Microsoft špijunira

poruka: 10
|
čitano: 1.465
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Microsoft špijunira

Neznam slučajno sam naleti na neki add-ons na ff i ide proguglam što je to, i nađem ovo. Neznam dali je to istina ili nije, ali neznam dali da obrišem to ili ne? Ako je to istina ne mogu vjerovati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Microsoft špijunira

uopce mi nije tesko povjerovati da je informacija istinita..

Pretvarat cu se da nemam potpis.
17 godina
neaktivan
Microsoft špijunira

Zapravo, radi se o ovome i nije ništa strašno. Osim toga, dotični add-on moguće je deaktivirati klikom na disable.

Inače, Mozilla ga sama nudi za download, u ponudi add-onsa.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.9.2009 14:40 (macak).

2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Microsoft špijunira

Čemu čuđenje? Pa svi to rade! Što bi tek rekli za google? Nitko se ne obazire na google, a on je najveći spyware na planetu. Još k tome imaju i ugovore s američkom vladom. Zaboravite one simpatične dokumentarce o tome kako je google dobar i kako je zabavno i lijepo raditi kod njih. Google povređuje osnovna ljudska prava od kad je startao. Nitko nije ni spomenuo kako sad oni suptilno traže broj mobitela u gmail-u, ako SLUUUČAJNO zaboravite password. Ili ako nemate svoj možete dati od svojeg prijatelja!!!! Da to sam doživio kod kreiranja gmail-a jednom.

A uostalom svi znate za njihove tracking cookie itd.

I to je samo google. O ostalima da se ne priča. Pa do raznog software-a kreiranog od tajnih službi koje kompanije za sigurnosni software moraju izostaviti iz svojih baza podataka. I tako dalje i dalje. Mišljenje da je internet jedno lijepo i slobodno mjesto je samozavaravanje. Štoviše radi se na novoj verziji interneta koja će još više ograničavati slobodu i još više zadirati u privatnost korisnika.

Life is all about ass; you are either covering it,laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, or trying to get a piece of it.
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

zašto misliš da je to nekakva špijunaža?

Ako ti se nešto instalira bez pitanja a došlo je od M$ onda svi dižu frku... Koliko puta mi je neki utility sa loše napisanim install shield skriptom prebrisao novije datoteke pa sam ručno morao krpati sistem. Barem je tu M$ poprilično pouzdan.

Uglavnom, koliko vidim ova extenzija samo omogućuje FF da koristi neke mogućnosti .NET frameworka i ništa više od toga. Tko ne želi može to i ugasiti.

16 godina
Microsoft špijunira

Jbt. pa microsoft vam dadne nove mogućnosti firefoxu, koje se MOGU disableat, a vi to prozovete spywareom. Strašno.

Nije da volim microsoft, al ovo je bezrazložan napad na njega.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Microsoft špijunira

Da, ni ja nemam pojma čemu ovakva frka (a pogotovo ne znam čemu ona slika u prvom linku lol).

Taj addon omogućava instalaciju ClickOnce aplikacija i kroz FF, a ne samo kroz IE.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.9.2009 21:02 (Elles D.).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Taj članak je postao netko nepismen (tko se još k tome nije niti potpisao, LOL, i pritom zahvaljuje Dedoimedou za pomoć - WTF?!), uz tonu poluinformacija (ali najbolja mi je ona kako je UNIX "Open Source (100% otvoren kod) i nitko ne može uvaliti spywer ili bilo što zločudno u operativni sustav ili program"). Džizus!   :)

Nego, jel ovo sigurno treba biti tu, ili si mislio staviti pod Humor? :)

Gledam te!
17 godina
Microsoft špijunira

Ako ne taj članak, onda je sigurno ovaj za humor rubriku :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Microsoft špijunira

Ljudi samo pitam bez uvrede!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice