Radnici u Keniji navodno nadziru intimne snimke ko

poruka: 17
|
čitano: 3.693
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Radnici u Keniji navodno nadziru intimne snimke ko".
9 godina

Obavjestajna hidra jase dalje uza sva farbanja o najvisim standardima GDPR-a i privatnosti, enkripcije itd. 

Druga glava na tijelu (po mnogima) gdje je nekada pripadao i Epstein. 

FB, Insta, Whasapp i tko zna sto jos direktno i indirektno preko raznih shadow kompanija i fondova gdje kapital kupuje vlasnistvo i uticaj bez da se vidi prava vlasnicka struktura. 

Prigodno ozenjen za Kineskinju u nadi da ce time dobiti laksi upliv na Kinesko trziste, ali tamo su malo pametniji. 

Jesmo'l iznenadjeni? Pa ne bas. 

11 1 hvala 0
16 godina

Apsolutno ne vidim smisao korištenja takvih naočala. Ali tko voli bit panglu nek izvoli. Što manje uređaja na mreži to bolje.

9 0 hvala 0
17 godina

Nije problem kad si stave kameru u guzicu i snimaju svoja sranja nego gamad stavi na glavu i snima nas ostale. Nek im snimke procure pa se mozda nauce pameti debili.

Linux, Arch Linux.

5 1 hvala 0
17 godina
Re: Radnici u Keniji navodno nadziru intimne snimk
Evo, držim mobitel u ruci i gleda me kamera.
Apple kaže kako me ne snima.

5 1 hvala 1
14 godina

Di su lipi dani, di su lipi dani, kad smo bili oflajn...

Baš mi fali vrijeme kad je internet bio ograničen na računalo u kući/faksu/poslu, na točno tih par mjesta i nigdje drugdje.

Alane, bježmo, njih je dvojica, a mi smo sami.

19 0 hvala 4
15 godina

Meta je dno dna od kompanije. Počevši od prikupljanja podataka i navika korisnika iz vremena Facebooka pa evo do ovog slučaja s RayBan naočalama i očitog krešenja privatnosti ljudi. Kompanija koja je primjer enshitifikacije i koja je zaradila milijarde dolara, kao i njen pokvareni šef, preprodajom privatnih podataka svojih korisnika. Od svih tih američkih Big Tech firmi kao Google i Microsoft i Apple i Amazon, Meta mi se najmanje sviđa. Jedini njihov proizvod koji je ok, a i tu uzimaju podatke, je WhatsApp koji su kupili, ali koji svaka štefica danas koristi umjesto sms-a.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2026 14:52 (another).

11 1 hvala 1
17 mjeseci

Ne samo to neg imaš kameru sa svake strane tak da na koju god stranu ga okreneš nastaviti će te ne snimati.

SubMarine
15 godina
Ovo je kraj kaže...
Evo, držim mobitel u ruci i gleda me kamera.
Apple kaže kako me ne snima.

Kako ne, ja te gledam iz Kenije.

9 godina
Ne cudi me. Meta je od svojih pocetaka spyware kompanija. Naravno da ce njihov hardver biti takav da ce prosiriti opseg spijuniranja.

3 0 hvala 1
7 godina
Hornet_93 kaže...

Di su lipi dani, di su lipi dani, kad smo bili oflajn...

Baš mi fali vrijeme kad je internet bio ograničen na računalo u kući/faksu/poslu, na točno tih par mjesta i nigdje drugdje.

Uvijek me gledaju ko luđaka kad ljudima pokušavam objasniti da nemam smartfon sa zilijun aplikacija i da nisam 24/7/365 onlajn.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
16 godina

Nikad nisam otvorio facebook profil. Koliko nas ima?

Moj PC  
2 0 hvala 0
7 godina
forumaš kaže...

Nikad nisam otvorio facebook profil. Koliko nas ima?

Imam FB profil, valjda već preko 20 godina, u početku mi je služio da pronađem i uspostavim kontakte s davno izgubljenim prijateljima i znancima.
Tj. imao sam do nedavno dok me idioti nisu optužili da sam ruski bot, jer sam se tako našalio s nekom priglupom Amerikankom  i izbacili me , i sad me traže osobne podatke koje im niti u ludilu nedam. Dao sam im samo sliku Raspućina, i idiotski algoritam ili štaveć je prihvatio 

Pa, ja bih rekao da su društvene mreže ipak nešto drugo, ako sam biraš što ćeš o sebi reći i pokazati.
Druga je stvar što se i one masivno zloupotrebljavaju za krađu podataka.

Ovo moderno vrijeme me podsjeća na jednu staru distopijsku SF-priču Harlana Ellisona koju sam davno čitao, u kojoj nitko nije mogao pobjeći elektoničkom nadzoru države i kazni za disfunkcionalnost.
https://www.d.umn.edu/~tbacig/cst1010/chs/ellison.html

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.3.2026 19:24 (Al Crane).
13 godina
Al Crane kaže...

Tj. imao sam do nedavno dok me idioti nisu optužili da sam ruski bot...

ajd nek i oni nešto pogode 

7 godina
picajzla0707 kaže...
Al Crane kaže...

Tj. imao sam do nedavno dok me idioti nisu optužili da sam ruski bot...

ajd nek i oni nešto pogode 

Isto kao što i ti pogađaš 

16 godina

no i opet gubi se smisao...

bokci u Keniji za sitne novce gledaju gadosti i onda odlučuju što je ubojstvo, sakaćenje, silovanje, da bi se to kao AI algoritam prodalo tankoćutnim zapadnjaacima da im se rožnice ne spale...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 mjeseci
Moraš biti ekstremno fanatički naivan ako znaš da FB sluša sve tvoje razgovore dok je mobitel pokraj tebe i očito ti na konto toga izbacuje članke i reklame a opet vjerovati Marku Šećerbrdu da je s ovim naočalama sve divno, bajna, krasno i drugačije.

A opet ako nisi skužio da sve sluša ili da će po potrebi to iskoristiti i za loše svrhe po ljude i društvo onda si jako glup ćovijek.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina

Odličan stariji članak, ali i dalje i te kako aktualan.

"Internet vas zna bolje nego vaš partner/ica/supruga/supružnik"
The Internet Knows You Better Than Your Spouse Does | Scientific American

1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice