T-com internet

poruka: 12
|
čitano: 3.240
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
T-com spor internet

Prije mjesec dana mi se smanjila brzina sa 4 Mbit/s na 1

Prijavio sam problem i došo mi lik i reko da on tu nemože ništ, kad isključim maxtv brzina je normalna do 500kb/s no kad ej uključen neide preko 130. Šta da sad napravim? ak prijavim opet će mi doć i isto reć... kaže da je to zbog maxtv i preporučio da preok satelita imam maxtv. Ja reko može, nije problem ako ćete mi besplatno napravit to, al ne i to još moraš plaćat, a nema šanse da to napravim. jel imao tko sličan problem i kako ga je riješio? Nije problem u preopterećnosti mreže jer živim na selu, i nema šanse da su svi odjednom uključili adsl pa da tolko padne brzina.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
T-com internet

Nabaci sliku iz routera e.g.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
T-com internet

Meni je bila pala s 10 na 2,3. Tako svaki tjedan bar jednom. Mreža puca svaki dan. Nemam maxtv tj otkazao sam ga jos prije par mjeseci. 

Kao razlog što mi je brzina pala su naveli veliku količinu skinutih gigabajta i da to router ne može izdržati. Ne znam kakve to ima veze s vezom.

Pitao ja njih, znajući da pričaju bedastoće, bi li se to riješilo kad bih kupio neki konkretan router, a oni rekli da MOŽDA bi ali bi se onda stvorile neke druge komplikacije.

Jednostavno čovjek ne zna što da radi.

Pro patria
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: T-com internet
najvjerojatnije ti je parica negdje maksimalno podrzava 5 ili 6 Mb/s, a maxtv ti uzima 4 Mb/s tak da ti to zdere liniju, potrebna je najvjerojatnije bolja parica, no u velikoj vecini to nije moguce popraviti :)
13 godina
T-com internet

ako uzmeš drugi router onda ćeš imat poteškoće oko namještanja voipa tj telefona i moraš onda kupit router koji ima priključke gdje ćeš priključit telefon ali ako brzina odjednom padne najvjerojatnije je problem u telefonskim instalacijama odnosno ondje gdje su spojevi telefonskih žica, najčešće ondje gdje je vlažno i tamo žice brzo oksidiraju i propusnost padne jer se gušenje naglo poveća

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

imam gigaset sx763 i sad nezz gdje se to nalazi, tražio sam al nema to, jedino ovo http://prntscr.com/2wjzuk

Malarkey i ja sam skidao jako puno s ovog rutera i imam ga od kad sam uključio internet al sad neznam da to ima veze. ak je gotov onda bi bio gotov, a i poveća se brzina kad isk maxtv

dado16 al do prije mjesec dana je sve normalno radilo, i u to vrijeme sam bio vani s prijateljom i vidio nekog lika da nešt mrda po onom stupu od telefona, to je 2 kuće od mene, i nešt je bio ljut, psovo sve po redu al nisam baš puno obraćo pozornost na to, i par dana nakon toga skidam nept s torrenta i od tad mi jako sporo, i kad mi je došao lik i t-com kuć pogledao i kod mene sve i kod susjeda i nije ništ našao, čak mi je promijenio onaj ulaz na ruter od žice koja ide od telefona. a kad je bio kod susjeda rekao je da i njemu nešt spor internet, al njemu to vjerojatno nesmeta jer on baš i neskida puno, a ja često skidam i nemog stalno gasit maxtv jer moji gledaju. a kad ugasim bude 3 puta brže

peace_of_cake ne koristim voip i lik je "pregledao" te spojeve i kao malo očistio, al nije se ništ povećalo. nego je samo ugasio maxtv i reko da imam jako dobru brzinu i da on živi preko puta centrale i da nema toliko, no s maxtv je presporo

13 godina
T-com internet

pa ti procackaj kao i taj lik, vidi kako je to spojeno, otkrij koja je tvoja žica  i kad otkriješ je sam pespoji (budi sam svoj majstor). na slici je primjer te razvodne kucice da vidite kako to izgleda

0 0 hvala 0
13 godina
Ja sam jucer potpuno iskljucio maxtv.e i jis izvadio iz routera zicu i dobio preko 500kbps download instantno... Cim vratimnazad makar nije upaljen odmah bam dolje... Znaci imam propusnost od kojih 6-7mbps a maxtv roka 4-5... Imbecili... Sad sam ponovno tehnicara zvao pa sta bude...
https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
14 godina
neaktivan
T-com internet

javi kak si prošao, ja ću još pogledat da probam odnesti ruter to telefona jer imam žicu od 10-15 metara koja ide do rutera od onog switcha koji dijeli na telefon i ruter. pa ću probat tamo,možd je ova žica otišla, ak je onda ću promijenit žice. al vjerojatno su oni smanjili namjerno, jednostavno da te živciraju, jer meni se čini da samo to pokušavaju. vjerojatno imaju zaposlenika koji cijelo vrijeme zajebava ljude kak god stigne. 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Možda je kod njih nešto u centrali. Ja sam aktivirao 10mb, ali brzina je bila 5-6mbps. Inače prije par mjeseci je bila 10mb i radila je super full brzinom i na kraju kod njih problem u centrali...

Siky1234
12 godina
neaktivan
T-com internet

meni slicni problem...

dok je njihova akcija od 3 mjeseca za duplu brzinu trajala sam imao nesto prek 10mbit....nakon tih 3 mjeseca svako malo zovem i prijavljujem smetnju jer je oko 6mbit...onda mi vele da je neki problem u kablu i "automatski" se smanji brzina...kad ih pitam zasto toga nije 3 mjeseca bilo dok je akcija bila neznaju sto rec...pa mi rucno dizu brzinu...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pa kad ručno i smanje, vjerojatno kablovi nisu baš predobri pa pokušavaju smanjit svima malo da mogu imati više korisnika, to je jedino zašt bi namjerno smanjivali. A sad jedini način je izgleda pričat s njima na telefon i pokušat izvuć bar neku brzinu, jer meni je par godina brzina bila ok, i sad odjednom nevalja, i to 3 puta manja. Morali su oni smanjit.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice