Gle, iskreno, tko s mobitelom obavlja neki ozbiljan posao bolje nije ni zaslužio. To se stavlja na cloud i sharea dalje link.
Kakva mrtva zipanja 20GB s mobitelom :-) Otkud mu to uopće na mobitelu :-) Kužim da je ponekad zgodno koristiti mobitel, ali to nije ozbiljan pristup poslu.
Uvijek postoje ekstremne situacije, ali u toj situaciji i da je imao laptop ne bi se puno bolje proveo. Trebali ste stati negdje i u miru uploadati, a ne vozikati se :-)
Mobitel je mobitel, računalo je računalo, a tablet je tablet - ako pokušavaš upotrebljavati jedno umjesto drugog neminovno je ćeš biti razočaran i frustriran. Ja sam povremeno znao koristiti RDP na mobitelu, ali to je mazohizam. Stickove ne koristim već godinama (osim za boot eventualno), cloud je preuzeo to u potpunosti.
Sorryte, ali ovo je rezoniranje i-Korisnika. "Ako nemam neku uslugu, ona je nepotrebna". Je li to pristup file-sustavu, vlastiti mp3, podrška za arhive, usb stick (kao što je kolega naveo), nfc, multitasking (bkg tasks, npr dl) ili konektori za spajanje standardnih uređaja... nebitno.
Konkretno, ovo je bezobrazno: "tko s mobitelom obavlja neki ozbiljan posao bolje nije ni zaslužio", "to nije ozbiljan pristup poslu".
Ne znaš okolnosti već predrasudom pretpostavljaš onako kako ti je vrhovni guru odredio da ti trebaš koristiti uređaje (a ako hoćeš više - plati). Npr: zašto ne možeš dobiti bežični punjač, da ne spominjem airphones (ili bar adapter za klasične sluše, ili bar neki mini-set adaptera za usb itd) uz preplaćen uređaj od 1000$? Zato jer je Apple tako odredio da može ekstra, previše zarađivati na dodatnoj (preskupoj) opremi. Tako je sa svim stvarima - izdresirali su korisnike i "monetiziraju ih".
U ovom konkretnom slučaju, čovjek je imao slobodan dan, u firmi je nastala neka panika, dežurni kolega se razbolio i sve je ovisilo o ovom koji je bio sa mnom. Jbt, bili smo u šumi, brali vrganje!
Gle, da je to redovna situacija, složio bih se s tobom. No u pravilu uvijek se dese neke hitne/bitne pisdarije u zadnji tren i moraš "krpati". Da, tu je bila lančana reakcija grešaka, ali to nije opravdanje: Onaj drugi kolega kojeg sam spomenuo, već neko vrijeme, zbog x stvari u praksi, uz iPhone nosi neki jeftinji manji Samsung mob. Sigurnije mu je i jednostavnije.
Problem je u tome što kupujući "skupu" i-opremu kupuješ sigurnost, visoku kontrolu kvalitete (što pozdravljam i poštujem). Daješ npr 50% više para da bi dobio bar 10% više sigurnosti - c'est la vie. Ali time ne možeš izbjeći "izvanredne okolnosti", one se uvijek dešavaju.
Naravno da je on mogao isključiti mob i biti nedostupan ("jer je on iKorisnik pa ga se to ne dotikava"); no njemu je bilo stalo (imao je xx razloga da to prođe). S druge strane, sa Android mobom bi to lakše riješio.
Također, za "svemoćni cloud": pa kao da Android korisnici nemaju / ne mogu koristiti "cloud". Ali nisu prisiljeni na to.
Konkretno, isti taj kolega, u jednoj drugoj situaciji (opet "šifra hitno"), nije smio dati pristupne podatke za koje je on bio odgovoran, a morao je uploadati veliki video itd na server (to mu je, inercijom drugih, ispalo u opisu posla). I onda je mene zvao da mu to riješim jer imam brzu optiku i... dl/ul je prekompliciran preko njegove mobilne iOpreme. Da, ima Win laptop, ali se oslonio na ajpede i ajfone. Jer je to šminka, a i skupo su plaćeni, a ne da "landra sa teškim laptopom naokolo".
"Kakva mrtva zipanja 20GB s mobitelom ... Otkud mu to uopće na mobitelu"
Ha gle, ja većinu data na oblaku držim u 7zip arhivima, ugl. pod zaporkom. Em bitno manje zauzeće, manje zauzeće bandwidtha (brži ul/dl), em mi je sigurnije. Normalno mi je da na mobu od7zipam nešto, ili da to 7zipam prije backup uploada na oblak.
Ajd sad razmisli: imaš 8-jezgrenu mrcinu od cpu u mobu, i služi ti čemu? Za povremeno igranje Fortnitea? U pravilu, ne samo kod ajfona, to služi za malo brže pokretanje appsa, i kod npr manipulacije tabova/sadržaja u internet pregledniku. Ostatak vremena taj cpu kojeg si (pre)platio - miruje. Pa zašto ga ne bi koristio? Zato jer ti je npr "iGazda" rekao da ne smiješ?