Prema OECD-u Hrvatska je prva po uživanju u životu

poruka: 8
|
čitano: 7.990
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Prema OECD-u Hrvatska je prva po uživanju u životu".
16 mjeseci

Ovo bi trebalo dublje istražiti , ako pogledamo samoubojstava Hrvatska ima duplo manje prosječno od Skandinavskih zemalja. Skandinavske zemlje imaju jako veliku depresiju u mračnim danima zimi a opet u svim nekim statistikama tuČu u sreći stanovništva.

Nešto tu ne štima, dali je razlog sreće poznati skandinavski socijalizam  uz manju razliku bogatih i siromašnih.

I ovo da su obrazovaniji sretniji hm, oprostite na mom francuskom, naravno da je bolje za tebe da si nadređen i da jeb_eš podređene nego da tebe jeb_e nadređeni , apsolutna istina. No ne vidimo tu sliku da su sretni , eventualno ako su inteligentniji pojedinci , načitani i imaju svu mudrost svijeta u glavi i da im nije sve u ego tripu i uživanju u dominaciji.

Činjenica jest da Ćovijek uĆi dok je živ i rijedak je posao gdje se ne moraš usavršavati non stop, te svaki ćovijek bi trebao težiti čitanju i učenje i težiti biti bolji (kako tjelesno tako i umno) pa smatram ove izjave o cjeloživotnom obrazovanju volovom kakicom. Pogotovo gledajuć' ljudsko ponašanje gdje se školujemo Ćisto da imamo papir a znanje nije bitno, ta vidi mnoge doktore čast iznimkama, ta znam doktora znanosti glup i tvrdoglav ko magare a ego mu do Smedereva ali ima papir.

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
Re: Prema OECD-u Hrvatska je prva po uživanju u ži
Ja odgovrno i zdrave glave tvrdim da nam nešto u rakiju stavljaju. To treba istražiti.

Krenem ruši vladu ali reko idem jednu ljutu potegnut i ne okrenem se već sam na nekoj terasi kafića, neki sport tamo.

I sve ja krećem, ustajem ja i dođe ona na kuću runda. Ne znam je SOA prisluškuje i nadzire sve naše korake ili tko ali ja sam uvjeren da živimo u policijskoj državi.

15 godina

Ovo je samo subjektivno zadovoljstvo životom. Hrvatska stoji visoko jer imamo snažne neformalne mreže (obitelj, prijatelji), niža očekivanja od države i kulturu prilagodbe tipa "nije dobro, ali nekako ide". To daje osjećaj ugode, ali ne i prosperiteta. S druge strane Skandinavci u anketama ocjenjuju život kroz institucije, sustav i budućnost, mi kroz sunce, kavu i "nek je nama roštilja". Zato su ovakvi paradoksi i mogući. S jedne strane visoka institucionalna kvaliteta + visoka depresija, a s druge niska institucionalna kvaliteta + visoko deklarirano "uživanje u životu".
P.S. drugi komentar je empirijski dokaz da OECD metodologija ipak ima ozbiljna ograničenja ;)

4 0 hvala 0
15 godina

Mislim da Skandinavac može biti depresivan i u anketi biti "happy" jer taj "happiness" veže za vanjštinu - posao, institucije, zadovoljstvo sustavom. Zapravo je onda isto tako slično kod nas - mi ćemo naći način za uživati i biti prvi u tim statistikama, ali u "happinessu" kad gledamo sustav, donji dio ljestvice.

1 0 hvala 0
9 godina
Sirotanovic kaže...

ako pogledamo samoubojstava Hrvatska ima duplo manje prosječno od Skandinavskih zemalja. Skandinavske zemlje imaju jako veliku depresiju u mračnim danima zimi a opet u svim nekim statistikama tuČu u sreći stanovništva.

Nešto tu ne štima, dali je razlog sreće poznati skandinavski socijalizam  uz manju razliku bogatih i siromašnih. 

Pod br 1, mi smo samoljubivi. Zasto bi ubio onoga kojeg najvise volim? Nismo mi Japanci ili Svabe da imamo osjecaj za duznost, kolektiv, krivnju, osjecaj duga, da te j@be ako svi kolege rade a ti zabusavas i slepas se na njihove rezultate.

Ne. 

Kod nas je to znak sposobnosti. Koliko puta vidis neke likove kojima stranka ili babo, zavicajni klub resava probleme u zivotu a ako komentarises onda si ljubomoran i zavistan jer su oni sposobni a ti Bananko, grickaj Smoki. 

Tako da nema tih nekih razloga koji puku s nekim moralnim karakteristikama spoji licne i izazove kratki spoj. Eno Banozic. Alkohol u krvi, rokne oca dvoje djece, tocka udara u drugo vozilo prednja lijeva strana njegovog terenca kojim je isao preticati kamion. Jel' izrazio sucut obitelji cijeg je oca i hranitelja utamanio? Pogledao tu zenu u oci? Ponudio djeci 20Kn za sladoled? Ne bas. Nisam kriv i gotovo. Dapace MUP 6 mj ne izdaje ocevid jer se dovijava kako da zakamuflira pricu. Jer je VIP, kao. 

Ili drug Horvatincic. Bankarica mu mazila njeznik napunjen Viagrom a on u milini pogubi kompas, poroka troje ljudi. Jel' kriv? Jok vala. Sinkopa rodjeni. Eno ga obilazi toplice, restorane po Istri i glumi zvonara crkve Notre Dame.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2026 16:20 (Gebirgs).
8 mjeseci

Pa grafovi lijepo vele, treba odlučiti biti neuk da bi ti bilo dobro u životu 

Nije bogat koji puno ima, nego onaj kojem malo treba .

1 0 hvala 0
17 godina
Ma podatke za to je davao državni zavod za statistiku, a oni redovito štimaju kako Plenkiju treba za šminku za buduću fotelju u EU biroktariji

2 0 hvala 0
17 mjeseci
Keops kaže...

Mislim da Skandinavac može biti depresivan i u anketi biti "happy" jer taj "happiness" veže za vanjštinu - posao, institucije, zadovoljstvo sustavom. Zapravo je onda isto tako slično kod nas - mi ćemo naći način za uživati i biti prvi u tim statistikama, ali u "happinessu" kad gledamo sustav, donji dio ljestvice.

Kako lako mi odredimo što njih čini sretnima i kako smo mi zapravo slični.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice