Ship2world

poruka: 5
|
čitano: 885
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ship2world

Pozdrav!

Nadam se da nisam smjestio temu u pogrešan podforum. U slučaju da jesam, molim moderatore da ju premjeste u odgovarajući.

Naime, situcija je sljedeća; namjeravam kupiti automobil (rabljeni) koji se nalazi u Engleskoj. Čovjek koji ga prodaje predložio je sljedeću komapniju za prijevoz automobila do moje kućne adrese:

http://www.ship2world.i8.com/

E sad, nekoliko stvari mi tu "smrdi" i sve se bojim da nije neki scam u pitanju...

On tvrdi da ta kompanija zahtijeva od mene pola iznosa kao polog prije nego pošalju automobil ali nije naveo na koji iznos se to odnosi... Dao sam mu osnovne podatke preko kojih će me kompanija kontaktirati sa detaljima. Dakle, još od njih očekujem nekakav mail pa ću vidjeti šta će oni reći.

Druga stvar koja me buni je što na google ne mogu pronaći apsolutno ništa o njima, nikakav forum, komentar ili slično... zapravo kad upišem njihovo ime jedino što iskače je link na "fraud sites alert" ili tako nešto...

Dakle, zanimaju me mišljenja nekoga tko ima više iskustva po pitanju ovakvih pošiljki i dali netko možda zna nešto o dotičnoj kompaniji? Kompanija se također (navodno) nalazi u Engleskoj.

Također bih još napomenuo da sam čovjeku ponudio da to riješimo putem odvjetnika kako bi oboje bili osigurani no on ustrajno tvrdi da se nemam oko čega brinuti te da će mi navedena kompanija sve objasniti putem mail-a. Osobno, ne bih htio davati nikakav novac nekakvoj kompaniji za koju nitko nikad nije čuo i nema nikakve preporuke...

Eto, svaki savjet je dobro došao! Unaprijed hvala!

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ship2world

Pa normalno da je scam jos imaju i  free hostingIzlanuo se

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Ship2world

Hvala na brzom odgovoru!

Dali možda imaš nekakav prijedlog?

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ship2world

Bas i nemam,al znam da ti se ne isplati kupovat aute vani osim ak nemas nekog poznatog tamo da ti ga kupi i dopelja.

A tu su ti onda i troskovi benzina,ak nije registriran onda moras i to platit Bogataš

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ship2world

Hvala na odgovoru!

Automobil je navodno registriran u Hrvatskoj. Uglavnom, kao što sam se i bojao, navodna kompanija zahtijeva povelik iznos kao polog... Evo njihovog odgovora:

The money deposit is confidential and it will not be released under any circumstances to the seller until you will confirm us that you have inspected the car and you agree with it.Please note that the fees for non-commercial purpose transfers is about 3% and the seller agreed to pay it. The commercial purpose transfer fees are about 12%, in this case, if the WesternUnion agent will ask you the reason of the transfer, simply tell them that it is for a friend. In this way, you will avoid an extra 9% fee. ( www.westernunion.com ).

Next steps:
1. You must send 1 ,500.00EUR (50% of 3,000.00EUR) (by WesternUnion) to Ship2World agent:

lol, ziher...

Name: Johan Morisson,
Address: 20 Dorset Road,
London,E7 8PR,
United Kingdom

To submit the payment with WesternUnion Transfer, this is all you have to do:
a. Pay for the transfer with cash at a local WesternUnion Agent.Your money is generally available for pick up in minutes at an Agent location.

2. You must provide payment details. Once the payment was sent, provide Ship2World (contact_ship2world@yahoo.com) with the following information:
a. MTCN - 10 digit numbers (Money Transfer Control Number)
b. Exact sender's name on file with WesternUnion
c. Your street address on file with WesternUnion
d. City and country where you sent the money from
e. Amount sent
Attention!
You must send a scanned paper from WesternUnion to avoid payment delays..

3. The merchandise is shipped. Ship2World will verify that you receive the merchandise. You have 5 working days to inspect the merchandise and authorize Ship2World to pay the seller.

4. Seller receives payment.

Naravno, ne pada mi na pamet da to učinim. Mislim da je najbolje da odgovorim čovjeku da ništa od posla... Možda da mu (opet) predložim odvjetnika? Možda neku drugu (poznatu) kompaniju za prijevoz?

Na kraju krajeva, poprilično sam siguran da je sve ovo scam ali eto, u slučaju da imam posla sa osobom koja stvarno prodaje taj auto, a nije svjesna da je odabrala pogrešnu kompaniju za prijevoz bilo bi mi žao da ne kupim taj auto.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.4.2010 11:02 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice