Čekaj, što će recimo sad Excel 2016 napraviti kad otvori dokument koji ima te nove funkcije? Pretpostavljam da će javiti da su funkcije u tim ćelijama nevaljane, a opet, ekstenzija datoteke ostaje ista.
Microsoft Office 2024 dostupan kao samostalni pake
- poruka: 21
- |
- čitano: 7.044
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Čekaj, što će recimo sad Excel 2016 napraviti kad otvori dokument koji ima te nove funkcije? Pretpostavljam da će javiti da su funkcije u tim ćelijama nevaljane, a opet, ekstenzija datoteke ostaje ista.
Reći će ti da ako spremiš dokument ćeš izgubiti te izmjene jer spremaš u staroj verziji, kao i do sad.
Dokument zna u kojoj je verziji napisan, i aplikacije znaju koje verzije podržavaju. To se zove backward i forward (u toj mjeri da se aplikacija ne sruši kad otvoriš noviji format) compatibility.
smeta me sto kad kupis novo racunalo moras kupit i novi software tako da ostajem na free officeu. od applea "office" izgleda kao da su ga djeca pravila
smeta me sto kad kupis novo racunalo moras kupit i novi software tako da ostajem na free officeu.
Zamisli tek kako je ljudima kada kupe stan od 100K eura pa ih dočeka prazan, niti jednog tepiha ormara, kreveta, čak niti TV ne dođe sa njim.
A što je najgore ne moraš kupiti novi softver. Uglavnom se sav softver može deaktivirati pa aktivirati na novom računalu, pa tako i Office.
Glavno da izbacuju nove verzije, a bugove u trenutnim verzijama ne uspiju popravit.
Glavno da izbacuju nove verzije, a bugove u trenutnim verzijama ne uspiju popravit.
Jasno ti je valjda da je to samo zapakirano sve što je u Office 365 pretplati već uključeno od 2021 pa do danas.
Nije to nikakva nova verzija, nego ustvari samo standalone verzija koju već svi imaju dugo vremena koji su na pretplati.
Zamisli tek kako je ljudima kada kupe stan od 100K eura pa ih dočeka prazan, niti jednog tepiha ormara, kreveta, čak niti TV ne dođe sa njim.
losa ti je analogija
valjda
kupis novi stan i u njega ne smijes premjestit stvari iz starog stana
losa ti je analogija
valjda
kupis novi stan i u njega ne smijes premjestit stvari iz starog stana
Pa ugradbene ormare, kuhinju, kupaonu i sl. sigurno nećeš premjestiti nego ćeš morati kupiti novo.
Ovo ljeto kupio sam Off2021 ključ za 11 EUR.
Radi odlično, normalno je aktiviran.
Za "po kući" je to sasvim OK rješenje, jer bi kupovanje po navedenim cijenama bilo preskupo.
A ova 2024 verzija i nema skoro ništa što bi običnom smrtniku trebalo a da već nema u verziji 2021.
Pa ugradbene ormare, kuhinju, kupaonu i sl.
i sl.
ma sta to jos slicno da cujemo? haha
nevjerojatno da postoje ljudi koji ovaj princip idu branit. zamisli da sav software moras nanovo kupovat kod kupnje novog hardvera
Pa ugradbene ormare, kuhinju, kupaonu i sl.
i sl.
nevjerojatno da postoje ljudi koji ovaj princip idu branit. zamisli da sav software moras nanovo kupovat kod kupnje novog hardvera
A meni je nevjerojatno da postoje ljudi kojima treba uvijek još nešto nabrojati, jer ono nabrojano nije dosta. Haha
Sve što si uložio u stan, a da nije originalno s njime došlo i što ne možeš ili nema smisla odnijeti ćeš morati ponovo kupiti. Da. Ili sve ono što bi bilo gluplje i skuplje odnijeti nego ostaviti i kupiti novo.
Naravno da je primjer sa stanom potpuno nepotreban.
Promijenio sam hrpe računala i nikad nisam morao nanovo softver zbog toga kupovati.
Ništa ti ne moraš samo treba čitati EULU i vidjeti koja licenca što nudi i dozvoljava.
Osobno što se Office paketa tiče imam pretplatu i nemam problema sa aktivacijom/reaktivacijom za dozvoljeni broj istodobnih računala.
Ako se ne varam sa standalone paketima se isto može napraviti deaktivacija.
i sl.
Ma sve si dobro rekao, osim onog od čega si počeo, da kad kupiš nov računar ne možeš preneti postojeći Office na njega. Imam Office 2016 i ne znam koliko puta sam ga instalirao iznova (doduše, jednom sam morao pozvati support i zatražiti aktivacioni kod od ljubaznog robota).
Nekad je taj office bio puno skuplji, jos kad uracunas inflaciju, ovo sad je gotovo dzabe.
Jasno ti je valjda da je to samo zapakirano sve što je u Office 365 pretplati već uključeno od 2021 pa do danas.
Nije to nikakva nova verzija, nego ustvari samo standalone verzija koju već svi imaju dugo vremena koji su na pretplati.
Da, to mi je jasno. Taj isti Office 2021 ima problem s renderingom teksta gdje u Outlooku nestaju slova na ekranu dok pišeš poruku.
Da, to mi je jasno. Taj isti Office 2021 ima problem s renderingom teksta gdje u Outlooku nestaju slova na ekranu dok pišeš poruku.
Vidio sam nešto slično kod klinca i bilo je do AMD drivera za grafičku, nakon što su izbacili novu verziju drivera sa fixom nije se više događalo, tako da provjeri kod sebe situaciju sa driverima.
Tako da ne mora uvijek biti u Officeu problem, računalo je prepuno raznoraznog softvera koji može raditi probleme.
Nekad je taj office bio puno skuplji, jos kad uracunas inflaciju, ovo sad je gotovo dzabe.
-da .. + ovisi koja verzija, tj office je paket (uredskog softa, klasično word, excel itd..) .. i prije je to bio recimo 'pro' s outlookom, accessom itd.. zatim su krenuli s home-student i sl. licencama-pakteima-cijenama..
.. dok se za biz podrazumijevalo da mora imati outlook.. home ima npr word+excel+powerpoint, nema biz-poslovne appse iz paketa, .. i zato razlika u cijeni + za studente normalno popust.. dok kućni realno ni nije ciljana publika, pirat, drugi free paketi kao libre-google-bilo što.. rade, legalno-đabe, osim ako baš mora ms-office iz nekog razloga kao macroi no to nije prosječan kućni juzer..
-više 'brine' članak.. tj mso24 i text-sadržaj.. govori se o mso kao nečem što je dostupno, samostalni paket, bez uvjeta interneta.. sve već staro-postojeće, ništa novo-različito, tj govori se kao da je to novost, pri čemu kao da autor misli na mso365.. tj online-cloud pakete koje ms duže vrijeme gura svima, praktički ne promovira ove 'normalne' (samostalne) mso nego gura mso-online, kao mso365, pa i win365.. tj gura u cloud, usluge, plaćaš-imaš, ne plaćaš-nemaš, dok je ovo desetljeće kad ms po planu gasi jednokratnu naplatu licnence i prelaz na usluge, pri čemu će soft čak biti free-đabe, ali ne đabe tj plaća se usluga.. cloud. Nema piraterije, nema brige, beskonačno vs jednokratno.. cilj ms-a.
-jedino što može biti 'vijest' da ms i dalje nudi 'normalan' samostalni mso, da ga nije ugasio-ukinuo.. da nije samo 365 dostupan...
I te mjesecne biznis pretplate su jeftine. Manje te kosta cijeli office paket mjesecno nego youtube 'premium'.
-dal je nešto jeftino ili skupo ne mjerimo time da je i nešto drugo jednako jeftino-skupo.. kako kome.
.. ili preskupo za kućne kad imaju free, tad je i 1€ preskupo no opet stvar izbora ili potrebe.
I te mjesecne biznis pretplate su jeftine. Manje te kosta cijeli office paket mjesecno nego youtube 'premium'.
Pogotovo ako kupiš bon za Family pretplatu godišnju za 50€ kao što zna biti na akciji. To je cca 4€ mjesečno, a osim Officea za cijelu obitelj i za svaki account po 5 računala još dobiješ i za svakog po 1 TB OneDrivea.
Čak i kad nije na akciji bon je 75€ za godinu dana.