Koji je razlog da se brandovi odluče ne koristiti Android os? Da li je to neko masno plaćanje sw-a ili ne dopušta optimizaciju po ukusu proizvođača?
Realno, meni je web os kod lg-a najbolji za korištenje ali đaba to kad fale aplikacije.
Koji je razlog da se brandovi odluče ne koristiti Android os? Da li je to neko masno plaćanje sw-a ili ne dopušta optimizaciju po ukusu proizvođača?
Realno, meni je web os kod lg-a najbolji za korištenje ali đaba to kad fale aplikacije.
Bas sam htio napisati identican post, nezz puno o Google TV-u ali cini mi se kao neko okljastreno zalockano smece u usporedbi sa Android TV-om kojeg sam srecom kupio.
Ako ikada kupim novi TV, uzimam samo Android OS. A toga je sve manje, jer ga ni sam Google ne supporta nauštrb Google TV-a.
jake adute u vidu Bowers & Wilkins audio sustava
i onda skužiš da su ti bowers & wilkins, bang & olufsen ili bose ili bilo koji drugi logotip high end marki zapravo u televizorima golo govno, a ne high end audio
bilo koji jeftini kineski ili neki drugi tatung 2.1 ili 5.1 sounbar će zvučati daleko bolje nego bilo koji bose ili bowers & wilkins koji se u televizoru predstavlja kao 'jaki adut'
da, licenca za Android im je trošak, a i hardverski je zahtjevniji od drugih TV operativnih sistema. Proizvođaču TV se Tizen, WebOS i slično više isplati. Uzmeš neki Android box pa imaš najbolje od oba svijeta.
Bas sam htio napisati identican post, nezz puno o Google TV-u ali cini mi se kao neko okljastreno zalockano smece u usporedbi sa Android TV-om kojeg sam srecom kupio.
Ako ikada kupim novi TV, uzimam samo Android OS. A toga je sve manje, jer ga ni sam Google ne supporta nauštrb Google TV-a.
koliko je zalockano ovisi o proizvođaču. GoogleTV je zapravo AndroidTV s malo drugačijim interfejsom. Ispod haube nema razlike, aplikacije, sideloadanje, povezivanje... sve radi jednako.
Jesi siguran da na GoogleTV-u npr možeš pokrenuti SmartTube?
Dap. Evo vrtim SmartTube na Philipsu OLED819 koji je GoogleTV.
I upravo mi je google/android tv najbitnija stavka prilikom kupovine jer mi ne pada na pamet u 2026. kupovat dodatan android box da bih imao "najbolje" iz oba svijeta i jos najgore od svega, a to su dva daljinska.
HDMI-CEC, jedan daljinski dovoljan za sve.
Tako ja LG-jevim upalim PS5 za pokretanje aplikacije bez igranja
Ja sam jedan od tih drkosa :D, ok imam ženu ali point stands 
i onda skužiš da su ti bowers & wilkins, bang & olufsen ili bose ili bilo koji drugi logotip high end marki zapravo u televizorima golo govno, a ne high end audio
bilo koji jeftini kineski ili neki drugi tatung 2.1 ili 5.1 sounbar će zvučati daleko bolje nego bilo koji bose ili bowers & wilkins koji se u televizoru predstavlja kao 'jaki adut'
Imam prošlogodišnji 55OLED909 i mogu priznati da je zvuk poprilično dobar. Zvučnike od TV inače ne koristim jer imam Yamaha AV sa Dolby Atmos 5.1.2, no zna se dogoditi da CEC ne odradi posao i Yamaha ostane isključena. Nakon 10ak minuta gledanja skontam slučajno da ne radi :P
HDMI-CEC, jedan daljinski dovoljan za sve.
Tako ja LG-jevim upalim PS5 za pokretanje aplikacije bez igranja
Nažalost, ja osobno uz LG magic remote i dalje koristim i googletv daljinski jer LG radi sa zakašnjenjem, može se ali mene baš iritira.
Tipa premotavaš youtube i on premotava malo po malo jer stalno registrira kao da si pustio tipku
Imam prošlogodišnji 55OLED909 i mogu priznati da je zvuk poprilično dobar. Zvučnike od TV inače ne koristim jer imam Yamaha AV sa Dolby Atmos 5.1.2, no zna se dogoditi da CEC ne odradi posao i Yamaha ostane isključena. Nakon 10ak minuta gledanja skontam slučajno da ne radi :P
Znači toliko je loša Yamaha da jedva skužiš da ne radi odjednom :P
Znači toliko je loša Yamaha da jedva skužiš da ne radi odjednom :P
Očekivao sam pitanje :D
Ne skužim kada je na TV neka bla bla u mono ili tipa Mućke, Poirot...
I upravo mi je google/android tv najbitnija stavka prilikom kupovine jer mi ne pada na pamet u 2026. kupovat dodatan android box da bih imao "najbolje" iz oba svijeta i jos najgore od svega, a to su dva daljinska.
sa druge strane dobar android box ne kosta puno, a najbolji kosta oko 150 eura (nvidia shield).
sa jako dobrim boxom mozes imat samo jedan daljinski (od boxa) jer HDMI-CEC radi vrhunski.
najveci benefit je kaj sa boxom mozes TV drzat kompletno offline i ne dat mu ni da prismrdi internetu dok nad boxom imas prakticki kompletnu kontrolu, najvise u vidu launchera.
par desetaka eura do max 150 eura nije nikakav dodatan trosak za npr 1000+ eura vrijedan TV
sa druge strane dobar android box ne kosta puno, a najbolji kosta oko 150 eura (nvidia shield).
sa jako dobrim boxom mozes imat samo jedan daljinski (od boxa) jer HDMI-CEC radi vrhunski.
najveci benefit je kaj sa boxom mozes TV drzat kompletno offline i ne dat mu ni da prismrdi internetu dok nad boxom imas prakticki kompletnu kontrolu, najvise u vidu launchera.
par desetaka eura do max 150 eura nije nikakav dodatan trosak za npr 1000+ eura vrijedan TV
Da, Shield je killer. Moj je 2017 i nema DV, ali nema veze. Bitnije mi je da radi HDR i da ima gigabit LAN. Tamo neki lik odlučio je za OLED909, a vidim i OLED910 ugraditi 100Mbit ethernet jer misli da je to dovoljno. Je za streaming servise, ali ne i za Kodi 4k HDR ripove sa Atmos zvukom gdje samo slikovni bitrate ide i do 80+ Mbps, koji na Philips preko Wifi trza. Na Shield klizi. U TV je Wi-Fi 6 802.11ax 2x2 i router par metara dalje (Frizt 6660 cable) dl mi ne ide preko 260Mbit. Sa Android 14 ubili su i mogućnost LAN ethernet adaptera, jer dok je radio i na TVu su ripovi savršeno radili (i DV). Umjesto da u današnje doba za 2000€ TV bude killer, oni ga ubiju u startu jer će uštediti nešto sitno na LAN hardveru.
Nvidia ove godine neće izbaciti niti jednu grafičku karticu.
Shield je za njih arhiva. Kladio bi se da uopće neće izbaciti nasljednika
Nvidia ove godine neće izbaciti niti jednu grafičku karticu.
Shield je za njih arhiva. Kladio bi se da uopće neće izbaciti nasljednika
Pa ne bih se složio da je arhiva. Nadogradnje i dalje dolaze... A tu je i članak koji kaže da ima nade.
Ja sam jedan od tih drkosa :D, ok imam ženu ali point stands 
ma pusti, lik priča takve gluposti da je to strašno
99% toga ovisi gdje živiš, a ne o tome jesi li obiteljski čovjek ili 'drkoš s mačkama'
ako živiš u kući na selu ili u prigradskom naselju gdje ti je prvi susjed sto metara daleko možeš gledat filmove kad i kako hoćeš, ajde ako imaš klince nemereš baš navrnut bas do daske nakon deset navečer, ali možeš do tada gledat kako ti paše
ako živiš u stanu, nemereš navrnut bas niti usred bijela dana, jer će ti susjedi zvati muriju čim ti to uđe u naviku
i onda imaš tog ne-drkoša stjepka koji ne smije odvrnut svoj G.R.U.N.D.I.G. sound, ne zbog djece i obitelji, nego zato jer živi u sustavu krletki gdje u par metara ima deset susjeda oko sebe, pa se sad on hurči kako je njegov G.R.U.N.D.I.G. sound prejak - nije prejak, nego ga ne smije odvrnut jer je u takvoj situaciji kakvoj jest
samo je pitanje kakve to veze ima s razlikom između onih prdaca od televizijskih zvučnika i iole ozbiljnijeg zvučnog sustava
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Oled je smeće jer je dotičnom crna precrna 
ma i meni je većinom na 15-20% kad gledam filmove, ali kad je dd5.1 verzija filma
i to na lg ds90ty 5.1.3 soundbaru i baš bude ok, dnevna puna zvuka i fino se osjeti bas kad drmne
ofkors da nisam cijeli život na tome, prije je bio neki logitech 2.1 sustav i opet nije bilo loše, još prije toga samo tv zvučnici
ali ovo je bolje i to daleko bolje od samog televizora, ok kad gledaš dnevnik pa nema neke razlike, al ja to ne gledam