Jesu li sklopivi mobiteli konačno sazreli?

poruka: 16
|
čitano: 4.363
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Jesu li sklopivi mobiteli konačno sazreli?".
16 godina

Mislim da ono sta fali fold mobitelima je nekakav drasticnija promijena OS-a kada se mobitel rasklopi, jer koristenje rasklopljenog mobitela ili zasebnog tableta kao mobitela sa vecim ekranom nema smisla. Bilo bi bolje da se ide u smjeru u kojem je iPad Os isao gdje je iskustvo slicnije laptopu. Tako bi se preklopni mobitel mogao koristiti i kao mobitel i u nekakve jednostavnije poslovne svrhe kad se rasiri te je tako prakticniji na putovanjima ili drugim situacijama gdje je laptop mozda pre glomazan, a ne morate imati zaseban uredaj kao sto je tablet

It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

0 0 hvala 0
8 godina

Ma neznam ali meni iskreno ne pada na pamet nosit tu ciglu okolo jer koliko god da ga stanje još uvjek je duplo deblji od normalnog, skoro duplo teži od normalnog, baterija jad i tuga... uglavnom osim ako imaš malu djecu da to služi kao tablet za gledat crtiće dok se voziš u autu, iskreno ne vidim razloga zašto bi dao toliko para za to.

Ali tko voli nek izvoli!

Moj PC  
8 0 hvala 1
10 godina
Re: Jesu li sklopivi mobiteli konačno sazreli?
Meh. Skupo, nepotrebno.
Ima li načina da ih obučeš u zaštitu (maska, torbica, gaće)?
Prvi pad na beton uzrokovat će jauk od 2000 eura.
Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina

Fold 7 je samo 0.7mm deblji od S25 Ultra. Manji je, uži i laganiji. 

Tako da teza da su duplo teži, deblji, cigle ne stoji. 

Btw. na oglasu su cijene 1200 eura za pakirani Fold. Manje i od iPhonea.

Tko da punu prodajnu cijenu je pacijent

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2025 11:58 (zuper).
Moj PC  
7 0 hvala 1
17 godina
Da sad kupujem android mob, sigurno bi uzeo Samsung ili Motorola flip. Koristio sam ZFlip 5. Meni osobno najpraktičniji form factor.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Imam Magic V3 jedno godinu i koji mjesec i ne vidim više kao opciju vraćanje na klasične telefone. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina

ja isto uzimam fold 7, manji lakši od ultre, tablet u džepu, napokon vanjski ekran upotrebljive širine, flagship kamere... sazrelo napokon

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Može li se još uvijek ostaviti trag na unutarnjem ekranu malo jačim pritiskom nokta?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Idealist kaže...
Može li se još uvijek ostaviti trag na unutarnjem ekranu malo jačim pritiskom nokta?

Može

16 mjeseci
A jeste u tekstu naveli primjere "sinonime kvalitete" za usporedbu samsung i Pixel , obojica imaju česte probleme sa pregrijavanjem i sporog punjenja tako da to nije vezano samo za preklopne. Tako da te stvari ne stoje što se tiče primjera preklopnih. Motorola , huawei , honor... se brzo pune i imaju velike i jake baterije, nit su šarke neki problem eno Honor preklopni diže 100kg na reklami.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Sve je to jako slične konstrukcije i sličnog trajanja. Taj tip telefona treba posebno čuvati ali onda može i trajati.

Evo, kod mene je ovaj godinu i 2 mjeseca. Unutarnji zaslon je identičan kao na početku.

Ne očekujte ful nevidljiv pregib, niti mislim da će uskoro to biti izvedivo sakriti.  Dok je zaslon upaljen, to se ne vidi.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Također imam Honor V3 i nema više povratka na klasične mobove, jedanput kada se navikneš na veliki ekran, a on je težine i veličine klasičnog telefona (kada je sklopljen naravno), to je to. Imam uređaj preko godinu dana, isti je kao i prvi dan kupovine, dapače sa update-om baterija drži još više nego na početku tako da dan završavam sa barem 30% baterije, a koristim 90% veliki ekran, sa minimalno 5 sati SOT-a i 30% baterije na lageru još. Tako da za mob same hvale, a svake godine su bolji i bolji. Po meni klasični će izumrijeti za par godina kada se cijene smanje ovim uređajima, makar sam ja svojeg uhvatio za 1.200€ + tablet (vrijednost 250€) gratis jer je bila prednarudžba.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina

Imao sam Flip3 i to je još tada bilo tako-tako,više prema lošem. Vanjski ekran za ništa korisno,baterija relativno mala,a samim time i autonomija,nakon godinu i 2mj se na unutarnjem zaslonu odlijepila folija pa je mijenjana u garanciji(ali si bez telefona par dana jer se kilave i neće zamijenit odmah nešto što traje ni 10min).....

Sada imam Flip 7 i to je sada to,vanjski ekran full koristan ,pod time mislim da se može odgovarat na poruke na raznim app,na mail i slično (baš sada za čitanje portala na 4 inča teško,ali može se),gledati YT i sl.,u glavnom sada je iskorišten kako treba,baterija je sada 4300 a s obzirom da se koristi puno vanjski zaslon to sada drži i više nego odlično (imao prije Ultru23) ......

Sve u svemu,odličan mob i ne vidim više razlog da se vraćam (odgovara mi koncept manjeg telefona zbog pospremanja,a opet imam zaslon )....... Ostaje jedino za vidjet kako će se ta famozna zaštitna folija ponašat na pregibu i ako je ovaj pregib puno manji tj.šarka je kvalitetnija...... Za sada,sve 5 .....

0 0 hvala 0
6 godina

Ne znam što bi mislio, pisao sam već da me prodavač odgovarao da uzmem Fold 7 i uzmem Ultra ili neki drugi fon...a volio bi imati ili Fold ili Flip...a opet, možda sljedeći model bude imao još bolja riješenja pregiba, mehanike pa se strpiti do ljeta.

0 0 hvala 0
4 mjeseca
neaktivan

Mogu napisati iz vlastitog iskustva, s obzirom da mi je posao među ostalim vezan uz razne vrste mobitela.

Ne, mislim da se kod Flip i Fold modela pete i šeste generacije radi o polupečenoj tehnologiji, a da li su sedmice bolje, pokazati će vrijeme.

Ukratko, "crease problem" se može u jednom trenutku pojaviti i na potpuno novim uređajima, a Samsung tvrdi da je na sedmicama riješen.

Osobno nikada ne bi to kupio, ako već nešto u tom cijenovnom rangu, onda ili Galaxy S ili iPhone.

Koristim Google Pixel, da sad netko ne pomisli da reklamiram.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.11.2025 13:03 (Lionman).

0 0 hvala 0
15 godina
Eric Prydz kaže...

Ne znam što bi mislio, pisao sam već da me prodavač odgovarao da uzmem Fold 7 i uzmem Ultra ili neki drugi fon...a volio bi imati ili Fold ili Flip...a opet, možda sljedeći model bude imao još bolja riješenja pregiba, mehanike pa se strpiti do ljeta.

Flip mora izdržavati veće napore preklapanja nego fold. Jeftiniji je pa ga češće ekipa ima, ali je i češće u kvaru jer moraš gotovo za svako surfanje otvoriti mehanizam.

Kod folda to smanjiš na više od pola jer ćeš pretežno koristiti sklopljen telefon, a otvoren samo kad ti je potrebno. 

Glupo reći, ali više od pola otvorenog zaslona koristim zbog hebenog Pasijansa, ostatak surfanje, video i poneka tablica.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice