Ajde barem su u ovom segmentu fer, iako znaju ažuriranjima neopravdano usporiti mobitele
Apple opet posramio Android: Stiglo ažuriranje za
- poruka: 56
- |
- čitano: 13.041
- |
- moderatori:
vincimus
Evo serija 13 naj noviji software, nema neke razlike u odnosu na 17 (day to day)
U gaming i ta sranja ne ulazim
Ajde barem su u ovom segmentu fer, iako znaju ažuriranjima neopravdano usporiti mobitele
Ajmo biti relani sta se dobilo sa azuriranjem? Pola funkcija ako i toliko ce raditi jer hardware nije dovoljno dobar.... A i koga briga za tako stari mobitel. Koliko Korisnika androida i iphone a pogotovo androida koristi tako stari telefon? MArketinska fora....Novi wallpaper i druga cifra u about sekciji....
Androidaši na aparatima, nije im jasno kako iPhone stariji od 2-3 god. može i dalje funkcionirat.
Ali hejjjj, pa moj android je košto 199€ u konzumu, samo budale kupuju iPhone jel da :-) Sirotinjo i bogu si teška.
moj redmi 4 Prime i danas radi, android 12 na njemu, snapdragon 625 i 4 GB RAMA i sve radi kako treba....
i o čemu pričamo?
Ajmo biti relani sta se dobilo sa azuriranjem? Pola funkcija ako i toliko ce raditi jer hardware nije dovoljno dobar.... A i koga briga za tako stari mobitel. Koliko Korisnika androida i iphone a pogotovo androida koristi tako stari telefon? MArketinska fora....Novi wallpaper i druga cifra u about sekciji....
pa evo, ja sam neki dan upalio stai iPhone 5 i razocarao se jer apsolutno nista ne radi na njemu zbog verzije app-ova, a ne mogu downlodati nove jer iOS prestar. A mislim da je obicni 5 tako da ovaj update i ne pokriva moj iPhone. Da bi ga koristio day to day, vjerojatno ne bih, ali zasto ne bih sa njega pustao glazbu na bluetooth zvucnike doma? Jednostavno nema razloga zasto taj mobitel ne bi bio i danas funkcionalan, osim kako bi ihush rekao - biz
Appovi koji ne rade, a pokusao sam instalirati: bitwarden, youtube, youtube music, whatsapp, a vjerojatno i 99% drugih
Ako nista drugo stvar je ekologije da te se ne prisiljava da mjenjas mobitel. Nekome kome je dovoljno da mu rade pozivi i poruke je taj mobitel ne samo good enough, nego potencijalno i bolji zbog same velicine uredaja. Danas da mogu kupiti mobitel tih dimenzija - kupio bih...
Tako da... Ne svrsavaju svi na nove brze mobitele
Lagano svake 2-3 godine Xiaomi od 200 - 250 eurica, i boli me tuki. Stari dadnem uvijek nekom od starijih (punici, materi, starom itd.) njima bude jos savrseno dobar jos 2-3 godine za video pozive i slicno.
Sve ovo vise osim ako ti ne zaradje novce, je pretjerano i realno bezpotrebno (osim ako si neki kompleksas pa patis od statusa, onda je uredu i samo deri
).
Usporedite dizajn tog starog Apple telefona (iPhone 5S) sa najnovijim "ponosom" kojeg blesava raja mahnito kupuje i muka će vam doći .. To je prvo što upada u oči. Danas ljepši dizajn imaju mnogi Android telefoni, pogotovo Samsung koji izbjegava dodatne nakaradne "trbuhe" preko cijele širine uređaja za sklop kamera.
Usporedite dizajn tog starog Apple telefona (iPhone 5S) sa najnovijim "ponosom" kojeg blesava raja mahnito kupuje i muka će vam doći .. To je prvo što upada u oči. Danas ljepši dizajn imaju mnogi Android telefoni, pogotovo Samsung koji izbjegava dodatne nakaradne "trbuhe" preko cijele širine uređaja za sklop kamera.
kakve veze dizajn ima s ičime. Sigurno ću kupit mobitel jer je šargopergaste boje i oblina.
BTW, kompleksi se rađaju najlakše među ljudima koji zavide drugima na svemu i svačemu nebitnom.
Cy
BTW, kompleksi se rađaju najlakše među ljudima koji zavide drugima na svemu i svačemu nebitnom.
da želiš imati što bolje slike kupio bi DSLR
da želiš imati što bolje slike kupio bi DSLR
Danaske FullFrame, prije nego DLSR!
ATJ Lučko
No mobitel mi je pao i polupao mi se ekran i to je presudilo da kupim novi. Inače trošio je više bateriju jer su aplikacije postojale više zahtjevne da ne spominjem youtube koji je morao koristit za AVS softwersko dekodiranje jer hardwersko ne podržava tj troši više bateriju.
Koliko vidim Androidi sad imaju i 5-6 godina ažuriranja kod nekih a kod nekih obečavaju i 2 android nadogradnje. I to je dovoljno jer barem 80% njih zamjeni mob.
Ustvari Apple je popišao iphone korisnike jer im s time govori da će tako stari mob radit isto što i novi možeba to nije istina.
Priznajem taj apekt nisam uzeo u obzir posto nisam neki od fotografije. Touche
, ali i dalje sam stava da bacanje novaca na mobitele od 1000+ eura je budalastina, jer previse brzo zastarijevaju da bi se investicija isplatila, osim kao sto rekoh, ne zaradjuju (naravno uvijek i postoje ljudi koji imaju puno novaca i upravljaju njime kako zele, to je ok, ali za nas "obicne smrtnike" budimo realni, nije potrebno.) Primjer. moj Poco M6 Pro koji je kostao 210 eura prije dvije godine (12/512 GB) sluzi me bez ikakvih problema i trzavica, naravno neke igre ne moze pokrenuti, ali za toga mi sluze Plejka i Komp (koji btw moram updejtat u profilu
). Na kraju se svodi na to, da nisam reko nemoj kupiti, ali mucni glavnom pri kupovini i ne bacaj novce. 
moj redmi 4 Prime i danas radi, android 12 na njemu, snapdragon 625 i 4 GB RAMA i sve radi kako treba....
i o čemu pričamo?
Radi on radi, ali kako radi, da ti bude muka nakon 10 sekundi kad ga upalis vjerovatno.
UUUU posramio je Android, ko koristi iPhone tako star molim te?
Kupujem android samo jer želim čim manje financirati američka imperijalistička sranja. Tako i biram chipsete koji nisu Qualcommovi (Snapdragon) tj. made in USA.
Da slušaš transkript ove rasprave mislio bi da klinci nakon krizme raspravljaju tko ima boljeg kuma...
A ne odrasli i tobož zreli ljudi.
Nisam, zato sam i napisao eksplicitno chipsete, a ne kompletne mobilne uređaje. Znam da je software google, hardware je korejski ili kineski...
7-8 let star iphone ili android su isto sranj...eu svakom slučaju, jer ih nemožeš koristit za bilo što osjetljivo (app za banku, čuvanje lozinki....)jer ne dobijaju nikakve security update i možeš u sekundi ostat bez svega, plus to da ih i jedni i drugi namjerno usporavaju tako da je radit na takvom telefonu išta osim tipkanja poruka i zvanja nekoga jad i užas. Znam, neki ni ne koriste mobitel za ništa više od toga i za takve je bilo kakav mobitel odličan, za sve druge koji si mogu priuštit dat par sto eura bar svakih 4-5 godina je to neprihvatljiva glupost.
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so
Tako da ako imate npr Android 8, to je minimalna podržana verzija, a svejedno dobijete nove izmjene u sustavu kao što je Quick share i ostale nove google usluge
Gledam i ne vjerujem, prepirete se je li bolja bijela ili cvena cigla stara 12 godina...
Bankovne apl. sigurno rade, dobio sam prošle godine UI gemini, sve aplikacije se i dan danas ažuriraju (skoro 200 aplikacija na njemu).
Tako da pravilo u androida je stijegonoše bez problema 5 godina (moj dokaz da može i duže), jeftinije drke znatno kraće traju . Ali nema usporavanja mobitela kao u gejPhonea, ćas iznimkama u androida koje uspore mobitel nakon ažuriranja.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Androidaši na aparatima, nije im jasno kako iPhone stariji od 2-3 god. može i dalje funkcionirat.
Ali hejjjj, pa moj android je košto 199€ u konzumu, samo budale kupuju iPhone jel da :-) Sirotinjo i bogu si teška.
Nije tebi lako...