Wordpress - Pitanje

poruka: 4
|
čitano: 1.175
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Wordpress pitanje

Ovako

Već dugo se koristim wordpressom i definitivno je najbolji za izradu web stranica,ali kada skinem premium teme za wordpress uz njih mi dođu PSD fajlovi valjda nešto za photoshop i folder nazvan Licensing i u njemu se nalazi neki tekst pod nazivom GPL

Moje pitanje je čemu ustvari služe ti photoshop fajlovi i ta GPL licensa ??????

The Wicker Man
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 19:52 (The Wicker Man).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Wordpress pitanje

Pa .psd fajlovi su photoshop slike teme stranice koju si skinuo. Tu stranicu treba izrezati (možda je već i srezana) i integrirati Wordpress u nju. Tak se i izrađuju custom web made stranice.

GPL licenciranje: http://en.wikipedia.org/wiki/GNU_General_Public_License

U pravilu smiješ koristiti i komercijalno stvari pod GPL licencom koliko sam ja skužio iz teksta.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 19:57 (lllnuclearlll).
12 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Pa .psd fajlovi su photoshop slike teme stranice koju si skinuo. Tu stranicu treba izrezati (možda je već i srezana) i integrirati Wordpress u nju. Tak se i izrađuju custom web made stranice.

GPL licenciranje: http://en.wikipedia.org/wiki/GNU_General_Public_License

U pravilu smiješ koristiti i komercijalno stvari pod GPL licencom koliko sam ja skužio iz teksta.

Pa sta ja trebam uraditi sa tim PSD fajlovima da ih pretvorim u wordpress temu

The Wicker Man
16 godina
odjavljen
The Wicker Man kaže...

Već dugo se koristim wordpressom i definitivno je najbolji za izradu web stranica,ali kada skinem premium teme za wordpress uz njih mi dođu PSD fajlovi valjda nešto za photoshop i folder nazvan Licensing i u njemu se nalazi neki tekst pod nazivom GPL

The Wicker Man kaže...

Pa sta ja trebam uraditi sa tim PSD fajlovima da ih pretvorim u wordpress temu

Polako, ako sam te dobro shvatio, već dugo se koristiš WP-om, i sad pitaš čemu služe, citiram, "ti PSD fajlovi"? Stavke unutar GPL licence definiraju korištenje i uvjete korštenja, kao i autorska prava koja pripadaju autoru WP teme. Ukoliko te ikad zadesi tužba zbog povrede autorskih prava, onda znaj da si povrijedio stavku, ili više njih definiranih GPL-om.

PSD, eh, da si ikad radio svoj dizajn, vidio bi da se ispod svega toga sjaja vrti HTML/CSS/JS, a i iz iskustva bi znao da je puno brže dizajn i mockup raditi u nekom od alata poput Illustratora/Fireworksa, znači profesionalci, ili bi se koristio Photoshopom, te bi kasnije određene dijelove sučelja izrezao (slice tool), i exportao u .PNG/.JPG fajlove koje web više voli od nativnih .PSD-ova.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice