Philips OLED910 stiže s Tandem OLED panelom, napre

poruka: 22
|
čitano: 3.656
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Philips OLED910 stiže s Tandem OLED panelom, napre".
15 godina

Koji je razlog da se brandovi odluče ne koristiti Android os? Da li je to neko masno plaćanje sw-a ili ne dopušta optimizaciju po ukusu proizvođača?

Realno, meni je web os kod lg-a najbolji za korištenje ali đaba to kad fale aplikacije. 

Moj PC  
7 0 hvala 1
10 godina
Re: Philips OLED910 stiže s Tandem OLED panelom, n

Bas sam htio napisati identican post, nezz puno o Google TV-u ali cini mi se kao neko okljastreno zalockano smece u usporedbi sa Android TV-om kojeg sam srecom kupio.

Ako ikada kupim novi TV, uzimam samo Android OS. A toga je sve manje, jer ga ni sam Google ne supporta nauštrb Google TV-a.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2026 11:25 (EricCartman).
12 godina

jake adute u vidu Bowers & Wilkins audio sustava

i onda skužiš da su ti bowers & wilkins, bang & olufsen ili bose ili bilo koji drugi logotip high end marki zapravo u televizorima golo govno, a ne high end audio

bilo koji jeftini kineski ili neki drugi tatung 2.1 ili 5.1 sounbar će zvučati daleko bolje nego bilo koji bose ili bowers & wilkins koji se u televizoru predstavlja kao 'jaki adut'

Moj PC  
2 0 hvala 0
5 godina
suspendiran
Picajzla otkrio toplu vodu😆🤣
Realno i na mom Grundigu sound je prejak za navecer, to mozda ovi drkarosi u 40tima kaj zive sami s mackama i psima je ok da uzimaju prenabrijane sisteme od 10000 wati😁💣

1 0 hvala 0
16 godina
dax-lax kaže...

Koji je razlog da se brandovi odluče ne koristiti Android os? Da li je to neko masno plaćanje sw-a ili ne dopušta optimizaciju po ukusu proizvođača?

Realno, meni je web os kod lg-a najbolji za korištenje ali đaba to kad fale aplikacije. 

da, licenca za Android im je trošak, a i hardverski je zahtjevniji od drugih TV operativnih sistema. Proizvođaču TV se Tizen, WebOS i slično više isplati. Uzmeš neki Android box pa imaš najbolje od oba svijeta.

EricCartman kaže...

Bas sam htio napisati identican post, nezz puno o Google TV-u ali cini mi se kao neko okljastreno zalockano smece u usporedbi sa Android TV-om kojeg sam srecom kupio.

Ako ikada kupim novi TV, uzimam samo Android OS. A toga je sve manje, jer ga ni sam Google ne supporta nauštrb Google TV-a.

koliko je zalockano ovisi o proizvođaču. GoogleTV je zapravo AndroidTV s malo drugačijim interfejsom. Ispod haube nema razlike, aplikacije, sideloadanje, povezivanje... sve radi jednako.

10 godina

Jesi siguran da na GoogleTV-u npr možeš pokrenuti SmartTube?

15 godina
EricCartman kaže...

Dap. Evo vrtim SmartTube na Philipsu OLED819 koji je GoogleTV.

I upravo mi je google/android tv najbitnija stavka prilikom kupovine jer mi ne pada na pamet u 2026. kupovat dodatan android box da bih imao "najbolje" iz oba svijeta i jos najgore od svega, a to su dva daljinska.

15 godina

HDMI-CEC, jedan daljinski dovoljan za sve.

Tako ja LG-jevim upalim PS5 za pokretanje aplikacije bez igranja

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 mjeseci
Boris grozni kaže...
Realno i na mom Grundigu sound je prejak za navecer, to mozda ovi drkarosi u 40tima kaj zive sami s mackama i psima je ok da uzimaju prenabrijane sisteme od 10000 wati😁💣

Ja sam jedan od tih drkosa :D, ok imam ženu ali point stands 

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2026 0:13 (Novice).
16 godina
picajzla0707 kaže...

i onda skužiš da su ti bowers & wilkins, bang & olufsen ili bose ili bilo koji drugi logotip high end marki zapravo u televizorima golo govno, a ne high end audio

bilo koji jeftini kineski ili neki drugi tatung 2.1 ili 5.1 sounbar će zvučati daleko bolje nego bilo koji bose ili bowers & wilkins koji se u televizoru predstavlja kao 'jaki adut'

Imam prošlogodišnji 55OLED909 i mogu priznati da je zvuk poprilično dobar. Zvučnike od TV inače ne koristim jer imam Yamaha AV sa Dolby Atmos 5.1.2, no zna se dogoditi da CEC ne odradi posao i Yamaha ostane isključena. Nakon 10ak minuta gledanja skontam slučajno da ne radi :P

12 godina
zuper kaže...

HDMI-CEC, jedan daljinski dovoljan za sve.

Tako ja LG-jevim upalim PS5 za pokretanje aplikacije bez igranja

Nažalost, ja osobno uz LG magic remote i dalje koristim i googletv daljinski jer LG radi sa zakašnjenjem, može se ali mene baš iritira.

Tipa premotavaš youtube i on premotava malo po malo jer stalno registrira kao da si pustio tipku

17 mjeseci
tomi_hr kaže...
picajzla0707 kaže...

Imam prošlogodišnji 55OLED909 i mogu priznati da je zvuk poprilično dobar. Zvučnike od TV inače ne koristim jer imam Yamaha AV sa Dolby Atmos 5.1.2, no zna se dogoditi da CEC ne odradi posao i Yamaha ostane isključena. Nakon 10ak minuta gledanja skontam slučajno da ne radi :P

Znači toliko je loša Yamaha da jedva skužiš da ne radi odjednom :P

16 godina
Novice kaže...
tomi_hr kaže...
picajzla0707 kaže...

Znači toliko je loša Yamaha da jedva skužiš da ne radi odjednom :P

Očekivao sam pitanje :D

Ne skužim kada je na TV neka bla bla u mono ili tipa Mućke, Poirot...

18 godina
gamer001 kaže...
EricCartman kaže...

I upravo mi je google/android tv najbitnija stavka prilikom kupovine jer mi ne pada na pamet u 2026. kupovat dodatan android box da bih imao "najbolje" iz oba svijeta i jos najgore od svega, a to su dva daljinska.

sa druge strane dobar android box ne kosta puno, a najbolji kosta oko 150 eura (nvidia shield).

sa jako dobrim boxom mozes imat samo jedan daljinski (od boxa) jer HDMI-CEC radi vrhunski.

najveci benefit je kaj sa boxom mozes TV drzat kompletno offline i ne dat mu ni da prismrdi internetu dok nad boxom imas prakticki kompletnu kontrolu, najvise u vidu launchera.

par desetaka eura do max 150 eura nije nikakav dodatan trosak za npr 1000+ eura vrijedan TV

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2026 14:52 (nixass).
16 godina
nixass kaže...
gamer001 kaže...
EricCartman kaže...

sa druge strane dobar android box ne kosta puno, a najbolji kosta oko 150 eura (nvidia shield).

sa jako dobrim boxom mozes imat samo jedan daljinski (od boxa) jer HDMI-CEC radi vrhunski.

najveci benefit je kaj sa boxom mozes TV drzat kompletno offline i ne dat mu ni da prismrdi internetu dok nad boxom imas prakticki kompletnu kontrolu, najvise u vidu launchera.

par desetaka eura do max 150 eura nije nikakav dodatan trosak za npr 1000+ eura vrijedan TV

Da, Shield je killer. Moj je 2017 i nema DV, ali nema veze. Bitnije mi je da radi HDR i da ima gigabit LAN. Tamo neki lik odlučio je za OLED909, a vidim i OLED910 ugraditi 100Mbit ethernet jer misli da je to dovoljno. Je za streaming servise, ali ne i za Kodi 4k HDR ripove sa Atmos zvukom gdje samo slikovni bitrate ide i do 80+ Mbps, koji na Philips preko Wifi trza. Na Shield klizi. U TV je Wi-Fi 6 802.11ax 2x2 i router par metara dalje (Frizt 6660 cable) dl mi ne ide preko 260Mbit. Sa Android 14 ubili su i mogućnost LAN ethernet adaptera, jer dok je radio i na TVu su ripovi savršeno radili (i DV). Umjesto da u današnje doba za 2000€ TV bude killer, oni ga ubiju u startu jer će uštediti nešto sitno na LAN hardveru.

15 godina
Jel itko čuo kakve naznake za novi shield? Predugo je aktualni na tržištu pa ga stalno odlažem kupiti jer čekam novi.
Ono čega se bojim je da ako i izbace novi, to bude garant barem 300-350€, a to je debelo previše.
Trošim mi tv box s 2nd gen i taj govnar radi ali zna bit gadno spor.
Kakva mu je bila cijena (55e), dobro da i radi nakon skoro 3 godine kaj ga koristim.
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2026 20:45 (dax-lax).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nvidia ove godine neće izbaciti niti jednu grafičku karticu.

Shield je za njih arhiva. Kladio bi se da uopće neće izbaciti nasljednika

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zuper kaže...

Nvidia ove godine neće izbaciti niti jednu grafičku karticu.

Shield je za njih arhiva. Kladio bi se da uopće neće izbaciti nasljednika

Pa ne bih se složio da je arhiva. Nadogradnje i dalje dolaze... A tu je i članak koji kaže da ima nade.

https://arstechnica.com/gadgets/2026/01/inside-nvidias-10-year-effort-to-make-the-shield-tv-the-most-updated-android-device-ever/

12 godina
Novice kaže...
Boris grozni kaže...

Ja sam jedan od tih drkosa :D, ok imam ženu ali point stands 

ma pusti, lik priča takve gluposti da je to strašno

99% toga ovisi gdje živiš, a ne o tome jesi li obiteljski čovjek ili 'drkoš s mačkama'

ako živiš u kući na selu ili u prigradskom naselju gdje ti je prvi susjed sto metara daleko možeš gledat filmove kad i kako hoćeš, ajde ako imaš klince nemereš baš navrnut bas do daske nakon deset navečer, ali možeš do tada gledat kako ti paše

ako živiš u stanu, nemereš navrnut bas niti usred bijela dana, jer će ti susjedi zvati muriju čim ti to uđe u naviku

i onda imaš tog ne-drkoša stjepka koji ne smije odvrnut svoj G.R.U.N.D.I.G. sound, ne zbog djece i obitelji, nego zato jer živi u sustavu krletki gdje u par metara ima deset susjeda oko sebe, pa se sad on hurči kako je njegov G.R.U.N.D.I.G. sound prejak - nije prejak, nego ga ne smije odvrnut jer je u takvoj situaciji kakvoj jest

samo je pitanje kakve to veze ima s razlikom između onih prdaca od televizijskih zvučnika i iole ozbiljnijeg zvučnog sustava

16 mjeseci
Jbte o tom njegovom grundingu čitam preko dvije godine 😅
Ako sam dobro shvatio top tv 💪

Možda mu fali samo oled matrica ekrana pa da Boris upozna čari oleda 😜

Što se tiče glasnoće televizora sve ovisi kako koji sadržaj ali zaista nikad nisam gledao film da mi bude iznad 30% zato što mi je prebučno, većinom je to na 20% jačine zvuka.
Tek kad pušćam Spotify kad nešto radim po kući odšarafim iznad 50 pa zvučnici televizora od zagrijavanja smrde kao da gori plastika.

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
15 godina

Oled je smeće jer je dotičnom crna precrna 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2026 18:29 (vrinho).
12 godina
Sirotanovic kaže...
Što se tiče glasnoće televizora sve ovisi kako koji sadržaj ali zaista nikad nisam gledao film da mi bude iznad 30% zato što mi je prebučno, većinom je to na 20% jačine zvuka.
Tek kad pušćam Spotify kad nešto radim po kući odšarafim iznad 50 pa zvučnici televizora od zagrijavanja smrde kao da gori plastika.

ma i meni je većinom na 15-20% kad gledam filmove, ali kad je dd5.1 verzija filma

i to na lg ds90ty 5.1.3 soundbaru i baš bude ok, dnevna puna zvuka i fino se osjeti bas kad drmne

ofkors da nisam cijeli život na tome, prije je bio neki logitech 2.1 sustav i opet nije bilo loše, još prije toga samo tv zvučnici

ali ovo je bolje i to daleko bolje od samog televizora, ok kad gledaš dnevnik pa nema neke razlike, al ja to ne gledam

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice