Neka čoek radi!
Slučaj Sohama Parekha: inženjer radio za više star
- poruka: 12
- |
- čitano: 3.275
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zasto ne? I ja bi da mogu.
pff ima ih koji rade 3 posla paralelno godinama bez problema. Bilo je ekipe koji su u "zlatno doba" prije par godina vrtili 10-ak poslova paralelno, po 1-2 mjeseca skupljali place i samo se intervjuirali dalje. Skupili milijun+ dolara na taj nacin
A gdje su te firme željne talenata. Nek se jave :D
Moje klasično iskustvo s "kvalitetnijim" firmama ukratko je takvo da potrošim i preko mjesec dana na razgovore i testove (bez obzira na prethodno iskustvo) samo za jedan posao, da bi u 6-oj, te ujedno zadnjoj fazi ispao jer su odlulčivali između mene i lika koji je bio voditelj odjela u Nintendu...
A gdje su te firme željne talenata. Nek se jave :D
Moje klasično iskustvo s "kvalitetnijim" firmama ukratko je takvo da potrošim i preko mjesec dana na razgovore i testove (bez obzira na prethodno iskustvo) samo za jedan posao, da bi u 6-oj, te ujedno zadnjoj fazi ispao jer su odlulčivali između mene i lika koji je bio voditelj odjela u Nintendu...
a uz to apliciras u stotinu razlicitih kompanija. nekad kad dobijes poziv na intervju vise i ne znas ko je ko i kad si aplicirao za njih.
ja jednom otisao na intervju nisam se nikako mogao sjetiti, tek na samom kraju mi djevojka nesto spomenula i sjetih se ona detalja.
jucer sam dobio odbijenicu na email za poziciju gdje sam aplicirao prije tri mjeseca.
Očigledno da nije.
ali nije to prvi slučaj da se ljudi zaposle online, za remote pozicije u više firmi (osobito u vrijeme Covid histerija) i lagano cuclaju penezeke, dok se Vlasi ne dosjete...
jedino baš u CVu na LinkedInu ne možeš upisati pod iskustvo paralelno rad u 5-6 firmi u istom vremenskom razdoblju, malo bode u oči (osim ako ne pišeš da si radio kao konzultant - ta magična riječ je sveobuhvatna)....
a ja budala u za jednu plaću u jednoj firmi radim na 5-10 projekata istovremeno.
Nije jasno sto je neispravno ucinio?
Da je krsio zakon/ugovor nevjerojatno mi je da nisu pokrenuli tuzbe, pogotovo jer je USA u pitanju.
Budala i lažovčina. Ne može baš svo vrijeme sve varati. Zato zaposlenika uvijek treba dobro provjeriti. I pratiti.