Žalosno stanje broadbanda u Hrvatskoj

poruka: 3
|
čitano: 1.382
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Rečeno je i napisano na milijune riječi o tome pa neću ni trošiti riječi da pričam kakvo je stanje i zašto je takvo. Nego samo da podijelim jednu sliku koja kako kažu govori puno više od riječi, i koja je mene samog zabezeknula i natjereala da se ponovno zapitam o ovim stvarima...

Ova prva slika potiče iz siga jednog člana jednog međunarodnog foruma i slučajno sam naletio na to danas. Kao što piše i ispod njegovog avatara na tom forumu i na slici ovdje on je lociran u Beogradu (koji se kao što znamo kao i mi nalazi na za civiliziranim svijetom zaostalim i mračnim Balkanom, samo što njegov dio Balkana u odnosu na naš uvijek ima još malo lošije ekonomske i ostale pokazatelje, jer na Balkanu od Slovenije do Albanije se generalno može reći da što jugoistočnije to tužnije) ali usprkos tome ima skoro 50 / 50 Mbps vezu i praktično nepostojeću latenciju !?

Za usporedbu na drugoj slici evo testa moje vlastite veze (Iskon Trio Super paket, Split) koja za moje potrebe i po mojim vlastitim kriterijima i nije uopće loša, ali se ne može ni izdaleka mjeriti sa ovim brojkama. Sad znam da ima i Hrvatskoj ljudi sa puno bržim vezama od moje ali ovakvim ne znam baš...

Poanta je da se zadnjih nekoliko godina stvari uopće ne miču što se toga tiče, za razliku od prvih nekoliko godina nakon širokog uvođenja (negdje oko 2005.) kad su brzine rasle svakih pola godine, a o optici pričamo već godinama i godinama ali nigdje je ni prismrditi, iako je provedena kroz moju ulicu još prije nekoliko godina triple play usluga preko optike mi još uvijek ostaje samo nedostižni san...

2 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kod nas u BiH je još gore.

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx

0 0 hvala 0
15 godina

Vidiš da piše Faster than 99% of RS. Ipak to nije neka reprezentativna brzina pristupa internetu.

Ali što je istina, u Hrvatskoj je razvoj interneta skoro pa stao.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice