Jel možda gledaš 4K HDR filmove preko tog receivera?
Meni je komp spojen na receiver i kad palim i gasim HDR u Windowsima zna mi se samo pojaviti "snijeg" na ekranu a kad ugasim HDR film slika mi bude crvena. To mi se nije dešavalo kad sam komp imao spojen direktno na TV.
Ne znam jel možda treba šta u postavkama receivera naštelati da se to ne dešava?
Nemam 4k telku, čekam neki model u 2018 baš zbog standarda jer je šuma Striborova trenutno na tržištu po pitanju HDR-a, zato se i događaju ovakve stvari jer standarda ko da i nema, svaki ima neki svoj, Dolby gura svoje, proizvođači svoje, receiveri su ni na nebu ni na zemlji koliko čitam po forumima, proizvođač telke nešto promijeni u firmwareu i padnu receiveri itd. Nego kakav HDMI kabel koristiš na receiver? Koja grafa? Driveri? Zadnji firmware na receiveru? 100 stvari može biti. Kablovi su obično kritična točka, trebaš 18 Gbps kablove s kompa na rec i od reca u TV. Da li ti se isto događa na svim HDMI ulazima? Koji HDMI out koristiš na receiveru? Imaš li ugašenu opciju za miksanje OSD-a na receiveru (onih njegovih overlay informacija preko slike, ima negdje u meniju)?