Hoću na kompjuteru pokrenuti neki mali web server za učenje joomle, php-a i sl. Potrebno mi je nešto poput xamppa ali da nije vidljivo na inernetu ni da mu itko može vanjski prisupiti. To mi je potrebno na Win 7 OS i Linux Mint.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
!--!--BUMP--!--!
Konfiguriši firewall tako da postigneš ono što želiš. Ne treba ti nikakav "specijalni" web server!
Hoću na kompjuteru pokrenuti neki mali web server za učenje joomle, php-a i sl. Potrebno mi je nešto poput xamppa ali da nije vidljivo na inernetu ni da mu itko može vanjski prisupiti. To mi je potrebno na Win 7 OS i Linux Mint.
WAMP. Sve imas. web server, mysql. Preporuka.
WAMP. Sve imas. web server, mysql. Preporuka.
Koja je razlika između XAMPP-a i WAMPP-a...?
A nemam pojma. Ja instalirao wamp imao sve sto mi je trebalo i dalje nisam ni trazio ;)
Koja je razlika između XAMPP-a i WAMPP-a...?
XAMPP u odnosu na XAMP ima još pearl. X označava platformu, pa je onda LAMP(P) na Linuxu, a WAMP(P) na Windowsu.
->Internet Information Services (IIS) for Windows® Server is a flexible, secure and easy-to-manage Web server for hosting anything on the Web. From media streaming to web application hosting, IIS’s scalable and open architecture is ready to handle the most demanding tasks.
<-
allmighty google :)
Zašto mi se kad odem sa windowsa na localhost pojavi ovo:
Inače, kod dizanja web servera, default je port 80. Neki nVidia firewall driveri imaju web sučelje za konfiguraciju (nisam siguran da li je port 80) i Skype koristi port 80. Sve što je na portu 80 moraš ili ugasit ili prebacit na neki drugi port ako želiš apache server dignuti na portu 80.
->Internet Information Services (IIS) for Windows® Server is a flexible, secure and easy-to-manage Web server for hosting anything on the Web. From media streaming to web application hosting, IIS’s scalable and open architecture is ready to handle the most demanding tasks.
<-
allmighty google :)
To sam već pronašao no zanima me kako to maknuti?
Inače, kod dizanja web servera, default je port 80. Neki nVidia firewall driveri imaju web sučelje za konfiguraciju (nisam siguran da li je port 80) i Skype koristi port 80. Sve što je na portu 80 moraš ili ugasit ili prebacit na neki drugi port ako želiš apache server dignuti na portu 80.
Ako mi možeš pojasniti kako.
EDIT: Riješeno! Ušao samo u IIS contro panel i pritisnuo stop. Sad još moram otkriti kako se to našlo na mom kompjuteru.
da, bas tako
prije podizanja nekog od lokalnih servera, port 80 mora biti slobodan
kratke upute:
Run in command shell:
netstat -o -n -a | findstr 0.0.0.0:80
If output will be something like this:
TCP 0.0.0.0:80 0.0.0.0:0 LISTENING 1776
In last column there is process id (pid).
pronadji proces sa PID 1776 i ugasi ga, pokreni server i vrati proces ako ti treba :)
EDIT:
Disable IIS
Control Panel >> Programs >> Click Turn on or off Windows features >> Select IIS components, that you wish to un-install and proceed to do so.
Hvala svima na pomoći! Uspio sam pokrenuti apache!
No sad me zanima kako blokirati pristup apacheu sa interneta tj. da ovaj moj mali lokalni server ne bude vidljiv na internetu! Netko mi je gore preporučio da blokiram port. E sada imam comodo firewall pa kako ću to učiniti?
nadam se da ne smeta ovakva verzija odgovora ;)
First, make a backup of your httpd.conf file in case you break something while editing it.
Open httpd.conf and find the line that begins with ServerName. Edit it so that it looks like this:
ServerName 127.0.0.1
Then find the line that begins with Listen and then an IP address or hostname. Edit it to look like this:
Listen 127.0.0.1
If you find a second "Listen" line that designates port 80, leave it alone. It should already read:
Listen 80
As long as the only listen lines in httpd.conf that are not commented out with a # are:
Listen 127.0.0.1
and
Listen 80
Then Apache will only accept connections from your local machine on port 80. Restart apache to make your changes take effect. You can test to see if it worked by typing 127.0.0.1 into your web browser. If it worked you should see a default apache page.
If it doesn't work, just restore your original httpd.conf file from your backup and restart apache again and you'll be no worse off than you were before.
If you want to be extra safe, you can also configure your firewall to block INBOUND connections on port 80. Make sure you don't block outbound port 80 or you won't be able to load any external webpages from that computer.