- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni je OSM jako zanimljiva tehnologija..
Napravio sam nekoliko ruta i POI-a, u trenutcima dok sam radio seminar i u trenutcima slobodnog vremena... Iskustva su dobra, ali treba uložiti truda u sve to, jer karte treba dobro napraviti, inače ih netko drugi mora ispravljati nakon tebe..
Ako si entuzijast koji želi ostaviti nešto (dobro) iza sebe, mislim da se nećeš razočarati.. A ako samo želiš sudjelovati možeš i samo slati svoje GPX snimke i tako pomoći.
Ne čeka te slava, moć i bogatstvo.. ako govorimo o materijalnom.. ali vidjeti svoj kvart na karti označen detaljima... osjećaš se nekako, ajmo reći korisnije
Osobno sam za rad koristio telefon Nokia N95, a na njemu TrekBuddy i Mobile Trail Explorer (meni se ovaj drugi činio praktičnijim).. stoga baš i ne ne mogu govoriti kako se iPhone ponaša u situaciji, no
što se tiče iphone, imaš jednu stranicu sa OSM Wikia posvećenu iPhone-u i software-u za OSM, pa ti možda pomogne.
Eto, nadam se da će ti info pomoći.
Pozdrav.
Ok, hvala ti. Nisam baš previše istraživao o tome, tako da neke stvari mi baš i nisu jasne šta se tiče OSM i sve ove tehnologije oko gps i pravljenja karte... Neću gnjavit, probat ću sam proguglat malo vjerujem da postoji dosta objašnjenja šta se toga tiče, samo da nađem malo slobodnog vremena.