Dacia Striker stiže na tržište ove godine po cijen

poruka: 27
|
čitano: 5.823
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dacia Striker stiže na tržište ove godine po cijen".
11 godina

Ovo je do sada daleko najbolji dizajn Dacie i ogroman napredak od prvih modela.

Mada podsjeca i na neke rjesenja Kie. I nije vise velika razlika u cijeni u odnosu na npr. te Korejce a onda bih ipak njih odabrao.

8 0 hvala 1
12 godina
Re: Dacia Striker stiže na tržište ove godine po c
skyactive kaže...

Ovo je do sada daleko najbolji dizajn Dacie i ogroman napredak od prvih modela.

Mada podsjeca i na neke rjesenja Kie. I nije vise velika razlika u cijeni u odnosu na npr. te Korejce a onda bih ipak njih odabrao.

nisu više niti koreanci ono što su bili... ali i meni osobno se svakako zasad čine kao bolja opcija

gledam uzet neki noviji auto, ne full novi jer su cijene ošle u materinu, ali nešto srednje klase do 5g max

mazda 3 mi je no1 jer praktično jedini imaju 2.0 ili 2.5 litrene benzince za nekih 150 konja, ovo ostalo sve mlinci za kavu 

ručni mjenjač im je super, iako mi je i automaski donekle ok, stara sam škola i više volim ručni, tim više jer je i održavanje jednostavnije

također su jedini koji u zadnjih 5 godina nisu podlegli trendu televizora, ko da sam u dnevnom boravku, pa ganjam inče

kia xceed mi je bila ok opcija, ali sam čuo raznorazne horror priče o serijama zadnjih 5-6 godina, a i motori su im na granici mlinca za kavu, imaju turbo koji ne preferiram + kujcu svira dok ga ne nagaziš, a onda mi je draži atmosferac

...dacia što dalje ide, to izgleda bolje, ali opet prati te moderne trendove koje ne volim, televizori i mlinci za kavu... bljak

18 godina

Izgeda kao Dacia verzija Renaulta Rafale.
Pajdo je kupil Bigstera i to sa svom svom svom opremom, krevet i sve. Auto je skup kad se full spimpa ali njemu je super jer brije na spavanje u autu i kampiranje. Interijer je tvrda ruzna plastika ali mogu reci da me nije ni najmanje smetalo jer je dizajn neki rugged pa igra.

Svaki novi auto je sve skuplji i skuplji dok Kinezi svaki auto kaj naprave bude jeftiniji i jeftiniji. Bas me zanima kak EU proizvodaci misle konkurirat Kinezima u sljedecim godinama kad EV dosegne ICE domet.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2026 9:56 (NEW_MAN).
7 godina

možda mi uspije deal sa bratom..da mi da 2000E za moj twingo...njemu to za po polju...pa ako se desi vjerojatno dacia sandero stepway(2021)...tvrda plastika...goli metali...to me ne bode jerbo 13 godina prvog twinga...ja super zadovoljan...kupljen kao polovni 2013 godine za 3000E sa stvarnih 64000km...godište je bio 2001...ustvari sva ta izolacija mi je za K...samo smanjuje vidljivost i problem mrtvih kuteva...kada uđem u twinga nakon vožnje u takvim autima doživim preporod...twingo 1 milina...a vozač mu ima 186cm...100kg+:)

gledao sam kia stonic...ali bi htio da je što udaljeiji od tla...stepway u startu je već 20cm...još max dopušteni promjer guma bi to podigao za par cm...da me služi 10 godina ja zadovoljan...nakon toga će valjda munjovozi biti na toj razini da se polovni isplati

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

1.2 3 cilindra? LOL

Takvo auto mora biti minimalno 2.0, 4 cilindara sa 150+ benzinskih atmosferskih konja + elektro turbo ili hybrid

imam ja 1.2 3cilindrasa.... to jadno smece od motora zelite opterecivati ovom grdosijom namjenjenom za prijevoz cijelih obitelji i tereta popratnog? uzas!!!!

3 0 hvala 0
5 godina
suspendiran
Doma imam 2.0 dizla 140ks i novog 1.0 105ks 3c benzinca, realno i nije to tolika razlika koliko ljudi seru, ok nema šus na preko 130kmh i treba mu duže do 180+kmh ali niti ne treba ako cemo realno😆. Vozio sam jedno 200 modela auta cisto pretjerivanje.

1 0 hvala 1
12 godina
NEW_MAN kaže...

Pajdo je kupil Bigstera i to sa svom svom svom opremom, krevet i sve. Auto je skup kad se full spimpa ali njemu je super jer brije na spavanje u autu i kampiranje. Interijer je tvrda ruzna plastika ali mogu reci da me nije ni najmanje smetalo jer je dizajn neki rugged pa igra.

Svaki novi auto je sve skuplji i skuplji dok Kinezi svaki auto kaj naprave bude jeftiniji i jeftiniji. Bas me zanima kak EU proizvodaci misle konkurirat Kinezima u sljedecim godinama kad EV dosegne ICE domet.

Uzimam tvrdu "ružnu" plastiku bilo koji dan, umjesto recikliranog sranja koji škripi i koje ogrebeš pogledom.

Svaki novi auto je sve skuplji i skuplji dok Kinezi svaki auto kaj naprave bude jeftiniji i jeftiniji. - Glupost. Dok Kineski automobil dođe do Europe košta isto kao i Europski automobil. Ajde više olabavi s tom komunjarskom propagandom. Pa naravno da jefitno proizvode automobile kad im je opskrbi lanac najkraći na svijetu, radna snaga još uvijek jeftina, i većinu ih mazi i pazi partija (doduše možda i tome dođe kraj).

Može EV 1000x puta imati domet ICE-a, ali nećeš imati infrastrukturu za podršku velikog broja tih automobila. Nema ni kina, pa zato grade elektrane ko blesavi (većinu na ugljen). Baterijski automobil je slijepa ulica, ni jedna infrastruktura ne može podržati brojeve osobnih (i to samo osobnih, gdje je teret) automobila koji su trenutno na cesti. U EU to je oko 260 milijuna (!!) osobnih automobila, u Kini nešto manje. Pa onda imamo u EU oko 7 milijuna srednjih i teških kamiona, i oko 30 milijuna lakih komercijalnih vozila.

Pa onda uz to napajaj kućanstva, industriju, firme......

Nadglednik dina
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2026 10:45 (Entry Point).
12 godina
Boris grozni kaže...
Doma imam 2.0 dizla 140ks i novog 1.0 105ks 3c benzinca, realno i nije to tolika razlika koliko ljudi seru, ok nema šus na preko 130kmh i treba mu duže do 180+kmh ali niti ne treba ako cemo realno😆. Vozio sam jedno 200 modela auta cisto pretjerivanje.

sve je to manje ili više subjektivni dojam

ja priznam da je moja ljubav prema kubikaži subjektivna, da mi je službeni golf 1.5 tsi od 150 konja čak nekad i bolji u vožnji od mazdinog 2.0 atmosferca od isto toliko konja, ali opet s druge strane  u većini situacija više volim atmosferca i u većini situacija je meni atmosferac osobno bolji... isto tako kužim i današnje vozače kojima se ne da češće mijenjat brzine da bi izvukli max od atmosferca i koji su više skloni onom kicku koji daje turbo, bez obzira jesu li konačni rezultati ubrzanja isti ili slični...

isto tako vozim i službeni vw up trocilindraš i nije to loš autek za moju svakodnevnu vožnju (svakako lošiji od golfa 1.5 tsi i lošiji od mojeg osobnog 1.6tdi), ali kad je iole opterećen težinom ili potrebom da ubrza za pretjecanje na autoputu, taj mlinac za kavu je goli kujac... s druge strane toyotinom trocilindrašu sa 300ks u corolli gt nitko ne može zamjeriti nedostatak snage, ali opet meni osobno je neki 6-cilindraš sa istih 300 ili čak manje konja daleko bolji za vožnju - a vozio sam i jednog i drugog

kažem, nisam ja neki autoritet, iako sam godinama testirao automobile i pisao o tome, ali meni osobno je daleko draže voziti 2.0 atmosferac nego li 1.5 turbo, ne samo zato jer će 1.5 gnojf ispustiti dušu vrlo brzo nakon isteka garancije i oplesti te s tri soma eura popravka turba, nego čisto zato jer je meni osobno vozački 150 atmosferskih konja daleko bolje od onih 150 turbo konja, bez obzira jel morao češće hendlat mjenjač... u krajnjem slučaju ako se netko naziva 'vozačem' onda je njegova sramota da nije sposoban vlastitim umijećem postići veći vozački gušt u pravom atmosfercu sa manualnim mjenjačem od onoga koji pružaju wannabe trkačima automatski mjenjač i turbo motor

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2026 11:07 (picajzla0707).
18 godina
Entry Point kaže...
NEW_MAN kaže...

Uzimam tvrdu "ružnu" plastiku bilo koji dan, umjesto recikliranog sranja koji škripi i koje ogrebeš pogledom.

Svaki novi auto je sve skuplji i skuplji dok Kinezi svaki auto kaj naprave bude jeftiniji i jeftiniji. - Glupost. Dok Kineski automobil dođe do Europe košta isto kao i Europski automobil. Ajde više olabavi s tom komunjarskom propagandom. Pa naravno da jefitno proizvode automobile kad im je opskrbi lanac najkraći na svijetu, radna snaga još uvijek jeftina, i većinu ih mazi i pazi partija (doduše možda i tome dođe kraj).

Može EV 1000x puta imati domet ICE-a, ali nećeš imati infrastrukturu za podršku velikog broja tih automobila. Nema ni kina, pa zato grade elektrane ko blesavi (većinu na ugljen). Baterijski automobil je slijepa ulica, ni jedna infrastruktura ne može podržati brojeve osobnih (i to samo osobnih, gdje je teret) automobila koji su trenutno na cesti. U EU to je oko 260 milijuna (!!) osobnih automobila, u Kini nešto manje. Pa onda imamo u EU oko 7 milijuna srednjih i teških kamiona, i oko 30 milijuna lakih komercijalnih vozila.

Kineski auti kostaju koliko kostaju u EU radi transporta, carina, trosarina i ostalih sranja koja EU nabija na osnovnu cijenu, a skripanje plastike nem komentiral jer zadnjh dvadeset godina nisam sjedio u autu koji skripi. Proizvode jeftine aute jer nemaju sto tisuca sefova i vecinu toga proizvode sami za sebe te su sve optimizirali do maximuma pocevsi sa gigacasting itd..... Ako znas koga da radi u VW ili Audi pitaj ga kakva je struktura u firmi i koliko managera dolazi na koliko radnika koji su za razliku od radnika debelo preplaceni. Jedan auto u EU neovisno tome ako je VW ili BYD kosta nekih 50% vise kad izade iz salona na cestu i to je radi trosarina/poreza, kad ti EU nabije jos 45% carinu onda je jos teze biti konkurentan.

Infrastruktura se radi i raste paralelno sa prodajom automobila. Svedani su na 98% prodaje EV modela u odnosu na ICE i mreza im jos uvijek nije kolabirala. Elektrane na ugljen se grade u Kini jer ne stizu gradit sve ostalo i zato jer nisu retardi koji cekaju zadnju minutu. Oni ne cekaju da sfali struje nego rade previse pa je lako ugasiti. Nije istina da rade elekrane vecinu na ugljen i to je laz.

China brought 78 gigawatts of new coal power capacity online. China added 315 gigawatts of solar capacity and 119 gigawatts of wind in 2025. Znaci obnovljivih su izgradili 5,5 puta vise nego ugljena. Izmedu ostalog rade na Thorium reaktorima, fuziji, molten salt reactory i svemu kaj ima bilo kakvi potencijal generirat/skladistit elektricnu energiju. Kod njih nema Trumpa koji igra za drill baby drill ekipu i unistava cijeli svijet nego oni rade sve i sve jer nisu retardirani da stave sva jaja u jednu korpu. Sad kad dolaze sodium baterije koje rade na minus 30 bez greske sa cijenom koja bude niza od lithium baterija mozete ocekivat exploziju obnovljivih izvora jer sa takvom baterijom obnovljivi izvori postaju najjeftiniji izvor elektricne energije.

Vec ima vida na youtube gdi ekipa za soma eura radi 10kWh sodium battery za po doma. Za deset godina ne bude kuce ili zgrade koja nema cijeli krov pokriven solarima sa baterijama koje to sve skladiste za kisne dane. 10kWh storage za soma eura si otplatim za jednu godinu! Sa autima koji imaju V2G ni ne trebas storage i mozes se voziti skoro pa besplatno.

Sve zive punionice koje se rade kak spada imaju u blizini kontejnere pune baterija koje se pune kad ima viska struje i iz tih kontejnera onda ide struja na punionice. Na taj nacin Tesla kupuje struju prakticki za badava i prodaje po visetruko visoj cijeni.

Prestani srat o komunistima i komentirat teme o kojima nemas pojma.

https://octopus.energy/press/salut-savings-octopus-energy-takes-its-trailblazing-ev-charging-scheme-to-france/

Ovo imaju u Engleskoj.

Top Cheap Octopus Energy Tariffs & Options
Intelligent Octopus Go: Best for EV drivers, offering 6 hours of cheap electricity (11:30 pm–5:30 am) at 8p/kWh.
Octopus Go: Provides 5 hours of low-cost electricity overnight (00:30 am–05:30 am).
Agile Octopus: A smart tariff where prices change every half hour based on wholesale costs, allowing for very cheap, and sometimes even negative, rates.
Cosy Octopus: Designed for heat pump users, featuring three daily "cosy" periods of super cheap rates.
Octopus Flux: Tailored for homes with solar and batteries, featuring low-cost overnight import and high-rate export.
Octopus Fan Club: Offers up to 50% off bills for customers living near specific wind turbines.

Struje ima i ima je previse samo se nista ili slabo skladisti.

As of early 2026, the largest operating sodium-ion battery energy storage system (BESS) is a 100 MW/200 MWh project in Qianjiang, Hubei, China, commissioned by Datang Group and HiNa Battery. A massive 4.75 GWh, multi-year, grid-scale deployment is planned by Peak Energy in the US starting in 2027.

https://www.energy-storage.news/ evo pa ti vidi kaj se sve desava i kuda sve to vodi.

Argentina launches 700MW/2,800MWh BESS tender

Avantus secures US$300 million for 400MWh Arizona solar-plus-storage project

Sungrow and Delta Capacity sign 1GWh European framework BESS supply deal

Jupiter Power receives approval for 2.8GWh Massachusetts BESS

Base Power launches 100MW VPP programme in Texas

From software to shareholder: Flower, Volkswagen’s Elli and Nuvve launch Germany & Sweden BESS projects with the acquisition of a 63MW/257MWh project in Dollnitz, Saxony-Anhalt, Germany.

Octopus Australia breaks ground on 486MWh Blind Creek Solar Farm and Battery project

Australia: Construction starts on Hunter-Central Coast REZ in New South Wales, which will enable an additional 1.8GW of new renewable energy generation and storage projects to connect to the New South Wales grid. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2026 11:43 (NEW_MAN).
18 godina
NEW_MAN kaže...

Ne kužim te priče oko dometa... Staneš 15min, pripuniš do 80% na 250+kw punjaču i pičiš dalje... Tko normalan vozi 800km bez da stane negdje nešto popit/pojest/protegnut noge?

18 godina
Entry Point kaže...

I što onda kad nestane nafte, odnosno cijena joj bude ogromna zbog smanjenja zaliha za 20tak godina? Povratak na konje i kočije? Kad već kažeš da se ne može... Kako jedna Norveška može? Tako su vjerojatno pričali da neće moći s konja i kočija na ICE, trebaš bušotine, trebaš rafinerije, trebaš opskrbu benzinskih.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2026 11:51 (lllnuclearlll).
13 godina

Ja ne pricam o ugodjaju voznje, moj 1.2 3cilindras ima 145kona i turbinu i lijepo ide...  a za autocestu se isto cini ok...

Fora je u tome sto ja radim 5k km godisnje i vozim lagano auto...

Ono cega se ja bojim jest da ce ova grdosije, voziti cijele obitelji, tesko vozilo, ici ce se na ljetovanja, zimovanja, netko ce zakaciti i kamp prikolicu na ovo.... nece to dozivijeti 100k km :\

0 0 hvala 0
13 godina
lllnuclearlll kaže...
Entry Point kaže...

I što onda kad nestane nafte, odnosno cijena joj bude ogromna zbog smanjenja zaliha za 20tak godina? Povratak na konje i kočije? Kad već kažeš da se ne može... Kako jedna Norveška može? Tako su vjerojatno pričali da neće moći s konja i kočija na ICE, trebaš bušotine, trebaš rafinerije, trebaš opskrbu benzinskih, benzinski hrpu...

O kakvom nestanku nafte ti pricas?

To su price iz 70-80tih, kao nestati ce nafte.... ta opcija bas i nije opcija, barem ne u nasoj eri... 

18 godina
LudaRajcica kaže...

O kakvom nestanku nafte ti pricas?

To su price iz 70-80tih, kao nestati ce nafte.... ta opcija bas i nije opcija, barem ne u nasoj eri... 

Pa trenutna predviđanja su nekih 50tak godina još... Ne znam koliko imaš, al mogao bi to doživjet, ako ne ti onda trenutni klinci... U svakom slučaju, cijena goriva će otići jako visoko čim krene iscrpljivanje zaliha... Zato se i ide prema elektrifikaciji, pa nećemo valjda čekati da nečega nestane pa tek onda reagirat? Planet smo ionako već dovoljno zagadili.

18 godina
LudaRajcica kaže...

Ja ne pricam o ugodjaju voznje, moj 1.2 3cilindras ima 145kona i turbinu i lijepo ide...  a za autocestu se isto cini ok...

Fora je u tome sto ja radim 5k km godisnje i vozim lagano auto...

Ono cega se ja bojim jest da ce ova grdosije, voziti cijele obitelji, tesko vozilo, ici ce se na ljetovanja, zimovanja, netko ce zakaciti i kamp prikolicu na ovo.... nece to dozivijeti 100k km :\

Bas me zanima koliko je meni motor umro radi opterecenja a koliko radi loseg dizajna. Znaci Espace od 1,6 tone (1,9 tone puni kad idemo na more) sa 1,6 diesel motorom od 160 konja se raspal. Popucali su serafi koji drze letece lezajeve, I shit you not. Radilica se svinula, podrapalo motor...

Velim pajdo ima Bigstera i bas je fora auto. Ovo velim izgleda kao Dacia "Rafale". Fora

17 godina
Najveći do sada i u naj jačoj izvedbi sa 4x4 pogonom - 1,2 motor?

BUUUUUHAHAHAHAHAHA

Kakva je ovo sprdačina?
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2026 13:23 (dankodr).

0 0 hvala 0
16 mjeseci
Kia je avijona naspram sepeta Dačije te imaš 7 godina garancije na sve. Tako da kvaliteta kije je neupitna, naravno da to nije kao 2005 kad se nije imalo što pokidati na kiji , te zamjeniš filter i žarulju od kvarova nakon 20 godina 😅 zato što ima dosta tehnologije i kompliciranije, kao u svih marki.

A što se tiče mlinca za kavu, KIA ceed 1.0 turbo sa 100 konja je za mene dovoljna zvijer koja ide do 190km/h, lijepo obilazi. Te s upaljenom klimom ima snage popeti se prema Rijeci bez problema, dok stari auto 1.4 nije mogao s upaljenom klimom sa dvije osobe i punim teretom.
Sigurno da bi bilo lakše za motor da nije tako friziran , ako tražiš nešto novo drugačije da nije frizirano onda samo Mazda.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2026 19:05 (Sirotanovic).
12 godina

ma ok, kažem - subjektivan sam što se tiče motora i jednostavno volim bar dva soma kubika u gnojf klasi, a da to nije nabrijanih 280 konja koji onda koštaju ko svetog petra kajgana

ma mislim isto da je kia još uvijek bolji izbor od dacie, ali me malo iznenadio forum i što ljudi govore za xceed

možda sam naletio na grupu koja je imala problema, ti se uvijek jave i pišu do besvjesti, a oni kojima je sve ok najčešće i nejdu na forum

16 godina

a koji problem Xceedice imaju?

na kaj se "znalci" žale?

Ju je je? Je ju je!
12 godina
picajzla0707 kaže...

ma ok, kažem - subjektivan sam što se tiče motora i jednostavno volim bar dva soma kubika u gnojf klasi, a da to nije nabrijanih 280 konja koji onda koštaju ko svetog petra kajgana

ma mislim isto da je kia još uvijek bolji izbor od dacie, ali me malo iznenadio forum i što ljudi govore za xceed

možda sam naletio na grupu koja je imala problema, ti se uvijek jave i pišu do besvjesti, a oni kojima je sve ok najčešće i nejdu na forum

Nemam nešto iskustva s njima van naših službenih K2500 i K2900.

Znam da im je tu službeni servis i zastupnik užasan(toliko o granciji),a od 5 komada šta smo imali niti jedna nije uvatila 200.000.

16 mjeseci
Evo iskreno CEED nakon 5 godina , od kvarova;

-mali ležaj gore na volanu zamijenjen , malo je šuškao kod motanja. Zanemarivo i da nije besplatno ne bih mijenjao, znači samo slabi zvuk kao da list papira vučeš po hrapavoj površini kad motaš puni krug.

-jedna dizna isto u garanciji zamjena.

-baterija u daljinskom se ispraznila.

I još imam garanciju dvije godine.

Akumulator još dobar.

Stric jesi li imao kakav kvar na xceed?
4 godine

Meni je poznanik koji radi na tehničkom rekao da KIA ima najmanji postotak kvarova otkriven  i da je njegov sljedeći automobil KIA. Sad vozi Golf 7 i razočaran je.

合気道 五段
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Stric_Jura kaže...

a koji problem Xceedice imaju?

na kaj se "znalci" žale?

a da, zaboravio sam da ti imaš kiu, trebao sam tebe pitati oko tih stvari... čak sam naletio na tvoja pitanja na temi - što uzet xceed ili suzukija 

uglavnom, bilo je nešto za probleme s motorom, da se gasi kod kretanja, pa cuka na niskim okretajima, loše svjećice i bobine za koje se službeni servis pravi grbav, a motor radi na tri cilindra, tempomat radi-ne radi, pa neko zujanje, pa škripanje retrovizora, pa senzor za tlak u gumama... itd. itd., vjerojatno se raspravlja o problemima koje imaju i drugi proizvođači, a onda onih par posto koji imaju problem to potencira, pa se rasprava rastegne na 10 stranica foruma i problem se čini veći nego jest - jer ostalih 99% vlasnika koji taj problem nemaju se i ne javlja kako bi posvjedičili da određeni problem nemaju

mislim da je najviše bilo grintanja baš oko problema sa zastupnikom

u svakom slučaju, xceed mi je zasad jedina dodatna opcija uz mazdu 3 koja mi donekle odgovara, iako je 1.5 motor s turbom i radije bi mazdinog 2.0 ili 2.5 atmosferca

jbga, na službenom golfu crko je turbo na 1.5 tsi točno mjesec dana nakon isteka garancije, na mojem 1.6 tdi polu isto par mjeseci nakon isteka garancije ošlo visokotlačno crijevo od turbine, u oba slučaja izuje te iz cipela, tak da mi je atmosferac daleko primamljiviji, plus što mi i inače atmeosferci više pašu jer ih vozim 30 godina i sa iole normalnom kubikažom (dakle, barem 1.8 ili 2.0 četverocilindrašima) puno mi više paše njihova elastičnost i ravnomjerno razvijanje snage od turbo motora 

znam da sam manjina, znam da je i trend televizora u autu zahvatio sve, ali to su neke stvari koje mi čine izbor vrlo ograničenim

pretpostavljam da ću za pet godina kad ponovo budem mijenjao auto biti praktično bez izbora, jer je i mazda krenula s televizorima i vjerojatno će isto tako uvest za koju godinu turbo mlince za kavu od iljadu kubika u autima koji teže dvije tone

16 mjeseci
"motor radi na tri cilindra, tempomat radi-ne rad".

Motor vjerojatno i ima tri cilindra 😅 no ako pričamo da jedna dizna se nekad pali , nekad ne pa auto zatrzava vjerojatno treba diznu promijeniti. Tako je meni bilo , u drugoj godini starosti negdje na prijelazu s 2 na 3 tisuće okretaja ponekad je zatrzavao , no u servisu su zamijenili problematičnu diznu i više nema tih zatrzavanja.
Kod tih stvari mi se kia baš sviđa zato što svaka dizna ima svoju bobinu, te je jeftinije promijeniti i uočiti kvar nego inače kad auto ima jednu bobinu.

Da, i moj ceed ima problema sa Tempomatom ali našao sam caku kako da uvijek radi. Problem se pojavi kada auto ugasiš i nedugo zatim kad ga opet upališ (npr. na autoputu natočiš gorivo). Tada Tempomat ne radi. Zato moram da auto još jednom ugasim i upalim i tada radi ... treća sreća , a jesam haker 😅
Inače Tempomat ostalo sve dobro radi i uvijek radi osim tog problema.
To sam im spomenuo na servisu i pitao postoji li kakav update da otkloni kvar , no serviser je provjerio u sustavu i uopće nema pritužbi u vezi Tempomata.
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.3.2026 18:13 (Sirotanovic).
12 godina
Sirotanovic kaže...
"motor radi na tri cilindra, tempomat radi-ne rad".

Motor vjerojatno i ima tri cilindra 😅 

no no, priča se o 1.5 sa 4 cilindra, ne o verziji 1.0 sa tri cilindra

ali vjerojatno je to kao i kod ostalih onih par posto grešaka koje te dohvate kad si kurčeve sreće

problem s bobinama je baš dohvatio ranije serije i ni to ne bi bio problem da nije usranog zastupnika, koji te izguzelja dok dokažeš da bobina ne valja, pa i onda promijeni samo jednu iako se zna da sve četiri ne valjaju, da ćeš im opet doć za mjesec-dva zbog druge i neće ni pod razno mijenjat sve, da ne spominjemo da su i sudski kažnjeni zbog prevare, da usprkos nalogu državnog inspektorata guze svoje kupce za usluge koje su im prodali itd. itd.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.3.2026 18:17 (picajzla0707).
12 godina

Odlican auto za nekog tko se vozi po autocesti/obilaznici na preticajnoj traki 20kmh ispod ogranicenja.

Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina

Tek sad vidio pitanje...

meni jedino ova D2V multimedija nije radila kako spada - nije bežični AAuto radio, uvjeravali me da je to tako, onda sma dokazao na njihovom salonskom da nije - i zamijenili jedinicu cijelu - sad radi....

primijetio sam na 60Kkm da malo se ujutro pregasno čuje - bilo je nakupina na ramenima ispušnih ventila na unutarnjem paru cilindara ?!?  Ja inače tučem dnevno 100 km, od toga 3/4 na otvorenoj cesti, s malo "težom" nogom, pa mi nije jasno kako...

Očistili to  i nema problema...

Tempomat mi radi OK, povremeno ako prtljam s aktvacijom dok dodajem gas/mijenjam - javi da je nedostupan, ali kad se ustabili brzina, aktvira se glatko...

ovo s sapnicama goriva se žale ljudi po forumima, ali podosta ide i na sve lošiju kvalitetu goriva od počekta rusko-ukrajinskog rata...

ali ne znam koji je to postotak vozača muči...

imam indirektni TPMS, koji povremeno javi niski tlak, provjerim - sve 4 gume kako spada - postavim trenutno stanje - i vozi dalje...

uglavnom ja zadovoljan, niti me ostavila, sve "problemčiće" rješavam u sklopu redovnog servisa...

meni je jedino "čujnija", neću reći glasna jer po decibelaži nije, ali to ovisi i o gumama - Hankook Winter i*cept evo3 W330 su mi preglasne i brzo su se "zdošle" - ne potrošile nego baš pogoršala vozna svojstva, pa sam prešao na Yokohame BlueEarth Winter 906 - tiše i ležanje bolje...

ljetne Continentalke su OK..

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.3.2026 8:38 (Stric_Jura).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice