BMW ne odustaje od pretplata, ali priznaje grešku

poruka: 42
|
čitano: 11.161
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "BMW ne odustaje od pretplata, ali priznaje grešku ".
10 godina
Re: BMW ne odustaje od pretplata, ali priznaje gre
Prije petnaestak godina jedno veliko državno poduzeće kupilo je golemi rack pun servera s gomilom procesora i memorije, a dobavljač mu je "otključao" samo dio kojeg je inicijalno platio, uz mogućnost da kasnije plati još i "otključa" ostatak. Radilo se o jako velikom iznosu.
Dakle, proizvođaču je cijena proizvodnje minimalna, ali naplaćuje koliko može, a kupac zna da ima sve kod sebe, ali ne može sve koristiti dok ne plati dodatno.

Ne osuđujem, ne mislim ništa o tome, ali nekako me ova priča podsjetila ne ovo s pretplatom u automobilima. Nije isto, naravno, ali eto...
Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

I sam sam vozac BMW-a. Moram priznati da sam vozac toga branda radi nekog poslovnog dojma i reputacije. Ne mozes ljudima dojahati na magarcu i biti shvacen ozbiljno. 

Takodjer rijec je o dovrsenom proizvodu koji nije u rangu VW-a koji se pretvara u Fiat lagano sa sparanjem na svemu i svacemu dok ti svaki klinac od plastikice zele naplatiti 15 eura.  

I tu je ono sto me smeta i gdje podvlacim crtu. Ta gramzivost i disconnect s realnoscu. 

Jer trebamo Kineze (kao i Trumpa), koliko god time pucali sami sebi u noge, pozdraviti s odobravanjem. 

Zasto? 

Zato sto smo se uljenili. Disconnectali od realnosti. Nismo konkurentni, nismo vise kao Europa razvijeni, ne radimo klinca, pustili smo industriji i tehnologiji da ode i sada nas melju. 

Ista prica s Trumpom. Prijasnje US vlade su drzale EU kao polurazvijeno dijete oko skuta 70 godina, a politicke elite su uzivale u besplatnim vojnim kisobranima ne nalazeci shodno da postanu politicka i vojna sila za sebe. 

Sada se stvar okrenula i sada je kriv trump? Paaa ne bas. 

Treba nam cizma velicine 47 i sut u rit na najjace da se trgnemo i probudimo iz sna. Jer svijet se mijenja, a mi smo zaostali u Zimskim Olimpijskim Igrama 1987. 

Stoga dobrodosla Kineska auto industrija da isamara Njemacku Auto Industriju i pokaze da se auto MOZE PROIZVESTI, DOPREMITI U EU I PRODATI za 60% Njemacke cijene, a da nema pada kvalitete ili materijala. Pa ako cemo premjeravati organe, ajmo. 

A u toj cijeloj prici, Nijemci umjesto da idu u hard restrukturiranje bave se ovakvim idejama (kako da mi sjednu na placu za vec placene funkcionalnosti)? Nece proci ali nikako. 

1 0 hvala 0
11 godina

Može li se pretplatiti ako nemaš bembaru, pa šta košta da košta? Da se i ja malo kurčim.

Moj PC  
5 0 hvala 0
10 godina
Gebirgs kaže...

I sam sam vozac BMW-a. Moram priznati da sam vozac toga branda radi nekog poslovnog dojma i reputacije. Ne mozes ljudima dojahati na magarcu i biti shvacen ozbiljno. 

Sa svim ostalim u postu se slažem, ali ovo gore citirano mi je znak malograđanštine. 

Ne, ne vozim takav auto, ali vozim pristojan auto srednje klase. A nekad davno vozio sam i razne krševe i išao na poslovne/prodajne sastanke i bio prilično uspješan. Ako je nekome važno kakav auto voziim da bi me ozbiljno shvatio, s takvim baš i ne želim imati posla. 

Life is jazz. Play it cool.
14 godina

Meni BMW uglavnom govori ili kontroverzni poduzetnik/ politicar/ mafijas (sinonimi) i/ili nabrijani krkan Tonsonovac. Ostalih korisnika mozda 5-10%. Normalna ekipa mozda 1 u 1000. I ta konotacija i reputacija - vrlo zasluzena - je razlog zasto ga ja necu voziti nikada, iako mi se auto sam po sebi sviđa.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2026 13:21 (Minneyar).
Moj PC  
4 0 hvala 0
18 godina
Macumba kaže...
Gebirgs kaže...

Sa svim ostalim u postu se slažem, ali ovo gore citirano mi je znak malograđanštine. 

Ne, ne vozim takav auto, ali vozim pristojan auto srednje klase. A nekad davno vozio sam i razne krševe i išao na poslovne/prodajne sastanke i bio prilično uspješan. Ako je nekome važno kakav auto voziim da bi me ozbiljno shvatio, s takvim baš i ne želim imati posla. 

Istina i ljudi su jako povrsni te gledaju, kaj vozis, kak se oblacis ili kak se cesljas. Proslu firmu kad sam mjenjal imal sam pet razgovora za posao u pet razlicitih firmi, cetiri firme su mi ponudile posao. To sigurno nije jer sam lijep ili nesto posebno pametan, ok imam iskustva, ali kad idem negdi sam spimpan i oku ugodan te prvi dojam jako jako puno znaci. Znaci auto u poslovne svrhe dosta znaci i moze biti da bude prevaga oko zakljucivanja posla. Sve ovisi o biznisu i krugu ljudi gdi se kreces, ali vjerujem da masu ljudi pusi pricu sa BMWom.

EDIT:

Kaj se teme tice i naplate idiotarija, ko voli nek izvoli a trziste se bude samo reguliralo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2026 13:45 (NEW_MAN).
16 godina

Ovo vrijedi samo za "nase" prostore. U Njemackoj tocnije Bavarskoj je normalno da se vozi BMW i nema nikakve veze sa krkanlukom. Zato mi cesto ide na kuki kad dodem u HR pa ljudi seru po meni zbog marke iako ne nabijem cajke i nevozim kao idiot po gradu. BMW mi je jednostavno sjeo kao auto znacka sama na autu mi nije ni bitna.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
9 godina
Macumba kaže...

Slozio bih se s komentarom gore o neslusanju cajki i te neke stereotipe vezane geografski. Ne zivim u RH i ne slusam Cece ili stogod je simbol toga svega.

Nemam ni potrebu braniti se jer od toga nemam nista (tudjeg misljenja), povodim se samo kritickim promatranjem okoline (poslovne), i znam kako se ljudi promatraju, procjenjuju (uvijek i stalno, po svim parametrima). 

17 godina
matkoGSi kaže...

Volkswagen u ID7 trazi 45 eura za grijanje sjedala mjesecno..znaci na autu od 60 000 eura...a ima tu jos, rikverc kamera je na pretplatu,...

Njemacka autoindustrija je propala,samo im to jos nitko nije rekao...ostatke ce kupiti kinezi..

gdje si nasao taj info?

16 godina

Nisam siguran da ste procitali clanak.

Planiraju naplacivati upravljanje funcionalnosti vozila na daljinu jer cloud troskovi 

1 0 hvala 0
18 godina
Ako nekom treba grijanje sjedala (ili pojasa!) na daljinu, sazrio je za psihijatrijsku obradu. Što je slijedeće - tempomat preko clouda? Rasvjeta kabine ili prtljažnika preko clouda? Biranje radio-stanica preko clouda? Imam solidan auto, grijanje sjedala, tempomat, kamere ukrug... i vidi vraga - proizvođač (Japanac) ne traži me pretplatu! Sve radi! 🤗
S druge strane, opće je poznato da BMW ne ugrađuje žmigavce, kao i da ograničenja brzine i linije na cesti ne vrijede za BMW-e. 😈 😇 🖖🏻
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 mjeseci
UniqueBug kaže...
Ako nekom treba grijanje sjedala (ili pojasa!) na daljinu, sazrio je za psihijatrijsku obradu. Što je slijedeće - tempomat preko clouda? Rasvjeta kabine ili prtljažnika preko clouda? Biranje radio-stanica preko clouda? Imam solidan auto, grijanje sjedala, tempomat, kamere ukrug... i vidi vraga - proizvođač (Japanac) ne traži me pretplatu! Sve radi! 🤗
S druge strane, opće je poznato da BMW ne ugrađuje žmigavce, kao i da ograničenja brzine i linije na cesti ne vrijede za BMW-e. 😈 😇 🖖🏻

Mene moji traže pretplatu - Toyota.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice