I Nizozemci povjerovali u teoriju da 5G potiče šir

poruka: 324
|
čitano: 60.355
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "I Nizozemci povjerovali u teoriju da 5G potiče šir".
10 godina
neaktivan
Re: I Nizozemci povjerovali u teoriju da 5G potiče
MrBlc kaže...
ITelektronika kaže...

Ako dodajemo još jedan spektar povrh dva koja trenutno imamo u upotrebi, kako će to utjecati na EM zagađenje?

S obzirom da se u pravilu ne koriste svi na istom području (moguća su preklapanja na rubnim dijelovima, ali to imamo i sad s različitim čelijama), da imaju različitu dubinu penetracije, te da je ukupna jačina polja zakonski limitirana - nikako.

U pravilu nećemo koristiti mmval na istom području kao i spektar koji smo do sada koristili?

Može izvor

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2020 13:12 (ITelektronika).
5 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
DCQE kaže...
....

O čemu pričaš, kakvu teoriju zavjere? Pa linkao sam ti tek dva, od nemalog broja članaka koji tvrde da postoji negativan utjecaj mw rf na tijelo. Svi ste se zalijepili na toplinski učinak zračenja, a znanstvenici nedvojbeno sugeriraju da mw zračenje inducira razne promjene kod životinja počevši od bihevioralnih, elektrokemijskih u mozgu do onih na staničnoj razini.

nije sporan utjecaj na tjelo kad pricas o mikrovalnoj peci koja radi na par kilovati fokusiranih na par decimetara kubicnih ali nije usporedivo s par Wati preko npr cjelog sela. svi smo se zaljepili na toplinski ko i kolega ti je objasni par postova prije da nemos sa sterikon zagrijat bacvu vode.

a sta se tice toga da znanstvenici nedvojbeno sugeriraju, di su ti linkovi na to? kakve snage? kakve frekvencije? kakvo vrjeme izlaganja? daj detalje jer nemoš trpat sve u isti koš i pravit se pameta.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4440565/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5607572/

16 godina
odjavljen
ITelektronika kaže...

U pravilu nećemo koristiti mmval na istom području kao i spektar koji smo do sada koristili?

Može izvor

Proizlazi iz same namjene i tehnoloških ograničenja - ako si neko područje, s velikom gustoćom korisnika, pokrio s mm valom koji ima i veću propusnost potrebnu za taj broj korisnika, onda ti je cilj da ti korisnici i koriste taj signal, a ne da ti guše bandwitdh na nižem dijelu spektra. Ok, sigurno će nekog preklapanja biti, pogotovo na prvim lokacijama gdje će se mm val koristiti, ali ukupna jačina polja će i dalje biti unutar dopuštenih granica.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
12 godina
neaktivan
DCQE kaže... 

O čemu pričaš, kakvu teoriju zavjere? Pa linkao sam ti tek dva, od nemalog broja članaka koji tvrde da postoji negativan utjecaj mw rf na tijelo. Svi ste se zalijepili na toplinski učinak zračenja, a znanstvenici nedvojbeno sugeriraju da mw zračenje inducira razne promjene kod životinja počevši od bihevioralnih, elektrokemijskih u mozgu do onih na staničnoj razini.

Jesi li ti, majstore, pročitao ta dva članka? Na kraju imaš zaključke, ako ti se ne da čitati cijele članke jer sudeći po tvojim komentarima ovdje, pročitao ih nisi. Nijedan članak ne donosi konkretne zaključke. Citirat ću ovdje samo dio teksta pod odlomkom koji bi trebao biti zaključak jednoga od spomenutih istraživanja:" ...However, to date, with the exception of high-power microwave radiation, which has widely established hazardous effects, the biological effects of microwaves remain controversial. In epidemiology, there is no conclusive evidence showing that microwaves have carcinogenic effects..."

Nadalje samo spominju velike količine podataka nastalih tijekom raznih istraživanja koji se ne mogu obraditi na odgovarajući način zbog metoda, pristupa itd. 

5 godina
protjeran
IvanPricic kaže...
DCQE kaže... 

Jesi li ti, majstore, pročitao ta dva članka? Na kraju imaš zaključke, ako ti se ne da čitati cijele članke jer sudeći po tvojim komentarima ovdje, pročitao ih nisi. Nijedan članak ne donosi konkretne zaključke. Citirat ću ovdje samo dio teksta pod odlomkom koji bi trebao biti zaključak jednoga od spomenutih istraživanja:" ...However, to date, with the exception of high-power microwave radiation, which has widely established hazardous effects, the biological effects of microwaves remain controversial. In epidemiology, there is no conclusive evidence showing that microwaves have carcinogenic effects..."

Nadalje samo spominju velike količine podataka nastalih tijekom raznih istraživanja koji se ne mogu obraditi na odgovarajući način zbog metoda, pristupa itd. 

Moj majstore, daj reci zašto glumataš? Jesi ti pročitao išta iz članka, ili barem što sam JA napisao, odn zalijepio iz članka? Jesam spominjao ja kancerogene posljedice? Nisam. Što sam spominjao (zapravo PEJSTAO iz članka, facepalm)? Boldao sam ti gore. Već sam u drugoj temi rekao da se većina slaže da se moraju odraditi detaljnija istraživanja, ALI da trenutno postoje itekako dobri dokazi štetnosti mw zračenja. Zalipit ću ti ode još neke citate iz navedenih članaka i nekih drugih:

"Microwave‐exposed animals exhibited less activity than sham‐exposed animals." - bihevioralne posljedice

"The microwave‐exposed animals were less responsive to the stimuli than sham‐exposed animals." -ll-

"We exposed Wistar rats to a 2.45-GHz pulsed MW field at an average power density of 1 mW/cm(2) for 3 h daily, for up to 30 days. Our results show that MW-exposed rats had significant deficits in spatial learning and memory performance." - kognitivne posljedice

"Wang et al. [38] exposed Wistar rats to a 2.856 GHz pulsed microwave field for 6 min. The fields had an average power density of 0, 5, 10 or 50 mW/cm2. The results showed that at 6 h, 1 d and 3 d after exposure, the groups in which the average power density was 10 mW/cm2 or 50 mW/cm2 displayed significant deficits in spatial learning and memory." - kognitivne

"MW radiation causes abnormal expression of the genes encoding the respiratory chain, resulting in brain energy metabolism disorders. Zhao et al. [35] exposed male Wistar rats to pulsed MW radiation (30 mW/cm2, duration: 5 min). There were multiple genes differentially expressed 6 h after radiation in the rat hippocampus (upregulated: syn1, ptprj, CD74 and MHCII; downregulated: ttr, enpp2, folr1, cdh22, spata2, spp1, calb2, tacl and dnpi), some of which (syn1, ttr and enpp2) are closely related to the metabolic function of mitochondria." - na staničnoj razini

"Result shows that the chronic exposure to these radiations causes DNA double-strand break (head and tail length, intensity and tail migration) and a significant decrease in GPx and SOD activity...We conclude that these radiations can have a significant effect on the whole brain." - zajebane posljedice

Posljednji citat dolazi iz članka o testiranju 50ghz mw zračenja na štakore. 5g radi na, kolko, 20–90 ghz?

Mislim, kolko vidim, ima još gro takvih konkluzija. Također, svi se slažu da je potrebno JOŠ istraživanja, ali za to treba para, koje IT firme ne žele dat, i očito nikoga nije briga. 

8 godina
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/bem.2250090311

evo s istog linka, ispada da šteti i americkih 60Hz 120V mreža, mislim ne razumin se u tematiku biologije ali ne zvuci mi pouzdano.

neznan, bas me zanima sta ce neko ko bolje razumi odgovorit.

moje skromno misljenje je ako nema snage za zagrijat površinu kože par stupnjeva onda nema snage za napravit apsolutno ništa ispod kože.
16 godina
odjavljen

Recite ljudima istinu!!!!!

Freak Show Inc.

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
ITelektronika kaže...

Može izvor

Proizlazi iz same namjene i tehnoloških ograničenja - ako si neko područje, s velikom gustoćom korisnika, pokrio s mm valom koji ima i veću propusnost potrebnu za taj broj korisnika, onda ti je cilj da ti korisnici i koriste taj signal, a ne da ti guše bandwitdh na nižem dijelu spektra. Ok, sigurno će nekog preklapanja biti, pogotovo na prvim lokacijama gdje će se mm val koristiti, ali ukupna jačina polja će i dalje biti unutar dopuštenih granica.

Nema izvora.

S obzirom na specifičnost penetracije te dosega prijenosa informacija s obzirom na frekvenciju nosioca, s obzirom da ćemo bazne stanice imati u gusto naseljenim područjima,kako si došao prve pretpostavke " u pravilu neće biti preklapanja", druge  ok, sigurno će nekog preklapanja? Osim ako ne bude preklapanja molim izvor, objasni kako zadržati robusnost i pouzdanost sistema bez preklapanja?

Kako misliš telefonirati unutar objekta na mmvalnoj frekvenciji?

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2020 16:31 (ITelektronika).
10 godina
neaktivan

pored 4 milijuna nogometnih izbornika izgleda da imamo i isto toliko epidemiologa i strucnjaka za bezicne mreze

Battlenet - TheProdigy#2234

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ITelektronika kaže...

S obzirom na specifičnost penetracije te dosega prijenosa informacija s obzirom na frekvenciju nosioca, s obzirom da ćemo bazne stanice imati u gusto naseljenim područjima,kako si došao prve pretpostavke " u pravilu neće biti preklapanja", druge  ok, sigurno će nekog preklapanja? 

Ti si svojim originalnim postom implicirao da će se istovremeno na istom mjestu koristiti više frekvencija. To je jedno značenje riječi preklapanje i to se u pravilu ne radi. Preklapanje rubnih područja nužnih za switchover i kvalitetno pokrivanje područja je drugo značenje riječi preklapanje, pa njega će sigurno biti i sasvim je svejedno da li se preklapa frekvencija od 700 i 2100, dva banda frekvencije od 2100 ili jedna 2100 i 26 GHz. 

ITelektronika kaže...

Kako misliš telefonirati unutar objekta na mmvalnoj frekvenciji?

Na isti način na koji se danas komunicira putem 4G mreže. Ako ne znaš koji je to, onda mijenjaj nick - navodi sugovornika na zaključak da barataš s nužnim predznanjima.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
11 godina
neaktivan

Rjesenje za 5G se ukazalo u Srbiji

Sigurna trazilica: https://www.startpage.com/ Sigurna e-posta: https://protonmail.com/

4 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
DCQE kaže...

...Mislim, kolko vidim, ima još gro takvih konkluzija. Također, svi se slažu da je potrebno JOŠ istraživanja, ali za to treba para, koje IT firme ne žele dat, i očito nikoga nije briga. 

Jedina "konkluzija" u tim člancima je da se ne može napraviti nikakva konačna "konkluzija", samo da još treba istraživati i to se neće promijeniti čak ni ako preneseš cijele članke na forum. Imaš na drugoj stranici ove teme 56 istraživanja koja govore suprotno i donose konkretne zaključke.

12 godina

Ja vas molim da mi kazete da ove ne placamo iz drzavnog propacuna! Znaci 5 puta sam citao i nista mi nije jasno... nejasnija je teorija zavjere od stvarne situacije, mislio sam da inace bude obratno

EDIT, vidim objavljeno je 1. travnja, ali sudeci po ostalim objavama, nije zafrkancija...

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2020 19:22 (INCOGNITO99).
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
protjeran
IvanPricic kaže...
DCQE kaže...

...Mislim, kolko vidim, ima još gro takvih konkluzija. Također, svi se slažu da je potrebno JOŠ istraživanja, ali za to treba para, koje IT firme ne žele dat, i očito nikoga nije briga. 

Jedina "konkluzija" u tim člancima je da se ne može napraviti nikakva konačna "konkluzija", samo da još treba istraživati i to se neće promijeniti čak ni ako preneseš cijele članke na forum. Imaš na drugoj stranici ove teme 56 istraživanja koja govore suprotno i donose konkretne zaključke.

Neće se promijeniti mišljenje onih koji ne znaju razmišljati i/ili čitati - tu si podogodio.

One članke što je dejo linkao se bave uglavnom kancirogenim efektima - a što sam rekao za iste u postu prije? Jesam li spomenuo rak-zračenje? Ne, nego sam na tvoju provokaciju izričito naglasio da, prema trenutnim saznanjima, tumori NEMAJU utvrđenu korelaciju sa mw rf, ali sam lijepo naveo gdje korelacije postoji, no ti se i dalje praviš blesav.

Nema konkluzija?

Onda lijepo reci Kesariju KK1, Behariju J. da su glupi i da maknu rečenicu iz članka gdje tvrde da je njihova konkluzija kako 50ghz zračenje ima značajni utjecaj na cjeli mozak. Linkaj im peer reviewed postove sa forum.bug.hr da napokon shvate gdje se nalaze stručnjaci za sve teme. 

5 godina
DCQE kaže...
IvanPricic kaže...
DCQE kaže...

Neće se promijeniti mišljenje onih koji ne znaju razmišljati i/ili čitati - tu si podogodio.

One članke što je dejo linkao se bave uglavnom kancirogenim efektima - a što sam rekao za iste u postu prije? Jesam li spomenuo rak-zračenje? Ne, nego sam na tvoju provokaciju izričito naglasio da, prema trenutnim saznanjima, tumori NEMAJU utvrđenu korelaciju sa mw rf, ali sam lijepo naveo gdje korelacije postoji, no ti se i dalje praviš blesav.

Nema konkluzija?

Onda lijepo reci Kesariju KK1, Behariju J. da su glupi i da maknu rečenicu iz članka gdje tvrde da je njihova konkluzijakako 50ghz zračenje ima značajni utjecaj na cjeli mozak. Linkaj im peer reviewed postove sa forum.bug.hr da napokon shvate gdje se nalaze stručnjaci za sve teme. 

Ima uticaj? hehehehe pa ima i alkohol i zena pa nijedno nije zabranjeno ;) 

9 godina

Sva ta zračenja imaju neki efekt, sad jel štetno il ne neznam ali kad nestane struje (dok su veći radovi) baš kao da je zrak lakši, imam više energije.

Možda je bilo slučajno, ali ležim u krevetu i odjednom kao da se tijelo počelo 'grčit' i mislim si 'Sigurno je sad došla struja'... idem provjerit i je.

Moj PC  
0 6 hvala 0
15 godina
odjavljen
win10pro kaže...

Sva ta zračenja imaju neki efekt, sad jel štetno il ne neznam ali kad nestane struje (dok su veći radovi) baš kao da je zrak lakši, imam više energije.

Možda je bilo slučajno, ali ležim u krevetu i odjednom kao da se tijelo počelo 'grčit' i mislim si 'Sigurno je sad došla struja'... idem provjerit i je.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
9 godina

Ha cuj, odašiljači su blizu, svaka kuća sad ima wifi, mobitele... Dosta toga zrači čega nije prije bilo. A bolesti je sve više pogotovo rakova.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Ma da, a nije mozda zbog lose hrane, zagadenog zraka, alkohola i cigareta? Ne, nego do nekih signala zanemarive snage.
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
10 godina
neaktivan
DCQE kaže...
IvanPricic kaže...
DCQE kaže...

Ma vidi, kada smo saznali da upotreba fosilnih goriva ima utjecaj na živa bića i okoliš nismo palili aute. Traže se riješenja, pokušava se smanjiti emisija ispušnih plinova, traže se alternative. Ono što teoretičari u pravilu ne nude je riješenje, osim naravno besplatne energije :-) S druge strane imaš one koji ignoriraju taj problem, pa niti ne moraju nuditi riješenje.

Ista stvar je i tu, pa nije baš da se ništa ne radi po tom pitanju. 5G otvara neke mogućnosti upravo po tom pitanju. Imati ćemo i nova istraživanja, moguće da će potvrditi utjecaj ali nećemo radi toga ugasiti kompletne komunikacije.

Pogotovo ako je riječ o ovom forumu, ovo je tehnički forum a tema utjecaja na žive organizme je tema za neke druge struke, čisto sumljam da itko od nas s punim razumijevanjem može prezentirati te radove

Osobno mislim da bi na ovom forumu tema ipak trebala biti u skladu s tematikom foruma.

Recimo, hakom je radio istraživanje o EM zračenju na područjima škola i vrtića s moguće vrlo ozbiljnim propustima u metodologiji jednog od tih mjerenja (pogledao sam samo ono s mojeg područja). 

5 godina
protjeran
ITelektronika kaže...

...čisto sumljam da itko od nas s punim razumijevanjem može prezentirati te radove

Nisam ni doktor niti biokemičar, ali imam neko obrazovanje i znam čitat. Tako da kad oni stručnjaci vele da štakori nakon x dana xh/dnevno izlaganja određenom mw zračenju postanu tupi ko ku**rac - kako točno mogu shvatit to pogrešno? Da nisu posve otvoreni u zaključcima, ajde inekako. Nego u glavu - njihovim riječima na seljački - značajno otupe. 

11 godina
win10pro kaže...

Ha cuj, odašiljači su blizu, svaka kuća sad ima wifi, mobitele... Dosta toga zrači čega nije prije bilo. A bolesti je sve više pogotovo rakova.

A unatoč svemu što si nabrojio ljudi sve dulje žive. Logika ti nema logike. 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
11 godina
win10pro kaže...

Jesu li prestali grčevi?

16 godina
odjavljen
win10pro kaže...

Odašiljači obično imaju UPS, a važniji i agregat, tako da ti do toga nije.

Emocionalni utjecaj imaju električna polja niske frekvencije, ali za tako nešto bi morao živjeti neposredno ispod prenisko postavljenog dalekovoda, što je kombinacija koja zakonski nije dopuštena.

Trafostanica emnitira magnetsko polje, ali to polje već izvan objekta trafostanice pada na zanemariv iznos, tako da ti trafostanica ne može uzrokovati takav osjećaj, barem ne magnetskim polje. Neki ljudi su posebno osjetljivi na niske frekvencije (zvuk/vibracija), pa bi eventualno trafostanica mogla utjecati posredno preko loše zvučne izolacije, ali, opet, i same zgrade od uobičajenog života u njima, također imaju neke svoje zvukove koji ti mogu smetati. Kad nestane struje, poremeti se uobičajeni ritam života.

8 godina

Baš gledam neki dan, i interesantno je kak je to u svijetu uzelo maha, izgleda da budu engleski teoretičari zavjera uskoro počeli ubijati električare zato kaj im postavljaju "naprave za kontrolu uma" (daljinske kontrolere javne rasvjete) 

Teško je uopće i pojmiti među kakvim budalama mi živimo, samo zamislite kad operateri počnu postavljati mikro bazne stanice po gradovima, bit će mrtvih.

U kakvom svijetu mi živimo... 

P.S. jako dobar osvrt bigclivea 

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2020 8:29 (fer-de-lance).

7 0 hvala 1
5 godina
DCQE kaže...
ITelektronika kaže...

...čisto sumljam da itko od nas s punim razumijevanjem može prezentirati te radove

Nisam ni doktor niti biokemičar, ali imam neko obrazovanje i znam čitat. Tako da kad oni stručnjaci vele da štakori nakon x dana xh/dnevno izlaganja određenom mw zračenju postanu tupi ko ku**rac - kako točno mogu shvatit to pogrešno? Da nisu posve otvoreni u zaključcima, ajde inekako. Nego u glavu - njihovim riječima na seljački - značajno otupe. 

Znati citati i razumjeti procitano su dva razlicita svijeta... NE znas samo ti citati... A kad vec znas i volis citati jesi li ikad procitao izreku malo znanja je opasna stvar.....

Kako mozes shvatiti pogresno? Na puno nacina. Reci i voda je otrovna ako se uzme u odredjenim kolicinama..... 

11 godina
neaktivan

Koji glupi i subjektivni naslov! Korona virus potiče širenje 5G-a, a ne obratno -.-

3 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
lineos kaže...

Koji glupi i subjektivni naslov! Korona virus potiče širenje 5G-a, a ne obratno -.-

Ne vjerujem da je 5G štetan i mislim da se treba uvesti, ali što je je, novinari su postali suvše subjektivni! Ovaj Bug.hr sve niže i niže pada... gade mi se ovakvi naslovi

10 godina

Evo počelo i kod nas

Bibinjci uništili uređaj za pristup internetu jer su mislili da je Općina instalirala opremu za 5G signal

https://www.antenazadar.hr/clanak/2020/04/bibinjci-unistili-uredaj-za-pristup-internetu-jer-su-mislili-da-je-opcina-instalirala-opremu-za-5g-signal/

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Srednji vijek bi se mogao ponovno vratiti, neovisno o 5G mreži, jer se već i neki ljudi krive za širenje virusa.

uključite logiku, prije postavljanja pitanja
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice