Jedinstvena pretplata na Android igre: Google Play

poruka: 38
|
čitano: 9.473
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Jedinstvena pretplata na Android igre: Google Play".
10 godina
neaktivan
Re: Jedinstvena pretplata na Android igre: Google
Bitanga kaže...

Gle, iskreno, tko s mobitelom obavlja neki ozbiljan posao bolje nije ni zaslužio. To se stavlja na cloud i sharea dalje link.

Kakva mrtva zipanja 20GB s mobitelom :-) Otkud mu to uopće na mobitelu :-) Kužim da je ponekad zgodno koristiti mobitel, ali to nije ozbiljan pristup poslu.

Uvijek postoje ekstremne situacije, ali u toj situaciji i da je imao laptop ne bi se puno bolje proveo. Trebali ste stati negdje i u miru uploadati, a ne vozikati se :-)

southy kaže...

Mobitel je mobitel, računalo je računalo, a tablet je tablet - ako pokušavaš upotrebljavati jedno umjesto drugog neminovno je ćeš biti razočaran i frustriran. Ja sam povremeno znao koristiti RDP na mobitelu, ali to je mazohizam. Stickove ne koristim već godinama (osim za boot eventualno), cloud je preuzeo to u potpunosti.

Sorryte, ali ovo je rezoniranje i-Korisnika. "Ako nemam neku uslugu, ona je nepotrebna". Je li to pristup file-sustavu, vlastiti mp3, podrška za arhive, usb stick (kao što je kolega naveo), nfc, multitasking (bkg tasks, npr dl) ili konektori za spajanje standardnih uređaja... nebitno.

Konkretno, ovo je bezobrazno: "tko s mobitelom obavlja neki ozbiljan posao bolje nije ni zaslužio", "to nije ozbiljan pristup poslu".

Ne znaš okolnosti već predrasudom pretpostavljaš onako kako ti je vrhovni guru odredio da ti trebaš koristiti uređaje (a ako hoćeš više - plati). Npr: zašto ne možeš dobiti bežični punjač, da ne spominjem airphones (ili bar adapter za klasične sluše, ili bar neki mini-set adaptera za usb itd) uz preplaćen uređaj od 1000$? Zato jer je Apple tako odredio da može ekstra, previše zarađivati na dodatnoj (preskupoj) opremi. Tako je sa svim stvarima - izdresirali su korisnike i "monetiziraju ih".

U ovom konkretnom slučaju, čovjek je imao slobodan dan, u firmi je nastala neka panika, dežurni kolega se razbolio i sve je ovisilo o ovom koji je bio sa mnom. Jbt, bili smo u šumi, brali vrganje!

Gle, da je to redovna situacija, složio bih se s tobom. No u pravilu uvijek se dese neke hitne/bitne pisdarije u zadnji tren i moraš "krpati". Da, tu je bila lančana reakcija grešaka, ali to nije opravdanje: Onaj drugi kolega kojeg sam spomenuo, već neko vrijeme, zbog x stvari u praksi, uz iPhone nosi neki jeftinji manji Samsung mob. Sigurnije mu je i jednostavnije.

Problem je u tome što kupujući "skupu" i-opremu kupuješ sigurnost, visoku kontrolu kvalitete (što pozdravljam i poštujem). Daješ npr 50% više para da bi dobio bar 10% više sigurnosti - c'est la vie. Ali time ne možeš izbjeći "izvanredne okolnosti", one se uvijek dešavaju.

Naravno da je on mogao isključiti mob i biti nedostupan ("jer je on iKorisnik pa ga se to ne dotikava"); no njemu je bilo stalo (imao je xx razloga da to prođe). S druge strane, sa Android mobom bi to lakše riješio.

Također, za "svemoćni cloud": pa kao da Android korisnici nemaju / ne mogu koristiti "cloud". Ali nisu prisiljeni na to.

Konkretno, isti taj kolega, u jednoj drugoj situaciji (opet "šifra hitno"), nije smio dati pristupne podatke za koje je on bio odgovoran, a morao je uploadati veliki video itd na server (to mu je, inercijom drugih, ispalo u opisu posla). I onda je mene zvao da mu to riješim jer imam brzu optiku i... dl/ul je prekompliciran preko njegove mobilne iOpreme. Da, ima Win laptop, ali se oslonio na ajpede i ajfone. Jer je to šminka, a i skupo su plaćeni, a ne da "landra sa teškim laptopom naokolo".

"Kakva mrtva zipanja 20GB s mobitelom ... Otkud mu to uopće na mobitelu"

Ha gle, ja većinu data na oblaku držim u 7zip arhivima, ugl. pod zaporkom. Em bitno manje zauzeće, manje zauzeće bandwidtha (brži ul/dl), em mi je sigurnije. Normalno mi je da na mobu od7zipam nešto, ili da to 7zipam prije backup uploada na oblak.

Ajd sad razmisli: imaš 8-jezgrenu mrcinu od cpu u mobu, i služi ti čemu? Za povremeno igranje Fortnitea? U pravilu, ne samo kod ajfona, to služi za malo brže pokretanje appsa, i kod npr manipulacije tabova/sadržaja u internet pregledniku. Ostatak vremena taj cpu kojeg si (pre)platio - miruje. Pa zašto ga ne bi koristio? Zato jer ti je npr "iGazda" rekao da ne smiješ?

10 godina
neaktivan
southy kaže...

Ovisi i perspektivi - ako si developer bolje ti odgovara da je skuplje.  

I da i ne. DA, ako imaš monopol i možeš nametati cijenu - inače "nevidljiva ruka kapitala" radi svoje (konkurencija ruši cijenu prelaćenog). Grubo generalizirano zato nema alternative iStoreu, a ne zbog "kontrole kvalitete". Jer imaš kontrolu cijene. 

Sad ovaj (stvaran i točan) argument reci čovjeku koji želi kupiti iPhone: "gle, dobro ti je da platiš skuplje jer ću ja više zarađivati na tebi". I tako jedni druge monetizirate... svi ste super prošli i super zarađujete, a gazda u Cupertinu pobire vrhnje.  Kome je to u konačnici u interesu, developerima, korisnicima? Npr: ajmo dići cijene x10 za iApps. Hoće li svi profitirati, je li to održivo?

Konstanta profita dobivena formulom cijena x količina (korisnika), prelazi u trend "što manje korisnika x to veća cijena" - no to je održivo samo do određene granice smisla.

Apple je tu granicu (bio) pogodio, za sad. No protiv Google Play Pass se neće moći boriti na taj način; ekskluzivnu Apple titan Karticu može uvaljivati na taj način, taman imao samo 100 korisnika na svijetu ali jedna koštala 10 milja dolara.

To je ekskluziva i to se plaća (i uvijek ćeš naći bar xx  koji su to voljni platiti).

Google Play Pass u svakom slučaju ima perspektivu (održivost), plus očekujmo vjerojatno naknadno povezivanje sa Stadiom (koja nije samo multiplayer gejming servis).

6 godina

Bitno da je sve i svasta ima pro u imenu...

Pocev od laptopa na koje ne mozes prikopcati apsolutno nista od pro opreme bez adaptera, ukljucujuci i vlastiti flagship mobitel do mobitela od ojeg se ne ocekuje da ista "pro" uradis....

Neprocjenjivo....

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2019 13:31 (Posmatrač).
17 godina
Zechina kaže...
Bitanga kaže...

Gle, iskreno, tko s mobitelom obavlja neki ozbiljan posao bolje nije ni zaslužio. To se stavlja na cloud i sharea dalje link.

Kakva mrtva zipanja 20GB s mobitelom :-) Otkud mu to uopće na mobitelu :-) Kužim da je ponekad zgodno koristiti mobitel, ali to nije ozbiljan pristup poslu.

Uvijek postoje ekstremne situacije, ali u toj situaciji i da je imao laptop ne bi se puno bolje proveo. Trebali ste stati negdje i u miru uploadati, a ne vozikati se :-)

southy kaže...

Mobitel je mobitel, računalo je računalo, a tablet je tablet - ako pokušavaš upotrebljavati jedno umjesto drugog neminovno je ćeš biti razočaran i frustriran. Ja sam povremeno znao koristiti RDP na mobitelu, ali to je mazohizam. Stickove ne koristim već godinama (osim za boot eventualno), cloud je preuzeo to u potpunosti.

Sorryte, ali ovo je rezoniranje i-Korisnika. "Ako nemam neku uslugu, ona je nepotrebna". Je li to pristup file-sustavu, vlastiti mp3, podrška za arhive, usb stick (kao što je kolega naveo), nfc, multitasking (bkg tasks, npr dl) ili konektori za spajanje standardnih uređaja... nebitno.

Konkretno, ovo je bezobrazno: "tko s mobitelom obavlja neki ozbiljan posao bolje nije ni zaslužio", "to nije ozbiljan pristup poslu".

Ne znaš okolnosti već predrasudom pretpostavljaš onako kako ti je vrhovni guru odredio da ti trebaš koristiti uređaje (a ako hoćeš više - plati). Npr: zašto ne možeš dobiti bežični punjač, da ne spominjem airphones (ili bar adapter za klasične sluše, ili bar neki mini-set adaptera za usb itd) uz preplaćen uređaj od 1000$? Zato jer je Apple tako odredio da može ekstra, previše zarađivati na dodatnoj (preskupoj) opremi. Tako je sa svim stvarima - izdresirali su korisnike i "monetiziraju ih".

U ovom konkretnom slučaju, čovjek je imao slobodan dan, u firmi je nastala neka panika, dežurni kolega se razbolio i sve je ovisilo o ovom koji je bio sa mnom. Jbt, bili smo u šumi, brali vrganje!

Gle, da je to redovna situacija, složio bih se s tobom. No u pravilu uvijek se dese neke hitne/bitne pisdarije u zadnji tren i moraš "krpati". Da, tu je bila lančana reakcija grešaka, ali to nije opravdanje: Onaj drugi kolega kojeg sam spomenuo, već neko vrijeme, zbog x stvari u praksi, uz iPhone nosi neki jeftinji manji Samsung mob. Sigurnije mu je i jednostavnije.

Problem je u tome što kupujući "skupu" i-opremu kupuješ sigurnost, visoku kontrolu kvalitete (što pozdravljam i poštujem). Daješ npr 50% više para da bi dobio bar 10% više sigurnosti - c'est la vie. Ali time ne možeš izbjeći "izvanredne okolnosti", one se uvijek dešavaju.

Naravno da je on mogao isključiti mob i biti nedostupan ("jer je on iKorisnik pa ga se to ne dotikava"); no njemu je bilo stalo (imao je xx razloga da to prođe). S druge strane, sa Android mobom bi to lakše riješio.

Također, za "svemoćni cloud": pa kao da Android korisnici nemaju / ne mogu koristiti "cloud". Ali nisu prisiljeni na to.

Konkretno, isti taj kolega, u jednoj drugoj situaciji (opet "šifra hitno"), nije smio dati pristupne podatke za koje je on bio odgovoran, a morao je uploadati veliki video itd na server (to mu je, inercijom drugih, ispalo u opisu posla). I onda je mene zvao da mu to riješim jer imam brzu optiku i... dl/ul je prekompliciran preko njegove mobilne iOpreme. Da, ima Win laptop, ali se oslonio na ajpede i ajfone. Jer je to šminka, a i skupo su plaćeni, a ne da "landra sa teškim laptopom naokolo".

Ha gle, ja većinu data na oblaku držim u 7zip arhivima, ugl. pod zaporkom. Em bitno manje zauzeće, manje zauzeće bandwidtha (brži ul/dl), em mi je sigurnije. Normalno mi je da na mobu od7zipam nešto, ili da to 7zipam prije backup uploada na oblak.

Ajd sad razmisli: imaš 8-jezgrenu mrcinu od cpu u mobu, i služi ti čemu? Za povremeno igranje Fortnitea? U pravilu, ne samo kod ajfona, to služi za malo brže pokretanje appsa, i kod npr manipulacije tabova/sadržaja u internet pregledniku. Ostatak vremena taj cpu kojeg si (pre)platio - miruje. Pa zašto ga ne bi koristio? Zato jer ti je npr "iGazda" rekao da ne smiješ?

Čime se baviš u životu da stigneš toliko naširoko lamentirati po forumima?

The best is yet to come, and wont that be fine You think youve seen the sun, but you aint seen it shine
17 godina
Zechina kaže...
Bitanga kaže...

southy kaže...

Imam jedan Appleov uređaj. Sve ostalo je Windows i Android. Tako da dobro znam što se, kako i zašto koristi.

Uopće ne želim ulaziti u tvoj specifični slučaj uploadanja 20GB preko mobitela. Osim toga u iOSu odavno postoji mogućnost arhiviranja, pa ste mogli bez problema provesti u šumi uploadajući hrpu zipova.

I to što je pucao signal pa niste mogli uploadati file od 20GB nije do OSa nego vas što ste bili u šumi i brali vrganje :-)

I organizacije firme :-) 

Ja sigurno neću provoditi svoje vrijeme zipajući i odzipavajući podatke u cloudu. Imam doma svoj privatni cloud na Synology NASu i mogu mu pristupiti otkuda želim.

I svaka firma koja drži do sebe bi morala imati neko privatno cloud rješenje pogotovo ako dijeli velike datoteke. Nemaju se šta one uploadati iz šume, jer to znači da je jedina kopija čovjeku na mobitelu. Da li je to pametno i sigurno?

Kužim da ima svakakvih situacija, i meni se događaju svakodnevno, ali ako sam u šumi neću pizditi na svoj S10+ jer nema pošteno napravljeno nešto što je normalno na nekom drugom deviceu.

Ako te brinu izvanredne situacije i moraš biti spreman na sve onda ćeš imati dva tri mobitela po jedan na svakoj mreži. Šta da nije radila bazna stanica tamo gdje je bio? Sjedneš u auto, a auto neće upaliti, a imate samo jedan auto. Moraš onda i bolji auto kupiti, rezervni akumulator.

Do koje mjere treba ići u detalje?

Ja sam često kupovao softvere, uređaje, adaptere i kablove sve kako bih bio spreman na sve moguće situacije. Znaš što se onda dogodilo? Prošlo je 2-3 godine da ih nisam niti jednom koristio i već su postali obsolete.

Tada sam naučio da ne kupujem nego da naučim koristiti ono što imam na najbolji način kako bih bio unaprijed spreman na ekstreme, jer se ponekad vrlo rijetko ipak dogode.

I dan danas nosim svakodnevno hrpu gluposti u ruksaku. Kad mi zatreba imam ih, ali preživio bih i odradio posao i bez toga.

Ako čovjek misli da će i sljedeći puta uploadati 20GB iz šume onda neka kupi Android i problem riješen... ili možda to nije rješenje?

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2019 14:02 (Bitanga).
10 godina
neaktivan
southy kaže... 

Čime se baviš u životu da stigneš toliko naširoko lamentirati po forumima?

Plaćen sam od Cupertina, Mountain Viewa i Redmonda da provociram druge dvije korporacije. ;)

Bitanga kaže... 

Ako te brinu izvanredne situacije i moraš biti spreman na sve onda ćeš imati dva tri mobitela po jedan na svakoj mreži. Šta da nije radila bazna stanica tamo gdje je bio? Sjedneš u auto, a auto neće upaliti, a imate samo jedan auto. Moraš onda i bolji auto kupiti, rezervni akumulator.

Pogledaj što uspoređuješ. Rezervni akumulator umjesto regularne, male, besplatne aplikacije.

I to zašto? Samo zato jer arhiviranje, esencijalna stvar "od  stoljeća sedmog", na iOS u XXI stoljeću nije / ne može biti podržana?

Trenutno koristim 7Zipper, pogledaj pod featues koje male, praktične stvari može. Ništa extraordinarno, pretjerano imho.

Da nemam lokalni support, ja bih, valjda, ovako:

Po meni, najjednostavnije riješenje bi bilo da je kolega to prebacio u rar/7zip preko npr ovog online servisa (običan zip bi mu slabo pomogao - vidi niže).

https://archive.online-convert.com/convert-to-7z

A onda to puknuo na npr jumbo mail, za krajnjeg korisnika, i proslijedio link. Sve preko clouda (Dropbox, Google Drive). Sad opet, koliko je to komplicirano preko iOSa, ne bih znao. Znam da bi mi to preko Android moba bilo brzo i efikasno.

Samo ću reći da taj kolega nije bio ni kriv ni odgovoran za problem (kojeg je nakraju nekako riješio). Npr, on nije radio pripremu, sigurno nije trebala biti 20GB; vjerojatno je bila riječ o raw tiff i valjda 1200dpi - za ono za što je išlo moglo je biti i 200 dpi. On se "samo" trebao dogovoriti za hitan tisak na platno (a "ovo" je dobio u paketu). Kad se već napola dogovorio i kad je uspio dlati - tek tad je, pretpostavljam, skužio s čim ima posla. Običan zip je tu preslab; čini mi se da WinZip za iOS ima podršku za "zipx" koji je ok, samo ne znam koliko je i gdje podržan.

17 godina
Zechina kaže...

Pogledaj što uspoređuješ. Rezervni akumulator umjesto regularne, male, besplatne aplikacije.

I to zašto? Samo zato jer arhiviranje, esencijalna stvar "od  stoljeća sedmog", na iOS u XXI stoljeću nije / ne može biti podržana?

Trenutno koristim 7Zipper, pogledaj pod featues koje male, praktične stvari može. Ništa extraordinarno, pretjerano imho.

Da nemam lokalni support, ja bih, valjda, ovako:

Po meni, najjednostavnije riješenje bi bilo da je kolega to prebacio u rar/7zip preko npr ovog online servisa (običan zip bi mu slabo pomogao - vidi niže).

https://archive.online-convert.com/convert-to-7z

A onda to puknuo na npr jumbo mail, za krajnjeg korisnika, i proslijedio link. Sve preko clouda (Dropbox, Google Drive). Sad opet, koliko je to komplicirano preko iOSa, ne bih znao. Znam da bi mi to preko Android moba bilo brzo i efikasno.

Samo ću reći da taj kolega nije bio ni kriv ni odgovoran za problem (kojeg je nakraju nekako riješio). Npr, on nije radio pripremu, sigurno nije trebala biti 20GB; vjerojatno je bila riječ o raw tiff i valjda 1200dpi - za ono za što je išlo moglo je biti i 200 dpi. On se "samo" trebao dogovoriti za hitan tisak na platno (a "ovo" je dobio u paketu). Kad se već napola dogovorio i kad je uspio dlati - tek tad je, pretpostavljam, skužio s čim ima posla. Običan zip je tu preslab; čini mi se da WinZip za iOS ima podršku za "zipx" koji je ok, samo ne znam koliko je i gdje podržan.

Pa ta situacija je ravna onoj da ti crkne akumulator u šumi i ti nemaš rezervni i ima sto ljudi u okolici i nitko ti neće pomoći. Tu se toliko sranja poklopilo da je to naprosto nevjerojatno. Čak mi se čini da si izmislio slučaj samo kako bi mogao pričati da iOS nema multipart arhive (što uopće nije istina).

Suludo mi je uopće da je tvoj frend iz šume morao downloadati 20GB i uploadati 20GB, jer se kolega razbolio. Osim ako je pao u komu mogao je i kolega to odraditi ako je baš bilo tako jako hitno da će cijeli svijet stati ako se ne napravi odmah.

Praktične stvari su držanje bitnih poslovnih fileova na cloud storageu (privatnom) ili SFTPu s kojeg se može shareati, a ne multipart zip na mobitelu. 

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2019 16:08 (Bitanga).
10 godina
neaktivan

Nisam niš izmislio, bilo mi je glupo da on toliko telefonira još dok smo se vozili, i dok mi beremo gljive (pa smo ga zahebavali). Onda kad je ovo počelo s pripremom skužili smo da je frka pa smo ga pustili na miru. Meni je isto bilo suludo da pripremu, pa još toliku, šalje preko svog moba.

Kad sam ga pitao koji klinac se zbiva rekao je "nemoj me niš pitat". :D

Siguran sam da on nije radio pripremu, jer je pričao kako su nešto s bojama / pozadinom sfušali.
Kasnije smo mi brali itd, a on je ćubio kod auta zbog signala/baterije itd. Znam da je pregovarao kako da mu to (štogod je) hitno otisnu ("jučer"), da netko donese drek na koji se treba otisnuti, da netko dođe po to... i da bi pitao koliku veličinu fajla može poslati (i tu je ispadao neozbiljan, pretpostavljam, jer su ga otkanatavali).
Početak nekog projekta, zakazana konfa za novinare itd, pa se to moralo odraditi do kraja.
Osobno, ja bih to riješio kako sam već napisao, ili delegirao nekog da to odradi, ili ih izignorirao na moj slobodan dan.

Sad, ako veliš da iOS ima multipart arhiv (hell why not), pa mogao je to "porezati" i pustiti da se uploada u komadima.

Vrganji su već blanširani i zamrznuti, mogu ti slikat današnji čušpajz od istih :D

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice