A1 uvodi dodatnu naknadu od 20 kuna mjesečno na sv

poruka: 515
|
čitano: 123.276
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "A1 uvodi dodatnu naknadu od 20 kuna mjesečno na sv".
7 godina
Re: A1 uvodi dodatnu naknadu od 20 kuna mjesečno n
Ja sam na optimi....već 11 godina....16Mbit/1Mbit...sad poradi posla imam tele2 mobilni flat...i prvi put u životu vidio....kako izgleda kad piše 150Mbit/30Mbit:)....ali krajem listopada ću odjaviti tele2....Ako nije za posao...većini je sasvim dovoljno 16Mbit-40Mbit
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

E ježi ga. A kod mene u kvartu se baš uvodi optika od strane A1... ništa i bakar je dobar, kad nema boljeg ...

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bunker kaže...

@visak

pa valjda imas koga iz te generacije pa porazgovaraj sa njima koliko placa im je trebalo za izgradit kucu ili kupiti auto. mOja mama ja bila sljakerica, najniza tada moguca placa, i od par placa uplatila ficeka ( z750 ) a ja sam od vojnicke ( jna ) place ustedio za solidnog polovnog stojadina...

Imao sam profesora u kućanstvu i svoju JNA 'plaću' i iz prve ruke tvrdim da su tvoje izjave potpuno netočne. Dvije plaće su mogle biti predujam, a onda još par godina kredita uz nekoliko mjeseci čekanja na isporuku, u boji koju obično nisi mogao birati.

Nađi isplatne listiće i račun za auto, pa ćemo pričati.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
11 godina
tomislav10 kaže...

E ježi ga. A kod mene u kvartu se baš uvodi optika od strane A1... ništa i bakar je dobar, kad nema boljeg ...

Nisi sam...taman sam htio preći na A1 trio (optika) a oni neki dan ukinuli 50% prve godine  :(

Sad još 20kn je prelilo čašu...ostajem na Iskonu.

15 godina

Visak bunker sve ovisi o kojim se godinama radi. U zlatno doba 1978-1981 se možda i moglo stojadina kupiti za nekoliko plaća. Moj otac ga je kupio 1974. i siguran sam da se nije radilo o iznosu od 2-3-4 plaće, a radio je na terenu u inozemstvu i to ne kao neki šljaker. Negdje od 1978-1981 su plaće u Jugoslaviji bile na razini njemačkih. Nije to bilo realno već se prodalo puno oružja (ako se ne varam tenkovi kuvajtu za par milijardi USD, što je tad bilo jaaako puno) pa se kupovao mir, jer i tad je Jugoslavija bila na putu raspada, nemira i građanskog rata.

Moj PC  
2 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
AxLiNa kaže...
Jel se to odnosi i na Bnet?

Da

14 godina
neaktivan
HCMAA kaže...
Ja sam na optimi....već 11 godina....16Mbit/1Mbit...sad poradi posla imam tele2 mobilni flat...i prvi put u životu vidio....kako izgleda kad piše 150Mbit/30Mbit:)....ali krajem listopada ću odjaviti tele2....Ako nije za posao...većini je sasvim dovoljno 16Mbit-40Mbit

Ne piše da je brzina 150 Mb/s već da je brzina DO 150 Mb/s. Još ti i dolje piše kako brzina ovisi o zagušenosti mreže, vrsti uređaja, vremenskim uvjetima i slično.

Tih 150 Mb/s je maksimalna brzina koja se može dobiti samo u idealnim uvjetima.

EDIT: Govorim za Tele2 pokućni internet, ako netko nije skužio.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2019 18:47 (Marko :D).
13 godina
Zvao sam taj broj u ime oca i rekao da ja imam popust on ne , ali taj agent tamo kao nista ne moze nego je zabiljezio da cu poslat prigovor(i hocu).
rekao je da ja imam nekakvu opciju hvala na povjerenju uvedenu i da je zbog toga popust -20kn.
Moj PC  
7 0 hvala 5
14 godina
neaktivan

Vratimo se na temu. Kao što se moglo i očekivati, nikakav konkretan odgovor od HAKOM-a...

Na izravan upit i komentar o cijenama na telekom tržištu i najnovijem podizanju cijene od strane A1 Hrvatska za ICTbusiness.info iz domaćeg telekomunikacijskog regulatora ističu kako A1 Hrvatska može sam odrediti cijene, kao što svi trgovci na slobodnom tržištu imaju pravo formirati cijenu svojih proizvoda i usluga ako time ne krše tržišno natjecanje po posebnim propisima.

„Isto tako mogu i ukidati pakete, proizvode i usluge, poput ostalih trgovaca. Poskupljenje usluge rezultat je poslovne politike i odnosa A1, u prvom redu, s postojećim korisnicima. Niti jedno dizanje cijena nije popularno među potrošačima, ali korisnike u elektroničkim komunikacijama, koji imaju ugovornu obvezu, štiti zakon tako da bilo koje poskupljenje (osim u posebnim slučajevima propisanim zakonom), u odnosu na ugovoreno, znači pravo raskida bez naplate penala. Korisnici kojima je pak istekla ugovorna obveza, a ne žele plaćati skuplju uslugu za koju smatraju da nije ništa bolja nego postojeća, mogu ionako uvijek bez plaćanja penala prijeći drugom operatoru“, ističu u HAKOM-u.

Pritom napominju kako je obveza operatora je pravovremeno obavijestiti korisnike o svim promjenama u svezi izmjena u tarifnim paketima koje koriste, a što se u konkretnom slučaju čini. U ovakvim slučajevima uvijek savjetujemo korisniku da dobro razmisli i vidi što se nudi na tržištu, tvrde u HAKOM-u i zaključuju da ako novi paket ne odgovara korisniku, korisnik treba ili izabrati paket koji mu odgovara ili prijeći drugom operatoru.

https://www.ictbusiness.info/telekomunikacije/hakom-a1-hrvatska-smije-samostalno-formirati-cijene

0 0 hvala 0
13 godina
AF139 kaže...
tomislav10 kaže...

Nisi sam...taman sam htio preći na A1 trio (optika) a oni neki dan ukinuli 50% prve godine  :(

Sad još 20kn je prelilo čašu...ostajem na Iskonu.

I ja :) 

17 godina

Ljudi pa Vi ništ ne kužite, to Vam je novi oblik života.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
siw1 kaže...
Zvao sam taj broj u ime oca i rekao da ja imam popust on ne , ali taj agent tamo kao nista ne moze nego je zabiljezio da cu poslat prigovor(i hocu).
rekao je da ja imam nekakvu opciju hvala na povjerenju uvedenu i da je zbog toga popust -20kn.

-tu konkretno piše upravo ono što si već rekao, tj da će konkretna stavka biti 100% popust.. tj da ćeš plaćati 0kn do isteka ugovorne obveze. To je OK, nije ok kad to osporavaju + agenti ne moraju znati, nemaju informacije-naputak.. ili tko zna što je plan-politika (po tiho i dati samo kad nemaju izbora, tj računaju da ljudi neće u datom roku ni primijetiti promjenu, gotov čin + bez alternative..).

*** kao btw, ne miješati ugovor s operaterom koji uvjek postoji i ugovor za konkretan rok-termin (12/24mj) tj to su dva odvojena ugovora. Jedan o pružanju usluge i korisnik može biti slobodan, ne vezan rokom npr po isteku roka kao što postoji i tele2 i sl. Po isteku tog ugovornog-vezanog roka, korisnik može bilo kad produžiti ili raskinuti ugovor, uslugu i sl ili zog pogodnosti produžiti, iskoristiti za nešto drugo, neki popust-paket.. tj to je mamac upravo zato da bi korisnike navukli na ugovor 24mj.. ali, ono što u ovom slučaju preskaču, sad oni žele promijeniti osnovnu stavku, cijenu, dodati neki trošak koji ne postoji, koji nije ni povećanje ciejne nego dodatno-izmišljena stavka. Bahato nude pravo raskida, mada oni to pravo ne daju nego zakon-ugovor tj oni krše ugovor i to korisniku daje pravo.

** cijena, u ovom slučaju cijena nema veze sa zakonom, tj nazovimo to 'običan' korisnik, kojem je istekla ugovorna obveza, može prihvatiti ili odbiti a tad i promijeniti operatera ili sasvim isključiti uslugu. To je stvar cijene i regulatora, kao i 30 dana roka u kojem moraju dobiti odobrenje + odgovro korisnika pristaje li ili ne na novu cijenu. To s ugovoima na rok nema veze, jednako kao što to u bilo kojem drugom poslu ne bi imalo veze, npr uplaćen apartman, rezervacija leta, dionice, bilo što, bilo koja roba-usluga koja je u nekoj ponudi bila prihvaćena i stavljena na ugovor, dok je cijena najbitnija stavka ugovora .. što je ugovor ako ne obveza? Za OBJE STRANE, ne samo za korisnika. Onaj tko želi kršiti ugovoreno, snosi posljedice tj u ovakvom slučaju upravo kao što je u njihovom dokumentu istaknuto, pokrivaju popustom od 100% navedene stavke. To moraju dobiti svi korisnici pod ugovornom obvezom pod jednakim uvjetima. (što naravno oni žele izbjeći, prikriti..). Tražite i imate pravne osnove dobiti, žalite se.. tj ako korisnik ne zaštiti svoje interese i svoje pravo, nitko neće + problem zadanog roka koji je dan, ukoliko se u roku ne uloži prigovor, zahtijev, tad se automatizmom podrazumijeva 'pristanak'... no da mi njima damo neki uvjet tad oni to ne bi prihvatili, ignorirali bi i nitko im ništa ne bi mogao, jer su jači.. -a zakon-država-HAKOM? Koji smisao je pravne države ili ugovora? Jači?

-ugovor definira uvjete, uslugu i cijenu. Ništa se ne može jednostrano mijenjati, tj druga strana ima pravo naknade tako nastale štete, tj konkretan iznos koji žele naplatiti je iznos koji korisnik ima pravo potraživati od operatera po ugovoru. Po isteku ugovora, obveze prestaju za obje strane, ne prije, ne kad operater to želi. Do tad ako smo pravna država, mora.. ili?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
siw1 kaže...

Kod mene tog paragrafa nema. Da li je to uopće legalno, to što oni rade? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2019 15:34 (Marko :D).
14 godina
neaktivan
ihush kaže...
siw1 kaže...

To moraju dobiti svi korisnici pod ugovornom obvezom pod jednakim uvjetima. (što naravno oni žele izbjeći, prikriti..). Tražite i imate pravne osnove dobiti, žalite se.. tj ako korisnik ne zaštiti svoje interese i svoje pravo, nitko neće + problem zadanog roka koji je dan, ukoliko se u roku ne uloži prigovor, zahtijev, tad se automatizmom podrazumijeva 'pristanak'... no da mi njima damo neki uvjet tad oni to ne bi prihvatili, ignorirali bi i nitko im ništa ne bi mogao, jer su jači.. -a zakon-država-HAKOM? Koji smisao je pravne države ili ugovora? Jači?

Samo jedno pitanje; kome? Kome bih se ja trenutno mogao žaliti? Slanjem mailova ili pozivom službi za korisnike nisam učinio ništa jer kao što si i sam rekao, studenti ili ne znaju ili imaju takve upute da to i to ne smiju reći.

HAKOM će sigurno biti na strani A1; šanse da nešto poduzmu protiv istih su minimalne.

16 godina
Marko :D kaže...
siw1 kaže...

-nelegalno je ono što pokušavaju.. ili ti ovaj papir nije dovoljan dokaz? (njihov službeni dokument).. kao i navedeno 100% popust..

+ HAKOM (u gornjem postu) sere kvake.. tj umjesto da kao regulator štiti krisnike upravo od ovakvog slučaja, oni djele kravate.. užas.

-imam ugovor, inzistiram na poštivanju ugovora, penale plaća ona strana koja krši ugovor. To treba razumjeti hakom, kao i pročitati skeniran dokument s ponudm 100% popusta za navedenih 20kn stavku. Selektivno? Jedan kornisnik ima pravo, drugi ne?

edit:

-kome (se žaliti)? -prvo prigovor samom operateru, A1, istovremeno hakomu, mingo i udrugama za zaštitu potrošača, tim žalbama (imati papir ili mail, ne usmeno) ukoliko je potrebno sudski postupak. Važno je u zadanom roku reagirati, žaliti se, ako se to propusti tad je kasno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2019 15:43 (ihush).
14 godina
neaktivan
ihush kaže...
siw1 kaže...

-nelegalno je ono što pokušavaju.. ili ti ovaj papir nije dovoljan dokaz? (njihov službeni dokument).. kao i navedeno 100% popust..

+ HAKOM (u gornjem postu) sere kvake.. tj umjesto da kao regulator štiti krisnike upravo od ovakvog slučaja, oni djele kravate.. užas.

-imam ugoor, inistiran na poštivanju ugovora, penale plaća ona strana koja krši ugovor. To treba razumjeti hakom, kao i pročitati skeniran dokument s ponudm 100% popusta za navedenih 20kn stavku. Selektivno? Jedan kornisnik ima pravo, drugi ne?

Zanima me što o tome govori zakon, ali nigdje je uspjevam pronaći to da li smije operater nekome dati popust na poskupljenje, a nekome ne. Ne možemo se tek tako referirati da je to ilegalno, ako nemamo članak i stavak zakona koji to potvrđuje.

16 godina

-zato jer ni jedan zakon ne određuje cijenu.

-zato je je cijena stvar tržišta i može se promijeniti

-zato jer postojanje ugovorne obveze nema veze s ostalim robama-uslugama na tržištu nego je specifično (kao izuzetak) a tad bi bio i lex-operater zakon ... tj i je, jer se posebno spominju usluge i sl. ali zakon nikad nije dovoljno detaljan,..

-zato jer je ugovorni odnos, obvezni odnosi i ostali srodni zakoni, nešto sasvim treće npr nema veze s operaterima-telekomima, može biti građevinski ugovor itd.. a ovo je sve u jednom i tad problem, kako tumačiti, na koji zakon se pozvati.. + kad predstavnik HAKOMA stoji na njihovoj strani = problem (naravno, lobisti-interesi i hakom koji ne radi ništa osim kravata i domjenaka..).

+ upravo ovaj komad papira treba iskoristiti, tj tražiti a tad i dobiti isti popust dok traje ugovorna obveza, ako može u jednom primjeru, može i u drugom to je ostnova zakona, jednakosti pred zakonom.

+ korisnik mora tražiti, žaliti se itd.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2019 16:21 (ihush).
16 godina
neaktivan
Juzerica kaže...

Što se tiče rada u školi, da, prcaju nas sa svih strana. (Iskreno, najvise roditelji.) Plaće su premale, društvo nas ne cijeni, ali učenici su još uvijek svijetla točka mog posla. Učim i odgajam ja njih, ali i oni mene. 

e, moja ti. i ja sam u prosvjeti radio/rudario/robijao 8 godina (privatne srednje i i privatno veleučilište) pa mi dojadilo da me prcaju na suho, bez lubrikanta barem. da, osobito "roditelji" (posebna fora: u zg postoji veleučilište s roditeljskim sastancima za "studente" - propalice koje se nigdje nisu mogle redovno upisati, kao i privatne srednje, uostalom). dizanje repa i kidanje nalijevo = najbolja odluka u životu i smrti. no dok si još u tome, imaš potpunu i nesebičnu podršku. keep on rockin' 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
17 godina

to sam već jednom radio t-comu.

uplaćivat ću im na drugoj uplatnici još po 5kn i opis plaćanja "evo ja častim da ne propadnete"

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2019 16:13 (torrente).
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina

Kad bi barem par desestina tisuca ljudi otislo na drugu mrezu radi ovog, odmah bi se lopovi iz VIP-a (A1) odrekli 20kn te jos spustili cijene, samo sto narod u Hrvatskoj ne zna kaznjavati one koji to zasluzuju vec samo sute te se jos bolje naguze

2 0 hvala 0
13 godina
zvao i na onaj broj za zadrzavanje korisnika, nakon 10minuta razgovora skratio sam i zatrazio da mi nabilo koji nacin umanje racun za tih 20kn ili cu krenuti u raskid i...nista
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ludizao kaže...

Da, samo tu nije point da ljudi raskidaju ugovor nego da ga se A1 pridržava u obliku u kojem je sklopljen.

-štoviše, da ih se tim ugovorom prisili na to.

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Korky kaže...

Slučajna država sa slučajnim operaterima.

U međuvremenu, punica u Uljanovsku surfa na 500 Mbita za kikiriki - imala je 200 Mbita kad smo mi dobili koliko-toliko pristupačne cijene za 4.

E, da... Upload i download su im isti.

Ovo treba pokazati upravi A1 i onda ih pitati što dobivamo za ovih 20 kuna za izmišljeni trošak, koji je do sada bio uračunat u cijenu paketa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2019 16:43 (dinkomat).
6 godina
protjeran

Evo da procitate ruku na srce. Postoji mogucnost raskida ugovora bez penala.

Bar nes

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Hm, sa ekipom iz A1 nisam imao nikada nekih velikih nerješenih problema, samo eto tehničke naravi u prosjeku 1 u tri godine.

Eh, sada oni žele tih 20 kuna od raje, a nude popus slijedeće dvije kuke nama koji smo eto duže kod njih.

Ok, sve je to tržište, nudu raskid bez penala. Al' kome onda preći? Tu sam u ZGB, pa im izbor svih mogućih provajdera na tržištu.

Al' čemu ako mi je ovdje dobro?

Panzerkampfwagen.d-ZG.Hard work, pays off.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bloodborne kaže...

Evo da procitate ruku na srce. Postoji mogucnost raskida ugovora bez penala.

Bar nes

Bar nešto? Što to nešto? Pa raskid ugovora bez penala ne nude oni dobrovoljno nego ih na to zakon obvezuje. Mene više zanima ona druga varijatna gdje oni meni plaćaju naknadu za kršenje ugovora s njihove strane.

Uopće nije poanta u tome da ti možeš raskinuti ugovor, ovdje se govori o nepoštivanju ugovora od strane A1 i izmišljanju bezveznih i nepotrebnih naknada. Ja sam preko telefona dogovorio uslugu po cijeni toj i toj, no to sada sve pada u vodu jer eto, oni poskupljuju. 

Možda po letku izgleda kao da im je korisnik na prvom mjestu, ali očito nije. Da je, ovo ne bi napravili.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2019 18:11 (Marko :D).
15 godina

Ne piše da je brzina 150 Mb/s već da je brzina DO 150 Mb/s. Još ti i dolje piše kako brzina ovisi o zagušenosti mreže, vrsti uređaja, vremenskim uvjetima i slično.

Je, ali na žici je skoro pa svima konstantno full. Meni je već godinam tako. Od 20, 40, 120 do 150 Mbit/s. Jesu bezobrazni zbog ovih 20 kn, ali brzina im se ne može zamjeriti.

15 godina
Evo speedtest sad:
https://postimg.cc/8skkZG8x

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
stipest kaže...

Je, ali na žici je skoro pa svima konstantno full. Meni je već godinam tako. Od 20, 40, 120 do 150 Mbit/s. Jesu bezobrazni zbog ovih 20 kn, ali brzina im se ne može zamjeriti.

Žica je žica. Fiksni internet je uvijek bolje rješenje od mobilnog interneta jer je stabilan i nema velikih oscilacija u brzini.

----- 

ihush Juzerica Dobio sam kopiju ugovora. Ukratko, sitnim slovima piše kako moram platiti penale ako želim raskinuti ugovor tijekom trajanja ugovorne obveze i da imam pravo na raskid u roku od 14 dana ukoliko je skopljen na daljinu. O tome što oni moraju napraviti ukoliko se ne pridržavaju ugovora ne piše apsolutno ništa; ni to da nam moraju omogućiti raskid bez penala niti to da imam pravo na na penale s njihove strane. To je, kao što je netko već ovdje napisao, napisano u općim uvjetima poslovanja koji im se nalaze na stranicama. Poveznice tj. adrese do tih uvjeta poslovanja u ugovoru nema, ali ima poveznice koja vodi do zaštite osobnih podataka.

Btw Juzerica rekla si da se imaš vremena natezati s njima. Ovdje je HAKOM-ova Facebook stranica, možeš im poslati poruku (odgovore u roku od jednog dana), čisto da se informiraš kako je moguće da povećaju cijenu svima, a samo nekima daju popust. Možda ti daju neki savjet kako da izbjegneš to plaćanje. Oni možda jesu upućeni da A1 diže cijenu, ali sigurno nisu upućeni da su nekima dali 100% popust na naknadu za vrijeme trajanja ugovorne obveze, a većini nisu. 😉

A što bi ihusha moglo zanimati je ovo:

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2019 20:02 (Marko :D).
16 godina
syncmaster245b kaže...

.

Ti nisi ostavio broj mobitela kao kontakt broj?

Imaju broj mobitela nekog od ukućana. Nitko nije zvao za ugovornu obvezu.

Pa cemu onda cudjenje na pitanje da li ce slati SMS?

With the anonymity of the internet where one can be anything they want, it constantly amazes me how many choose to be assholes.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice