The Wall Street Journal: Iranski dronovi izazov za

poruka: 78
|
čitano: 11.197
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "The Wall Street Journal: Iranski dronovi izazov za".
16 mjeseci

Nemoš vjerovati 21 stoljeće a mi ratujemo i dalje, čak se i naoštrila situacija.

Užasno je i to što nema osuda agresora, nema sankcija , nema izbacivanja iz sportskih natjecanja, dežurni dušebrižnici selektivno zanijemili i osudili onog koji se brani 🤮

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
19 4 hvala 0
12 godina

Mora da je biznis loš kad na tehničkom portalu čitaš o vojnim dronovima, ratovima i slično.

Nadglednik dina
Moj PC  
17 0 hvala 3
18 godina
Re: The Wall Street Journal: Iranski dronovi izazo
Ako mi se čita WSJ čitat ću WSJ a ne Bug. Držite se tech tema.
Moj PC  
11 1 hvala 1
9 godina
Sirotanovic kaže...

dežurni dušebrižnici selektivno zanijemili i osudili onog koji se brani 🤮

Kaj da ti velim.

Terraforming se nastavlja a aktivisti cekaju da im se flaga nova meta na koju da ostre nozeve. 

Bas sam jutros citao jedan komentar (pisao ga je Amerikanac ofc) u smislu, od iduce godine moci cemo na ljetovanje u Iran, bez problema posjetiti Venezuelu i Kubu. Kad pogledas, Ghaddafi je nestao, a ako se ovo odvrti kako se vrti, Yemenci i Somalci ce disati malo drugacije. No to je oduvijek i bio plan. 

Vise me brine nasa slabost i korupcije, ali na neke stvari jednike i pojedinci ne mogu uticati. 

13 godina

"čarkica" na Bliskom istoku itekako će  indirektno utjecat na puno toga, tako i tech sektor. Gužva u Hormuškom tjesnacu/cijena nafte/opskrbni lanci  Azija - Zapad poskupljuju i preusmjeravaju se. Ako ameri i izraelci ovo ne riješe promptno, sukob će eskalirat po čitavoj regiji  - problem se samo produbljuje, nestašica će biti iskorištena za gomilanje prihoda. uglavnom,  ulje na vatru što se tiče cijena svega onog šta volimo i zbog čega smo na ovom portalu 

https://www.youtube.com/watch?v=C0aWrDcM988&amp
Moj PC  
5 0 hvala 1
7 godina

zagrebačka burza se crveni...taman valamar potegao skoro do 6,7 u petak...i sad ode 3%...a ja mislio izaći...hrvatski prorač ovis 30% od turizma i umisto da budemo neutralni i gledamo svoja posla...anušić...plenki...cmokić...njonjo petljaju di im nije misto...samo nek krenu se dizati u zrak...dovoljno jedan takav kod nas i ode turizam u mp3...

etov kupio sichu zlata i u plusu 5%

eno dogma reklamira već godinu dana...uložite u nekretnine u dubai...vlasnik dogme veli...nema šanse da se dubaiu išta desi

21 stoljeće a mi i dalje priko ciljnika...a u svemiru je toliko planeta da svaki stanovnik(odsnosno svi koji su ikad živili ili će živiti) zemlje može imati svoj vlastiti sunčev sustav

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
0 0 hvala 1
18 godina

Napadi nose obilježja načina na koji Rusija godinama koristi iranske dronove u napadima u Ukrajini, ciljajući ključnu infrastrukturu u pokušaju psihološkog iscrpljivanja stanovništva protivnika uz nametanje ekonomskih troškova.

Na koji se način, sa tehničkog aspekta o kome ovde govorimo, ovo razlikuje od načina na koji u istom sukobu dronove koristi Ukrajina pri napadima na ključnu infrastrukturu u Rusiji, sa ciljem psihološkog dejstva i nametanja ekonomskih troškova?

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
1 1 hvala 1
15 godina

Petardira sve Iran na najjače 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Normalno da su se Iranci raspucali, napale su ih 2 ogromne i sofisticirane vojne sile. Šteta života i zdravlja koje će biti uništeno sa svih strana.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Ivan(4) kaže...

Napadi nose obilježja načina na koji Rusija godinama koristi iranske dronove u napadima u Ukrajini, ciljajući ključnu infrastrukturu u pokušaju psihološkog iscrpljivanja stanovništva protivnika uz nametanje ekonomskih troškova.

Na koji se način, sa tehničkog aspekta o kome ovde govorimo, ovo razlikuje od načina na koji u istom sukobu dronove koristi Ukrajina pri napadima na ključnu infrastrukturu u Rusiji, sa ciljem psihološkog dejstva i nametanja ekonomskih troškova?

Rusija je poslala brijem x10 vise dronova na Ukrajinu nego Ukrajina na Rusiju + prvi su poceli sa dronovima pa valjda u tom smislu.

Naravno da Ukrajina sada pokusava napraviti isto u Rusiji, jer ako ne ostete Rusku ekonomiju rat ce trajati puno puno dulje.

16 mjeseci
I ssd se svi nadaju da će završiti za tri dana , plin već skočio 25% gore.

Šokiran sam čuvši da 29% Amera podržava ovaj napad na Iran , šokiran sam zadojenošću!

Šokiran licemjerstvom da svi osuđuju Iran što je napao vojne baze Amerikanaca, pa upravo je najavljeno da će Iranci uzvratiti po tim ciljevima ako ih ovi naprednu.

Opasno se igraju zato što mogu destabilizirati krhke ekonomije sa cijenama nafte i plina i sve može završiti u plamenu. Ajd valjda će nas opet spasiti neki inteligentan heroj koji se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme.
Moj PC  
4 2 hvala 1
14 godina
Sirotanovic kaže...

Nemoš vjerovati 21 stoljeće a mi ratujemo i dalje, čak se i naoštrila situacija.

Užasno je i to što nema osuda agresora, nema sankcija , nema izbacivanja iz sportskih natjecanja, dežurni dušebrižnici selektivno zanijemili i osudili onog koji se brani 🤮

osuda od strane koga? 

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
10 godina

Osim politicara ne vidim nikog normalnog tko osuđuje Iran. 

Ovaj luđak Trump radi sranja iz dana u dan. 

Kad ovo bude gotovo vec ce se prebacit na nekaj drugo

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
5 2 hvala 0
10 godina

Teokracijska suluda autokracija došla je na vlast prevratom pa ćer tako i otići sa vlasti  

Režim bogomoljaca baziran na fantazijskoj literaturi koja regulira odnose sa drugim ljudima  mogu podržavati samo ****a

Ovu novu eskalaciju posmatram kao  sukob  vjerskih fanatika MAGA Trumpoida puritanskih protestanskih fanatika  ,  Natanjahuovih radikalnih Židova i selafijskih Arapa protiv šiitske fanatične teokracije Irana .Što se mene tiče neka se međusobno tamane .

Žao mi je samo što se Iran i Iranci nikada neće osloboditi  dubokog vjerskog praznovjerja i mentalno vratiti u vrijeme sekularne vladavine Šaha koji je odgovoran za islamsku revoluciju jer je bio suluda mitomanska budaletina.

waaagh ;
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.3.2026 19:22 (warhammer).

5 1 hvala 1
7 godina
Sirotanovic kaže...

Tko je tu agresor a tko se brani?

Kameni je više puta prijetio izraelcima da če ih izbrisat s lica zemlje,
ovi mu zapamtili pa izbrisali njega.

Plus Izraelci tvrde da su napali preemptivno, a to im vjerujem na tome se bazira cijela njihova doktrina.

Ameri su druga priča, daleko su od kuće , i ne brane se. Vjerojatno su tu zbog trgovine naftom.

18 godina
Sirotanovic kaže...
...

Šokiran sam čuvši da 29% Amera podržava ovaj napad na Iran , šokiran sam zadojenošću!
...

Ja sam pozitivno iznenađen, ako je to tačno. Pre koju nedelju sam pročitao članak o tome kako "Trumpu opada popularnost", u kome je stajalo kako mu se "osipa podrška i među onima koji su glasali za njega te ga sada podržava svega 92% njih". Meni je to bilo šokantno, jer on je pošteno dobio izbore, i, na sve što je do tog članka napravio (haos oko carina, koje su bile potpuno proizvoljne i gde ni sam nije mogao da se odluči, nego jedan dan jedno, drugi drugo, treći treće, zatim poremećeni odnosi sa saveznicima, npr cela saga oko Grenlanda, na domaćem planu otvorena korupcija, gde ne samo da su se nagrađivali oni koji su mu pomagali u kampanji, nego se to i javno govorilo, haos oko deportacija, to što je sve očiglednije da kognitivno nije mnogo bolji nego Sleepy Joe...), ogromna većina tih ljudi je i dalje smatrala da je to to, da su upravo za to i glasali.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.3.2026 19:29 (Ivan(4)).
10 godina
gpd kaže...
Sirotanovic kaže...

Plus Izraelci tvrde da su napali preemptivno, a to im vjerujem na tome se bazira cijela njihova doktrina.

Ameri su druga priča, daleko su od kuće , i ne brane se. Vjerojatno su tu zbog trgovine naftom.

I Sjeverna Koreja prijeti stalno pa se nitko ne obazire na njih. 

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
10 godina
warhammer kaže...

Teokracijska suluda autokracija došla je na vlast prevratom pa ćer tako i otići sa vlasti  

Režim bogomoljaca baziran na fantazijskoj literaturi koja regulira odnose sa drugim ljudima  mogu podržavati samo ****a

Ovu novu eskalaciju posmatram kao  sukob  vjerskih fanatika MAGA Trumpoida puritanskih protestanskih fanatika  ,  Natanjahuovih radikalnih Židova i selafijskih Arapa protiv šiitske fanatične teokracije Irana .Što se mene tiče neka se međusobno tamane .

Žao mi je samo što se Iran i Iranci nikada neće osloboditi  dubokog vjerskog praznovjerja i mentalno vratiti u vrijeme sekularne vladavine Šaha koji je odgovoran za islamsku revoluciju jer je bio suluda mitomanska budaletina.

Naravno. Samo bez Trumpa i USA. 

Zakaj im nije pomogao par tjedana ranije kad je hrpa civila poginula na ulicama. Obecao im je pomoc, a pustio ih da umru. 

Teško da se nekaj bude tu dogodilo sve dok vojnici ne stanu na tlo, a u to ne vjerujem

10 godina
Santana kaže...
gpd kaže...
Sirotanovic kaže...

I Sjeverna Koreja prijeti stalno pa se nitko ne obazire na njih. 

sjeverna koreja nije napravila par terorističih organizacija (hezbolah u libanonu, huti u jemenu, hamas u gazi) u zemljama regije koje onda naoružava i koristi da teroriziraju izrael i okolne zemlje

14 godina

Herojska Kina i Rusija trebaju pomoci zrtvi Iranu. Ocekujem sankcije od mocne BRICS zajednice prema USA, Izraelu i odredenim drzavama EU inace su velike kukavice i licemjeri te su samo gurali jadni Iran u rat protiv mocnog bjeloglavog orla.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.3.2026 20:12 (ivanzu).
Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina
ivanzu kaže...

Herojska Kina i Rusija trebaju pomoci zrtvi Iranu. Ocekujem sankcije od mocne BRICS zajednice prema USA, Izraelu i odredenim drzavama EU inace su velike kukavice i licemjeri te su samo gurali jadni Iran u rat protiv mocnog bjeloglavog orla.

Nece Iranu nitko pomoc.

16 mjeseci
"Žao mi je samo što se Iran i Iranci nikada neće osloboditi dubokog vjerskog praznovjerja i mentalno vratiti u vrijeme sekularne vladavine Šaha koji je odgovoran za islamsku revoluciju jer je bio suluda mitomanska budaletina" :reče Warhammer.

Treba ići još malo u povijest , Iran je imao sekularnu demokraciju koja je došla legitimno na vlast , znači imali su "demokraciju" , no premijer im je bio "prehrabar" , htjeli su otjerati strane naftne kompanije iz Irana. Naravno to nije odgovaralo američanskim i brit. naftnim korporacijama te je srušena demokracija u Iranu i stavljen lutak Šah Reza Pahlavi, naravno da je tada odgovaralo zapadnim lešinarima i kraljevstvo ako igra kako oni sviraju, a novinari i podguzne muve su tada pisali hvalospjeve o kralju. Kao što im ne smetaju brutalna arapska kraljevstva koja komadaju novinare i isto tako provode brutalnu vjersku tiraniju. Zapad to Arapima radi već 100 godina , koja god država se uspije izvući iz srednjeg vijeka i postane sekularna moderna a da je bogata resursima oni je vrate u kameno doba uz pomoć vjerskih fanatika (Libija, Sirija, Iran, Afghanistan, Irak).
16 mjeseci
Ako sruše iranski režim tko zna kakve radikalne budaletne mogu doći na vlast.

Ako upropaste relativno bogatu zemlju milina , evo Europi novih doktora i tehničara , pa da uz Sunite imademo i pokoju Šijitsku đamiju i minarete 👌 A naftnim kompanijama enormno bogatstvo , koje je za sad u državnom vlasništvu. Ako se to dogodi bit će Iranci znatno siromašniji.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Santana kaže...
ivanzu kaže...

Nece Iranu nitko pomoc.

Imaju dobre prijatelje.

7 godina
Santana kaže...
ivanzu kaže...

Nece Iranu nitko pomoc.

Ovisi, ako Iran blokira Hormuz, dobit če po kostima od Kine.
50 % nafte za Kinu dolazi iz zaljeva.

Ako Amerika blokira Hormuz, Kina če poslati svoje kung-fu robote na njih.

5 godina
gpd kaže...
Sirotanovic kaže...

Pa valjda je i budali jasno tko je tu koga napao.

Preemptivno napali kao što su napali i Irak? Jer su imali "oružje za masovno uništenje"? Rezultat? ISIS, zemlja u kaosu i nasilju, konstantni ratovi i mijun mrtvih i porast terorizma u Europi. Super im je došla američka demokracija.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.3.2026 8:23 (Gallu).
16 godina
ivanzu kaže...
Santana kaže...
ivanzu kaže...

Nece Iranu nitko pomoc.

Imaju dobre prijatelje.

A što misliš tko pilotira MiGove i upravlja PZOom Irana?

Ju je je? Je ju je!
5 godina
ivanzu kaže...

US, Europa, Australija, Kanada, Engleska i saveznici čine 3/4 ekonomije svijeta. Kakve sankcije im mogu uvesti? Nije da ne žele, jednostavno ne mogu.

14 godina
Stric_Jura kaže...
ivanzu kaže...
Santana kaže...
ivanzu kaže...

Nece Iranu nitko pomoc.

Imaju dobre prijatelje.

A što misliš tko pilotira MiGove i upravlja PZOom Irana?

Vucic

18 godina

Nije li iranska PVO 90% domaće proizvodnje (dok im je ratno vazduhoplovstvo, u kontekstu rata protiv USA, manje više nepostojeće)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice