiješ šminka dizajn prosječnog hardwarea, software s gomilom nedostataka, i za to platiš ko za sv. prvenstvo.

auuu ovaj je 3 put svrsio kad je microsoft najavio win 10, a? 
..."software s gomilom nedostatka"... govoris o windowsima?

Svršim ja svaki put kad se iznova uvjerim koje je OS X ćesme prema Windowsima {#}. OS za one kojima se rad na kompu svodi na surfanje i pregledavaju fotki s godišnjeg {#} .

Deckard
17 godina

OS X je kompletniji sustav od Windows-a, no polako je i MS počeo dostizati OSX, no po funkcionalnosti su iza Mac-a. Memorija nekom dosta nekom nije, kupit će ono što mu treba, ali obzirom da iPhone nije za twikanje poput Androida meni nemaju smisla takvi telefoni ako ti služe isključivo za mail, kalendar, poruke i pozive i povremeno fotkanje. Ali ok, ljudi vole pokazati da imaju "zadnju stvar" na tržištu. Ali zaboravljam i da se na ovim super stvarima baterija ne može promijeniti pa je logično da moraju izbaciti svako malo nevi telefon. Pošteno :)

http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina
neaktivan
deckard kaže...
Blade18 kaže...
deckard kaže...

Čitav Apple svijet je jedna velika navlakuša, ne samo telefoni. Kako za ogromne novce dobiti što manje. Dobiješ šminka dizajn prosječnog hardwarea, software s gomilom nedostataka, i za to platiš ko za sv. prvenstvo.

auuu ovaj je 3 put svrsio kad je microsoft najavio win 10, a? 
..."software s gomilom nedostatka"... govoris o windowsima?

Svršim ja svaki put kad se iznova uvjerim koje je OS X ćesme prema Windowsima {#}. OS za one kojima se rad na kompu svodi na surfanje i pregledavaju fotki s godišnjeg {#} .

Meni su super tabovi u File/Windows exploreru. A ček, nema ih. Barem ne bez 3rd party appova. Ali dobro ima vremena, tek je 2014.

I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2014 9:24 (ROADRUNNER).
14 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

OS X je kompletniji sustav od Windows-a, no polako je i MS počeo dostizati OSX, no po funkcionalnosti su iza Mac-a. Memorija nekom dosta nekom nije, kupit će ono što mu treba, ali obzirom da iPhone nije za twikanje poput Androida meni nemaju smisla takvi telefoni ako ti služe isključivo za mail, kalendar, poruke i pozive i povremeno fotkanje. Ali ok, ljudi vole pokazati da imaju "zadnju stvar" na tržištu. Ali zaboravljam i da se na ovim super stvarima baterija ne može promijeniti pa je logično da moraju izbaciti svako malo nevi telefon. Pošteno :)

Po cemu? Kad ovakvo nesto napises bilo bi normalno da malo pojasnis. Koristim oba OS-a godinama a pojma nemam o cemu pricas.

13 godina
neaktivan

Totalno promašeno od strane autora. Ako se malo pogledaju cijena iPhonea  u Americi  4,4S,5,5S,6 uvijek su iste,dakle po veličini memorije  199$,299$,399$....

Meni se ovo čini sasvim fer od Applea jer su za istu cijenu koju si davao lani za 5S 32 GB,sada dali 6 64 GB.........dakle za iste novce.....a iPhone 6 16 GB je namjenjen onima,(a takvih je pa bar 90% korisnika) kojima je sasvim dovoljno i 16 GB. Sasvim logičan i fer potez Applea.Druga je stvar što nas naši preprodavači kod formiranja cijena iPhonea gule.

1 4 hvala 0
13 godina
odjavljen
Najaci su mi ovi sto pisu kolko imaju slobodnog i zauzetog prostora na svojim uredjajima..ko da to nekog zanima. U ovom slucaju radi se o omjeru "ulozeno-dobiveno" da iphone ima 126GB memorije opet je premalo (s obzirom na abnormalnu cijenu samog uredjaja), tako da se komotno iz clanka moze izbaciti ono "16GB" i ostaviti "iPhone 6 je navlakusa"
15 godina
Robilad kaže...
(s obzirom na abnormalnu cijenu samog uredjaja), tako da se komotno iz clanka moze izbaciti ono "16GB" i ostaviti "iPhone 6 je navlakusa"

Smartphone je navlakuša. Bilokoji.

Swedish latin super funk.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice