Iphone 6 - Rasprava

poruka: 2.188
|
čitano: 448.655
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Iphone 6

Na taj nacin mozete konstantno cekati...to su igre bez granica posto svaki novi model donosi nesto novo...

i6 je dobar fon i mislim da se sljedecih najmanje 4 godine moze koristiti bez problema, dobar hw, odlicno optimizirano sucelje, kamera odlicna...iOS 8 radi bez problema (meni osobno nedostaje JB rad nekoliko tweakova..activator recimo..)..novi iOS u sljedecih par verzija nece usporiti i6...

0 0 hvala 0
12 godina
Iphone 6

A zasto bi mjenjao ako nema smisla? Isto ko i ekipa sa m8,m9 z1,2,3 kupe novi samo da budu u trendu a ubiti nis novoga. Stari ima s800 ovaj ima s810 i radi toga se mjenja ma daj molim te hrpa gluposti.

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Re: Iphone 6
The Black Iso kaže...

Koliko sad vrijedi iPhone 6 64GB, to jest za koliko se može nabavit i dali se vise isplati cekati 6s ?

naravno da se isplati uzeti IP6, a to sto ti je kolega pricao u vezi rama nema nikakve veze, pa pogledaj IP5, 5S, 5C svi rade super na poslijednjem IOS-u cak i 4S donekle super radi. 

tako da ne gledaj opce rame, jer ce svaki kao i do dan danas IOS biti super optimiziran. Pogledaj koliko je 4S star model, i jos uvjek super radi. tako da ti ne moram vise nista pricati. 

a razliku izmedju 6 i 6s vec vjerovatno vidjeti u kameri i mozda boljem processoru samo na papiru jer brzinu neces primjetiti, samo sto naravno kod kamere ce se primjetiti razlika. 

no ja mislim da je i danasnja kamera od 6ice odlicna tako da ... tvoj izbor.

17 godina
protjeran
siick_bubble_gumm kaže...
The Black Iso kaže...

Koliko sad vrijedi iPhone 6 64GB, to jest za koliko se može nabavit i dali se vise isplati cekati 6s ?

naravno da se isplati uzeti IP6, a to sto ti je kolega pricao u vezi rama nema nikakve veze, pa pogledaj IP5, 5S, 5C svi rade super na poslijednjem IOS-u cak i 4S donekle super radi. 

tako da ne gledaj opce rame, jer ce svaki kao i do dan danas IOS biti super optimiziran. Pogledaj koliko je 4S star model, i jos uvjek super radi. tako da ti ne moram vise nista pricati. 

a razliku izmedju 6 i 6s vec vjerovatno vidjeti u kameri i mozda boljem processoru samo na papiru jer brzinu neces primjetiti, samo sto naravno kod kamere ce se primjetiti razlika. 

no ja mislim da je i danasnja kamera od 6ice odlicna tako da ... tvoj izbor.

A baš razmišljam, trenutno imam Z3, prodao bih ga i nadodao za 6 ili pricekati jos koji mjesec 6S i bit na miru definitivno, jer ako izađe sa 2GB RAM-a onda sam na konju iducih 5 godina.. slicno kao i 4 i 4S...

Long Live Freedom
12 godina
neaktivan
Iphone 6

ja osobno kupujem ajfon svake dvije godine. a stari model dam clanu obitelji. i tako ce i bit u buducnosti,uzmem nekad staru 5-icu i moram rec da radi super. tako da nitko se ne mora brinut da ce mu mob ako je star 2-3 godine stekat...

a i gledam bas , 6-ica 16 gb kosta vise( 30 kn mjesecno) nego kad sam ga ja uzeo u 11 mjesecu.(VIP) a cijena ce mu tek past kad dode 6s. 

tako da je moja teorija, kupit cu na pretpltu kad izade i imat cu ga dok ne dode vrijeme za produzenje pretplate . 

0 0 hvala 0
14 godina
Iphone 6
ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ATJLučko kaže...

Muda pod bubrege... mogli su to odmah staviti... mada je mobitel i sada vrh i ne treba mu vise MPa.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
14 godina
Iphone 6

Samo da na 6+ ne stave qHD rezoluciju!!!!

ATJ Lučko
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
SimeKZ kaže...
ATJLučko kaže...

Muda pod bubrege... mogli su to odmah staviti... mada je mobitel i sada vrh i ne treba mu vise MPa.

Lol los bi ti CEO bio....

Pa Apple je 4 godine cekao sa vecim ekranom...polako, pa Intel vjerojatno u ladici ima procesor visestruko puta brzi/manji od najboljeg sada pa ce ga izdati za 7-8 g :)

Inace G4 kamerom je pojeo 6...bas me zanima novi iPhone jer 6+ radi mrak...samo da nije obli hebemu

edit - ATJ mislis na QHD, a ne qHD...uglavnom ni jedna nije dobra :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.5.2015 21:09 (Mitch).
14 godina
Mitch kaže...
SimeKZ kaže...
ATJLučko kaže...

Pa Apple je 4 godine cekao sa vecim ekranom...polako, pa Intel vjerojatno u ladici ima procesor visestruko puta brzi/manji od najboljeg sada pa ce ga izdati za 7-8 g :)

Inace G4 kamerom je pojeo 6...bas me zanima novi iPhone jer 6+ radi mrak...samo da nije obli hebemu

@Mitch, govorio sam o rezoluciji 2560x1440, kakvu ima LG G3!!!!

ATJ Lučko
13 godina
Mitch kaže...
SimeKZ kaže...
ATJLučko kaže...

Da sam ja CEO bio bi jos gori... jer kad bi vidio sta sve fanovi kupuju, kupovali bi finger print senzor kao dodatni feature... :D 

16 godina
Iphone 6

ATJ- znam znam, QHD = 1440p, qHD = 960x540 :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Iphone 6

decki na sto sam muka.Lomim između s6 i ip6-tice.Realno,koji je best buy.Do sada sam samo sibao iphone.I bez onih fanboy sr*nj* plz :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
DesertRat kaže...

decki na sto sam muka.Lomim između s6 i ip6-tice.Realno,koji je best buy.Do sada sam samo sibao iphone.I bez onih fanboy sr*nj* plz :)

iPhone 6+ radi mrak uistinu.

Ergonomija i softver (aplikacije) je fanastican.

Osobno imam losa iskustva sa Galaxyima, a S6 je cak okej u svemu osim batke.

Ja bih uzeo G4 ili 6+, ali buduci da 6+ vec imam odluka je teska..

Ono sto me ostavilo na iOSu jest Jailbreak.

Najveca boljka je zatvorenost file managmenta i nemogucnost otvaranja siroke palete fileovea, ali zato sve predvideno za iPhone radi najbolje.

Zbilja baterija, surfanje, galerija, office, dropbox, mailovi i whatsapp rade fantasticno.

Na Androidu ces se mozda najvise usreciti sa stockom ili Senseom, ali takvih uredaja koji rade na iPhone razini za sada nema (osim G3/4 koji je iznimno lako staviti na stock, a i sada nije vrlo udaljen).

Sve je prilicno user-friendly, ali kazem - za poslovne svrhe je najbolji i najpouzdaniji jest 6+ i u to sam se uvjerio sam.

Za sve ostalo ja bih gledao S6/G4, mozda vise G4 zbog iskoristenosti prostora, koze otraga, bolje kamere i baterije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 23:17 (Mitch).
14 godina
DesertRat kaže...

Ja možda i nisam naj realniji za savjet, obzirom isto kao i kolega @Mitch imam iP6+, ali svejedno, ja ću isto nešto napisati!

Uz mukotrpno cjeđenje bakterije, izdrži dva dana samo tako, FullHD ekran, za mene potrebite aplikacije su vrhunske, prije svega kvalitetne, imam dvije original maskice i sve u svemu, BITURBO sam zadovoljan uloženim/dobivenim!!!! 

Bez obzira na sve, osobno, u svakodnevnom korištenju ne vidim praktičnijeg mobitela za ultra lagano koeištenje, što je moje subjektivno osobno razmišljanje!

ATJ Lučko
17 godina
protjeran
DesertRat kaže...

Ostani na iPhoneu, prelazak bezbolan, uređaj vrhusnki. Meni je sada zao sto sam umjesto iPhonea kupio Z3.. To jest nije mi zao jer je Z3 kvalitetan ali sftware to jest taj sugavi android je smeće naspram iOS-a.

Long Live Freedom
11 godina
neaktivan
Iphone 6

Pozdrav kolege.Pre par dana mi je pao u kaficu od "sanera" iPhone 5s za neku bagatelnu cenu,kod njih kad se kupuje znate i sami nema garancije nema,nema nista daj sta das..e sad lik kad mi prodao tel bio je zakljucan (ocuvan) sinoc sam preko usb itunes uradio restore-update e sad je kad kad ga upalim,bira zemlju,dam mu pin za wlan i dodjem do Aplle ID (napravio sam nalog na pc) ne prihvata ga kaze da tel ne prpoznaje taj ID...dali postoji neko resenje ili sam izgoreo i ono malo para sto sam dao za njega???

Izvinjavam se kolegama i adminama sto kvarim temu na 6 ali nisam naso za iPhone 5s

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Iphone 6

Kupio si ukraden telefon... Jednostavno je zato bio toliko jeftin.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Iphone 6

Da, kupio si ukradeni fon koji ima ukljucen ''find my phone'' i ostaje ti samo da ga gledas. Prilikom aktivacije trazi login vlasnika i ti sa svojim loginom ne moze uci u njega sto je odlicno. Apple je na taj nacin napravio super zastitu :)

Nije lijepo nekome nesto otudjiti, prisvojiti i korisititi kao da je tvoje ! Ako nisi bio upucen u sve (sto je tesko povjerovati posto ako netko nesto prodaje debelo ispod cijene ne moze biti cisto) i mozes doci do osobe od koje si kupio, vrati ga...

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2015 17:20 (robee1).

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Iphone 6

^^^ A recite mi nesto sta ne znam cim je bio za ovako nisku cenu nisam ni ocekivao da je cist (mislim povezao tek sutra konce),ja nisam od davne trojke koristio nista od "jabuke" pa sam zato pitao da li moze da se nekako odkljuca ako ne ide u nekom servisu u delove?? Nisam imao srece.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2015 8:49 (cardadule).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
cardadule kaže...

^^^ A recite mi nesto sta ne znam cim je bio za ovako nisku cenu nisam ni ocekivao da je cist , Nisam imao srece.

i .... što sad  očekuješ..... da te netko žali???? zato što si kupio ukraden ili izgubljen mobitel i nekoga oštetio za određeni iznos novac koji je vjerovatno teško skucao za kupnju toga iphonea

Momak moj .. to se kod nas u Hrvatskoj (a i šire) zove krađa (kao i kupovina ukradenih stvari) i za to se odgovara pred zakonom.

I Još imaš obraza napisat kako si to znao.... iskeno da sam ja admim blokao bi ti nick na ovom forumu

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2015 15:46 (razjaren).
17 godina
protjeran
cardadule kaže...

^^^ A recite mi nesto sta ne znam cim je bio za ovako nisku cenu nisam ni ocekivao da je cist (mislim povezao tek sutra konce),ja nisam od davne trojke koristio nista od "jabuke" pa sam zato pitao da li moze da se nekako odkljuca ako ne ide u nekom servisu u delove?? Nisam imao srece.

nemoguće ga je otkljucat. i bas hvala appleu na tome.

Long Live Freedom
12 godina
Iphone 6

Ja bas pricao neki dan sa frendom o tome i kazem mu da iphone ako je ukraden nemozes vise koristit a on mi tvrdi da ekipa u iservice to sredi odmah da stave novi software ja mu opet sve objasnim oko iclouda ali on veli da to nema veze 😄

0 0 hvala 0
14 godina
Iphone 6

sliko sa mobom, iphone 6 kamera brutala

edit: malo nakrivo slika, jbg

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2015 20:14 (ProTeinZ).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
razjaren kaže...
cardadule kaže...

^^^ A recite mi nesto sta ne znam cim je bio za ovako nisku cenu nisam ni ocekivao da je cist , Nisam imao srece.

i .... što sad  očekuješ..... da te netko žali???? zato što si kupio ukraden ili izgubljen mobitel i nekoga oštetio za određeni iznos novac koji je vjerovatno teško skucao za kupnju toga iphonea

Momak moj .. to se kod nas u Hrvatskoj (a i šire) zove krađa (kao i kupovina ukradenih stvari) i za to se odgovara pred zakonom.

I Još imaš obraza napisat kako si to znao.... iskeno da sam ja admim blokao bi ti nick na ovom forumu

Daj smiri malo hormone.

Napadas lika koji je kupio ukraden mob (i koji je rekao da u trenutku kupnje nije bio svjestan da je mozda mob ukraden), a ne kudis ustvari pravog lopova tj. onog koji ga je ukro?

Kod nas Hrvata bas ti pravi lopovi prolaze nekaznjeno jer vecina razmislja ko ti, ne vidi 2 metra ispred sebe, samo ravno, niti lijevo niti desno. Napadas lika koji je mozda neduzan, a i da je svjesno kupio mob koga briga, taj mob bi ionak zavrsio u drugim rukama.

Osim toga, stvarnost zna biti surova, pa je mozda taj mob netko moro dat i zbog duga.

Ali odgovaranje pred zakonom, jos za lika koji ga je kupio je smjesna optuzba, nek te bude stid.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
11 godina
neaktivan
Edge kaže...
razjaren kaže...
cardadule kaže...

Daj smiri malo hormone.

Napadas lika koji je kupio ukraden mob (i koji je rekao da u trenutku kupnje nije bio svjestan da je mozda mob ukraden), a ne kudis ustvari pravog lopova tj. onog koji ga je ukro?

Kod nas Hrvata bas ti pravi lopovi prolaze nekaznjeno jer vecina razmislja ko ti, ne vidi 2 metra ispred sebe, samo ravno, niti lijevo niti desno. Napadas lika koji je mozda neduzan, a i da je svjesno kupio mob koga briga, taj mob bi ionak zavrsio u drugim rukama.

Osim toga, stvarnost zna biti surova, pa je mozda taj mob netko moro dat i zbog duga.

Ali odgovaranje pred zakonom, jos za lika koji ga je kupio je smjesna optuzba, nek te bude stid.

Ja sam jednom kupio mobitel za jaaako smjesno cifru, ali bio je nov i zapakiran, isao sam sa covjekom u HT po njega.

Ima od toga negdje godina i pol, sestri je bio rodendan, obecao sam, nisam razmisljao i u 2 dana sam morao nabaviti novi mobitel jer sam obecao, a posto je bio kraj mjeseca bio sam kratak sa novcima.

I cuo sam za tog covjeka iz grada koji ce kroz par dana dignut dva mobitela na pretplatu i prodat ih odma da bi mogao platit godinu nezahvalnom sinu na faksu.

I iako sam dobro prosao, tj jako dobro, dan danas me savjest pece jer covjek jos uvijek otplacuje pretplatu, a dobio je novaca za doslovno 3-4 mjesecne rate jer je uzeo najvecu (najskuplju) tarifu i mobitel za 18kn.

A vas 'igraca', koji bi tjerali sminku sa iPhone-ima (da se razumijemo nemam nista protiv Apple proizvoda jer sam koristio mobitele od 2G-a do petice, i presao na android), a za to dali 50€ i za to ocekivat brda i doline mi uopce nije zao.

Zao mi je covjeka koji je izgubio mobitel, ili su mu ga ukrali, a onom (pa makar i) lopovu kapa do poda jer zaraduje na budalama kao sto si ti!

Ali, dolazi novi zakon, ukoliko ukrades mobitel, ili ga nades i ne prijavis nalazak i uhvate te, evo ti godina dana zatvora, pa se ti igraj :)

Sony Xperia Z C6603, Nokia Asha 300
17 godina
odjavljen
Psych0 kaže...

Ja sam jednom kupio mobitel za jaaako smjesno cifru, ali bio je nov i zapakiran, isao sam sa covjekom u HT po njega.

Ima od toga negdje godina i pol, sestri je bio rodendan, obecao sam, nisam razmisljao i u 2 dana sam morao nabaviti novi mobitel jer sam obecao, a posto je bio kraj mjeseca bio sam kratak sa novcima.

I cuo sam za tog covjeka iz grada koji ce kroz par dana dignut dva mobitela na pretplatu i prodat ih odma da bi mogao platit godinu nezahvalnom sinu na faksu.

I iako sam dobro prosao, tj jako dobro, dan danas me savjest pece jer covjek jos uvijek otplacuje pretplatu, a dobio je novaca za doslovno 3-4 mjesecne rate jer je uzeo najvecu (najskuplju) tarifu i mobitel za 18kn.

A vas 'igraca', koji bi tjerali sminku sa iPhone-ima (da se razumijemo nemam nista protiv Apple proizvoda jer sam koristio mobitele od 2G-a do petice, i presao na android), a za to dali 50€ i za to ocekivat brda i doline mi uopce nije zao.

Zao mi je covjeka koji je izgubio mobitel, ili su mu ga ukrali, a onom (pa makar i) lopovu kapa do poda jer zaraduje na budalama kao sto si ti!

Ali, dolazi novi zakon, ukoliko ukrades mobitel, ili ga nades i ne prijavis nalazak i uhvate te, evo ti godina dana zatvora, pa se ti igraj :)

Zasto "vas", koristim Android, ne koristim mob sa sminku, niti bi kupio na taj nacin mob, samo branim lika iznad jer je prakticki neduzan.

Jedno je nac i ne vratit mob, a drugo je nesvjesno kupit ukraden mob. U prvoj situaciji si kriv, a u drugoj nisi.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
10 godina
neaktivan
Edge kaže...
razjaren kaže...
cardadule kaže...

Daj smiri malo hormone.

očigledno te zasmetalo što sam napisao kod nas Hrvata ( usput rečeno nemoj da te smeta ,ovo je Hrvatski forum ) 

drugo: zašto da se stidm ja, a ne onaj tko kupuje ukradeno??? ... (kad kupiš iphone ,prodavatelj pred tobom restarta mob na tvorničke postavke i isključi pračenje moba... staviš svoj icloud i to je to.. sve jasno

ali gore navedeni gospodin je kupio sa icloud računom na njemu... koristio par dana.. i onda nadograđivao noviji softver (pokušavajuči na taj način izbrisati stari račun i učiniti telefon legalnim ( umjesto da ode na policiju i prijavi prodavatelja ako nije znao) (ali znao je ,što je i sam napisao ,dakle pokušaj prevare)

Argumenti...  nije potražio prodavatelja i tražio povrat novca, nije išao na policiju, nijen ovde tražio savjet kako da se izvuče iz te situacije pravno... ma... 

i ja da se stidim?

Tvoje shavčanje morala je jako upitno ,u stvari nije upitno jadno je ,zaključak iz tvoje rečenice ( a i da je svjesno kupio mob koga briga, taj mob bi ionak zavrsio u drugim rukama) , ovo sve govori o tebi (samo moje mišljenje)..ostali koji ovo čitaju nek prosude sami...

Ubuduče ne komentiraj zakone ako ih ne poznaješ ( za kupnju ukradenog se odgovara pred zakonom)

i zadnje .... otkači se od mene ..jasno

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2015 12:34 (razjaren).
12 godina
neaktivan
Iphone 6

ja ne mogu  vjerovat neke stvari sto pisete. prvo kupis ukraden mobitel, znaci cim ides kupit mob za 20-30% realne cijene znas da nesto ne stima, ili je ukraden ili naden ili pokvaren. drugo ti te likove nemas nikakve osnove ni tuzit ni prijavit ni nista. jer otkud dokaz ijedan da su ti prodali mobitel? tvoja rijec protiv njihove, a sigurno ce se neki svjedoci ic javljat na policiju da svjedoce u tvoju korist. trece svjestan si bio 100% da je mob ukraden, i kad si sje*o mob sa dizanjem softvera , dodes na forum pitat kak da ga otkljucas. vrijedas mene i sve koji su dali novce za mobitel. mi smo svi glupi i kupit cemo ajfon za par tisuca kuna ovisno o pretplati a ti ces svoj za par stotina. (1€je oko 7,5 kn, ako ne znas tecaj) . to je prvi razlog zasto ti ja nebi pomogo i da ima nacin kako da otljucas mob, drugi razlog je taj da si uzeo mob ili da se preseravas s njim ili da ga preprodas za vecu cijenu. da fakat oces mobitel kupio bi ga legalno ko i svi mi. 

i za kraj ne moras imat ajfon ili samsung s6 da se nade mob. svaki mob mos nac dns samo prijavi kradu na policiju i preko imeia ce ga nac, samo ako zele. pa se stoga moli Bogu da ga pravi vlasnik ne prijavi. jer ako te nadu odgovarat ces sigurno, pa se kasnije vadi kako si doso do njega i nisi znao. ovo zadnje govorim jer mi je fred prije 2-3 godine izubio xperiu z . i naso ju preko policije.  

6 0 hvala 0
14 godina
Iphone 6

To te ja pitam Đuro!!!!!!!! 

Da sada vidimo odgovore konkurencije, i koliko će biti, ili bi moglo biti, skidanja i kopiranja designa, hahahahahaha?!?!?!?! 

LINK; http://www.smartphonehrvatska.com/2015/05/08/iphone-7-bi-mogao-izgledati-ovako/

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice