Stranice se NE otvaraju

poruka: 21
|
čitano: 3.880
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
ODREĐENE stranice se ne otvaraju
pitanje

otkako sam instalirala adsl, ne otvaraju mi se neke stranice, konkretno 2 koje sam prije instalacije najviše koristila- facebook i globalnet.hr sandučić na kojeg primam mailove tako da me sve to poprilično živcira... kako sam mislila da je stvar u tom adsl, služba za korisnike mi je samo savjetovala da pogledam dal imam flash i javu, što naravno imam i po njima je stvar u browseru... imam explorer, firefox, pa sam u očaju probala i operu... sve otvaraju osim te 2 stranice!!!!!

i kaj da ja sad radim? imam nod, on ništa nije našao, hm...

koji da antivirusni instaliram ako je u tome problem, pa kako baš te stranice koje mi najviše trebaju.........

jedno veliko HELP!!!

0 0 hvala 0
17 godina
RE: ODREĐENE stranice se ne otvaraju

Jel upisuješ adresu ili zoveš iz bookmarka?

Koju točno poruku dobivaš?

17 godina
neaktivan
Stranice se NE otvaraju

Ja sam nedavno u firmi zbog promjene paketa adsl-a morao zamijeniti postojeći router. Nakon toga mi se dogodilo da nisam bio u mogućnosti spojiti se na zaba poslovno bankarstvo i još neke stranice koje zahtijevaju autorizaciju. Poziv službi za korisnike (ZABA-e) skrenuo mi je pozornost na neke postavke u samom routeru. Radi se konkretno o postavkama MTU i MRU (Maximum Transmission Unit size i Maximum Received Unit size) koje su po defaultu na vrijednosti 1492, te su mi rekli da stavim na 1420. Nakon toga sve radi bez problema.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stranice se NE otvaraju
autorov komentar

probala sam i iz bookmarka, pa upisivanjem točne adrese, sve

e, vidiš, ja sam zvala službu pa su mi rekli da te brojke promijenim al su mi kao zadnju znamenku dali broj 4.. i opet ništa

kaj, da probam s tim upisivanjem, moj ruter je zyxel..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stranice se NE otvaraju

Probaj staviti MTU i MRU na 1492 i 1420 - probaj i obrnuto, pa vidi kako će biti.

PS. nakon promjene postavki potrebno je resetirati router.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Stranice se NE otvaraju
autorov komentar
macak kaže...

Probaj staviti MTU i MRU na 1492 i 1420 - probaj i obrnuto, pa vidi kako će biti.

jel to ono u internet protocol properties di piše use the following DNS serve addresses? pa ima preferred 95.29.150.3 i alternate 195.29.149.4
17 godina
neaktivan
Stranice se NE otvaraju

Ne, MTU i MRU su podaci vezani uz PPPoE/PPPoA. Probaj negdje naći u postavkama. Ne znam za Zyxel, ja imam D-Link DSL-584T.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stranice se NE otvaraju
autorov komentar

hm, opet sam zvala službu za korisnike i nemaju mi kaj pametnoga reći, osim kaj su mi sad rekli nek makne firewall i antivirusni kompletno...što već jesam kad sam prošli put zvala!!!!! aaaaa, veli da nije do njih problem i da ne mogu ništa mijenjati na routeru jerbo d-link ima drugačije postavke (naravno) i da mi pomoći ne mogu.... pa kak bi antivirusnoi imao veze s vražje 2 stranice!!! koje mi trebaju hitno, hitno...?!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kako se ne bi moglo ništa mijenjati na ruteru?

Imaš neki od ovih modela? http://www.zyxel.com/web/product_category.php?PC1indexflag=20040812093058

Odabereš model i dalje ima "user's guide"; "knowledge base" itd.

17 godina
Neznam koliko će ti ovo pomoći ali svaki put kada se to meni dogodi probaj iskljućit ADSL i ponovno spojit.
Jesi otišla na te stranice dok ti je internet bio uključen ili?...
nisam čitao gornje postove ali još probaj ući preko googla na tu stranicu.
Viva la vida
17 godina
neaktivan
Stranice se NE otvaraju
autorov komentar

neće i neće... sad mi je bio iz službe za korisnike i kad prikopče svoj laptop sve radi ko urica, dakle, nije do njih, ma ne znam u kojim postavkama i što moram mijenjati!!!!!!!! ne zna ni on.. a do prije adsl je sve radio savršeno... jel možda neki virus?! a da ga ESET antivirusni (ovaj novi) nije našao, a niti nod32 niti mikroTrend?! i da, isključila sam firewall, isključila sve! i neće....

očajna sam!!! jel zna neko nešto?!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kako si napravila konekciju na Internet?

Manualno ili korištenjem onog čudnog CD-a koji se dobije od "kod koga je već otvoren račun"?

Da li se moraš manualno spajati ili je komp spojen na Internet kad podigne OS?

S obzirom da se tip iz korisničke spojio normalno izgleda da je problem na tvom kompu.

Ako se manualno spajaš probaj izbrisati tu konekciju, restartat komp i napravit novu.

Iako... sve radi osim 2 stranice, što jeposebno s njima, možda ima netko tko zna.

Pozdrav

17 godina
neaktivan
aujeszki kaže...
macak kaže...

jel to ono u internet protocol properties di piše use the following DNS serve addresses? pa ima preferred 95.29.150.3 i alternate 195.29.149.4
 Da li su ti ove DNS adrese tipfeler ili stvarno tako imaš upisano?

Ispravne su 195.29.150.3 i 195.29.150.4
Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
ako ti baš neide i neide jednostavno kada ti prekipi instaliraju novu verziju windowsa.
Viva la vida
17 godina
neaktivan
aujeszki kaže...

neće i neće... sad mi je bio iz službe za korisnike i kad prikopče svoj laptop sve radi ko urica, dakle, nije do njih, ma ne znam u kojim postavkama i što moram mijenjati!!!!!!!! ne zna ni on.. a do prije adsl je sve radio savršeno... jel možda neki virus?! a da ga ESET antivirusni (ovaj novi) nije našao, a niti nod32 niti mikroTrend?! i da, isključila sam firewall, isključila sve! i neće....

očajna sam!!! jel zna neko nešto?!

To ti je naša služba za korisnike. Kad se već i udostojio doći, kao da mu je bio problem pogledati mrežne postavke. Nego, glavno da njegov radi i ona opća poštapalica - nije u nama problem...
17 godina
neaktivan
Stranice se NE otvaraju
autorov komentar

sve je nešto gledao, probavao, i na kraju mi veli da nek sad ne odustanem od rješavanja tog problema... a koji mi korak preostaje kad nemam koga pitat? svi se čudom čude kak je to ful neobično? meni pričate? bogovi tehnologije su me uzeli za zub!!!! a najjadnije je kaj mi je sve na tom blesavom facebooku bilo tak sporo da sam silom htela adsl... i gle vraga, sad se baš ta stranice ne otvara!!!!!!!! pa kaj nije prokleto?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Level 1 kaže...

Kako si napravila konekciju na Internet?

Manualno ili korištenjem onog čudnog CD-a koji se dobije od "kod koga je već otvoren račun"?

Da li se moraš manualno spajati ili je komp spojen na Internet kad podigne OS?

S obzirom da se tip iz korisničke spojio normalno izgleda da je problem na tvom kompu.

Ako se manualno spajaš probaj izbrisati tu konekciju, restartat komp i napravit novu.

Iako... sve radi osim 2 stranice, što jeposebno s njima, možda ima netko tko zna.

Pozdrav

manuelno je instalirano, onaj CD nije od nikakve koristi, najozbiljnije, nema glave ni repa... služba za kor. je pomogla a instalirao mi frend.. ne spajam se manualno

17 godina
neaktivan
autorov komentar

ma tipfeler....Sramim se sad su opet promijenjeni 192.168.1.1 a ovog zadnjeg, alternativnog nema, sad mi je službenik tak postavio...

17 godina
neaktivan
aujeszki kaže...

ma tipfeler....Sramim se sad su opet promijenjeni 192.168.1.1 a ovog zadnjeg, alternativnog nema, sad mi je službenik tak postavio...

??   Mislim da ti nešto brkaš oko IP adresa.

Ovako izgleda jedna tipična kofiguracija mreže za ADSL:

Modem:  IP - 192.168.1.1  Mask - 255.255.255.0   (modem se nalazi između splittera i routera)
Router:   IP - 192.168.1.2  Mask - 255.255.255.0   (router se nalazi između modema i računala)
Računalo:  IP - 192.168.1.3
                 Mask - 255.255.255.0 
                 Gateway - 192.168.1.2 ( to je u stvari router)

DNS1 - 195.29.150.3  (t-com)
                 DNS2 - 195.29.150.4  (t-com)

Ajd napiši točno modele modema i routera..
Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan
Stranice se NE otvaraju
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

e, problem riješen!!!!!

zbog sadržaja na onom glupavom CD-u kojeg sam dobila za instalaciju adsl-a mi se komp zblokirao, kompletno... i naravno, striček u servisu mi je reinstalirao windowse i sad radi!!

eto, toliko, zahvaljujem svima na pomoći i savjetima....

i savjet od mene- ne koristite taj CD!!!!

i da se podsjetim zauvijek- uvijek radi kopije!!!! sad sam izgubila slike polugolih stričeka, buhuhu....

0 0 hvala 0
17 godina
aujeszki kaže...

sad sam izgubila slike polugolih stričeka, buhuhu....

Bože sačuvaj Nevinašce
Doć će Zoka da vas roka
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice