Neznam slučajno sam naleti na neki add-ons na ff i ide proguglam što je to, i nađem ovo. Neznam dali je to istina ili nije, ali neznam dali da obrišem to ili ne? Ako je to istina ne mogu vjerovati.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
uopce mi nije tesko povjerovati da je informacija istinita..
Čemu čuđenje? Pa svi to rade! Što bi tek rekli za google? Nitko se ne obazire na google, a on je najveći spyware na planetu. Još k tome imaju i ugovore s američkom vladom. Zaboravite one simpatične dokumentarce o tome kako je google dobar i kako je zabavno i lijepo raditi kod njih. Google povređuje osnovna ljudska prava od kad je startao. Nitko nije ni spomenuo kako sad oni suptilno traže broj mobitela u gmail-u, ako SLUUUČAJNO zaboravite password. Ili ako nemate svoj možete dati od svojeg prijatelja!!!! Da to sam doživio kod kreiranja gmail-a jednom.
A uostalom svi znate za njihove tracking cookie itd.
I to je samo google. O ostalima da se ne priča. Pa do raznog software-a kreiranog od tajnih službi koje kompanije za sigurnosni software moraju izostaviti iz svojih baza podataka. I tako dalje i dalje. Mišljenje da je internet jedno lijepo i slobodno mjesto je samozavaravanje. Štoviše radi se na novoj verziji interneta koja će još više ograničavati slobodu i još više zadirati u privatnost korisnika.
zašto misliš da je to nekakva špijunaža?
Ako ti se nešto instalira bez pitanja a došlo je od M$ onda svi dižu frku... Koliko puta mi je neki utility sa loše napisanim install shield skriptom prebrisao novije datoteke pa sam ručno morao krpati sistem. Barem je tu M$ poprilično pouzdan.
Uglavnom, koliko vidim ova extenzija samo omogućuje FF da koristi neke mogućnosti .NET frameworka i ništa više od toga. Tko ne želi može to i ugasiti.
Jbt. pa microsoft vam dadne nove mogućnosti firefoxu, koje se MOGU disableat, a vi to prozovete spywareom. Strašno.
Nije da volim microsoft, al ovo je bezrazložan napad na njega.
Da, ni ja nemam pojma čemu ovakva frka (a pogotovo ne znam čemu ona slika u prvom linku lol).
Taj addon omogućava instalaciju ClickOnce aplikacija i kroz FF, a ne samo kroz IE.
Taj članak je postao netko nepismen (tko se još k tome nije niti potpisao, LOL, i pritom zahvaljuje Dedoimedou za pomoć - WTF?!), uz tonu poluinformacija (ali najbolja mi je ona kako je UNIX "Open Source (100% otvoren kod) i nitko ne može uvaliti spywer ili bilo što zločudno u operativni sustav ili program"). Džizus! :)
Nego, jel ovo sigurno treba biti tu, ili si mislio staviti pod Humor? :)
Ljudi samo pitam bez uvrede!