Pozdrav!
Nadam se da nisam smjestio temu u pogrešan podforum. U slučaju da jesam, molim moderatore da ju premjeste u odgovarajući.
Naime, situcija je sljedeća; namjeravam kupiti automobil (rabljeni) koji se nalazi u Engleskoj. Čovjek koji ga prodaje predložio je sljedeću komapniju za prijevoz automobila do moje kućne adrese:
http://www.ship2world.i8.com/
E sad, nekoliko stvari mi tu "smrdi" i sve se bojim da nije neki scam u pitanju...
On tvrdi da ta kompanija zahtijeva od mene pola iznosa kao polog prije nego pošalju automobil ali nije naveo na koji iznos se to odnosi... Dao sam mu osnovne podatke preko kojih će me kompanija kontaktirati sa detaljima. Dakle, još od njih očekujem nekakav mail pa ću vidjeti šta će oni reći.
Druga stvar koja me buni je što na google ne mogu pronaći apsolutno ništa o njima, nikakav forum, komentar ili slično... zapravo kad upišem njihovo ime jedino što iskače je link na "fraud sites alert" ili tako nešto...
Dakle, zanimaju me mišljenja nekoga tko ima više iskustva po pitanju ovakvih pošiljki i dali netko možda zna nešto o dotičnoj kompaniji? Kompanija se također (navodno) nalazi u Engleskoj.
Također bih još napomenuo da sam čovjeku ponudio da to riješimo putem odvjetnika kako bi oboje bili osigurani no on ustrajno tvrdi da se nemam oko čega brinuti te da će mi navedena kompanija sve objasniti putem mail-a. Osobno, ne bih htio davati nikakav novac nekakvoj kompaniji za koju nitko nikad nije čuo i nema nikakve preporuke...
Eto, svaki savjet je dobro došao! Unaprijed hvala!