Testirali smo Ruark Audio MR1 Mk3, male zvučnike z

poruka: 16
|
čitano: 4.638
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Testirali smo Ruark Audio MR1 Mk3, male zvučnike z".
18 godina
Skoro pa sam potpuno gluh, ali me ipak zanima: što je otprilike kvadraturom "manji dnevni boravak"?
I odmah zatim: što se doagađa sa zvukom ako ih stavim u preveliki prostor?
Gledam te!

1 0 hvala 0
18 godina
Re: Testirali smo Ruark Audio MR1 Mk3, male zvučni
Veliki Brat kaže...
Skoro pa sam potpuno gluh, ali me ipak zanima: što je otprilike kvadraturom "manji dnevni boravak"?
I odmah zatim: što se doagađa sa zvukom ako ih stavim u preveliki prostor?

Tak male membrane neće biti u stanju pokrenuti veću masu zraka, izgubit će se niske frekvencije.

Eh sad, koliko, i da li baš u tvom prostoru, to moraš sam isprobati.

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
2 godine

Bez mjerenja ovo je samo dojam jednog para ušiju u jednoj prostoriji. AudioScienceReview davno je postavio standard za recenzije audio opreme – objektivni podaci prvi, subjektivni dojam kao nadopuna. Preporučam pogledati kako to rade tamo, jer samo riječima "glazba sada ima više zamaha i više fizičke prisutnosti" kupcu nema tko pomoći donijeti informiranu odluku.

4 0 hvala 1
4 godine

Stara poslovica veli ; "Nema zvuka bez sanduka"

合気道 五段 Me, myself and I
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
Xormungar kaže...

Bez mjerenja ovo je samo dojam jednog para ušiju u jednoj prostoriji. AudioScienceReview davno je postavio standard za recenzije audio opreme – objektivni podaci prvi, subjektivni dojam kao nadopuna. Preporučam pogledati kako to rade tamo, jer samo riječima "glazba sada ima više zamaha i više fizičke prisutnosti" kupcu nema tko pomoći donijeti informiranu odluku.

Ma tko god da je pisao nema pojma što radi, ima nekakav bullshit generator koji nabacuje pridjeve pa koji ti se svidi.

No nećeš od tzv. audiofila dobiti mjerenje opreme, jer niti jedan uređaj nije tako precizan kao njegovo uho.

MR1 Mk2 odlikovala je određena toplina, mekoća i prirodna fluidnost, zbog koje su vokali zvučali iznimno ugodno i nenametljivo. Kod MR1 Mk3 taj je dio spektra nešto izravniji i upečatljiviji, s većim osjećajem projekcije i prisutnosti, ali i s nešto manje one "slatkoće", koja je krasila prethodnika.

Ne znam za vas, ali ja sam ogladnio na slatkoću. Ovo ostalo je besmislica... recimo:

toplina: mid bas pojačan, valjda

mekoća: srednji povučeni, valjda

prirodna fluidnost: nitko ne zna

izravniji i upečatljiviji: srednji podignuti, valjda

osjećaj projekcije i prisutnosti: dobra žiža, sigurno

slatkoća: proizvoljno nacrtan frekventni raspon drivera, valjda...

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2026 16:52 (Father_Dougal).
5 godina
suspendiran

500€, za to kupim prakticki 4x mozda i 5x Edifier set zvucnika po izboru, nevjerujem da su 5x gori do ovih Ruark

3 0 hvala 0
11 godina
Zaporožac kaže...

Stara poslovica veli ; "Nema zvuka bez sanduka"

Ja sam čuo "ova ima iz čega prdnut" 

16 mjeseci
"prirodna fluidnost: nitko ne zna"

Nešto kao da je po zlatnom rezu 😅
Zvučni val po zlatnom rezu 🤔
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
17 godina
Pa zar glazba, melodija nije fluidna? Isto tako, riječ "metafora" nije nikakva nepoznanica, koristi se i u živom jeziku i u literarnim stilovima.
Recimo, "jazavac" se često koristi za osobe koje vlastitu nesigurnost pokušavaju prebroditi ismijavanjem truda, znanja, uspjeha i talenta drugih ljudi.
Reporter: What is your ambition in life? Parvulescu: To become immortal, and then to die.
18 godina
goddard kaže...
Pa zar glazba, melodija nije fluidna? Isto tako, riječ "metafora" nije nikakva nepoznanica, koristi se i u živom jeziku i u literarnim stilovima. 

Jes. Ovaj zvučnik je prirodno fluidan, a zvučnik B svira neprirodno rigidno.

Ne laprdaj, znaš i sam da je to samo bullshit lingo koji nema nikakvo stvarno značenje, služi samo da bi "znalci" klimali glavama jedan prema drugom.

2 godine
Father_Dougal kaže...
goddard kaže...

Ne laprdaj, znaš i sam da je to samo bullshit lingo koji nema nikakvo stvarno značenje, služi samo da bi "znalci" klimali glavama jedan prema drugom.

ali lipo zvuči, a ne suhoparno kao kad ekipa to matematički sve mjeri pa ide bas glasnoće 38,75385dB šalje zvuk kroz membranu debljine 1,42mm... 

uostalom, kako opravdati fensi cijenu od 500 eurića?

17 godina
millennial kaže...
Father_Dougal kaže...
goddard kaže...

ali lipo zvuči, a ne suhoparno kao kad ekipa to matematički sve mjeri pa ide bas glasnoće 38,75385dB šalje zvuk kroz membranu debljine 1,42mm... 

Točno, obzirom da je zvučnik inače sprava koja precizno mjeri kvantne čestice u vlaknima, sva sreća da na nas paze svjetski poznati i priznati znalci koji nesebično šire istinu o bulšiterskom lingu usmjerenom na sasvim sporednu funkciju sviranja glazbe.

Reporter: What is your ambition in life? Parvulescu: To become immortal, and then to die.
2 godine
goddard kaže...
millennial kaže...
Father_Dougal kaže...
goddard kaže...

Točno, obzirom da je zvučnik inače sprava koja precizno mjeri kvantne čestice u vlaknima, sva sreća da na nas paze svjetski poznati i priznati znalci koji nesebično šire istinu o bulšiterskom lingu usmjerenom na sasvim sporednu funkciju sviranja glazbe.

jest, zato ja kad recimo kupujem TV pogledam recenzije ekipe koja pobroji jesu li svi pixeli na broju i koliko ih ima u pozadini, puno mi to znači, nije vlastitim očima uvijek za vjerovati, a bome ni ušima. 

9 godina
500e za ekvivalent onih starinskih pc zvucnika u nakon par godina zutoj plastici sta smo svi imali uz crt ekrane, mozda malo bolji djelovi ali fizika je jebena stvar, male dimenzije jednostavno znace da nema basa. meni su na stolu starinski ogromni 3way na po metra od glave i za dobit ok bas moram radit kerefeke a dsp.

inace odlicna aplikacija za android "spectroid" zavisi koliko su vam na mobitelu ok mikrofoni tj koliko procesiranja ima koje se nemoze ugasit, tesko vidit tocne decibele sve je relativno ali korisno za vidit di su rupe i pikovi u rasponu frekvencija.
13 godina

Recenzija je prva liga, pogledajte koju raspravu je pokrenulo. 

scion of the storm
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina

Bugovci imaju pa se može....

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice