Prebolio sam COVID-19, trebam li se svejedno cijep zaključana tema

poruka: 492
|
čitano: 82.959
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Prebolio sam COVID-19, trebam li se svejedno cijep".
13 godina
Re: Prebolio sam COVID-19, trebam li se svejedno c
wyks kaže...

Drago još ima i strpljenja, ja bih odma permabano svakog ko laže i širi lažne sumnje.

Jebemu Drago ne radi se o onom kretenu koji je lagao da ima 4 RTX 3080, nego netko laže oko spašavanja 25 života.

IMHO svako tko bi izvalio notornu glupost na ovakvim temama trebao bi dobiti permban pa čak i po cijenu da ga netko dobije i nezasluženo.

3 godine
wyks za udzbenike. Popi brate jos koju kavu ako ces ovako mudro zborit.
Drago, bacaj sve van. Radi umnika kojima medvjed nestane ako zatvore oci imamo ovo sto imamo.
Nadam se da su ljudi poput drage i wyksa negdje u drustvu, ne samo na forumu - aktivni. Eto, ukrasili ste mi ove dane. Decki 👌👌👏👏👏👏
Tn
Moj PC  
2 3 hvala 0
13 godina
wyks kaže...
zuper kaže...
Ovo sad, evo 3. doza u nekim zemljama obavezna, spominju lagano i 4.
Jel bi obavezno cijepljenje onda trebalo biti svake godine? Pa čak i više puta.
Cijepim se sada 2 puta, ali bogami svake godine se ni bih.

U čemu je problem? Cjepivo je najsigurniji lijek do sada!

Pa da je cjepivo protiv gripe ovako efektivno, trebali bi se i protiv toga cijepiti, tek sad treba shvatiti da smo debilnim ponašanjem u kojem kolega dođe na posao iako "je malo gripozan" u biti pripomogli skraćivanju života pojedinih ljudi.

A to je osobna odgovornost.

I ne shvaćam zaozbiljno što te strah količine, koliko si Neofena popio u životu? 20? 150?

Kako te nije strah pit antibiotik - a popio si ih sigurno u 2 tjedna kure bar 12-20, a sad te strah cjepiva svakih 6 mjeseci? Isti ljudi rade i taj antibiotik i ta cjepiva? Već bi crko da to neko želi.

Kako te nije strah pit Neofen zbog pišljive glavobolje od koje nitko nije crko, al te strah primit cjepivo za bolest od koje je umrlo 10 000 ljudi i još toliko ima sjebano tijelo nakon toga?

Pa nije problem, ali jednostavno ja nisam ni blizu ugroženoj skupini, nisam bio kod doktora više od desetak godina niti se ikad cijepio protiv gripe. 

Niti ikakve tablete ne pijem nikad. Čak ni kod glavobolje. Znam da će proći drugi dan. Jedino ako zakurim, lupocet i to je to. Ne bojim se nikakvih tableta. 

Nisam nikakav antivakser, stvarno podržavam cijepljenje ugroženih i tko se želi, ali obvezno cijepljenje protiv covida svake godine za praktički neugrožene skupine mi jednostavno nema smisla

14 godina
neaktivan
@Drago, zaključi temu. Nakon wyksova posta sve drugo je mlaćenje prazne slame.
Stručnjak za odmaganje...

1 4 hvala 0
11 godina
@zuper Ima smisla - nedajmo đubretu da se slobodno razmnozava u velikom populacijskim bazenu. Samo jedna pikica svakih 12 mjeseci (ako i toliko, vrlo vjerojatno nece trebati). 15 minuta tvojeg vremena ako si mlad, zdrav, bez ikakvih problema. Daj svoj doprinos da se to zaustavi, ili ograniči. Zbog ljudi koji se ne mogu cijepiti. Zbog bolesnih, i svih onih koji ovise o nama da ih zaštitimo.
Nadglednik dina
14 godina
Ovo bi imalo smisla kad bi cjepivo sprečavalo širenje zaraze ili ga bar jako gušilo.

Ljudi definitivno pametniji od mene, a vjerojatno i od tebe, kažu da cjepivo ne utječe na širenje.

https://indianexpress.com/article/cities/pune/covid-19-fully-vaccinated-people-spread-delta-variant-study-7596568/

Uglavnom poruka je: cijepi se da sebe zaštitiš.
15 godina
Cogent kaže...

A ne možeš tim likovima ništa objasniti. Danas me iznenadio frend koji mi je rekao (via IM, da ne bi bilo...) da je pobrao covid. I s*re po cjepivu jer mu je sestra koja se 2x cijepila isto pobrala covid i ima gore simptome nego on i njegova žena koji se nisu cjepili. Tu su i još neke nebuloze tipa da su se zarazili od cjepljene osobe sa covid potvrdom. 

Čovjek je obrazovan, radi u ICT branši i što reći. Kada takve gluposti vidim i čujem, uopće me ne čudi što je krkanski dio nacije jedva dočekao velepošast kako bi pokazao koliko siva stanica ovom narodu malo znači.

Ja bi osobno dopustio da se ljudi ne cjepe, ali neka potpišu izjavu da u slučaju oboljenja od covida neće biti hospitalizirani niti će im se pružati bilo kakva medicinska pomoć. 

Zašto je to nebuloza? Hoćeš reći da je to nemoguće? Cijepiš se za sebe, ne za drugog. Cjepivo nije magični štit koji odbija viruse, do zaraze i dalje može doći, a samim time si zarazan i za druge.

16 godina
zuper kaže...
Jedino ako zakurim, lupocet i to je to. Ne bojim se nikakvih tableta.

Okej, koliko si ih popio do sada?

Kako ti je logično prihvatiti da Lupocet djeluje, i vjerojatno ih piješ kad god zakuriš i to ne jedan, a sad je problem uzet cjepivo 4-5 puta?

Kakva je to medicina iza Lupoceta da joj vjeruješ, a kakva misliš da je sada iza cjepiva kojem ne vjeruješ? Jesu tako u školi jedni učili mAtematiku a drugi mEetematiku?

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
13 godina
Prebolio sam COVID-19, trebam li se svejedno cijep
Nisam rekao da ne vjerujem cjepivu. Znam da djeluje. I rekao sam, preporučam i govorim starijim i bolesnijim ljudima da se cijepe.
Ali ja stvarno nisam u riziku od toga pa mi jednostavno nema smisla da cijepim svake godine.
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
zuper kaže...
Nisam rekao da ne vjerujem cjepivu. Znam da djeluje. I rekao sam, preporučam i govorim starijim i bolesnijim ljudima da se cijepe.
Ali ja stvarno nisam u riziku od toga pa mi jednostavno nema smisla da cijepim svake godine.

Iz onog linka gore:

Dodaje i kako mu se čini da mjere rigoroznog zatvaranja više ne dolaze u obzir osim ako situacija dalje ne eskalira.

“Mislim da bi čim više trebalo inzistirati da ljudi shvate da svatko ima svoju letalnu dozu. Doza virusa koju inhaliramo je važna, što više inhaliramo to je klinička slika teža i u nekim slučajevima može biti smtonosna. Virus se najbolje širi u zatvorenim prostorima bez ventilacije. Maske štite itekako, ako dvije osobe koje imaju FFP2 maske i na udaljenosti su od metar i pol do dva, nemaju gotovo nikakve šanse da se zaraze. Aktivnosti treba prebaciti na otvoreno i izbjegavati okupljanja na zatvorenom. Oni koji donose odluke trebaju ići u tom smjeru da se spriječi okupljanja i zadržavanje ljudi. Treba nastaviti s kampanjom cijepljenja, ali prvo misliti na sebe jer tako spašavamo i druge. Svi skupa nekako zbijeno trebamo suzbiti širenje epidemije jer ove brojke su jako velike, bitno veće nego prošle godine”, objašnjava.

Rekao je i kako nema objašnjenje za toliki broj ljudi koji se ne žele cijepiti:

“Svaki pojedinac treba osvijestiti da se ovog virusa nećemo riješiti ili dok se svi ne poražavaju, gdje će mnogi stradati ili da se procijepimo. Nažalost, virus se mijenja i potreban je velik broj ljudi da bi se stvorila kolektivna imunost. Jedina prava poruka je da štitimo sebe i tako štitimo druge. Mislim da će se uskoro pojaviti i druga cjepiva na proteinskoj bazi pa će se otkloniti strahovi onih koji se boje mRNA cjepiva”.

16 godina
moderator
Prebolio sam COVID-19, trebam li se svejedno cijep

Kraj diskusije.

10 5 hvala 6
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice