Vaši rezultati-Speedtest.net
- poruka: 1.939
- |
- čitano: 651.100
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
www.speedtest.net/my-result/a/7221531689
-284 Mbps, nije loše.
20€ 80/20, vecinu vremena bude i vise od 100/25, max koji sam vidio je 120/30,
ali i kad je preopterecenje sam vidio 5/10.
Mreza je Lidl Connect AT, radi preko operatera Drei.
Inace je brzina 40/10, al jednom godisnje se dobije "dupla brzina", ako se uzme u tom mjesecu.
Do sada sam imao HoT (Hofer) koji radi preko T-Mobile, isto 20€ flat, ali je brzina 20/10,
za backup mrezu mi je sasvim OK.
Treca alterinativa je YESSS!!! mreza, koja koristi A1 i nudi 30/10 za 20€ flat.
(naravno da ima jos drugih providera, ali ova tri koriste glavne 3 mreze, i nude najvise za najmanje love)
Jednostavno moram imati backup mrezu, u slucaju da mi Magenta (UPC+T-Mobile) crkne,
a otkad je pandemije i home-officea, crkne bar 2-3x mjesecno, odnosno brzina bude bijednih 0.3Mbit,
a nekad ne radi nikako - kao backup rijesenje mi je sasvim super, a usput ne moram stalno drljati hotspot sa mobitelom.
Usput, dok UPC nije spojio svoju mrezu sa T-Mobileom, nije bilo problema, al to je svakako bilo prije pandemije,
tako da eto vec preko godinu dana imam optiku + SIM, jer nikad se ne zna kad ce ispasti optika, a opis posla je takav da mi treba 24/7 pristup serverima.
20€ 80/20, vecinu vremena bude i vise od 100/25, max koji sam vidio je 120/30,
ali i kad je preopterecenje sam vidio 5/10.
Mreza je Lidl Connect AT, radi preko operatera Drei.
Inace je brzina 40/10, al jednom godisnje se dobije "dupla brzina", ako se uzme u tom mjesecu.
Do sada sam imao HoT (Hofer) koji radi preko T-Mobile, isto 20€ flat, ali je brzina 20/10,
za backup mrezu mi je sasvim OK.
Treca alterinativa je YESSS!!! mreza, koja koristi A1 i nudi 30/10 za 20€ flat.
(naravno da ima jos drugih providera, ali ova tri koriste glavne 3 mreze, i nude najvise za najmanje love)
Jednostavno moram imati backup mrezu, u slucaju da mi Magenta (UPC+T-Mobile) crkne,
a otkad je pandemije i home-officea, crkne bar 2-3x mjesecno, odnosno brzina bude bijednih 0.3Mbit,
a nekad ne radi nikako - kao backup rijesenje mi je sasvim super, a usput ne moram stalno drljati hotspot sa mobitelom.
Usput, dok UPC nije spojio svoju mrezu sa T-Mobileom, nije bilo problema, al to je svakako bilo prije pandemije,
tako da eto vec preko godinu dana imam optiku + SIM, jer nikad se ne zna kad ce ispasti optika, a opis posla je takav da mi treba 24/7 pristup serverima.
Grozno, skupo, ali zato nestabilno. Mislio sam da je u Austriji bolji internet.
Pa za 50€ imam optiku 200/200, ali kazem - otkad je homeofficea,
desava se da ispadne - tako da za 20€ LTE backup nije los.
No uskoro cu kupiti stan u jednom manjem mjestu, gdje
je opterecenje mreze manje, i imaju svog lokalnog operatera,
i za 60€ se moze dobiti 500*/500* (garantiraju 300/300, a maximum moze biti do 600/600 kad nema opterecenja).
Ja ne mogu vjerovati da je kod BhTelecoma i dan danas ta brzina, eto još malo pa isdn brzine.
Ja ne mogu vjerovati da je kod BhTelecoma i dan danas ta brzina, eto još malo pa isdn brzine.
Natezo se da imam 10Mbit sa aktivnim STB-om (HD kanali kada su) i pustili mi nesto 16k+ actual rate, zamolim ih da me prebace na VoIP to i urade, ali me tresnuše na 13607Kbps... Umorio se, digo ruke od svega...
Da je upload samo 10% downloada bilo bi mjera, ali nije ni ovako loše.
nađi neki server u U.S.A da vidimo koliki ti je ping..
Valjda provajder skonto da mi je puno 10Mbit, pa odlucio smanjiti, ha ja cemu zurba, nek se zdravo.
A nemaš Telemacha kao ponudu?
https://www.speedtest.net/result/13041029291.png
Bakar, otprilike ista brzina od prvih dana vdsl-a kod nas (imao sam 50/10, pa 60/15, ova trenutna je sa hd kanalima na maxtvu puštenima), ništa se ne mijenja godinama, selo, jbg....
Ali kad vidim kakve imaju ljudi po gradovima loše konekcije, ovo je premija
Problem je u aluminjskoj a ne bakrenoj parici tankoj kao vlat kose. Ugurali gdje god mogu i onda skontali da ne mogu više od 10 mbps u UP kanalu.
Da bi istu vezu imao u BHtelecomu kao što imaš u konkurentskoj BHTelecomu - trebaš platiti nekoliko puta pa ako i ne za 10x skuplju cijenu.
Da stvar nije gora, svatko je svatkoga zapošljavao u toj uhljebarskoj političkoj firmi i sada isti ti traže od vlade USA da im pomogne "tko je koga zaposlio". Mislim zamisli se da imaš preko 3500 ljudi koji primaju evropsku plaćui za što - za ništa.
Mjerenje preko ovičnog STB-a, (na žalost Optiku ne smijem javno prikazivati):
Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
Valjda provajder skonto da mi je puno 10Mbit, pa odlucio smanjiti, ha ja cemu zurba, nek se zdravo.
A nemaš Telemacha kao ponudu?
Nemam.
Ne razumijem zašto bi to bilo loše. Korisnike baš briga na koji način dobivaju 5G; njima je bitna brzina i pokrivenost, ništa više. Uostalom, NSA se koristi i kod HT-a i kod A1.