Novi Avatar trajat će preko tri sata, najduže do s

poruka: 39
|
čitano: 9.961
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Novi Avatar trajat će preko tri sata, najduže do s".
7 godina

Oh ne, svemirski indijanci ponovo jašu. 

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky

1 0 hvala 0
14 godina
Re: Novi Avatar trajat će preko tri sata, najduže
millennial kaže... 

staviti ću ova 4 slova ovdje, reda radi, LOTR.......

LOTR je naravno remek-djelo, tu se potpuno slažem.

Samo što LOTR i Avatar ne spadaju u istu vrstu remek-djela.

LOTR je remek-djelo zbog Tolkienove mitologije, epske širine i književne dubine.

Avatar je remek-djelo zbog nečeg drugog — stvaranja potpuno novog svijeta od nule, tehnološkog skoka i načina na koji film funkcionira kao iskustvo, a ne samo kao priča.

Priča Avatara možda je ispričana u više filmova, ali po meni je upravo u Avataru ispričana najjače, najemotivnije i najpotpunije.

Pandora, kultura Na’vija, način na koji film vodi gledatelja kroz svijet — sve to čini da taj poznati narativ dobije novu snagu.

Taj isti okvir u drugim filmovima nikada nije imao takav utjecaj.

To što Avatar koristi prepoznatljive motive ne znači da je "remiks".

Remiks ne bi ostavljao toliku emocionalnu težinu, niti bi ga ljudi gledali opet i opet — uključujući i tebe.

Avatar nije o tome što priča, nego kako to priča i kako te uvuče u svaki detalj.

LOTR je epski put, Avatar je potpuno uranjanje. Dva različita pristupa, oba snažna na svoj način.

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne rješavaju nasiljem!
13 godina

Realno gledano prvi dio je bio revolucija u grafici i zato je bio uspijesan.Vec ovaj drugi dio i treci,nisu nista spektakularno donijeli ,tako da.ocekujem.osrednji film.

Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
Sirotanovic kaže...
...

Kolega Promatrač tvrdi da Avatar film vrijedi pogledati samo u 3D, no i to je do ukusa rekao bih. Uopće nisam pobornik tog "3D kolaža" meni to bezveze i bolje je pogledati Avatara na velikom ekranu sa top 4K razlučivosti.
Osim u nekim scenama akcije kad nešto leti prema tebi i tako to 3D je super, a 3D kroz cijeli film mi je tako bezveze kad imam jednog glumca iza, jednog naprijed a prijevod još bliže te se tako ističe taj kolaž izrezani stil , ako je 3D onda bih volio da cijeli film bude u 3D a ne taj "kolaž 3D" ali tada bi bilo jako skupo i neisplativo.

Mogu li se ispraviti. To je jedini film  koji treba gledati u 3D. Dobar je i flat al avatar je snimljen u 3d sa namjerom da se tako gleda. Prvi dio. Ostalo preskociti,,,,

16 godina

Avatar definitvno najgore Cameronovo ostvarenje. Mislio sam da ce prestati sa ruganjem nakon titanica. U jednom intervjuu upitan kako je uspio dobiti odobrenje za toliki budzet za Avatar za film o kojem u tom trenutku nitko ista ni nezna. A on nasmijan kaze pa kada od srednjoskolske sapunice napravite najgledaniji film svih vremena daju vam sto god hocete. Covjek se ruga. Nema drugog objasnjena zasto su avatari tako tragicno losi filmovi. Ma i tako je mislim jednom izjavio da snima takve filmove da bi si mogao financirati ono sto zapravo i zeli raditi. Avatar je snimao ljevom nogom dok je bio u podmornici negdje duboko...

Radije pogledam Abyss po neznam koji put nego sto sam jednom pogledao Avatar. I da drugi je uspjesno grozniji nego prvi. Joj nesrece sto sam ga isao gledati u kino racunajuci nek je akcije ubit ce vrijeme camerona ipak gledam. Grozota. Camron mozda vise ne. Avatar definitvno NE!

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2025 18:44 (konjRR).

3 0 hvala 0
16 godina
Endymon kaže...

Realno gledano prvi dio je bio revolucija u grafici i zato je bio uspijesan.Vec ovaj drugi dio i treci,nisu nista spektakularno donijeli ,tako da.ocekujem.osrednji film.

Ako misliš da nije nasta ogroman pomak u simulaciji vode zbog Avatara 2 grdno se varaš.

14 godina
suspendiran
konjRR kaže...

Avatar definitvno najgore Cameronovo ostvarenje. Mislio sam da ce prestati sa ruganjem nakon titanica. U jednom intervjuu upitan kako je uspio dobiti odobrenje za toliki budzet za Avatar za film o kojem u tom trenutku nitko ista ni nezna. A on nasmijan kaze pa kada od srednjoskolske sapunice napravite najgledaniji film svih vremena daju vam sto god hocete. Covjek se ruga. Nema drugog objasnjena zasto su avatari tako tragicno losi filmovi. Ma i tako je mislim jednom izjavio da snima takve filmove da bi si mogao financirati ono sto zapravo i zeli raditi. Avatar je snimao ljevom nogom dok je bio u podmornici negdje duboko...

Radije pogledam Abyss po neznam koji put nego sto sam jednom pogledao Avatar. I da drugi je uspjesno grozniji nego prvi. Joj nesrece sto sam ga isao gledati u kino racunajuci nek je akcije ubit ce vrijeme camerona ipak gledam. Grozota. Camron mozda vise ne. Avatar definitvno NE!

Nakon remek dijela Abyss, Terminator, Aliens, Avatar mi je baš ono meh. Vizualni kupus i nekakav "family-friendly" fantasy vibe.

18 godina

@Sirotanovic

Krivo sam se izrazio, nisu filmovi Camerona općenito loši (ili bar nisu bili prije), samo mi Avatar nije sjeo. I da se razumijemo, nemam ja ništa protiv dobrog CGI-ja, ali ne volim kad isti dominira nad pričom i atmosferom. Njegov Aliens mi je sasvim solidan, kao i The Abyss, pa vjerojatno i Terminator - nisam ga dugo gledao i slabo se sjećam filma pa ne mogu biti precizniji.

Amenoum

1 0 hvala 0
16 godina

Ima i drugih filmova valjda....nama kojima je super jedva čekamo trojku a dolaze četvorka i petica.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice