Komprimira vrijeme ili možda ipak samo ubrzava fizikalne procese zahvaljujući ekstremnim silama? Kad sam pročitao kompresija vremena, pa još i prostora, pomislio sam na teoriju relativnosti, samo onda bismo mi morali ući u taj stroj 🙃.
Najmoćniji stroj za hipergravitaciju komprimira pr
- poruka: 7
- |
- čitano: 4.622
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
vrime ne postoji...postoji slijed događaja kojem ljudski mozak daje veličinu da se može orjentirati...kad materija ubrzava...postaje troma pa se slijed događaja mijenja...s obzirom da to zahvaća sve elementarne čestice...od najmanjih do najvećih...cjelokupni integritet objekta se ne narušava
Postoji li vrijeme ili ne postoji? Sve ovisi kako se vrijeme definira.
Postoji li vrijeme ili ne postoji? Sve ovisi kako se vrijeme definira.
Strijela vremena, entropija i ostalo 
E, nije baš tako. Problem je mnogo dublji da bi se mogao svesti na entropiju i strijelu vremena. Da skratim, vrijeme se može definirati kao substinencija i inherencija, vrijeme može biti linerano i ciklično, može biti relativno i apsolutno, geometijsko (matematičko) i fizičko (opažljivo), može na kraju biti apriorna forma opažaja, kako kaže Kant. O tome su mnoge knjige napisane, pa zbilja ne mislim sve to svesti u pet rečenica koliko mi dozvoljava ova rubrika (a i raspoloživo vrijeme i snaga).
Ovako s leđa, bombarder Y-Wing iz Star Wars igara, ko je igrao, prepoznat će.
vrime ne postoji...postoji slijed događaja kojem ljudski mozak daje veličinu da se može orjentirati...kad materija ubrzava...postaje troma pa se slijed događaja mijenja...s obzirom da to zahvaća sve elementarne čestice...od najmanjih do najvećih...cjelokupni integritet objekta se ne narušava
sllijed dogadjaja je apsolutna definicija vremena, posljedica akcije A je akcija B a posljedica akcije B je C itd itd...
sve se to odvija u nekom sljedu, kako bi to drukcije definirao od protoka vremena?
to moderno gledanje na stvari sa strane fizike postaje tragikomicna religioznost :) a sve je nekako pocelo sa what the bleep we know dokumentarcem....
nema vremena, nema prostora, nema ovog.... bulaznjenje i izbacivanje gangrenastog ejakulata... jednakog kakvog popovi izbacuju nedjeljom....
prije nego li pokusavaju definirati sto vrijeme znaci :) mozda bi mogli definirati sto zaista jest materija? sto zaista jest gravitacija, sto zaista jest neki fermion, sto zaista jest gravitacija... mehanizme kako energija/materija izazivaju gravitaciju, opisati procese kako se ona propagira kroz prostor vrijeme... ali eto, ne to ne mozemo, ne znamo, nismo dovoljno tehnoloski napredni, treba nam novi sudarivac cestica, itd, itd...
ali eto, nekakav mamlaz ce mi reci da vrijeme ne postoji :) ali definirati ce akciju i sljed akcija i reci, e to je ono sto mi percipiramo kao vrijeme, ali vremna nema :D dajte molim vas...
isto tako nema zivota, jer eto, zivot je sacinjen od nezive materije ;) to je samo nus produkt, nebitno...
ccc