Najs, ovo ce poskidat tisuce ptica koje lete vise!
U Njemačkoj se gradi najviša vjetroturbina na svij
- poruka: 49
- |
- čitano: 16.394
- |
- moderatori:
vincimus
Švabe svaka ćas 💪
Rukavica je bačena , sad mi moramo novi rekord napraviti 🤭
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Nisu vjetroturbine najveći neprijatelj naših pernatih prijatelja. Ako im želimo dobro, moramo se riješiti mačaka... i staklenih prozora na zgradama.
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so
Super si to linkao
Druga tocka u sazetku
Increasing Competitiveness of Existing Gas Generation: The gap between the LCOE of new wind and solar and the marginal cost of operating CCGTs has widened
due to, among other things, persistent low gas prices, high energy demand and increasing renewable LCOEs
Sjedi, nedovoljan.
Koje grafove?
Jesi li ti uopce proucio sto si linkao, ili si samo zalijepio prvi link sa trazilice?
Jos jednom, koje grafove?
Nadam se da razumijes kako te pokusavam natjerati procitati rad sa linka koji si zalijepio, a za kojeg ozbiljno sumnjam (pogotovo nakon tvoje druge replike) da nisi procitao.
Dokazi mi da sam u krivu i stavi me na mjesto. Posuti cu se pepelom monetalno.
Koji graf?
Sve si rekao.
Kojeg grafa?
Pa daj, majka mu stara, procitaj sto si linkao.
Ja ne znam jeli si ti ovdje došao trolati ili šta ali samo pročitaj koja cijena piše za pojedini izvor. Ništa lakše
Ja ne znam jeli si ti ovdje došao trolati ili šta ali samo pročitaj koja cijena piše za pojedini izvor. Ništa lakše
Mislis na ovo?
Comparative LCOE analysis for various generation technologies on a $/MWh basis, including sensitivities for U.S. federal tax subsidies, fuel prices, carbon
pricing and cost of capital
Ne, ali stvarno ne.
Uopce ne kuzim na sto si htio ukazati sa radom sa linka, koji je prilicno objektivan.
Zar ne kuzis da je "greeen energy" trenutno priblizno konkurentan zbog izdasnih poticaja i zbog umjetnog nameta zvanog "carbon tax".
Mislim pogledaj samo primjer sto se dogadja sa "zelenilom" kad se ukinu poticaji
Daj mi screenshot i uvjeri me da si makar povrsno preletio preko rada kojeg si linkao.
Ne ukazujem ni na koga, ali najjači su mi ovi "zeleni" koji pljuju na vjetroturbine jer kao one ubijaju ptice. Ne sjećam se da je ikada itko pljuvao po trafostanicama koje godišnje pobiju preko tisuće ptica (znam, radio sam preko studentskoga - kosio travu u elektropostrojenjima HEP-a).
Osobno sam pobornik nuklearki, najčišće i najsigurnije električne energije!
Jesi procitao fusnote?
Pogotovo za ugljen (fusnota 5) i sto su sve ubrojoali u troskove i na koji nacin su dobili isplativost vjetrenjaca komparativnu sa ugljenom?
Takodjer, u naslovu su naglasili "under certain circumstances" sto cu, s obzirom da nisu nigdje spomenuli, shvatiti kako nisu uracunati poticaje.
Ok, vidim da si na mobitelu, pa ako ti se dade nastaviti diskusiju, kad sjednes za komp pogledaj malo bolje.
Subvencije su u grafu 2.
Sve piše.
Subvencije su u grafu 2.
Sve piše.
Ne pise.
Nisu uracunati troskovi uklanjanja vjetrenjaca i solarnih panela, Ako uzmemo u obzir da i najoptimisticnije prognoze daju vjetrenjacama zivotni vijek od 25 godina, to je iznimno bitna stavka (pogotovo ako uzmes u obzir zivotni vijek tradicionalnih elektrana , npr. nas domaci primjer TE Plomin pustena u rad 1970 i dan danas radi, a nismo morali ozidati novu zgradu svakih 20 godina),
Takodjer, primjecujes li da na listi poticaja u grafu 2 nedostaju fosilna goriva?
Jednako tako pogledaj fusnotu 2, grafa 2
U grafu 4 imamo i faktor "Sensitivity to Carbon Pricing" koji nema uporiste u stvarnom svijetu i politickle naravi je, odnsno se moze u svakom momentu prilagoditi prema potrebi (citaj, dizanjem ili uklanjanjaem poreza).
Ukoliko treba pojasnjenje sto je Carbon Pricing, pogledati slucaj Kanade koja je to odgurala na posebno idiotsku razinu do te mjere da je novi premijer Kanade (Carney) kao predizborno obecanje najavio "Removal of consumer carbon tax" i paz'sad, dobio izbore.
No dobro, citamo po malo.
Doci cemo i do kraja ove studije.
Bitno je da izmjenjujemo misljenja i zakljucke pa makar nam bila i oprecna.
U virtualnom i nadrealnom svijetu liberalnog kapitalizma nije ništa čudno da se hrana uništava čak i u zemlji meda i mlijeka čiji stanovnici gladuju, a ponekad i visoko sofisticirani i skupi proizvodi.
Tako je moguće i da jedan energent (fosilna goriva), za čije dobivanje trebaju skupe i komplicirane industrije ekstrakcije, transporta, prerade i distribucije, bude jeftiniji od drugog koji doslovno pada s neba (vjetar & sunce).
Ali bitno je da se neki genijalci žestoko bune protiv "ograničavanja njihovih sloboda" kroz javnozdravstvene mjere, a ne zbog kapitalističke bankarsko-industrijske kontrole.