Hoće li me windows "služba" pratiti ?!
Ako im je to cool, samo neka prate, ne radim ništa što bi njih jako zanimalo, a njihovo praćenje mi ne usporava računalo, niti mi čini kakve neugodnosti.
Što reći, samo naprijed.
Vi na linux verzijama ste sigurni od praćenja i ?!
U čemu je keč ?
Kako glupo razmišljanje... Ja im nisam zanimljiv, pa me neće ntiko ni pratiti?
Linux je mnogo zaštićeniji od praćenja zbog open source koda, strožih permisija, manje integriranih telemetrijskih servisa, dok Win ima mnoge telemetrijske servise uključene automatski
(DiagTrack, dmwappush, CompatTelRunner, UserDataSvc, WaaSMedic, CDPSvc, WSearch, Cortana, Edge telemetrija i WpnService).
Što se tiče mog rada na Linuxu, ja koristim DuckDuckGo pretraživač i ne može me nitko pratiti šta radim, a i u Chrome imam ekstenziju za VPN kojeg uključim kad surfam...
Linux ima terminal i to mi je glavno što se tiče moje struke, jer mi u windowsima treba Putty i to mi je komplikacija pri svakodnevnom radu.
Igrice mi nisu prioritet već igram na Plejki kad mi se nešto igra, tako da mi i ta prednost Windowsa nije nešto posebno. A postoji i Wine za igranje igrica, pa i tu ne stoji da Linux zaostaje.
Svi zamjenski i free programi na Linuxu su mi dovoljni za svakodnevan rad i Libre Office je sasvim dovoljan za ono što mi treba..
Kad hoću Office koji je jedina prava prednost Win, onda ga otvorim u Cloudu tako da je i to riješeno.
Šta me briga koliki postotak ljudi koristi Windows ili MacOS u odnosu na Linux, kad im je većini problem i to malo opcija za podešavanje problem za naučiti..
P.S. Prosječnom korisniku je i Windows problem i većina korisnika nije u životu upalila Powershell, nešto u registry izmjenila; pa im je i 20ak naredbi u Linux terminalu koje su im potrebne za rad velik problem za naučiti i to je najveći razlog zašto i ne prelaze na neku user friendly distribuciju tipa Mint ili Ubuntu.
Ako si mu to stavio zbog izjave o praćenju... Zašto se ti skrivaš iza izmišljenog nicka? Zašto se ovdje ne predstavljaš (pravim) imenom i prezimenom, ako nisi nikome zanimljiv toliko da te prati? Zašto prakticiraš privatnost, a osobe koje se zalažu za nju karakteriziraš kao "tin-foil hat" likove? To dvoje ti ne ide skupa.
Korištenje nicka na forumu je osnovna digitalna higijena, ne "skrivanje od praćenja". Svi imamo zavjese na prozorima jelda i prakticiramo privatnost, nitko nije digao 100 metarski zid oko kuće da budemo nevidljivi, a upravo on to radi. Moje ismijavanje nije na privatnost nego na "paranoju". Velika razlika između korištenja nicka na forumu i ovakvih njegoviv nebuloza gdje misli da je "zaštićen". Linux + DuckDuckGo + VPN = nitko me ne može pratiti. Bespotrebno pretjerivanje. Čemu oko sebe stvarati zid a dovoljne su zavjese i osnovna digitalna higijena, nadam se da je jasnije.