Vip broadband 1 gb - smiješno ?

poruka: 38
|
čitano: 13.014
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran

na godišnjem sam i uzeo vip stick i 1 gb . svi su me uvjeravali da to ne mogu potrošiti samo surfajući itd. situacija je slijedeća. za posao i mail imam black berry,tako da za to nisam koristio. filmovi nikakvi ni online igre ni youtube niti glazba.

isključio sam i antivirus update i windows update itd.

problem je u slijedećem-za 3 dana 70 mb ali par  minuta dnevno korištenja ?! tko je tu lud ? mislim pitao sam desetke ljudi svi su rekli ne možeš potrošiti... znači 70 mb x 10 dana je 700 i kusur a nisam ni vidio neta... isključio sam i prikaz slika itd. znači nije stvar da se žalim na promet ili cijenu nego kako me svi uvjeravaju u suprotno. nazvao sam i optimu,svog "kućnog " operatera da mi iščita za svaki mjesec posebno i imam svaki mjesec oko 7,5 gb !!! ne skidam filmove ,ponekad koju pjesmu i manji softver(sa bug stranice). eto,hvala na savjetima-da li koristiti vip,ili samo black berry(nije mi dovoljan taj mali monitor) ili nešto treće ? a preskupo mi je sve plačati ! hvala 

napomena-koristio samo EDGE vezu jer ovdje jedva i to radi ! znači da je umts bilo bi daleko više prometa. ovako odustanem jer se vuče kao krepana mačka :(

Z
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.7.2010 22:43 (opcom).

0 1 hvala 0
17 godina

otvori index ,ode pola mb

otvori t-portal,ode skoro mb

mic po mic 100 dnevno je tu. neznam tko te uvjeravao da je dovoljno.

predji na operu i ukljuci turbo mod, smanjit ces promet za vise od pola.

teško vrijeme za matore
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.7.2010 22:59 (torrente).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
moderator
RE: Vip broadband 1 gb - smiješno ?

nema šanse...ja sam do sada koristio 5gb paket i nisam mogao potrošit u mjesec dana iako sam skidao glazbu i gledao filmiće na youtubu i skidao hrpu programa...i ja nemam adsl jer je nedostupan kod mene nego koristim samo vip bežični...sad imam 12gb i ostane mi za skidanje divx filmova svaki mjesec...

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
17 godina

skidaj blu ray filmove xD

Life will kill you, even if you're in a rock and roll band
16 godina
moderator
R4zOR229 kaže...

skidaj blu ray filmove xD

ja?

sa umts brzinom taman bi ga skinuo za dva mjeseca tako da nema brige... xD

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
17 godina
protjeran

logično da ti od 12 gb ostane ! ja sam pitao za 1 gb da mi bude dosta. na kućnom imam oko 7 gb mjesečno ali imam flat i nije mi bitno. ali ovaj 1 gb je smješan.

Z
16 godina
moderator
opcom kaže...

logično da ti od 12 gb ostane ! ja sam pitao za 1 gb da mi bude dosta. na kućnom imam oko 7 gb mjesečno ali imam flat i nije mi bitno. ali ovaj 1 gb je smješan.

pročitaj ponovo moj post...ovo 12gb je bilo samo napomena...rekao sam ti da za sve nisam trošio 5 gb dakle...

opcom kaže...

problem je u slijedećem-za 3 dana 70 mb ali par  minuta dnevno korištenja ?! tko je tu lud ? mislim pitao sam desetke ljudi svi su rekli ne možeš potrošiti...

ne možeš potrošit za tako malo surfanja toliko...

17 godina
neaktivan
opcom kaže...

jako, jako brzo to ode... jedan moj kolega ima od t-mobile-a jer mu vip ima los signal i kaze da bon od 100 kn  ode za tren oka (a on samo koristi online pristup banci zbog plaćanja računa)...

16 godina
moderator
sasa kaže...
opcom kaže...

jako, jako brzo to ode... jedan moj kolega ima od t-mobile-a jer mu vip ima los signal i kaze da bon od 100 kn  ode za tren oka (a on samo koristi online pristup banci zbog plaćanja računa)...

na bonove 100kn = 100 mb

na pretplatu 100kn = 1gb

veeeeeelllliiiiiiikkkkaaaa razlika

15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
sasa kaže...
opcom kaže...

na bonove 100kn = 100 mb

na pretplatu 100kn = 1gb

da, ali ovo drugo moraš plačati 24 mjesecaaaaaaaaa po 100 kunaaaa

to je dobro za one koji to stalno trebaju.Meni treba samo kad idem negdje na vikend što znači opcija Bon, koji se potroši za ex pet vremena.

Dont bug me!
16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

na bonove 100kn = 100 mb

na pretplatu 100kn = 1gb

Na bonove se neisplati jer se jako brzo ispare jer ako ostaviš upaljenom na net tad ti brzo pokupe. Ja imam na pretplatu i plačam 50kn mjesečno za 1gb, jer meni za godinu dana imam popust 50 posto a slijedeča godina bit će 100kn. Kod pretplatu manje troši nego na bonove. Ja ga surfam sat vremena i trošim oko 3 -6 mb tj jest pregledavam starnice i pišem forume. I kad završim sa netom ugasim ga, zato nevolim imat velik raćun i pažljivo kontroliram. SmijehCool

Nenad
16 godina
moderator
pbandov kaže...

da, ali ovo drugo moraš plačati 24 mjesecaaaaaaaaa po 100 kunaaaa

to je dobro za one koji to stalno trebaju.Meni treba samo kad idem negdje na vikend što znači opcija Bon, koji se potroši za ex pet vremena.

nije točno...uzmeš usb stick na bonove koji dođe 150kn i uzmeš si samo karticu na pretplatu i onda nakon 3 mjeseca možeš raskinut ugovor bez obaveza...idealno za ljeto...

16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

nije točno...uzmeš usb stick na bonove koji dođe 150kn i uzmeš si samo karticu na pretplatu i onda nakon 3 mjeseca možeš raskinut ugovor bez obaveza...idealno za ljeto...

Ako je ugovor potpisan na 24 mjeseca onda nakon tri mjeseca korištenja nemože raskinuti ugovor i mora se plačati do isteka ugovora. Ugovor se može raskinuti negdje u 21 mjesecu dakle prije tri mjeseca isteka ugovora može raskinuti tj može od 1 g i 9 mj.. Sve piše u ugovoru. Ako korisnik nije zadovoljan a želi odmah raskinuti tad mora platiti Vipu oko 2500kn ili može prenjeti na novu osobu tj da postane novi pretplatnik i da plača istu pretplatu! 

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.8.2010 16:47 (Nello).
16 godina
moderator
Nello kaže...

Ako je ugovor potpisan na 24 mjeseca onda nakon tri mjeseca korištenja nemože raskinuti ugovor i mora se plačati do isteka ugovora. Ugovor se može raskinuti negdje u 21 mjesecu dakle prije tri mjeseca isteka ugovora može raskinuti tj može od 1 g i 9 mj.. Sve piše u ugovoru. Ako korisnik nije zadovoljan a želi odmah raskinuti tad mora platiti Vipu oko 2500kn ili može prenjeti na novu osobu tj da postane novi pretplatnik i da plača istu pretplatu! 

nisi u pravu...to vrijedi samo ako uzimaš i uređaj koji dobiješ besplatno...ako uzmeš samo sim karticu onda si obavezan samo prva 3 mjeseca...

ustvari možeš i sam provjerit u vip-u...znam jer sam ja tako uzeo...

15 godina
neaktivan

bok ekipa imam paket od12 gb ovo preko vipa, e sad me zanimada li mogu negdje provjeriti koliko samtocno potrosio prometa jer mi se ovo preko vodafone mobile conecta cini malo nesigurno jos mi radi nadva racunala pa?

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
promaja kaže...

bok ekipa imam paket od12 gb ovo preko vipa, e sad me zanimada li mogu negdje provjeriti koliko samtocno potrosio prometa jer mi se ovo preko vodafone mobile conecta cini malo nesigurno jos mi radi nadva racunala pa?

vmc uvijek krivo pokazuje potrošnju...možeš na moj.vip.hr, samo se moraš registrirat...

17 godina
neaktivan
Nitko nije lud.Situacija je jednostavna.Na svom softveru vam je ugrađen i brojač koji broji potrošene megabajte.Prilikom uključivanja i isključivanja bilježite stanje i kad sve zbrojite i oduzmete će te vidjeti dali Vas kradu.Brojanje radi na principu : Bug-stranica za svoje otvaranje zahtjeva 150 kb , tako odete na par stranica već ste potrošili 5 megabajta.Odete par puta dnevno već ste potrošili 20 megabajta.Skupi se tu svega.Niste pokradeni.I da jeste ne možete ništa , vi ste pristali na njihove uvjete svojom rukom.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
promaja kaže...

da li mogu negdje provjeriti koliko samtocno potrosio prometa

Samo otvori http://vipmevmc.vipnet.hr/ i sa strane klikni na Stanje računa.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
17 godina
torrente kaže...

otvori index ,ode pola mb

otvori t-portal,ode skoro mb

mic po mic 100 dnevno je tu. neznam tko te uvjeravao da je dovoljno.

predji na operu i ukljuci turbo mod, smanjit ces promet za vise od pola.

Objasni mi ovo sa operom? Što točno radi Turbo mod?

17 godina
kompresiju.prije nego podaci dodju s neta u browser,analiziraju se i smanjuje kvaliteta slika i svog sadrzaja.ispise uvijek u dnu kolilo je bilo sazimanje,2x,3x i sl.drasticno pada promet,a kada si doma na dslu,samo kliknes turbo off.
teško vrijeme za matore
16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

Mislim da nisi dobro pročitao sitna slova u ugovora a i imaš na internetu postavljena pitanja i imaš i odgovor i tamo sve lijepo piše. Imam prijatelja koji radi u Vipu pa sam upitao i sve je toćna informacija. Pogledaj na linku: http://www.vipnet.hr/korisnicki-centar/pitanja-i-odgovori/vip-pretplatnici/vip-mobilni-internet i uvjeri sam. Nevinašce

Nenad
17 godina

covjek je u pravu.

ako imas vec uredjaj, mozes sklopit ugovor na 3 mjeseca.

ja zvao jer mi ponekad treba to cudo na terenu i bonovi su mi napunili kufer.

nazovi 0917700

mogu li sklopit ugovor na 3 mjeseca ako imam podatkovni uredjaj ili stick?

teško vrijeme za matore
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
moderator
Nello kaže...

Mislim da nisi dobro pročitao sitna slova u ugovora a i imaš na internetu postavljena pitanja i imaš i odgovor i tamo sve lijepo piše. Imam prijatelja koji radi u Vipu pa sam upitao i sve je toćna informacija. Pogledaj na linku: http://www.vipnet.hr/korisnicki-centar/pitanja-i-odgovori/vip-pretplatnici/vip-mobilni-internet i uvjeri sam. Nevinašce

čitaj sad pažljivo što kažem...ako NE UZIMAŠ uređaj (usb stick) nego samo sim karticu ugovor se potpisuje na 3 mjeseca obavezno...imao sam tako i raskinuo nakon 4 mjeseca...znam kaj govorim...

to što ti kažeš vrijedi samo ako uzimaš uređaj i u tom slučaju je točno to što si naveo...

EDIT: evo i torrente ti kaže...

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.8.2010 21:35 (XXX-Man).
16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

čitaj sad pažljivo što kažem...ako NE UZIMAŠ uređaj (usb stick) nego samo sim karticu ugovor se potpisuje na 3 mjeseca obavezno...imao sam tako i raskinuo nakon 4 mjeseca...znam kaj govorim...

to što ti kažeš vrijedi samo ako uzimaš uređaj i u tom slučaju je točno to što si naveo...

EDIT: evo i torrente ti kaže...

Skužio sam , ja sam sklapao ugovor na 24 mjeseca i dobio usb stick i sim karticu. Kako možeš surfat bez sim kartice i usb sticka i kada ti dođe račun na kućnu adresu? Neodlučan

Edit: Nije mi jasno, ako sam ugovor sklapao na 24 mj a teće od ožuljka i jer imam popust u pretplatu od 50% jer traju godinu dana, e sad dal se može prije raskinuti ako sam dosad prošao 4 mj'

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.8.2010 21:52 (Nello).
16 godina
moderator
Nello kaže...

Skužio sam , ja sam sklapao ugovor na 24 mjeseca i dobio usb stick i sim karticu. Kako možeš surfat bez sim kartice i usb sticka i kada ti dođe račun na kućnu adresu? Neodlučan

ovako...uzeo sam samo karticu, imam laptop koji ima ugrađen utor za sim kartice pa mi stick ne treba...a kasnije sam uzeo onaj stick koji ide na bonove (dođe 150kn) i u njemu koristim ovu karticu koja je na pretplatu, a onu na bonove sam bacio...što se računa tiče, to ide preko trajnog naloga...

16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

ovako...uzeo sam samo karticu, imam laptop koji ima ugrađen utor za sim kartice pa mi stick ne treba...a kasnije sam uzeo onaj stick koji ide na bonove (dođe 150kn) i u njemu koristim ovu karticu koja je na pretplatu, a onu na bonove sam bacio...što se računa tiče, to ide preko trajnog naloga...

Hmm, a zašto palac dolje a ja sve kužim i još zbunjen i čekam odgovor od zadnje posta. Meni idu na trajnog naloga dakle 24 mj, a jel se može prije raskinut sada je 5 meseco otkad potpiso ugovor od ožuljka? Dobio Usb stick i sim karticu ako več pitaš. Neodlučan

Nenad
16 godina
moderator
Nello kaže...

Hmm, a zašto palac dolje a ja sve kužim i još zbunjen i čekam odgovor od zadnje posta. Meni idu na trajnog naloga dakle 24 mj, a jel se može prije raskinut sada je 5 meseco otkad potpiso ugovor od ožuljka? Dobio Usb stick i sim karticu ako več pitaš. Neodlučan

sorry slučajno stisnuo...ispravio sam...

ako si potpisao na 24 mjeseca i uzeo stick morao bi platit nešto da raskineš...

evo ti TU za ispriku...

16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

sorry slučajno stisnuo...ispravio sam...

ako si potpisao na 24 mjeseca i uzeo stick morao bi platit nešto da raskineš...

evo ti TU za ispriku...

Isprika prihvačena, sve je uredu. A ovo koliko vidim da je to novo  u akciji od Vipa i svaki  ugovori nisu iste u tarifi koji koriste. Moj su starije a danas druga priča. Ipak hvala što si lijepo objasnio. SmijehOsmijehNamigiva

Nenad
16 godina
moderator
Nello kaže...

Isprika prihvačena, sve je uredu. A ovo koliko vidim da je to novo  u akciji od Vipa i svaki  ugovori nisu iste u tarifi koji koriste. Moj su starije a danas druga priča. Ipak hvala što si lijepo objasnio. SmijehOsmijehNamigiva

da, promijenili su tarife i imaju sad akcije...ja sam uzeo 12gb i imam sad do kraja godine besplatno, znači plačam samo 1,5 godinu...

15 godina

Isss....a meni je prosjecna potrosnja dnevno po spajanju malo manja od 4 GB! Osmijeh

Prije dok u jednom stanu nisam imao adsl uzeo sam ono smece od VIP HB-a.....lijepo mi zamjenili jedan te onda opet jos jedan te kada me nisu htjeli vise slusati fino sam napisao tuzbu inspektoratu, VIP-u i agenciji za telekomunikacije te su postali odjednom jako fini i isplatili mi sve one smijesne racune, lijepo se ispricali i zbogom VIP...nikada vise!

No ovo je zanimljivo, sto su "mudrijasi" u VIP-u napravili i kako su registrirali taj HB koji ne zadovoljava ni RiTT:

Odobrenje RiTT opreme

Proizvođač Novatel Wireless Technologies Ltd.

Opis proizvoda GSM900/1800/1900/UMTS PCMCIA bežični modem

Marketinško ime merlin u630

Firma VIPnet d.o.o.

Klasa UP/I-344-01/06-01/583

Ur. broj 376-02-06-2

Datum izdavanja 8/4/2006 

http://www.telekom.hr/Default.aspx?art=154

Inace ovo gore bi trebao biti bijeli HB. Osmijeh

Mogao bih staviti i cijelu tuzbu koju sam napisao i u kojoj se navodi koliko krse zakona sa tim istim HB-om....a vjerujete mi ima ih poprilicno. 

Nikada vise VIP.

Isto tako bolja polovica je imala kod njih taj USB stick te ih sada tuzimo radi toga posto smo dobivali racune od cca 600 kn, a uredaj je stajao u kutiji, kartica izvadena te nije bio ni blizu kompa....a racuni od cca 600 kn pa cca 400 kn su uredno dolazili. Ravno pet zalbi smo pisali i kao niti jednu nisu zaprimili i svaki puta navedu neki drugi razlog zasto zalba nije prosla.....od lose kopirane osobne iskaznice (inace oni se je kopirali) pa do toga da nisu nista ni zaprimili.

Zadnji puta nismo isli iz VIP-a dok nam nisu potvrdili da zalba nije prosla. No kroz par dana smo dobili dvije zaniljive opomene tj. zarucnica je odjednom postala ravnateljica neke skole ili vrtica te jeodjednom ona nositelj VPN brojeva.....dosle su dvije opomene za neka dva VPN broja sa sasvim desetim imenima u opomeni. Hehehe...smijurija. Najzanimljivije je to sto te "famozne" racune ne vide...sve vide, ali bas te ne mogu naci. Belji se

Koji muljatori.....no ovu lovu nece vidjeti, vec samo zalbe i zalbe....i sada pisemo sesti puta zalbu, bas me zanima koja ce sada biti isprika zasto zalbu nisu zaprimili te koje ce objasnjenje biti za VPN brojeve i kako je moja zarucnica postala odjednom ravnateljica. Osmijeh

Te opomene smo kopirali za svaki slucaj pa cu im dati kopije i samo izdaleka pokazat originale da ih nebi "prisvojili" i pravili se blesavi kao za racune koje ne mogu objasnit.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.8.2010 22:44 (win32).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice